Narsist babanne.

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar annem küçük yaşta gelin olmuş ve ailesinden yeterli destek görememiş ve narsist bir kayinvalideye düşmüş.babannem annemi yeri gelmiş küfürler etmiş yeri gelmiş hep psikolojik baskı ve güya çok seviyor gibide davranmış.temelde hep itaat ediceksin,ben ne dersem onu yapacaksın tavrını sergilemiş.bu kadın babamıda hiç sevmemiş aslında,babamı annemin yanında fiziksel şiddet bile göstermiş,onada aynı baskı ve hakaretle ömürlerini yemiş.sorun ne biliyormusunuz sorun,annem 5 yıl bu zorba ile birarada yaşamış ama bu kadından nefret etmemiş,bağını koparmamiş,resmen bu narsiste karşı bağımlılık geliştirmis.ben bu babannenin hiç sevgisini görmedim hep zarar verici ve bizide çok kıskanıyor.düğünümde olsun,doğumumda olsun hiç iyi niyetli tavırlar sergilemedi beni rezil etti.ben genç kızken bu kadını aynı annemin ogretileri ile kufurde etse alttan alırdım,küsmesin isterdim çok garip degilmi.evlendikten sonra anladimki annem kendini ezdirdigi gibi bizleride kurban etmiş.hep sanki ona muhtaç gibi peşinde dönmüşüz.anneme mesafe koy desemde mesafe koymak nedir anlamıyor.korona zamanı ziyaretine gittiğinde,babannem ne o elimi opmeyecekmisin demiş,annemde,korona var anne sende biliyorsunya dediğinde,öp çabuk elimi,çabuk öp diye elini uzatmış, öyle eli havada öpmesini beklemiş.annemde gitmiş saf saf elini öpmüş,sırf cirkeflik cikarmasın diye.bunu yapan annem 55 yaşında bir kadın.ortamda başka 3-4 kişi daha varmış ve kişilerden birisi bana olayı anlattı,annene çok üzüldüm ben olsam öpmezdim dedi.ya anneme karşı soğukluk bile hissettim bu kadın neden kendini hala koruyamiyor,neden zamanında bu pislik insandan zarar görmemiş gibi kapısına gidip misafir oluyor? Ben birkaç yıl evvel kendisi(babanne)ile tarstiştim sınırını aştığı için ama bağımı koparmak istiyorum ama annem görüştüğü içi bağımı koparıp isyanda cikaramıyorum.bu arada babannem öz değil buda enteresan bir ayrıntı.sadece onunla bağımız olan babamın üvey kardeşleri var okadar.dedemde rahmetli oldu.hayati bu kadının aşağılamalariyla geçti gitti.bağımı koparamamizin bir diğer nedeni halalarım var onların abartılı tepkilerinden korkuyoruz sanırım.halalarımdan hiç zarar görmedik.bu narsist kendi kızlarını bile sevmedi harcadı.fakat sizlerden akıl istiyorum bu düzeni bozabilirmiyim sizce? Bunca yıldan sonra ailemi o kadından uzaklaştırabilir miyim? Bazende diyorum yapacağını yapmış her türlü,gelmiş 70 yaşına bundan sonra ne uğraşcaksin sen tavrını koy görüşme ailende kendi bilir diyorum.yalniz benim tavır koyup görüşmememde büyük olay olucak nasıl işin içinden çıkacağım bilmiyorum.yani politik takılmak daha kolay ama artık içim almıyor bu insanla birarada oturup kalkıp,telefonlasmayi.ruhum kaldırmıyor

Son düzenleme:
Annenizin bu yastan sonra tavir koymasi cok zor. Siz uzak durmak istiyorsaniz durun. Hala beraber mi yasiyorlar annenizle bu arada?
Hayır beraber yaşamıyorlar ama evini ayırdığı halde bağını kolay koparabilecekken koparmamış.garip bir bağları var.hayir bide sürekli babannemi şikayet eder.

benim annemde de kv sine karsi ne yaparsa yapsin idare eden taraf olma durumu vardi. hirsiz bile ilan ettiler bizi de annem babam sustu.. ama ben taa annaneme bagliyorum. cok oturakli, idareci, akil danisilan osmanli bir kadindi. anneme her zaman idare eden sen ol, alttan al, gecinmeye bak, annen baban onlar senin kotulugunu istemezler diye diye idare etmeyi asilamis. tum kizlarina oyle. ezdirme gibi degil de.. eskiden boyle erdemlere sahip olanlar kiymetliydi ya.. sen de kiymetli olursun gun gelir degerin anlasilir sen kaliteni bozma gibisinden akil verirdi annanem hep. ama artik o gecer akce degil. anneminki bagimlilik degil cunku kv olarak saysa da kizdigi veya tepki koydugu da olurdu. simdi bana da annem annesinden duydugu gibi ogutler verdigi zaman o devir gecti diyorum. bu hareketi kimse kimseye yapamaz, kv em de bana yapmamali yapmasina izin vermem diyorum.

Anneniz nasıl bağı koparmamak için sebepler üretmişse sizde aynısını yapıyorsunuz...annem görüşüyor, bağı koparırsam halalarım ne der,kıyamet kopar falan.annenize kızıyorsunuz ama sizde onun gibisiniz...belkide gemileri yakıp zinciri kırmanız lazım ?ne kaybedeceksiniz?

Çok güzel izah etmişsiniz,eski devire saygım çok büyük fakat eskilerin sabır anlayışını farklı buluyorum ben.haksizlik karşısında susmak böyle niyeti bozuk narsistleri dahada büyütüyor hak sahibi yapıyor.

Tüm eleştirilere açığım evet bana belkide ayna oluyorsunuz.yazınızı degerlendirecegim.ne kaybedicem bende bilmiyorum.annenden gelen bir icsellestirme var degilmi..çok teşekkür ederim

Tabiki gorusmemelisin.
Annene kizarken annene benzemissin

Hayır beraber yaşamıyorlar ama evini ayırdığı halde bağını kolay koparabilecekken koparmamış.garip bir bağları var.hayir bide sürekli babannemi şikayet eder.
Benim de anneannem cok baskin, otoriter, annemi adeta kolesi gibi gorup ona cesitli zorluklar yasatmis biri. Annem artik isyan ediyor ama o da ayni anneniz gibi araya mesafe koyayim ya da alip karsima uzuldugum kirildigim noktalari anlatayim diyemiyor. Hos anlatsa da anlasilabilecegi mechul. Ama sizden farkli olarak o oz annesi ve ayni evde yasiyorlar o yuzden annem idare etmek.zorunda kaliyor. Ama sizin annenizin boyle bir mecburiyeti yok. Bizden onceki kusak biraz buyuklere kayitsiz sartsiz itaat etme dusturuyla buyutuldu. Kodlarinda buyuklerin de hatali olabiilecegi, onlara bu konuda karsi gelinebilecegi pek yok. Ama olanlara siz sahitsiniz .gerkirse annenizin soyleyemediklerini siz soyleyeceksiniz babaanneye. Gerek saka yollu, gerek nuktedan.ama pasif kalip annenizi eZdirmeyin.

Babanneme ilk defa 30 yaşımda karşı çıkıp tartıştım.yemek masasındaydık,annem ayağıma vurdu sus diye,işaret etti habire.babannem orada bile annemin arkasindan kızını susturmadi diye laf etmiş.keske annem sus diye işaret ettiğinde,anne kakıçlamayi bırak deyip biraz daha konuşsaydım.annem böyle yapıyorya gerçekten yaşadıklarını hak ediyor diyorum bazen.susmuş susmuş başımıza çıkarmış.söz sahibi etmiş.biz tartistiktan sonra hiçbisey olmamış gibi babannemle sohbet icindelerdi.biran ben hataliyim heralde dedim.icerde yalnızdım kimse yanıma gelip birşey demedi.herkes babannemin yanındaydı.narsist bir kadın çünkü değişik bir enerjisi ve otoritesi var

diyorlarya huydur çeker, inanın ne demek istediginizi o kadar iyi anlıyorum ki. aynı benim KP ve görümce .
Sürekli hep ben hep ben adam 60 yaşında inanın kendi oğlunun yemek tabagını takip edyor, kendi torunlarıyla yarışıyor. hep gözü başkalarının mutluluğunu kursaklarında bırakmada.
zavallı kv çok ezilmiş, çok çekmiş dilinden. görümcemde babaya baka baka oda aynısı olmuş ,inanın yarım saat aynı odada baba kız kalamazlar.
çözüm benim net tavrım oldu benden cesaret bulan kv de bu sefer cevap verdi . Kırmadan şaka ile karışık geçiliyoruz lafları. Akraba olunca bağ koparmak doğru olmuyor vijdanen bizi geriye götürüyor. anneniz de de hata var ama oda öyle görmüş.babannede öyle yetişmiş. Siz kaliteli zaman geçilmeyen bakın dediğiniz gibi çoğu gitmiş azı kalmış.takmayın

Bide üvey ya dünyasını dar ederim.

Valla bana üvey görümcem, eşimin babasının ikinci evliliğinden olan kızı o kadar olmadık şeyler yaptı ki bana valla ben bu kadarını görmedim. Birde annesi o kadar zalimlik edermiş ki eşime ve iki kardeşine. Görümcem bı kere öyle şeyler anlatmıştı ki, hele eşimin anlattıkları dizi film olur.

Ben gemileri yaktım ama kimseyi peşimden sürükledim.
Sizde kendiniz istiyor iseniz koyun tavrınızı insanların size ne dediğine kulak asmayın. Bişey derlerse cevaplarını verirsiniz.

Mesela ben görüşmüyorum. Ama eşime git gel sorun değil dedim. Arar abisini konuşurlar felan hiç oralı olmam.

Kararlar kişiseldir böyle durumlarda. Çünkü bu devranı döndüren de olur, bu devranı bozarım diyen de.
Siz kendiniz nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayacaksınız bu hayatı.

Yaşlıya saygı diye öğretilmiş bizlere, ama aslolan yıllara değil kişiye saygıdır.
Bir tecavüzcü de yaşlanıyor, çok zalim biri de. Saygıyı hak etmiş mi oluyor sırf bedeni yaşlandı diye?
Aramayın sormayın, değer verdiğinizi düşündürecek şeyler yapmayın. Annenizi ezmeye kalktığı bir olayda arkasında durun. Kim ne derse desin tavrınızı değiştirmeyin. Halalarınız tavır yaparsa açıklamanızı yaparsınız anlamazlarsa onları da silersiniz.
Aynı kandan değil candan olana değer verin ve hayatınızda tutun.

Siz bile olay çıkmasından korkuyorsunuz
Ama annenize soğukluk hissetmişsiniz
Belki o da sizin gibi olay çıkmasın istiyordur
Psikolojisi o haldedir
Hala, amca vız gelir tırıs gider
70 yaşındaki kadın ne yapabilir ki?
Görüşmeyin boşverin

Saygi saygi gosterene goryerilmez mi ya? Karsindaki sana eziyet ediyorsa uzaklasirsin.
Halalar bilmem kimler bahanesi olmamali...Koskoca insansiniz kim ne diyebilir? Gorusmezsiniz, gorusmek zorunda kaldiginizda da mesafeli olursunuz.

Anneniz farkındalık kazanmadan kendini kurtaramaz. Bunun için siz çaba göstermişsiniz, ama yeter. Siz annenizin ebeveyni değilsiniz. Koskoca kadın. Aklı başka şeylere yetiyor da bu zulme karşı çıkmaya mı yetmiyor.
Siz kendinizi kurtarın. Kendi hayatınızdan SİZ sorumlusunuz.

Annem kendini harcarken bizi de harcamış demeniz içimi acıttı. Ama bunun farkında olmanız güzel. Şimdi kendinizi, ruh sağlığınızı korumanız gereken hem babaanneniz hem de anneniz olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sınır çizmeniz gereken tek kişi babaanne değil.

Saygi saygi gosterene goryerilmez mi ya? Karsindaki sana eziyet ediyorsa uzaklasirsin.
Halalar bilmem kimler bahanesi olmamali...Koskoca insansiniz kim ne diyebilir? Gorusmezsiniz, gorusmek zorunda kaldiginizda da mesafeli olursunuz.
Tartışma yaşadığımdan beri bana karşı biraz olsun dikkatli.ailemin yanına gittiğimde beni aramış,konuşmak istemedim.yaninada pandemiyi bahane edip gitmedim.halamın biri 70 yaşına gelmiş bir ihtiyara yazık degilmi demiş ne var gitseydi duasını alsaydı diye söylenmiş.kendisini anne ve babama yaptıklarından dolayı affedemiyorum anlatılamayacak kadar travmatik seyler yaşatmış.yani bana yaptıkları değil ama geçmişte yasattiklari şeyleri unutamıyorum.suan çok iyi biri olsa bile onunla görüşmek istemiyorum ailemde gorusmesin istiyorum.bu kin duygusu mu onuda bilmiyorum.

Annenizin gorusup gorusmeme istegi kendi karari. Koskoca kadina karisamazsiniz. Siz kendinizden mesulsunuz. Halam bana ne derse desin ihtiyara yazik degil mi dese de nasil davranmam gerektigini ben bilirim. Halama saygidan dolayi birsey demezdim aciklama da yapmazdim ama gitmemem gerekiyorsa yine gitmezdim.

Son düzenleme:
Anneme teyzemler yıllarca görüşme dediler ve ben çocuktum nasıl zarar verdiğini anlattılar,annem çocukluğumda bize zaman ayırmaz kafası hep dolu,misafirliğe gider bu kadının yaptıklarını anlatır ağlardı.inanin babannemde hipnoz özelliği falanmi var demeye başladım,anne ve babami tesir almış.gidip gidip ağlıyorsun geçmişinde,şimdiyse pandemi zamanı yanına gidip elini öpüyorsun.yeni nesil onun eline tükürürdü düşünüyorumda.bu zavallı kadın 55 yaşında bu kadına her yönden eğiliyor.cok garip degilmi.ben diyorum bu yaptığı tavrı bahane edip gorusmeyeyim.bana değil en çok zulmü anne ve babama.ama zoruma gidiyor.annemdende çok soğuyorum ama nasıl anneme karşı sınır çizeceğim bilmiyorum.siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Yazdıklarınız çok değerli tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…