Eşinize ailesini kötülemeyin. Savunmaya geçer. Evliliği bitirmek için bir sebep değil bu. Yalnızca onlardan biraz daha Zeki olmanız gerekiyor.
sizi dışlasınlar, öğretmenler gününüzü kutlamasınlar, sen zaten gelmiyorsun desinler. Hiç sorun değil. Hiç alınmayın. Bilerek yapıyorlar. Siz takmadığınız zaman etkisiz olduğunu görecekler. Canınızı sıktıklarını bildikleri için yapıyorlar zaten. Ne güzel, beraber takılmıyorsunuz böylece.
eşinize hiç kavga etmeden, hatta onu överek ben seninle gittiğimde mutlu oluyorum, sen olmadığında hiç tadım olmuyor filan de. 15 günde bir, o da eşin yanındayken git yeter. Suratsız olma ama çok da samimi olma.
mesafe her zaman iyidir. Şimdi yeni evli olduğunuz için taşlar oturmamış. İleride hepsi oturur. Hatta eşinin ailesi de en baştan böyle yapıyorlar ki, düzeniniz böyle otursun. İpleri sıkı tutmaya çalışıyorlar yani. Sen de ipleri onlara verme. Senin canın nasıl istiyorsa öyle yap.o zaman da senin istediğin düzen oturur.
evde keyifli olmaya, eşine bu huzuru hissettirmeye bak. Eşinle sen iyi olduğun müddetçe, hiçbir şey yapamazlar. Ama onlar yüzünden kavga ettiğinizi hissettikleri müddetçe de yaptıklarından vazgeçmezler.
bir çeşit kıskançlık galiba bu. Çocuklarının eşini çekememezlik.