Napıcam ben??

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Selam kızlar,
Bazen gerçekten iyiki burası var diyorum. Ne zaman bi sorunum olsa canım sıkılsa koşuyorum buraya. Uzatmadan derdimden bahsedym. Bi süredir iş arıyodum ben hatta baya moralim bozuktu iş bulamadıgım için. Bikaç gün önce tesadüfen bi kuruma gittim öğretmenlik için bi görüşme sonrasında işe alındım ama daha ilk girdiğimde benimle konuşan idareciyi hiç sevmedim yani çok değişik geldi bana tavırları konuşmaları.

Sonradan ortam çok kötü geldi öğrenciler öğretmenler yani garip bi ortamdı. Hatta kurumda güya sekreter olarak çalışıp ama derslere giren bi kız daha ilk günümde arkamdan konuştugunu duydum. O beni görmedi ama ben onun arkasındaydım neymiş benimle muhattap olmak istemiyormuş. Beraber çalıştıgı sevgilisi var tam bir öküz garip garip bakışlar. Her yeni gelen bayana böyle davranıyomuş sevgilisinden kıskandığı için. Ama görseniz yüzüme bile bakmıyo bi soru sordugum zaman orda yokmuşum gibi davranıyo.

Bütün bunlar daha çalışmamın ilk günü oluyo düşünün. O kadar kötü hissettimki kendimi modum düştü ders anlatmak istemedim. Bugünde öğle arası diğer iki bayan arkadaşla yemekte konuştuk baya. Maaş konusunda sürekli bi gecikme oluyomuş gününde alamıyolarmış ki bide haftalık olarak veriliyo ücretler. Herkes ayrı şikayetçi ama mecburiyetten çalışıyolr ve sürekli müdürün peşinde maaş istiyolar.

İdare deseniz çok ayrı lakayıt bi müdür var bana sevgilin yoksa sevgilide bulabilirz bak sana bile dedi bugün ben çıkarken. İnanın hiç gidesim yok ortamın kötülüğünü geçtim saçmasapan insanlar var çalışma arkadaşı olark. Bugün iki öğretmen işten ayrılcgnı söyledi.

Asıl derdim birikmiş param var ama bu nereye kadar idare edecek beni bilmiyorum paraya ihtiyacım var ama başka işte bulamıyorum. Buraya katlansam birqz diyorum sonra çalışıpta paramı alamazsam diye düşünüyorum. Şeytan diyo çık işten ağzına geleni say ama bi yandan yine işsiz kalma korkusu var. Siz olsanız napardınız kızlar?

Hemen yeni bir iş bakın bulduğunuz anda da kaçın oradan. Sekreter kızla hiç muhattap bile olmayın. Baktınız ilk iki hafta maaşınız verilmedi alana kadar diretin ve çıkın işten. Yani ben olsam böyle yapardım. Ortam korkunç çünkü.

Maaşlar ödenmiyosa zaten birikmiş paranızdan kullanıcaksınız boşuna burda durmanızın neanlamı var ?
Maaşların ödenmemesi şöyle gecikme oluyomuş sürekli ve gidip kendin hatırlatmak zorunda kalıyomuşsun. Herkes bu konudan şikayetçi. Ben gidipte sürekli maaşımı isteyememki para konusunu konuşamam yani

Muhattap olmuyorum zaten ki o benimle hiç diyaloga girmiyo aslında. Tamamen ters bana karşı. Sevgiliside bi garip tuhaf tuhaf bakıyo. Önceden bi öğretmeni sevglsyle yakınlaştı diye kovdurmuş kurumdan. Öylede değişik bi kız.

Daha 2 gün olmus, fevri davranmayın.Kimseyle yuzgoz olmamaya calısın.Sade ve sadece işinizi yapacaksızınız o zaman.İş arkadasların dediğine gelince, belki agzınızı arıyorlardır.Hemen sazan gibi (özür dilerim) atlamayın. Yeni işte bakın bu arada.İş bulmak gercekten zor.İş olsunda taştan olsun.

Herkesin iş hayatında problemler vardır
Başarılı olanlar ise problemlere rağmen işini en iyi yapandır
İş hayatı sadece çalışma arkadaşlarından ibaret olsa tamam haklısınız. Ama çalışmak için uygun ortam yaratılmıyor malesef. Herkes kendi kafasına göre iş yapıyo ortada ne düzen var nede bi sistem. Amatör gibi iş yapıyorlar ilk çalışma yerimde değil burası az çok biliyorum neyin ne olması gerektiğini

Hayır ağız arama olsaydı anlardım gerçekten kurum çok değişik oturmuş bi sistem yok ve bu hep böyleymiş kimse naptığını bilmiyo herkes kendi kafasına göre iş yapıyo. Bunlarda büyük etken benim için. Ders programı bile yok en basiti bu

Eski iş yerim mi acaba orası?

İşe gitme isteksizliğimden, burnum ağrıyordu yemin ederim her sabah.

Katlanamadım, çıktım.

İçerde paran varsa, dayan, diren, sabır!

Eski iş yerim mi acaba orası?

İşe gitme isteksizliğimden, burnum ağrıyordu yemin ederim her sabah.

Katlanamadım, çıktım.

İçerde paran varsa, dayan, diren, sabır!
İçerde param yok henüz başlayalı iki gün oldu ama okdrı yetti bana. Resmen modun düştü bütün isteğim gitti. Olumlu görebileceğim tek şey maddi gelir. Onuda isteye isteye ancak alabiliyomuşuz zaten.

O zaman cozum basit.Cıkacaksınız.Birikiminiz de varmıs.Bi sure idare eder sizi.Baktınız olmadı.Garsonluk vb. işle yaparsınız, bi yandan da iş bakarsınız.

Görünen o ki kurum okul değil ticarethane, var böyle okul diye geçinen lakayık kurumlar.Bence sözleşme imzalamadan paçayı kurtarmaya bak, daha düzgün kolejler,okullar,dershaneler var.

Herkesin iş hayatında problemler vardır
Başarılı olanlar ise problemlere rağmen işini en iyi yapandır

kesinlikle aynı fıkırdeyim. ben de özelde öğretmenlik yapıyorum. ortam çok iyi değil. sorun her yerde var. önemli olan işini iyi yapmak ve yaptığın işten mutlu olmak.

başlık sahibinın sanırım yaşı küçük ya da yeni öğretmen. öğretmenlikte iyi ilişki kurman gereken insanlar öğrencilerin. diğerlerini bu kadar önemseyip işini yapamaması bence profesyonelliğe aykırı.

Yaşın küçük değil ve meslektede yeni değilim. O yüzden bu kadar şikayetlerim var. Ders programının olmadıgı biyerden bahsediyorum. Tenefüste sekreterin gelip SEN 8-b ye gir demesiyle gidiyor öğretmenler derse. Ben o sınıfa bugün çok girdim sen gir birazda diye gönderiyolar sınıfa kafasına göre yani. Ne bir klavuz kitabı ne bir kaynak kitabı yafa fotokobi vs. Sadece sana kalmış derste neler yapacağın. Onlarınki nasıl profesyonellik acaba?

Memnun değilseniz ayrılın bence...Ben konunun başka bi kısmına dikkat çekmek istiyorum;bazı velilerin özel okul takıntısı...Çocuğumu özel okula gönderdim diye sevinen insanlar şu cümleye dikkat "sekreter olarak çalışan kadın öğretmen olrak derse giriyor..."daha da bişey demiyorum

O zaman cozum basit.Cıkacaksınız.Birikiminiz de varmıs.Bi sure idare eder sizi.Baktınız olmadı.Garsonluk vb. işle yaparsınız, bi yandan da iş bakarsınız.
Çıkmayada cesaret edemiyorum yine uzun süre iş bulamazsam diye bir yandan başka yerlere gidiyorum görüşmeye umarım onlardan bi yanıt gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…