- 10 Temmuz 2020
- 76
- 97
- 3
- Konu Sahibi yaralikirgincicek
narsistlerde en büyük korku reddedilme ve toplum tarafından küçümsenme/rezil duruma düşme/takılmama durumudur. narsistler çok zor bi şekilde psikolojik destek almaya ikna olur ama psikoloğa gittiklerinde sebep bende sorun var çözelim zihniyeti ile olmaz. partneri ile giderek psikolog/psikiyatristten kendisinin haklı partnerinin sorunlu olduğunu söylemesini bekler. bu durumda hekimler kendisinde kusur yanlış bulunca hatta narsist teşhisi koyunca da suçu yine hekime atar kabul etmez. bu hekim bilmiyor anlamıyor bende sorun yok sorun partnerimde der. konuştuğum kişi bana sen kimsin de psikolojik tanı koyabiliyorsun bile dedi düşün ama aynı kişi bana kafasına göre narsist/şizofren/bipolar aklına gelebilecek her türlü tanıyı koymaktan çekinmediBir üstte anlattığım kisi bu yazdiklarinizin çoğunu tasiyordu ama.narsist değil diye düşünüyorum çünkü ezik ve korkakti, daha cok özgüvensiz ve şımarık biri benim anlattığım kisi. Ama bir narsist taniyorum hatta narsist olduğu kanisina narsizmle ilgili yazılar okudukça vardim. Gercekten psikolojik destek almasi gerekiyor ama kendini o kadar üstün görüyor ki bunu zayiflik olarak düşünür ben o kadar zayif degilim.der. Narsistlerde rezil.olma.korkusu var mıdır? Mesela psikologa gidersem insanlar ne der, rezil.olurum.gibi?
Psikolog adayi olduğunuzu sonraki yorumlarda okudum diger yorumum direkt konudaki ilk.mesaja göreydi.