napmam gerektiğini bilmiyorum bişeyler söler miniz lütfen...

Sakın akraba diye ayıp olur söz olur bunları düşünme bile... Hangi devirde yaşıyoruz artık ya.. Ailene anlatsan sana dediklerini nekadar üzülürler.. Yol yyakınken vazgeç bak gör ne çok insan sana bu iş olmaz diyor..

22 yaşındayım sekreterlik yaptığım için oldukça düzgün bir diksiyonum var,harfleri yutmamın sebebi iş yerinde rahat yazamamamdan kaynaklıdır (alışkanlıkta diyebiliriz bahanesi olmaz siz sinirinizi bozmayın yani gerek yok...)ama; uyardığınız için teşekkür ederim dikkatli olmamız lazım bu konuda haklısınız söz konusu Türkçe'miz ise...

Bazen insanlar kararsız kalabiliyor ben mi yanlış anladım diye de düşünebiliyor,ayrılamıyorum çünkü ben bir kız çocuğuyum ve yaşımda küçük değil insan hakkımda yanlış düşünürler mi diye tereddütde kalıyorum sonuçta akrabam ve ailemden birisi olduğu için ilişkimiz duyuldu. Yoksa bende bahsettiği o şiddete meraklı değilim ve yahut küfür yemeye...

işte bak.. akraba ayıp olur söz olur.. aynen bu

işte bak.. Akraba ayıp olur söz olur.. Aynen bu

4 yıllık ılışkım varr bızımde sorunlarımız var butun aılem akrabalarım da biliyor ama hiç biri umrumda değil. önemli olan benım mutluluğum ve ilerde söz laf edecek kişiler yanınızda olmazlar bile.. Milletin ağzı torba değil ki büzesin aldırış etmemek gerekli.

Iyide herkes size burda ayrilmanizi tavsiye ediyor dogal olarak iyiliginizi düsündükleri icin,
ama sizin herseye tek cevabiniz, ailesi üzülür ayrilamam cart curt, mahcup olurum.
e iyi tamam ayrilmayin ozaman yani ne diyelim ki biz daha, karar sizin yani..

aradı..konuştuk birbirimizi yıpratmaktansa bitirelim sen değişmezsin bende değişmem falan filan... emin misin eminim... hakkını helal et dedik.. bitirdk üzülüyomuyum üzülmüyomuyum bilmiyorum annesiylede konustum sen her zaman benm kızımsn dedi herseyin hayırlısı olsun su saatten sonra

bence en doğru karar bu..

bazen insan birilerinin kendisini yüreklendirmesini ister,hepsi bu. ayrıldım da zaten dedim ya cesaretlendirilmek ister insan...

bazen insan birilerinin kendisini yüreklendirmesini ister,hepsi bu. Ayrıldım da zaten dedim ya cesaretlendirilmek ister insan...

sakın geri adım atma..daha yaşın çok genç ve küçüksün bence.. Hem küçük olmasa bile böyle birine sırf evlenmek olsun diye katlanmak zorunda değilsin ki..

" her tartısmamızda bana küfrediyor" yazmıssın.
bu sözel siddet.
tehdit vs. daha simdiden goruyorsan, ilerde neler olcagnı az cok tahmin edebilir insan.
yol yakınken ayrılmak en dogrusu olsa gerek.

ilerde şiddet uygulaması zaten ihtimal dahilinde olmaktan çıkmış kendi de açıkça söylemiş. ailesine karşı neden mahçup olasınız ki, siz çok güzel giden bir birliktelikte ayrılık kararı almayı düşünmüyorsunuz; size saygısı şimdiden bitmiş ailenizin de onaylamadığı ve haklı gerekçeler sunduğu kişiyle yollarınızı ayıracaksınız kimsenin size söz söylemeye hakkı olamaz. aileler maalesef bizim göremediklerimizi görüyor ve işler hangi noktaya gelirse gelsin bir yerde onların söyledikleri de gerçekleşiyor. ben de 1.5 yıl aileme karşı çıktım; sonuçta onlar haklı çıktı ve ne öngördülerse ilişkimiz için aynılarını yaşadım. başkasına da ilgi duyabildiğinizi söylüyorsunuz zaten çok büyük bir aşkla bağlı olsanız gönlünüzde başkasına da yer olmazdı.

cok büyük bir askla bağlı değilim zaten hani klişeleşmiş şeyler vardır evlenilecek birisi içkisi yok sigarası yok gece hayatı yok diye. ama bunların olmaması evlilik için yeterli gelmiyormuş onu gördüm.. o baska birisi dediğiniz kişi mesela içkide içer bara da gider.. ama karsısındaki kişiye değer verdiğini söylemeye gerek kalmadan hareketleriyle belli eder hakaret etmez saygı gösterir vs.. hayırlısı olsun hakkımda bitirdim yani güzel bi şekilde konustum.. umarım sonrası güzel olur..

onunla neden ayrıldığımı inan bende bilmiyorum hersey güseldi aslında lisede birlkteydk hiç kopmadk... onu kırmak istemediğm için ve ailesine mahcup olmamak için ayrılmaıyorum...
bu sebepden evlenilirmi ?
yol yakinken dön sen bu odun dan ..

zihnimize kodlanmış bir evlenilecek erkek imajı var sanırım; içkisi yok sigarası yok vs. ben de aynı düşüncelerden yola çıkmış hatta karşı taraf da bu yönlerini sürekli vurgulayarak ne kadar ideal olduğundan söz edip bana da bu düşünceyi aşılamıştı bir şekilde. ama küfür var, sözel ve fiziksel şiddet var, saygı yok, değer vermek yok... nedense bu değerler arka plana itilmiş. biz de sanki bir erkeğin öfkelenmesi, küfür etmesi hakmış gibi pasif halde ilişki içinde bunlara katlanır olmuşuz. sizin adınıza çok sevindim. umarım hakkınızda hayırlısı olur.

aynılarını yaşamış gibisiniz.... ve yasadığım durumu o kadar güzel açıklamıssınız ki. annemin istemediğini söylediğimde anan benden iyisini mi bulacakmıs içkim yok sigaram yok işi yokuşa sürüyo iyice tepemi attıracak tarzında şeyler söylüyordu..

:) çok daha ağırını yaşadım, evlilik yoluna da girdim, aşktan gözüm kör olduğu için bir çok şeye de katlandım sonuç hüsran... aynı cümleleri ben de duydum, benden daha iyisini mi bulacaksın... bunu söylüyorsa bir erkek zaten ne kadar katlanılmaz olduğunun da farkındadır ve sadece bir meziyet gibi içki ve sigara içmemesine bağlar ilgimizi farklı bir yöne çekerek esas sorunları görmemizi engellerler. içki ve sigara kullanan insanların kötü olduğuna dair bir genelleme yapamayız asla ama saygısız ve karşısındaki kadına değer vermeyen her fırsatta onu aşağılamaya çalışan bir erkeğin değil evlenmek arkadaşlığa bile uygun olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. öfke kontrol sorunu yaşayan bir insanın değişmesi çok zordur ciddi bir yardım almadığı müddetçe. bu adamlar zaten kendilerini de -içki sigara ve gece hayatından uzak durdukları için- çok erdemli gördüklerinden yardım almaları da imkansızdır - hoş onu da denemiştim ben, o da bir işe yaramadı:) -. şimdi değil belki ama ilerleyen zamanlarda geçmişe dönüp baktığınızda nasıl bir dertten kurtulduğunuzu gördüğünüzde o kadar şükredeceksiniz ki. muhtemelen sizi yeniden arayacak, belki ailesini bile araya sokacak, lütfen kararlı durun ve elalem ne der düşüncesi ile yanlış kararlar vermeyin. insanlar her durumda konuşmayı çok sever ama siz çile çekmeye başladığınızda o acıyla da başbaşa kalan siz olursunuz. hakarete uğradığınızda, mutsuz bir evlilik yaptığınızda o arkanızdan konuşacak kişiler olmayacaktır yanınızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…