• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsisist eski sevgili...

Yemin ederim psikolojik yazılardan sonra narsisist olduğuna emin oldum.
- Beni, ikimizle ilgili her konuda hatalı görüyordu.
- Konuşmalarımızın çoğu onun akademik başarısı üzerineydi (yüksek onur öğrencisi olduğunu durmadan söylüyordu).
- Hatasını kabul etmediğinde ve ben onu her düzeltmeye çalıştığımda beni sessizlikle cezalandırıyordu.
- İlk bir ay çok sevecen davranıyordu, beni aşk bombardımanına tutuyordu. Daha sonraki zamanlarda internetteki erkek arkadaşlarımı sorgulamaya başladı. Benim kendisini onlarla aldattığımı düşünüyordu. Hatta basit bir örnek, soğuk havada elimi tutmasını istediğimde "git pekmez ye" diyordu.

Daha sayayım mı?
Tipik hevesini aldıktan sonra sıkılan ama karşısındakinden ilgi görmeye devam ettiği için iyice şımaran erkek davranışları işte. Bu tarz bir ilişki yaşamayan kadın sayısı çok azdır.

Lütfen makaleleri açıp narsizmin toplumda görülme sıklığına bakın bir de bdv’yi açıp bir ayda kaç narsist konusu açıldığına bakın.
Sonuç: dizi/film izleyip çevremizdekilere tanı koymayı acilen bırakmalıyız.
Dizi izleyebilen birine dönüşürsem sizden bir tavsiye alırım. ☺️ Lâkin okuduğum akademik çalışmalardan çıkardığım sonuç bu.

Keşke şimdi bunları bana sayacağınıza ilişki zamanında kendinize sayıp daha fazla yıpranmadan bitirseydiniz.

Bu bir hastalık olduğu için siz teşhis koyamazsınız. Hekim koyar. Adam gerçekten narsistik kişilik bozukluğuna da sahip olabilir. Veya düşüncesiz, kaba, benmerkezci bir adam da olabilir. Sizinle olan ilişkisinde size böyle davranır, yarın başka biriyle olan ilişkisinde farklı davranır.
Nerdeee... Eski kız arkadaşı bana mesaj atmıştı. Adamın şefkat duygusuna sahip olmadığını, annesine hizmetçi muamelesi yaptığını yazmıştı bana.

bu soruların altında şey denmesini istediğini düşünürüm hep
"siz aslında hayatının aşkıydınız ve şu an bu büyük hatasını anlayıp size geri dönmek istiyor. Bu yüzden arıyor, barışırsanız artık o hataları asla yapmayacak" gibilerinden bir istek...
ama böyle olmayacağını siz de biliyorsunuz
siz büyük ihtimalle onun hayatının aşkı falan değilsiniz, he olsanız bile bu davranış kalıpları asla değişmeyecek.
yüksek ihtimal sizi unutamadığından aramıyor, her ilişki bitişinde geri dönebileceği bir liman gibi görüyor sizi.

Dizi izleyebilen birine dönüşürsem sizden bir tavsiye alırım. ☺️ Lâkin okuduğum akademik çalışmalardan çıkardığım sonuç bu.
Ben de buna dair cok yazi okumusumdur ama teshis koyma kısmında hep bi acabam vardir işin uzmani olmadigim için.
Yani ben hekim degilim teshis koyamam derim, sizin anlattiginiz gibi eğilimli tipler de tanıdım.
Buna kafa yormak yerine, ne yapmayi düşünüyorsunuz bunu merak ediyorum?

Merhabalar,

İki yıl önce, beni benden alan bir ilişkiyi bitirmiştim. İlişki demeye de bin şahit ister gerçi. Varlığımda beni günlerce, hatta haftalarca aramayan, kendisi başka kadınlarla internette konuştuğu için benim de kendisini aldatacağımı düşünen ve bana asla güvenmeyen, ailesinin ilgisiz ve sevgisizliğinin intikamını benden almayı tercih eden, ne sevincimi ne de üzüntümü doğru düzgün paylaşabildiğim biriydi kendisi. Ben ne zaman ondan kendimi serbest bırakmaya karar verdim, bana ara ara mesajlar atmaya başladı. Numarasını engelledim, bu kez instagramdan rahatsız etmeye başladı beni. Önce iki kere mesaj attı aylar önce, yanıt vermedim. Bugün de takip isteği atmış. Bunu neden yapıyor? Bir yıldan fazladır ayrıyız, hayatımda tortulara ve kendime olan güvensizliğime sebep olan bu şahıs neden hâlâ peşimde? Düşüncelerinizi almak isterim.
Narsist ağır bir tanı olmuş bu bildiğimiz eski sevgili işte, bunun 1 yıl sonra arayanı da var 5 yıl sonra arayanı da var, hiç aramayanı (-ki en makbuludur) da var. Var da var yani.. Klasik bir eski sevgili. Çözümü basit. Açmayın. Yazmayın. Çok rahatsız ederse numara değiştirin. Hakkında düşünüp tanı koymaya uğraşmayın. "Bu salak da bana kafayı takmış" diyin gülüp geçin, hayatınıza devam edin.

Kişilik bozukluklarının tanısı çok zor koyulur. İnsanlar yıllarca okul okuyor yine de tanı koyarken ikilemde kalabiliyorlar. Bir şeyler okuyarak tanı koymaya kalkarsak benim de nice nice hastalıklarım var.

Boyle bir adamin yaptiklarina hala kafa yormak da bir seylere isaret ediyor olmali hani. Sorunlu sevgilisine narsist sifatini carcabuk veren birinin hala boyle bir adami sorguluyor olmasi da normal degil.

bu soruların altında şey denmesini istediğini düşünürüm hep
"siz aslında hayatının aşkıydınız ve şu an bu büyük hatasını anlayıp size geri dönmek istiyor. Bu yüzden arıyor, barışırsanız artık o hataları asla yapmayacak" gibilerinden bir istek...
ama böyle olmayacağını siz de biliyorsunuz
siz büyük ihtimalle onun hayatının aşkı falan değilsiniz, he olsanız bile bu davranış kalıpları asla değişmeyecek.
yüksek ihtimal sizi unutamadığından aramıyor, her ilişki bitişinde geri dönebileceği bir liman gibi görüyor sizi.
Benim platonik hoşlandığım başka biri var yalnız. Ona da niye açılamıyorum (ya da, yakınlaşamıyorum); işte bunun yüzünden. Geçmiş geleceği inşa ediyor.
Zaten ne dönmesini, ne de onu seveceğimi bekliyorum. Sadece davranışlarını bir mantığa oturtmaya çalışıyorum. Sorumu o yüzden sormuştum.

Kişilik bozukluklarının tanısı çok zor koyulur. İnsanlar yıllarca okul okuyor yine de tanı koyarken ikilemde kalabiliyorlar. Bir şeyler okuyarak tanı koymaya kalkarsak benim de nice nice hastalıklarım var.
Bu konuda haklısınız, o zaman tabii, bir psikolojik teşhis gerekir.

Narsist ağır bir tanı olmuş bu bildiğimiz eski sevgili işte, bunun 1 yıl sonra arayanı da var 5 yıl sonra arayanı da var, hiç aramayanı (-ki en makbuludur) da var. Var da var yani.. Klasik bir eski sevgili. Çözümü basit. Açmayın. Yazmayın. Çok rahatsız ederse numara değiştirin. Hakkında düşünüp tanı koymaya uğraşmayın. "Bu salak da bana kafayı takmış" diyin gülüp geçin, hayatınıza devam edin.
İnşallah edebilirim. Dediğim gibi, kendime güvenimi yeni yeni inşa etmeye çalışıyorum. Özel ilişkilerde kendimi açmam da, sevgi göstermem de ceza sanki. Herkesten şüpheleniyorum, çünkü en başta kendimle cebelleşiyorum. Bu kişiden önce böyle değildim.
Artık ben de şaşırdım, burada yazdığım olayları araştırdım, araştırdım.... Benmerkezcilik tek başına bir şey ifade etmiyor. Üstüne birden fazla kişilik bozukluğuna işaret ediyorlar. Hastalık etiketi yapıştırma niyetim yoksa da, "acaba belirtiler bunun karakterine yakın olabilir mi" diye kendime sormadan duramıyorum.

Böyle adamlara yüz verip tepenize çıkarmayın
Bunlar sizin zaaflarınızı kullanıp ego tatmini peşinde
Elindeyken kıymetini bilecekti
Sevildi diye şımaran adama adam demiyoruz
Onun geçmiş travmalarını tedavi edecek kişi sen değilsin doktora gidecek.
Zaten aramamak sormamak bir ilişkide karşı tarafı hep soru işaretleriyle bırakmak psikolojik şiddettir.
Ya ilişki vardır yada yoktur
Var gibi olması seven taraf için büyük bir baskı
Sakın kendinize bunu yapmayın

Böyle adamlara yüz verip tepenize çıkarmayın
Bunlar sizin zaaflarınızı kullanıp ego tatmini peşinde
Elindeyken kıymetini bilecekti
Sevildi diye şımaran adama adam demiyoruz
Onun geçmiş travmalarını tedavi edecek kişi sen değilsin doktora gidecek.
Zaten aramamak sormamak bir ilişkide karşı tarafı hep soru işaretleriyle bırakmak psikolojik şiddettir.
Ya ilişki vardır yada yoktur
Var gibi olması seven taraf için büyük bir baskı
Sakın kendinize bunu yapmayın
....

Çok güzel dediniz.
Bu adama ısınmam ne kadar kolay olduysa, kendimi koparmam o kadar zor oldu. Kendimi sevememeye başlamıştım (ki, hâlâ da kendimle tam anlamıyla barıştığım söylenemez). Arkadaş zaten beni kendinden soğutacak her şeyi yapmışsın, bir öldürmediğin kalmış. Daha ne rahatsız ediyorsun? Ama yok.
Ben eski sevgililerimi engellemekten nefret ederim. Ama buna engeli bastım. Çünkü direkt şiddet sinyalleri gönderiyor, dediğiniz gibi.

İnşallah edebilirim. Dediğim gibi, kendime güvenimi yeni yeni inşa etmeye çalışıyorum. Özel ilişkilerde kendimi açmam da, sevgi göstermem de ceza sanki. Herkesten şüpheleniyorum, çünkü en başta kendimle cebelleşiyorum. Bu kişiden önce böyle değildim.
Artık ben de şaşırdım, burada yazdığım olayları araştırdım, araştırdım.... Benmerkezcilik tek başına bir şey ifade etmiyor. Üstüne birden fazla kişilik bozukluğuna işaret ediyorlar. Hastalık etiketi yapıştırma niyetim yoksa da, "acaba belirtiler bunun karakterine yakın olabilir mi" diye kendime sormadan duramıyorum.
Ne farkeder hasta veya değil? Sizi neden bu kadar ilgilendiriyo ki ayrılmışsınız gitmiş sonuçta? Sizi aramasının nedeni neden bu kadar önemli sizin için?

Ne farkeder hasta veya değil? Sizi neden bu kadar ilgilendiriyo ki ayrılmışsınız gitmiş sonuçta? Sizi aramasının nedeni neden bu kadar önemli sizin için?
O zamanları hatırladıkça canım yanıyor çünkü. Tepkisiz bakamıyorum böyle şeylere.

O zamanları hatırladıkça canım yanıyor çünkü. Tepkisiz bakamıyorum böyle şeylere.

"Bağımlı Kişilik Bozukluğu

Bağımlı kişilik bozukluğunda ise çaresizlik, boyun eğme ve karar verememe gibi duyguların baskın olması nedeniyle kişinin bir güvenceye duymasına sebep olur. Bağımlı kişilik bozukluğu olan insanlar, bir bireyi çok sahiplenir ve o kişiyi memnun etmek için büyük çaba harcarlar. Pasif ve tutunma davranışları sergileme eğilimindedirler ve ayrılma korkusu yaşarlar."
Alıntıdır.

O zaman siz önce kendiniz bir destek alın bence. Onun problemini geçip kendi probleminize odaklanın.

Bağımlı kişilik bozukluğunda ise çaresizlik, boyun eğme ve karar verememe gibi duyguların baskın olması nedeniyle kişinin bir güvenceye duymasına sebep olur. Bağımlı kişilik bozukluğu olan insanlar, bir bireyi çok sahiplenir ve o kişiyi memnun etmek için büyük çaba harcarlar. Pasif ve tutunma davranışları sergileme eğilimindedirler ve ayrılma korkusu yaşarlar."
Alıntıdır.

O zaman siz önce kendiniz bir destek alın bence. Onun problemini geçip kendi probleminize odaklanın.

Milleti narsist diye etiketlemek kolay tabii. Herkes kendisine baksa ne iyi olur.

Alıntıdır.

Almıştım, ama devam edemedim. Sadece majör depresyondan şüphelenmişti psikiyatrist.

Almıştım, ama devam edemedim. Sadece majör depresyondan şüphelenmişti psikiyatrist.

o sizin yerinizde olsa bırakın böyle depresyona girip de gelecek ilişkilerinde korkacak da, kendinden şüpheye düşecek de falan daaaa...
büyük ihtimalle arkadaşlarına anlatıp "ahuahahahuu kıza bak peşimi bırakmıyor, bastım engeli puahahah" diye bir de böbürlenecekti.
yani biri varmış sizi aramamış sormamış eee
yani ee bunda bu kadar ilişkilerden soğuyacak, hayatı sorgulayacak ne var allah aşkına.
ay bu ne değer elaleme bu kadar hayatınızın iplerini neden veriyorsunuz ki

o sizin yerinizde olsa bırakın böyle depresyona girip de gelecek ilişkilerinde korkacak da, kendinden şüpheye düşecek de falan daaaa...
büyük ihtimalle arkadaşlarına anlatıp "ahuahahahuu kıza bak peşimi bırakmıyor, bastım engeli puahahah" diye bir de böbürlenecekti.
yani biri varmış sizi aramamış sormamış eee
yani ee bunda bu kadar ilişkilerden soğuyacak, hayatı sorgulayacak ne var allah aşkına.
ay bu ne değer elaleme bu kadar hayatınızın iplerini neden veriyorsunuz ki
Kahkaha efektleriniz güldürdü beni. 😂
Mantıklı düşününce takmamam lâzım normalde, ama işte...

Back
X