Merhabalar kizlar,
icimi dökmeye o kadar cok ihtiyacim var ki kafanizi sisirecegim biraz.
Ben 2 aylik evliyim,almanyada yasiyorum,esimse su an türkiyede. evlendikten sonra sadece 2haftamiz birlikte gecti,sonrasinda ben almanyaya dönmek zorunda kaldim.
Esiminde vizesi olmadigi icin gelemedi benimle.
esim vizeyi almak icin su ana kadar hic bi caba göstermedi,sebebi ise dügün ve nisan icin yapilmis borclar. ailesinin emeklilik parasi yetersiz oldugu icin o borclari kapamadam gelemem diyor. borc ise 20 milyardi.
bir kac gün önce taksitler söz acildi,bende aa ne güzel gelecek ay 2-3 seyin taksiti bitiyor rahatlarsin dedim,oda yok gelecek ay dogalgazin taksiti baslicak dedi bana
esim gitmis bana bi kere danismayi birakin, söylemeden bile tekrar 4 milyar borca girip eve dogalgaz yaptirmak icin bi sirketle anlasmis.
ben sok oldum, ben borclari bitirecekde yanima gelecek diye beklerken, beyfendi gidip daha fazla borc aciyor.
kayinvalidem biraz rahatsiz, kisin sicak olsun, üsümesin diye kendi kendine böyle bi karar vermis
bende bana niye söylemedin dedigimde, "annemin sagligi icin yaptigim birseyde senden izin mi alicaktim" dedi
Izinle ne alakasi varki, bi hayati paylasmak istiyosun ama esinin actigi borcdan bile haberin yok
ben cok üzüldüm, hem davranisina, hem sözlerine. bi kac gün sustum, bugün konu acildi
baya bi gerildim, sinirlendim. icimde olanlari söyledim.
dedim senin buraya gelesin yok, ben artik umudumu kaybetmeye basladim, sanki hic kavusamicaz gibime geliyor. ee nolcak böyle dedi, bende ayri gayri evlilik mi olur, nereye kadar sürebilir ki böyle, ille bi yerde ipler kopar dedim. evli bi kadin baba evinde en fazla kac sene kalabilir kizlar ya?
bu sefer bu sen iste aileni birakip, aliskanliklarini birakip buraya (türkiyeye) gelmiyosun bilmem daha neler dedi bana.
biz iliskinin basindan beri almanya icin konusmustuk, bende sinirlenince "neden döneklik yapiyosun simdi" dedim. dönek lafina bozuldu, "git kendine dönek olmayan birini bul, bu is bitti" dedi kapadi teli
esim cok inatci bi insan, su güne kadarda agzindan bitti kelimesi cikmamisti hic, simdi cok korkuyorum. o bana zamaninda bi kere bitti dersem biter geri dönüsü yoktur demisti.
ondan sonra ne aradi, ne ben. aramazda zaten gururunu hice sayip.
cok kafam karisik, cok bunaldim. bu konu bayadir kafama takiliyordu zaten, esimin ailesini birakipta buraya gelesi yok hic. buraya gelsede huzurumuz olmicak, cünkü ailesinin maasi yetersiz olacagi icin her ay para göndericem diyor.
esim buraya geldiginde hemen ise giremez, haliyle tek benim maasimla idare edicez.
ben hem evi gecindircem, hem ailesine para mi yollicam? üstelik burda evi ignesinden ipligine kadar ben düzücem, hic bi sekilde yardimlari olmicak, daha onun borclarida olucak
bi insana bu kadar yüklenilmez ki

napicam ben kizlar, bana bi yol gösterin, ne düsünmem, nasil davranmam lazim herseyin tatliya baglanmasi icin?
o kadar bunaldim ki geceleri sacma sapan kabuslar görüyorum uyuyamaz oldum. kimseye hicbirsey anlatamiyorumda konu büyümesin, üzülmesinler diye...