Napim bilmiyorum

Melike sultan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
9
3
1
28
Merhaba arkadaşlar ben 3 aylik evliyim daha 19 yaşındayım kayinvalidemle aynı evde yaşıyorum eşim çocuk konusunda çok istekli ben cesaret edemiyorum , 1 yıl kayınvalidem le yaşıcam kimisi diyorki kayinvalidenin yanında çocuğunu yap ayrı eve taşınınca zorluk çekmesin maddi manevi toparlanma olur çocuk hem kayinvalidende bakar rahat olursun diyor kimiside boşver ayrı evde bak diyor kayın validem çocuğa bakar ama bende cesaret edemiyorum bi yandan eşim cok istiyor ne yapmalıyım lütfen bi fikir verin ? .

• Beğen
Reactions: iiz
Merhaba arkadaşlar ben 3 aylik evliyim daha 19 yaşındayım kayinvalidemle aynı evde yaşıyorum eşim çocuk konusunda çok istekli ben cesaret edemiyorum , 1 yıl kayınvalidem le yaşıcam kimisi diyorki kayinvalidenin yanında çocuğunu yap ayrı eve taşınınca zorluk çekmesin maddi manevi toparlanma olur çocuk hem kayinvalidende bakar rahat olursun diyor kimiside boşver ayrı evde bak diyor kayın validem çocuğa bakar ama bende cesaret edemiyorum bi yandan eşim cok istiyor ne yapmalıyım lütfen bi fikir verin ? .
Sen bence çocuk yap , yap diyenler emin ol senin dostun ve iyiliğini istiyorlar onların dediklerine harfiyen katılıyorum

Haklısınız ama daha küçüğüm işte kaldirabilirmiyim o ağırlığı bilemiyorum
Canım yap bence çocuk annelik öyle güzel ki ağır gelmiyor Rabbim sabrını verir kayınvaliden yardımcı olur inan bana yanında bir büyük olunca bebek bakmak çok kolaylaşıyor rahat olur hem genç anne olmak çok güzel biz 10 yıl yapmadık işti kariyerdi gezme tozmaydı derken 10 yıl geçti sonra çok pişman oldum şimdi 35 yaşındayım oğlum 7 yaşında birde 2. İçin çabalıyoruz çok kızıyorum kendime şu an ama oldu artık bence düşünme derim gem nerden biliyosun hemen hamile kalacağını Rabbim kimseye aratmasın inşaAllah

sen daha 19 yadindasin bir kac yil bekle esinle iyice alisin birbirinize ne bu acele sonra bir bakacaksin baska baska sorumluluklar . hem zaten calismiyorsun sen zaten bakarsin bebegine kv dende gelir gider.inan bana 19 yas cok erken yapamassin demiyorum yaparsin ancak yasin ilerledikce daha kolay olur

Of of evlilik çocuk kolay şeyler değil calismiyosun bide bir iki yıl bekle piş biraz eşindebüyüsün sende 21 yaşta da genç anne olursun Allah ömür ve hayırlı hayat versin yeterki

Eşim 23 yaşında haklısınz bende 23 falan düşünüyordum ama eşim çok hevesli ve eşim asla 1,2 yıl beklemez ben baskıyla bekletiyorum

Eşinde çok küçük cnm daha kendi evinize çıkacak kendi sorumluluklarını alacaksınız hayat pahali hayat zor çocuk tabii kısmetine gelir ama tam anlamıyla sorumluluk almak lazım görüyorum ogrencilerimden o yüzden tam hazır hisset eşine durumu anlat ona bi gelecek sağlayın öyle yapın ne bileyim daha siz bir yuva olmamışsınz kendi eviniz sorumluluğu olsun sonra bnce çocuk yapın şartları hazırlayın maddi kenara çocuğuz için para atabilecekmisiniz mesela her şey zor cidden ama bu tabiiki once Allahın takdiri sonrada sizin

Eşim 23 yaşında haklısınz bende 23 falan düşünüyordum ama eşim çok hevesli ve eşim asla 1,2 yıl beklemez ben baskıyla bekletiyorum
bence de bekle derim ama. Eşin de çok büyük değil. çalışmıyorsun evet kayınvalide den ayrı yaşadığında da kendin büyütebilirsin çocuğunu. eşinin bu kadar acelesi ne ki anlamadım. Kayınvalidenler baskı yapıyor olabilirler ona. tamam erken anne baba olmak güzel ama evliliğin otursun önce

• Beğen
Reactions: iiz
Kafam iyice karisti
güzelim, sen ne istiyorsun önemli olan o aslında. Sen kendini anne olmak için hazır hissediyor musun? Eşini baba olarak hayal edebiliyor musun? biz fikir veririz sana yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden ama en iyi kararı sen verebilirsin.

Eşim iyi bi baba olucagina inanıyorum ailemin destek vericeginede inanıyorum bende bi istiyorum bi istemiyorum ama tek düşüncem herkes bebek yıpratıyor çok zor mahfediyor diyor ondan korkuyorum

Eşim iyi bi baba olucagina inanıyorum ailemin destek vericeginede inanıyorum bende bi istiyorum bi istemiyorum ama tek düşüncem herkes bebek yıpratıyor çok zor mahfediyor diyor ondan korkuyorum
valla benim ilk hamileliğim olduğu için bilmiyorum yıpratır mı açıkcası. Ama değer bence. En kötü karar kararsızlıktır canım

bebek yıpratıyor mu nasıl bir insan bunu diyenler yeniden doğmuş gibi oluyorsun daha önce yaşadığın herşey boş geliyor anne olduktan sonra bebekler çocuklar mucize gibiler bilmiyorum belkide ben çok sevdiğim için öyle hissediyorum

tabıı kı önce kendı yaşamın kendı evın kendı dünyan olmalı. bencede sana önce çocuk yap diyenler senin dostun değil. salla hayatı gitsin diyenler. yıpranırsın . yasadıgını bile anlamazsın.

19 yaş çocuk yapmak için erken bir yaş biraz daha beklemelisin bence.önce özgürleş ve kocanla kendı yaşamınız olsun çocuk olur zaten

bebek yıpratıyor mu nasıl bir insan bunu diyenler yeniden doğmuş gibi oluyorsun daha önce yaşadığın herşey boş geliyor anne olduktan sonra bebekler çocuklar mucize gibiler bilmiyorum belkide ben çok sevdiğim için öyle hissediyorum
bebek yıpratmazda o koşullarda ki bebek yıpratır tabii ki... yaşam kosulları çok rahatsa yıpratmaz ayrıca bu arkadaş sadece 19 yaşında evlılık için bile erken tabı kı erken yaşta bebek yapmak kadını yıpratır fiziksel olarak . bunu herkes bilir.

Back
X