narkozdan çok korkuyorum

yazıları okudum. ameliyat öncesi cesaret iğnesi denilen şey anestezidir. sadece heyecanı yenmek için damardan az bir anestezik ilaç verilir, sedatif bir etki yaratmak amacıyla. böylece uyku haline geçersin. fakat anesteziyoloğuna sedasyon olmak istemediğini söylersen ameliyat öncesi sadece ameliyatta anestezi verilir. ameliyat öncesi yapılan iğnenin tek amacı ameliyathane kargaşasını görmeni engellemektir. yazılardan bir tanesinde boğaz ağrısı yazılmış bu uyutulduktan sonra boğaza yerleştirilen endotrakeal tüpten kaynaklanan ağrıdır ve bikaçgün içinde ortadan kaybolur. 8 defa çeşitli yerlerimden ameliyat oldum ve hiçbirinde ölmedim:) anestezi kiloya boya kan değerlerine vb.göre verilir. uzman kişiler tarafından yapıldığında hiçbir sorun olmaz. hayatta herşeyin bir güzel yanı vardır. bunuda öyle gör ve korkuna engel ol. ameliyat öncesi stresten uzak dur. internette ameliyat öncesi izlenilmemesi gereken videolardan kaçın,sinirini bozmaktan başka bir işe yaramaz.ha bana gelince ben hertürlü videoyu izledim merak ediyorsan bana sorabilirsin. Doktor değilim fakat bilinçli bir hasta olduğuma inanıyorum eh bunca ameliyat, endoskopiden sonra. Çok geçmiş olsun. Sağlık dilerim.

smokincat sen baya şey biliyorsun,baya da ameliyat olmuşsun bilgin çok,bize böyle yardımcı olursan bilgilerini paylaşırsan çok seviniriz valla :)

peki sen ameliyat korkunu nasıl yenmiştin?..yada ameliyat nasıl geçiyor,çok zor değil dimi?..yardımcı olursan sevinirim :))

smokincat sen baya şey biliyorsun,baya da ameliyat olmuşsun bilgin çok,bize böyle yardımcı olursan bilgilerini paylaşırsan çok seviniriz valla :)

peki sen ameliyat korkunu nasıl yenmiştin?..yada ameliyat nasıl geçiyor,çok zor değil dimi?..yardımcı olursan sevinirim :))

tabiikide elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.
ameliyat korkusunu en kötüsünden en iyisine doğru düşünerek yendim. en basit operasyonun bile riski vardır. okadar fazla ameliyat oldumki korkumu yenebilmek için çok fazla deneme şansım oldu. ilkinde ölüm korkusuyla girdim, ya ölürsem diye ama düşündüm ölsem ruhum bile duymicak:) çünkü ameliyatta zaten fonksiyonların durmuş bir durumdadır. yani en iyi ölüm şeklide denilebilir. baktım ölmedim ameliyattan sonra mis gibi uyandım.eh dedim bilseydim güle oynaya girerdim:) sonra başladı ameliyat maceralarım, tekrar ameliyat olmam gerekti bu sefer çıktım ameliyattan bikaçgün önce dışarı gittim hastane için alışveriş yaptım pijama iç çamaşırı vb:) okdr zevkliydikiii :)) mutlaka zaten ameliyattan bir gün önce saçlarımı yaptırırım ameliyata öyle girerim .. bide ameliyathanedeki internlerle sohbet etmek çok heyecanlı ;) bağıra bağıra şarkı söylerim, alet edevat incelerim :) yani sanki bu ameliyat bana verilen bir lütuf gibi görürüm. diğer ameliyatımda fazla anesteziden ötürü yoğun bakımda kaldım bi süre.. ama ondada uyandım yani en riskli şey fazla anestezidir,onu da yaşadım ve yine ölmedim. demekki ölmek okadar kolay değilmiş onu anladım :)) bir diğer ameliyatımda bacağımın kesilme riski vardı ve 45 dklık ameliyat 5 saat sürdü uyandığımda bacağım yok sanıyordum ama baktım varmış kısaca sakatta kalmadım :)) bide ameliyattan sonra alınan parçaları patolojiden sonra alma hakkına sahipsiniz. ben aldım bide inceledim :) benden bir parçaydı atarken çok üzüldüm, attım çünkü artık küflenmeye başlamıştı :))) 5 saat süren ameliyatta hemşireler,internler benim için anı defteri doldurmuşlar bide sağolsunlar. uyandığınızda saçmalamanız normaldir.. bir başka ameliyatımda ingilizce konusmusum ve beni yabancı sanıp yanıma ingilizce bilen hemşire yollamışlar bana ingilizce sorular soruyormuş ama cevap vermediğimden sonuç alamamış :) sonradan hasmı has türk olduğumu anlamışlar:))))). ameliyattan sonra kimseyle irtibatımı koparmadım hala arkadaşız :)) ameliyat olmanız gerekiyorsa olun çünkü onun bile çoook güzel yanları var en azından benim gibi tecrübe edinirsiniz :))))

smokincat verdiğin bilgiler ve ilgin için çok teşekkür ederim :71: senin ameliyatların eğlenceli geçmiş yani korkuyu yenip üstüne birde zevk almayı bile becermişsin helal olsun sana valla :)

ya benim de korkum ameliyat işte..normalde ben iğne olmaktan bile korkan biriydim biliyormusun :) yani normaldde böyle bir korkuk olmaması lazım ama fobi işte..bir ara üst üste iğne olmam gerekti bu sayede korkumu yendim ama hala biraz var..şimdi ameliyata gircem düşün artık korkumu :1:

Son düzenleme:
narkoz korkaklarından biri de bendim canım inan hiç bişey yok 5 gün önce ameliyat oldum.herkezde farklı uyandırdıkları zaman boğazım çok acımıştı onun acısından çok ağlamıştım 2-3 gün o acı devam etti.bide uyandırdıkları zaman çıkardım herkezde farklı etkisi var ama en kötü olcağı seninde boğazın acır bide çıkartabilirsin en kötüsünü böyle düşün.

smokincat verdiğin bilgiler ve ilgin için çok teşekkür ederim :71: senin ameliyatların eğlenceli geçmiş yani korkuyu yenip üstüne birde zevk almayı bile becermişsin helal olsun sana valla :)

ya benim de korkum ameliyat işte..normalde ben iğne olmaktan bile korkan biriydim biliyormusun :) yani normaldde böyle bir korkuk olmaması lazım ama fobi işte..bir ara üst üste iğne olmam gerekti bu sayede korkumu yendim ama hala biraz var..şimdi ameliyata gircem düşün artık korkumu :1:

Bende iğne olmaktan, kan görmekten korkardım ama birgün moralim çok bozukken korkumu yenmek istedim ve bir sağlık memurundan kendi vücudundan kanını almak için rica ettim ve kabul etti. o an kanı alırken okadar mutluydumki sanki çok önemli birşey yapmışım gibi kendimle gurur duydum. ve üstüne aferin elin çok hafif bi dahaki sefere çok bilinçli kan alırsın dediğinde mutluluğuma diyecek yoktu. Kısaca korkumun üstesinden geldim üstüne üstüne gittim ve şuan kendime güveniyorum. sende korkunu yenmek için üstüne git emiin oll başarılı olcaksın. tekrar çok geçmiş olsun.

Bende iğne olmaktan, kan görmekten korkardım ama birgün moralim çok bozukken korkumu yenmek istedim ve bir sağlık memurundan kendi vücudundan kanını almak için rica ettim ve kabul etti. o an kanı alırken okadar mutluydumki sanki çok önemli birşey yapmışım gibi kendimle gurur duydum. ve üstüne aferin elin çok hafif bi dahaki sefere çok bilinçli kan alırsın dediğinde mutluluğuma diyecek yoktu. Kısaca korkumun üstesinden geldim üstüne üstüne gittim ve şuan kendime güveniyorum. sende korkunu yenmek için üstüne git emiin oll başarılı olcaksın. tekrar çok geçmiş olsun.

çok sağol canım :)

en iisni yapmıssn korkunun üstüne gtmekk gerekir yoksa korkmaya devam edersn ameliyattan korkmanıza da gerek yok hersey belirli bi düzen içinde gerçeklşir verilen anestezi dozu hersey sizin yapınıza gre AYARLANIR KORKMAYIN BNCE...

Bence bu tarz şeyleri hiç düşünmemek gerek, sonuçta kendinizi uzmanlara emanet ediyorsunuz. İyi bir hastane seçtikten sonra gerisini düşünmeyin.Boşu bosuna evhama kapılırsınız. sadece ameliyat sonrasındaki güzel burnunuzu hayal edin. :8:

o narkoz nasıl güzel bişe yaaaa :16: :16:
böle hafiften içine veriolr ya sonra doktor bide seni konşturuyor böle heryer sararıyor sonra simsiyah :66:
o an paha biçilmez :64:
bana narkoz versnler arada bir valla kabul :66:

Yeni ameliyattan çıkmış biri olarak söylüyorum hiç korkulacak bişey değil narkoz :) narkoz öncesi bir iğne yapıyorlar sarhoş gibi oluyorsun ameliyathaneyi hatırlıyorum narkoz öncesi biraz konuştuk narkozu verdiler 1-2 dkka sürdü sürmedi film koptu bende :)

narkozu ilk defa alacaksanız bu tür kaygılar normal ama inanın korkacak bir şey yok. hiçbir şey hissetmiyorsunuz.

arkadaşlar beni de rahatlatın nolur uzun zamandır cok istediğim cene +burun ameliyatını olucam temmuzda ama narkoz korkusundan olamayacağım gibi geliyor hep narkozdan ölenler geliyor aklıma lütfen yardım edin bana...

korkma canım 4 ay önce annemde narkoz yedi sapa sağlam kalktı ayaga sanada bişi olmas canım bnm dua et

ben sanki amelyat olduğumu hissedicekmişim gibi geliyodu ama inanılmaz bi şey bu narkoz ya. insan uyuyup uyanınca uyuduğunun bilincinde olur bunda sanki gözünüzü kapatıp açmışsınız gibi oluyo. bence korkmaya gerek yok :) rahat olun kızlar:9:

yarın sanırım bu saatelerde ben de narkozlu olucamm yorumları okudukça rahatlıyorum ama yine de stresime engel olamıyorum :D

Back
X