Valla canim nisanlimla konusup konusmadigini bilmiyorum bna hic soylemedi,soylemezde zaten.
Yeni evli olcam nihayetinde istemedigimden deil yanlis anlasilmasin ltfn.
Ben mi iyi niyetliyim yoksa gelin- kaynana iliskisinde insanlar iyice ard niyetli mi olmus anlamadim?
Sahsen düsünüyorum, benim oglum evleniyor olsa ve onlar evlerini tutarken bende o an öylesine " aaa burasi güzelmis, hem bizede akin, gelip gitmek kolay olur" desem ve gelinim bunu " bak bak simdiden yerini yapiyor, hergün bizden cikmayacak" gibi algilasa ve o yönde tepki verse Allah biliyor birdaha evine ugramam.
Cünkü bu kadar büyük bir ard niyeti kaldiramam.
Yani anlayamiyorum neden insanlar bu derece negatif.
Belki kadin öylesine dedi. Ayni evde oturmak istemedigini net bir dille söyleyebilirsin ama gelip gitme konusu icin simdiden önlem almak? Bilemiyorum.
Evlenirsin, ayri evini tutarsin, baktin rahatsiz edecek kadar gelip gitmeler var, uygun dille konusursun.
Valla canim nisanlimla konusup konusmadigini bilmiyorum bna hic soylemedi,soylemezde zaten.
Yeni evli olcam nihayetinde istemedigimden deil yanlis anlasilmasin ltfn.
hayır istemeyebilirsin de madem yakınsınız herkes kendi evinde kalsın benim eşimde gidiyor ayaklarımı uzatıp koltuğa uzanıyorum kafamı dinliyorum , her akşam kv ye hizmet edeceksem ne anlamı kaldı evliliğin gider kendi ailemle kalırım o kadar korkuyorsam olur biter
Kv bna ilk once birlikte oturalim dedi bnde istemedim. Onlarin evine hala gittigimde yatak odasina girdigimde burayi sana yapcaktim der, hala istiyo yani soyluyo.
Bna onu soylerken ki amaci evin erkekleri gece calisio su an kndiside yalniz kalio, gece onlar ise giderken kalirim diyo. Gelsin kalsin ama hergun tekrarlaninca nie bnm evim ayri olsun ki? Uzak bile olsa arabayla gelirim dio :)
Fikirlerimiz ayni valla icimi mi okuyosun :)
Yakında olsan uzakta olsan ben sana geceleri canım istediğimde gelicem demiş açıkça.
Gelsin tabi gelsin de sınırını bilecekmi acaba.
Bütün mesele bu bana göre.
Haftanın 3 günü sizde olup , haftasonuda siz gelin gibi bir düzen tutturusa kendince sorun yaşamak kaçınılmaz olur.
Bunu gözönüne alarak adımlarınızı atın.
çünkü bu kadar emrivaki yapar gibi değilde bana da teklif edildi ama ben evime alışmak istiyorum dedim inat ettim ne kendi aileme gittim ne onlara gittim kalmaya ki deli gibi korktuğum halde kırılmasınlar diye , şimdi konusu bile geçmiyor ne güzel alıştın diyor , zamanla onlarda anlıycaktır senin anlatmak istediklerini , sen şimdiden eşine söyle inada bindirmeden konusu açılırsa kv e de çıtlat bilsinler sonrasında kavga etmektense şimdiden belli etmek en güzeli
Tamam iste.
Size birlikte oturalim demis, kabul etmemissiniz ve zorlamamis. Sonucta karariniza saygili olmus. Niceleri var direten ve saygi duymayan.
Size gelip gitme konusunda da simdiden planlar yapmak, tepki vermek, ne bileyim belki de gelemeyecek, belki simdi söylüyor ama oda bir iki gelecek sonra gelmeyecek.
Yada hergün gelmek isteyecek.
Bunlar icin simdiden plan yapmak bana tuaf geliyor.
Kadin art niyetli biri olsa emin olun size söylemez bunlari.
Direk oglu ile konusup onun kafasina girer.
Kendi mücadele etmez oglunu öne sürer.
Ama kadin kendi icindekini direk söylüyor.
O gün gelsin, evlenin evinizi ayirin, eger sizi rahatsiz edecek kadar gelirse tepki verirsiniz, esinizle konusursunuz ama simdiden tepki vermek, plan kurmak bana garip geliyor.
dışarıdan bakılınca dediğiniz gibi gözüküyor ama burda veya dışarda öyle şeyler duyuyoruz ki yeni gelinler olarak gardımızı alıyoruz maksat sorun çıkmadan olayı çözmek , en azından şimdiden istemediğimiz bir durumu belli edelim ki ilerde sorun olduğunda ben san a en baştan söylemiştim diyebilelim eşlerimize
bende ufak tefek sorunlar yaşadım hala daha oturtmaya çalışıyorum , daha büyük sorunlar yaşama olasılığım yüksekti ama bunu şöyle çözdüm; iyi kötü eşimi ve ailesini tanıyorum yıllardır benden beklentiye girecekleri konuları yada istiyecekleri bir durumu bildiğimden onlar benden talep etmeden ben dedim ki ay şöyle yapsak ne güzel olur özeniyorum yada ben şöyle şöyle düzen kurucam kafamda herşeyi planladım vs vs diyerek hem onlar birşey söyleyip reddedilmemiş oldu, hem ben sinir olmamış oldum, hem eşim arada kalmamış oıldu, bizler işte sorun çıkmadan çözülsün huzurumuz kaçmasın istiyoruz
Ben mi iyi niyetliyim yoksa gelin- kaynana iliskisinde insanlar iyice ard niyetli mi olmus anlamadim?
Sahsen düsünüyorum, benim oglum evleniyor olsa ve onlar evlerini tutarken bende o an öylesine " aaa burasi güzelmis, hem bizede akin, gelip gitmek kolay olur" desem ve gelinim bunu " bak bak simdiden yerini yapiyor, hergün bizden cikmayacak" gibi algilasa ve o yönde tepki verse Allah biliyor birdaha evine ugramam.
Cünkü bu kadar büyük bir ard niyeti kaldiramam.
Yani anlayamiyorum neden insanlar bu derece negatif.
Belki kadin öylesine dedi. Ayni evde oturmak istemedigini net bir dille söyleyebilirsin ama gelip gitme konusu icin simdiden önlem almak? Bilemiyorum.
Evlenirsin, ayri evini tutarsin, baktin rahatsiz edecek kadar gelip gitmeler var, uygun dille konusursun.
dışarıdan bakılınca dediğiniz gibi gözüküyor ama burda veya dışarda öyle şeyler duyuyoruz ki yeni gelinler olarak gardımızı alıyoruz maksat sorun çıkmadan olayı çözmek , en azından şimdiden istemediğimiz bir durumu belli edelim ki ilerde sorun olduğunda ben san a en baştan söylemiştim diyebilelim eşlerimize
bende ufak tefek sorunlar yaşadım hala daha oturtmaya çalışıyorum , daha büyük sorunlar yaşama olasılığım yüksekti ama bunu şöyle çözdüm; iyi kötü eşimi ve ailesini tanıyorum yıllardır benden beklentiye girecekleri konuları yada istiyecekleri bir durumu bildiğimden onlar benden talep etmeden ben dedim ki ay şöyle yapsak ne güzel olur özeniyorum yada ben şöyle şöyle düzen kurucam kafamda herşeyi planladım vs vs diyerek hem onlar birşey söyleyip reddedilmemiş oldu, hem ben sinir olmamış oldum, hem eşim arada kalmamış oıldu, bizler işte sorun çıkmadan çözülsün huzurumuz kaçmasın istiyoruz
Siz henüz cicim aylarindasiniz:)
Bence biraz bekleyin.
Sahsen ben 15 yillik evliyim ve cevremdekilerden, bir insanin henüz olmamis seyler icin plan kurup, karsidakinin söylediklerine o yönde tepki vermesinin ne demek oldugunu bilirim.
Bence dogmadik cocuga don bicmemek gerek.
Olay olur, tepkini verirsin.
Olmamis seyler icin plan yapmak sadece kisinin ard niyetli olarak gösterilmesini saglar.
Bu forumun en cok zaman gecirdigim bölümüdür "Bir derdim var" bölümü.Bu forumu az çok takip ediyorsanız şimdiden önlem almayanların ne acı hali olduğunu aslında sizde görüyorsunuzdur.
Siz iyi niyetli olablirsiniz belki istisnasınızdır bilemem ama genel olarak başlı başına sorun bu mağlesef
Birde söyleyiş farklılığını, ifadelerini göz ardı etmemek gerek..
Bugun kandil ve kayinvalidemi aradim biraz once..
Konusuyoduk iste, bna bu aralar skisigiz yorgan isliycektim ya sana hani, onu evlendikten sonra yapiyim dedi..
siz bilirsiniz dedim bnde olsada olur olmasada ama herkesin yaninda reklam yapmisti sunu yapcam filan diye..
Neyse iste bizimkiler gece calisiyo ya bnde kiraya cikicam ayri istemistik kaynanam demez mi bizim binanin karsisinda kiralik ev vardi oraya baktim diee..
Neyse iste yakin olsun gelip gitmek kolay olsun bn gece sana kolay geliyim dmez mi..
Tabi bn şok geciriyorum o esnada,tutukluk yasiyorum..
Uzak olsada farketmez gerci arabamiz var gece ise giderken bni sana birakiverirler dedi.!
Bnde bakalim diyorum hani kirilmasin diye o aksine cok israrci napiyim arkadaslar ya herkesin kndine gore isi gucu oluyo.
İs cikisi bide kayinbabamlar gelir, napiyim ne deyim simdi bn.
Sozde adi ayri olcak.. Hic bitmiycek mi bnm bu dertlerim yaaa?
Siz henüz cicim aylarindasiniz:)
Bence biraz bekleyin.
Sahsen ben 15 yillik evliyim ve cevremdekilerden, bir insanin henüz olmamis seyler icin plan kurup, karsidakinin söylediklerine o yönde tepki vermesinin ne demek oldugunu bilirim.
Bence dogmadik cocuga don bicmemek gerek.
Olay olur, tepkini verirsin.
Olmamis seyler icin plan yapmak sadece kisinin ard niyetli olarak gösterilmesini saglar.
işte olmamış şeyler için plan yapınca art niyetli düşünemezler çünkü onların öyle diyeceklerini bildiğimi bilmiyorlar ki sonrasınd ahareketlerinden anlıyorum ama iş işten geçtiği için dile dökemiyorlar , hem diyelim öyle görüldüüm art niyetli olarak bu seferde onların söylediklerinin tersine gidersem kafasının dikine gidiyor sözümüzün hiçmi hükmü yok diyede düşünebilirler , yani insan kötü niyetli olmasın çekicek bir taraf illaki çııkıyor
ister iyi niyetli olsun ister ard niyetli herkesin eşinin ailesine karşı ilk zamanlar düzen oturtmak için bir taktik uyguladığını düşünüyorum , yoksa 2 farklı aile birbirlerinin artı ve eksilerine nasıl ayak uydursun
15 yillik evliysen bnden buyuksundur abla deyim sana sakincasi yoksa. Ablacim simdi kv bna soyledi gelcem die zaten ilk tanismaya geldiklrinde de agzinda o laflar vardi kayinbabaminda. Ortada bise olmasa bna soylemese bnde demem ama daha biraz
Once konustuk da soyledi.
Tamam iste.
Size birlikte oturalim demis, kabul etmemissiniz ve zorlamamis. Sonucta karariniza saygili olmus. Niceleri var direten ve saygi duymayan.
Size gelip gitme konusunda da simdiden planlar yapmak, tepki vermek, ne bileyim belki de gelemeyecek, belki simdi söylüyor ama oda bir iki gelecek sonra gelmeyecek.
Yada hergün gelmek isteyecek.
Bunlar icin simdiden plan yapmak bana tuaf geliyor.
Kadin art niyetli biri olsa emin olun size söylemez bunlari.
Direk oglu ile konusup onun kafasina girer.
Kendi mücadele etmez oglunu öne sürer.
Ama kadin kendi icindekini direk söylüyor.
O gün gelsin, evlenin evinizi ayirin, eger sizi rahatsiz edecek kadar gelirse tepki verirsiniz, esinizle konusursunuz ama simdiden tepki vermek, plan kurmak bana garip geliyor.
Sizin anlattiginiz seylerle bu durum cok farkli.
Siz onlar dile getirmeden, onlarin dile getirecegi seyi tahmin edip, kendi isteklerimi siraladim diyorsunuz.
Burada ki arkadas ise kayinvalidesinin söyledigi bir söze karsi simdiden tepki vermekten bahsediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?