• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsisist eski sevgili...

Yalnız ben dizi izlemiyorum. 🙃
Sizin de karşınıza, bir zamanlar sizi kendinizden nefret ettirmiş biri çıksa umursamayacağınızı düşünüyor musunuz? Dürüst olun lütfen.
Çıktı umursadım her ayrılık yaşanmışlık üzüyor insanı ama iki koca sene sonra değil. Hala bu durum canınızı yakıyorsa yardım almayı düşünebilirsiniz.

Diziyi izliyorsunuz demek istemedim bu terim o diziyle çok popüler oldu bi anda. Nasıl örneğin dengesizlik durumunda kişilere bipolar demiyorsak narsisist de diyemeyiz psikolojik rahatsızlık bunlar çünkü bunu demek istemiştim.

Çıktı umursadım her ayrılık yaşanmışlık üzüyor insanı ama iki koca sene sonra değil. Hala bu durum canınızı yakıyorsa yardım almayı düşünebilirsiniz.

Diziyi izliyorsunuz demek istemedim bu terim o diziyle çok popüler oldu bi anda. Nasıl örneğin dengesizlik durumunda kişilere bipolar demiyorsak narsisist de diyemeyiz psikolojik rahatsızlık bunlar çünkü bunu demek istemiştim.
Şimdi anladım vermek istediğiniz mesajı. Affedersiniz.
Özel hastaneye psikolojik destek almak gideceğim ayarlayabilirsem. Psikolojik çalışmalar içeren kitaplar tek başına maalesef yeterli olmuyor. Ki tekrar tekrar okuyorum. Tekrar hatırladıktan sonra bu döngü de yoruyor.

Şimdi anladım vermek istediğiniz mesajı. Affedersiniz.
Özel hastaneye psikolojik destek almak gideceğim ayarlayabilirsem. Psikolojik çalışmalar içeren kitaplar tek başına maalesef yeterli olmuyor. Ki tekrar tekrar okuyorum. Tekrar hatırladıktan sonra bu döngü de yoruyor.
Pandemi süreci de etkili olmuş olabilir sosyal hayatımız sıfıra indi bi anda o yüzden ayrılık sürecini atlatamadınız muhtemelen. Destek alırsanız kolayca toparlarsınız eminim önümüzde yaz :) Bazen böyle takıntılar olabiliyor kendinizi garipsemeyin yani geçecektir.

Pandemi süreci de etkili olmuş olabilir sosyal hayatımız sıfıra indi bi anda o yüzden ayrılık sürecini atlatamadınız muhtemelen. Destek alırsanız kolayca toparlarsınız eminim önümüzde yaz :) Bazen böyle takıntılar olabiliyor kendinizi garipsemeyin yani geçecektir.
Umarım dediğiniz gibi olur. Zaten pandemiden önce de sosyalleşmeyi seven biri değildim, ama tek tük konuştuğum insanlar vardı. Bu süreçten sonra onlarla da bağım zayıfladı. İnsan aynı anda hem kendine birine açmak isteyip hem de kendini acı deneyimler eşliğinde yalnızlığa mahkûm etmeyi nasıl seçer, onu da çözemedim henüz. 😶

Üzerinizdeki kontrolü kaybetmeyi kendisine yediremiyor, duygusal bir reaksiyon almak için yapıyor bunları. Narsisisttir veya değildir bilemem. İletişim kurmayın
Aslında bir kitapta okuyup çok beğendiğim alıntıyı hatırladım siz bunu deyince: "Ego ışıktan beslenir; ama o ışıktan bir eser göremeyince ortadan kaybolur." Tam da böyle bir durumu yaşıyorum. O yüzden engelledim onu her yerden. Keşke mail adresi olsa onu da engellesem.

Bunlar tek basina narsisizm değil
Narsist teshisi almasi için alaninda uzman bir psikiyatrist/psikolog tarafından belli testlere tabi tutulmasi lazim.
Narsistik eğilimler ya da davranislar gösteriyor olmasi onu tek basina narsistik kisilik bozukluguna sahip biri yapmaz.

Evet ama narsisistik kişilik bozukluğu yaşayan biri psikiyatriste gitmez ki. Çok tipik özellikleri oluyor ona göre okuyup karar verebilir insan. Bu kişi narsist midir değil midir bilemem. Taninin doğru olup olmadığının bence çok önemi yok. Bu tür iliskileri anlatan kitaplar okumuş işine yaramissa eğer o önerileri dikkate alsın kanımca. Engelleyin ve engellediğiniz için kendinizi ödüllendirin bence. Bu tür ilişkilerde adamın bir mesaj atması bile insanı mahvediyor.

Evet ama narsisistik kişilik bozukluğu yaşayan biri psikiyatriste gitmez ki. Çok tipik özellikleri oluyor ona göre okuyup karar verebilir insan. Bu kişi narsist midir değil midir bilemem. Taninin doğru olup olmadığının bence çok önemi yok. Bu tür iliskileri anlatan kitaplar okumuş işine yaramissa eğer o önerileri dikkate alsın kanımca. Engelleyin ve engellediğiniz için kendinizi ödüllendirin bence. Bu tür ilişkilerde adamın bir mesaj atması bile insanı mahvediyor.

Adı narsist olmasin Muhittin olsun. Başta göklere çıkarmış sonra degersizlestirmis. Kıskançlıkla kısıtlamis hayatı dar etmiş. Şimdi de geri dönmeye çalışıyor. Narsistle başa çıkma zart zurt kitaplarında yazan şeylere kabaca uyuyorsa konu sahibi bunları okuyup yararlanıp bize de bu konuda danisabilir. Adamın enabiz verilerine girip tanilar kısmına narsistik kisilik bozuklugu mu yazıyor?

Ya çok çok çok teşekkür ederim yapıcı bir şekilde beni anladığınızı gösterdiğiniz ve başlığa takılmadığınız için. Bu başlık altında dizi izlediğimi düşünenler mi, kendime hiç bakmadan karşıdaki insana direkt "hasta" damgası yapıştırmak istediğimi düşünenler mi dersiniz, güldüm sadece. 😂 Tabii bir hareketin birden fazla göstergesi var, ben de yanılıyor olabilirim, çünkü psikolojinin yelpazesi geniş. Ayrıca, siz de sanırım buna benzer bir başlık açmıştınız. Öyle hatırlıyorum. Yanılsam bile mantıkdışı ve beni yansıtmayan varsayımlarla yaklaşılması... Yanlış bildiğim/tahmin ettiğim bir durumu dile getirdiğime bin pişman oldum hahahah.

Konu başlığına bakıp "her ilgisiz, bencil erkek narsist değil yeaaaa, siz kendinize bakın asıl sizde psikolojik bozukluk olabilir" cilere ne diyelim o zaman. Sanki insanların işi gücü yok eski sevgiliyi narsist diye suçlayacak.. Evet anladık hiç kimse narsist değil. bence siz konunuzu muzsist diye degistirinde psikolojik tanı koyduğunuz düşünenlerinde içi rahat etsin.

Konu başlığına bakıp "her ilgisiz, bencil erkek narsist değil yeaaaa, siz kendinize bakın asıl sizde psikolojik bozukluk olabilir" cilere ne diyelim o zaman. Sanki insanların işi gücü yok eski sevgiliyi narsist diye suçlayacak.. Evet anladık hiç kimse narsist değil. bence siz konunuzu muzsist diye degistirinde psikolojik tanı koyduğunuz düşünenlerinde içi rahat etsin.
Cidden başlığı değiştirmeyi denedim, olmadı. Mesajın altındaki notu da okurlar herhalde.

İnsanların işi gücü yok eski sevgililerini suçluyorlar demişsiniz
Ama niyeyse her eski sevgili de narsist oluyor 🤦‍♀️

Merhabalar,

İki yıl önce, beni benden alan bir ilişkiyi bitirmiştim. İlişki demeye de bin şahit ister gerçi. Varlığımda beni günlerce, hatta haftalarca aramayan, kendisi başka kadınlarla internette konuştuğu için benim de kendisini aldatacağımı düşünen ve bana asla güvenmeyen, ailesinin ilgisiz ve sevgisizliğinin intikamını benden almayı tercih eden, ne sevincimi ne de üzüntümü doğru düzgün paylaşabildiğim biriydi kendisi. Ben ne zaman ondan kendimi serbest bırakmaya karar verdim, bana ara ara mesajlar atmaya başladı. Numarasını engelledim, bu kez instagramdan rahatsız etmeye başladı beni. Önce iki kere mesaj attı aylar önce, yanıt vermedim. Bugün de takip isteği atmış. Bunu neden yapıyor? Bir yıldan fazladır ayrıyız, hayatımda tortulara ve kendime olan güvensizliğime sebep olan bu şahıs neden hâlâ peşimde? Düşüncelerinizi almak isterim.
Not : Yeni başlık : "Eski sevgili". Sıfat bile hak etmiyor o soysuz.
Murphy kanunu “ne zaman bir şeyden vazgeçerseniz vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir” 😄

Back
X