yazıları okudum. ameliyat öncesi cesaret iğnesi denilen şey anestezidir. sadece heyecanı yenmek için damardan az bir anestezik ilaç verilir, sedatif bir etki yaratmak amacıyla. böylece uyku haline geçersin. fakat anesteziyoloğuna sedasyon olmak istemediğini söylersen ameliyat öncesi sadece ameliyatta anestezi verilir. ameliyat öncesi yapılan iğnenin tek amacı ameliyathane kargaşasını görmeni engellemektir. yazılardan bir tanesinde boğaz ağrısı yazılmış bu uyutulduktan sonra boğaza yerleştirilen endotrakeal tüpten kaynaklanan ağrıdır ve bikaçgün içinde ortadan kaybolur. 8 defa çeşitli yerlerimden ameliyat oldum ve hiçbirinde ölmedim:) anestezi kiloya boya kan değerlerine vb.göre verilir. uzman kişiler tarafından yapıldığında hiçbir sorun olmaz. hayatta herşeyin bir güzel yanı vardır. bunuda öyle gör ve korkuna engel ol. ameliyat öncesi stresten uzak dur. internette ameliyat öncesi izlenilmemesi gereken videolardan kaçın,sinirini bozmaktan başka bir işe yaramaz.ha bana gelince ben hertürlü videoyu izledim merak ediyorsan bana sorabilirsin. Doktor değilim fakat bilinçli bir hasta olduğuma inanıyorum eh bunca ameliyat, endoskopiden sonra. Çok geçmiş olsun. Sağlık dilerim.
smokincat sen baya şey biliyorsun,baya da ameliyat olmuşsun bilgin çok,bize böyle yardımcı olursan bilgilerini paylaşırsan çok seviniriz valla :)
peki sen ameliyat korkunu nasıl yenmiştin?..yada ameliyat nasıl geçiyor,çok zor değil dimi?..yardımcı olursan sevinirim :))