• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

narsist eşiniz/sevgiliniz oldu mu?

Bir üstte anlattığım kisi bu yazdiklarinizin çoğunu tasiyordu ama.narsist değil diye düşünüyorum çünkü ezik ve korkakti, daha cok özgüvensiz ve şımarık biri benim anlattığım kisi. Ama bir narsist taniyorum hatta narsist olduğu kanisina narsizmle ilgili yazılar okudukça vardim. Gercekten psikolojik destek almasi gerekiyor ama kendini o kadar üstün görüyor ki bunu zayiflik olarak düşünür ben o kadar zayif degilim.der. Narsistlerde rezil.olma.korkusu var mıdır? Mesela psikologa gidersem insanlar ne der, rezil.olurum.gibi?
Psikolog adayi olduğunuzu sonraki yorumlarda okudum diger yorumum direkt konudaki ilk.mesaja göreydi.
narsistlerde en büyük korku reddedilme ve toplum tarafından küçümsenme/rezil duruma düşme/takılmama durumudur. narsistler çok zor bi şekilde psikolojik destek almaya ikna olur ama psikoloğa gittiklerinde sebep bende sorun var çözelim zihniyeti ile olmaz. partneri ile giderek psikolog/psikiyatristten kendisinin haklı partnerinin sorunlu olduğunu söylemesini bekler. bu durumda hekimler kendisinde kusur yanlış bulunca hatta narsist teşhisi koyunca da suçu yine hekime atar kabul etmez. bu hekim bilmiyor anlamıyor bende sorun yok sorun partnerimde der. konuştuğum kişi bana sen kimsin de psikolojik tanı koyabiliyorsun bile dedi düşün ama aynı kişi bana kafasına göre narsist/şizofren/bipolar aklına gelebilecek her türlü tanıyı koymaktan çekinmedi :D

benim görüştüğüm kişi de hafiften göz rengime laf eder gibi olmuştu.. ben kendi göz rengimle zaten güzelim senin beğenmemiş olman çirkin olduğum anlamına gelmez demiştim. hatta beğenmiyorsan kapı orda buyur demiştim tabi o zamanlar geri vites yapmıştı.. ben de narsistliğe dair şüphelenmeye başlamıştım ama bu kadar kesin diyemiyordum en sonunda bi patlama noktası oldu o an kesin teşhisi koydum her karakteri ile tipik bir narsist. eşinizle durumu halledebildiniz mi diye soracaktım hemen altındaki yorumunuzu gördüm.. sizin için hem üzgünüm hem sevinçliyim. üzgünüm çünkü size evlilikte büyük sıkıntılar yaşatmış. ama daha çok sevinçliyim çünkü artık size layık olmayan huzursuzluğa yol açan bi etkiden kurtuldunuz. her şey gönlünüzce olsun..
sürekli manipüle ediliyorum aslında narsist demek ne kadar bilemiyorum ama yaşadığım şu durum gerçekten bir noktadan sonra patlama etkisi yaratıyor ben büyük nişan yaptım eşimde ertesi gün karın ağrısıyla doktora gittik apandisit dediler ameliyat oldu biraz zor geçti aöa geçti şükür bana dedi ki senin yüzünden oldu nişan büyük nişan dedin ben stres yaptım ben kendimi suçladım o kadar üzüldüm ki söylemek istedim nedensse 😅

narsistlerde en büyük korku reddedilme ve toplum tarafından küçümsenme/rezil duruma düşme/takılmama durumudur. narsistler çok zor bi şekilde psikolojik destek almaya ikna olur ama psikoloğa gittiklerinde sebep bende sorun var çözelim zihniyeti ile olmaz. partneri ile giderek psikolog/psikiyatristten kendisinin haklı partnerinin sorunlu olduğunu söylemesini bekler. bu durumda hekimler kendisinde kusur yanlış bulunca hatta narsist teşhisi koyunca da suçu yine hekime atar kabul etmez. bu hekim bilmiyor anlamıyor bende sorun yok sorun partnerimde der. konuştuğum kişi bana sen kimsin de psikolojik tanı koyabiliyorsun bile dedi düşün ama aynı kişi bana kafasına göre narsist/şizofren/bipolar aklına gelebilecek her türlü tanıyı koymaktan çekinmedi :KK70:
Bence toplumda narsist kisilik bozukluğu olan insanlar sanıldığından fazla...
Benim karsilastigim kisi hep beni suclardi yani ben onun tavrına kizdiysam agresifim, o bana kizdiysa ben sucluyum onu kızdırdıgim icin, her konuda onun dedigiyle uyusmaliyim kendi dusuncem varsa da bencilim :) ama dedigim gibi ben onun narsistten öte ezik olduğu kanaatine varmıştım daha kendi sorumluluğunu bile alamiyordu.
Ama etrafımda narsist dedigim tipler mevcut, sorduğum sorulara verdiğiniz yanitlar icin teşekkür ederim, ben cevabımı aldim :)
O kirginlik da gececek, biraz kendinize zaman tanıyın. Böyle hissetmenize sebep, ona verdiginiz deger ve karşılığında yaşadığınız hayal kırıklığı... gececek elbet

sürekli manipüle ediliyorum aslında narsist demek ne kadar bilemiyorum ama yaşadığım şu durum gerçekten bir noktadan sonra patlama etkisi yaratıyor ben büyük nişan yaptım eşimde ertesi gün karın ağrısıyla doktora gittik apandisit dediler ameliyat oldu biraz zor geçti aöa geçti şükür bana dedi ki senin yüzünden oldu nişan büyük nişan dedin ben stres yaptım ben kendimi suçladım o kadar üzüldüm ki söylemek istedim nedensse 😅
aslında en başından beri kendini belli etmiş. sürekli sizi suçlama falan. şakasına dese sonra belirtir veya gülerek takılırdı ama sizi üzmüş.. ve narsistlerde dediğiniz gibi manipülasyon çok fazladır asla özür de dilemezler.. Allah daha hayırlısını versin inşallah

Bence toplumda narsist kisilik bozukluğu olan insanlar sanıldığından fazla...
Benim karsilastigim kisi hep beni suclardi yani ben onun tavrına kizdiysam agresifim, o bana kizdiysa ben sucluyum onu kızdırdıgim icin, her konuda onun dedigiyle uyusmaliyim kendi dusuncem varsa da bencilim :) ama dedigim gibi ben onun narsistten öte ezik olduğu kanaatine varmıştım daha kendi sorumluluğunu bile alamiyordu.
Ama etrafımda narsist dedigim tipler mevcut, sorduğum sorulara verdiğiniz yanitlar icin teşekkür ederim, ben cevabımı aldim :)
O kirginlik da gececek, biraz kendinize zaman tanıyın. Böyle hissetmenize sebep, ona verdiginiz deger ve karşılığında yaşadığınız hayal kırıklığı... gececek elbet
evet aynen narsistlerde durum bu. siz bişeye kızamazsınız eğer siz bi konuda rahatsız olmuşsanız ya agresifsinizdir ya da kafanızda kurmuş karşınızdakine iftira atmışsınızdır.. ama o bişeye sinirlenirse yine suçlu sizsinizdir. siz mesajına 5dk geç yazın kıyameti koparabilir mesela ama kendisi aldatsa bile onun bi sebebi vardır sizin yüzünüzden aldatmıştır. asla özür dilemez hatalarını kabul etmezler. dediğiniz gibi ezik olduğunu düşünmeniz de normal. narsistlerin aslında böyle olmalarının temel sebebi çocukken ailesinden empati görerek büyümemiş olmaları. içten aslında eziktirler eksiktirler, özgüvenleri yoktur, acizlerdir. fakat bu kötü yönlerini partnere yükleyip kendi ezik egolarını tatmin etmeye mükemmel olduklarına ikna olmaya çalışırlar tüm bu davranışların sebepleri budur. asla aşık olamazlar asla birini sevemezler. herkese karşı böyledirler partner ya kabul eder ya da çeker gider. ama asla değişmezler..
umarım dediğiniz gibi ben de atlatabilirim inşallah dediğiniz gibi geçer.. asıl ben teşekkür ederim size güzel motive edici cümleleriniz için çok naziksiniz

evet aynen narsistlerde durum bu. siz bişeye kızamazsınız eğer siz bi konuda rahatsız olmuşsanız ya agresifsinizdir ya da kafanızda kurmuş karşınızdakine iftira atmışsınızdır.. ama o bişeye sinirlenirse yine suçlu sizsinizdir. siz mesajına 5dk geç yazın kıyameti koparabilir mesela ama kendisi aldatsa bile onun bi sebebi vardır sizin yüzünüzden aldatmıştır. asla özür dilemez hatalarını kabul etmezler. dediğiniz gibi ezik olduğunu düşünmeniz de normal. narsistlerin aslında böyle olmalarının temel sebebi çocukken ailesinden empati görerek büyümemiş olmaları. içten aslında eziktirler eksiktirler, özgüvenleri yoktur, acizlerdir. fakat bu kötü yönlerini partnere yükleyip kendi ezik egolarını tatmin etmeye mükemmel olduklarına ikna olmaya çalışırlar tüm bu davranışların sebepleri budur. asla aşık olamazlar asla birini sevemezler. herkese karşı böyledirler partner ya kabul eder ya da çeker gider. ama asla değişmezler..
umarım dediğiniz gibi ben de atlatabilirim inşallah dediğiniz gibi geçer.. asıl ben teşekkür ederim size güzel motive edici cümleleriniz için çok naziksiniz
Rica ederim. Psikolog olmanız farkindalik anlaminda belki bizden daha iyi analiz etmenize sebep.olabilir ama siz de duygulari olan, kirilabilen biri olabilirsiniz. Insaniz neticede. O kişiye herseye rağmen deger vermissiniz, o yüzden de hayal kırıklığı yaşamak sizi etkilemiş.
Ama bu hayatta her sey var, hastalik da ask acisi da ölüm de kaza da ayrilik da... Yaşayarak öğreniyor ve büyüyoruz.
Umarim en kisa zamanda atlatir ve hayatınıza devam edersiniz.

Rica ederim. Psikolog olmanız farkindalik anlaminda belki bizden daha iyi analiz etmenize sebep.olabilir ama siz de duygulari olan, kirilabilen biri olabilirsiniz. Insaniz neticede. O kişiye herseye rağmen deger vermissiniz, o yüzden de hayal kırıklığı yaşamak sizi etkilemiş.
Ama bu hayatta her sey var, hastalik da ask acisi da ölüm de kaza da ayrilik da... Yaşayarak öğreniyor ve büyüyoruz.
Umarim en kisa zamanda atlatir ve hayatınıza devam edersiniz.
inşallah çok teşekkür ederim tekrar Allah karşımıza güzel insanlar çıkarsın

Back
X