Narsist kayınvalide

Koskoca kadın huyunu suyunu siz değiştiremezsiniz. Madem bu kadar rahatsızsınız, eşinize uygun bi dille anlatıp annesiyle hiç görüşmek istemediğinizi söyleyin bitsin. He eşinizin annesiyle görüşmesine de karışmaya kalkmayın bi zahmet. Adam sizin için annesini silecek değil. Ya da eşiniz araya hatır koyup illa görüş derse kapıdan girip hoşbulduk, iyiyim vs dedikten sonra elinize telefon, örgü, kumanda vs alıp duymamazlıktan gelin. Çok ısrarcı olursa tek kelimelik cevap verin gitsin. Kimsenin kayınvalidesine bayıldığını düşünmüyorum. Ben de şahsen pek hoşlanmam kendisinden ama minimum düzeyde iletişim kurarak geçiririm vaktimi. Evlendiyseniz, ailesine de belli bir düzeyde katlanmak zorundasınız maalesef.
Eşim de bir tuhaf yani ailesini damat girmiş gibi ilk defa tanıyor gibi davranıyor.... Benimle evlendi direk annesiyle babasıyla ilişkisini azalttı zaten... Abisiyle yengesi ve yeğenlerini direk yılda 1 falan görmeye başladı... O dabir tuhaf yani herkesi niye satıyorsun hiç sorun yaşamadığımız halde böyle....

Yemek yapmış çağırıyor mecbur gittim mesela yemeğe yardım etmedin diye sokuyor kafası mı gidik ne ben seni sevsem yardıma giderim kendisin de nefret ettiğimi daha nasıl anlatsam anlayacak hala anlamıyor pess... Daha önce ilk evlendiğim sene huylarını sevmediğimi söyledim ara ara da laf sokuyorum. En son bana kaynanalık yapamazsın itin götünde çıkarır gibi bağırdım daha ne yapayım anlamadım sustum anlamıyor konuştum anlamıyor bağırdım anlamıyor daha anlaması için ne yapmak lazım cocuklara konuşursun aynı şeyi yapar bağırırsın anlamaz ya aynen o hesap artık duymuyorum direk boş konuşuyor deyip telefonla oyun oynamaya başladım duvara mı anlatıyorum belli değil.... Benim gelinim bana bu kadar sevmicek ben görüşmem mesela gönül koyarım gönül de koymuyor hangi çeşit manyak anlayamadım....

Buradan bakınca sizde çok masum gozukmuyorsunuz
Kendi oturacaginiz sofrada bir zahmet salata corba yapın bunda bağırıp çağırmak ne kdr normal bir davranış
Yada o eve hiç adım atmayacaksıniz paşa gönlüm yüzüne bakmak istemiyor diyip arkasında duracaksınız

Huyunu değişeceğine sandım biraz dikkat eder en azından kaç kere söyledim yanlış yapıyorsun diye hala aynı şey pessss... Artık pes ettim zaten madem ayda 1 1 saaten fazla oturmucam o 1 saatte de artık nasılsınız iyi misiz diye havadan sudan o kadar 1 kere laf soksa duymazdan geliyorum ama aynı konuda 3 kere lafı ille yiyene kadar aynı konuda ısrar edip sokuyor... Tek kelimelik sınır çizip geçicem ve elime bir örgü alıp örgü öreyim de dikkatim dağılsın en iyisi dinlemeyeyim benim de kafam rahat etsin....
Heh yani size ne kadının narsistliğinden, bozuk kişiliğinden vs. Mesela ben kayınvalideme giderken telefonumun şarjını doldurup yeni oyunlar indiriyorum, whatsapp gruplarıma komik mesajlar atıyorum sohbet başlatıyorum. Oradayken de arada dinliyor gibi yapıp bi iki laf ediyorum sonra yine kendi dünyama dönüyorum. Kayınvalidem hasta mı iyi mi hiç yorum yapamam mesela çünkü muhatap olmuyorum. Sadece kayınvalidem için geçerli değil bu. Mecburen bulunmak zorunda olduğum ve hoşlanmadığım her ortamda kendimi bu şekilde korumaya alıyorum. 3 günlük dünyada başka derdim mi yok yahu deyip geçiyorum tavsiye ederim.

Koskoca kadın huyunu suyunu siz değiştiremezsiniz. Madem bu kadar rahatsızsınız, eşinize uygun bi dille anlatıp annesiyle hiç görüşmek istemediğinizi söyleyin bitsin. He eşinizin annesiyle görüşmesine de karışmaya kalkmayın bi zahmet. Adam sizin için annesini silecek değil. Ya da eşiniz araya hatır koyup illa görüş derse kapıdan girip hoşbulduk, iyiyim vs dedikten sonra elinize telefon, örgü, kumanda vs alıp duymamazlıktan gelin. Çok ısrarcı olursa tek kelimelik cevap verin gitsin. Kimsenin kayınvalidesine bayıldığını düşünmüyorum. Ben de şahsen pek hoşlanmam kendisinden ama minimum düzeyde iletişim kurarak geçiririm vaktimi. Evlendiyseniz, ailesine de belli bir düzeyde katlanmak zorundasınız maalesef.
Eşim de tuhaf ya sen git ailenle görüş bana bakma diyorum ayda 1 gidiyorum diyorum ben gidersem gidiyor yoksa gitmiyor ailesini evlenir evlenmez direk satanı da ilk defa gördüm meğersem bekarken görüşse de bir ilişkisi yokmuş adam beni bulunca direk herkese mesafesini koydu sadece telefonda konuşmaya başladı.... Gir yeğenleri gör diyorum evleri yakın sen gitmeyince gitmem diyor o da ayrı yaaa bana mı bağlısın git işte....

Arkadaşlar kayınvalide in hatta abimin eşinin narsist olduğunu tespit ettim. Yani el iyisi ev delisi kişilik özellikleri var. Sürekli aşağılıyor lar ve empati duyguları yok. Sürekli dışarıdan ilgi bağımlılıkları var. Onları sürekli kendini övüyor. Sürekli aşağılıyor hakaret de ediyor. Cevap verdiğinde daha fazlasını yapıyor. Bir bakıyorsun iyi bir bakıyorsun kötü.....
Sürekli seni aşağılayıp kendini üstün görüyor ve en önemlisi hakaret ettiğinde karşı taraf üzülür kırılır gibi bir duygusu yok... Senin ruh dengeni bozuyor bununla ilgili bir çok video izledim.....Başmetme yöntemleri var ama sizin bildiğiniz var mı ruh dengemi korumak durumundayım. Empati duygusunu yok ve merhamet duygusu yok zalimleşebiliyor. Eşime söyledim annesinin narsist olduğunu o kabul etti neler yapabiliriz diye araştırıyor. Ama abime eşinin narsist olduğunu söylesem mi acaba yaaa...
Meğer ne teşhisler biriktirmişsin içinde 😒

Eşim de bir tuhaf yani ailesini damat girmiş gibi ilk defa tanıyor gibi davranıyor.... Benimle evlendi direk annesiyle babasıyla ilişkisini azalttı zaten... Abisiyle yengesi ve yeğenlerini direk yılda 1 falan görmeye başladı... O dabir tuhaf yani herkesi niye satıyorsun hiç sorun yaşamadığımız halde böyle....
Yahu size ne 😅 adam öyle uygun görmüş siz niye dert ediyorsunuz bunu 😅

Kendi oturacaginiz sofrada bir zahmet salata corba yapın bunda bağırıp çağırmak ne kdr normal bir davranış
Yada o eve hiç adım atmayacaksıniz paşa gönlüm yüzüne bakmak istemiyor diyip arkasında duracaksınız
Aramız iyi olsa yapardım o kadar öncesinde sorunlar yaşandı nasıl gidip yardım edeyim... O kadın yüzünden ben geceleri ağladım kaç kere kusura bakmasın onu affetmem lazım huyunu kabullenelim sonra samimiyet olup olmayacağına karar veririm.

Durduk yere daha öncesinden bahsedeyim 1 yıl öncesi hastaneden çıktı diye yemek gönderdi o yemeğin beğenmedim falan nankörsen o zaman bu muameleyi çekecek kusura bakmayacak nankör insana iyilik yapamam onu yaptığı yemeği de yerim kalkar giderim hiç de yardım etmem. Yardım etsen laf sokuyor etmesen de sokuyor akrep gibi sokmasın onun huyu öyle diye ne yapalım yani aaa benim de huyum var kimseyi çekemem anamın evin den iş dışına akrep gibi bir kadına yakın olamam...

Eşim de tuhaf ya sen git ailenle görüş bana bakma diyorum ayda 1 gidiyorum diyorum ben gidersem gidiyor yoksa gitmiyor ailesini evlenir evlenmez direk satanı da ilk defa gördüm meğersem bekarken görüşse de bir ilişkisi yokmuş adam beni bulunca direk herkese mesafesini koydu sadece telefonda konuşmaya başladı.... Gir yeğenleri gör diyorum evleri yakın sen gitmeyince gitmem diyor o da ayrı yaaa bana mı bağlısın git işte....
Eşiniz de size benziyorsa ailesi ile bir farkındalık geliştirmiştir belki.
Siz de ailem bana hiç iş yaptırmadı onun için söyleyim,böyleyim diyip bir farkındalık yaşamıştınız ya kendinizce.
Bence iş yaptırsa başka bir şey bulurdunuz onda da o ayrı ama konumuz o değil.
Eşiniz de bir şey fark etmiştir ne var yani diyorum

Aramız iyi olsa yapardım o kadar öncesinde sorunlar yaşandı nasıl gidip yardım edeyim... O kadın yüzünden ben geceleri ağladım kaç kere kusura bakmasın onu affetmem lazım huyunu kabullenelim sonra samimiyet olup olmayacağına karar veririm.

Bu kendiniz ile alakalı birsey, İç huzuru olan insanlar bu süreci çok basit atlatır. Yani günlerdir anlatılan kv den birde sizi dinlemek lazımdı.

Durduk yere daha öncesinden bahsedeyim 1 yıl öncesi hastaneden çıktı diye yemek gönderdi o yemeğin beğenmedim falan nankörsen o zaman bu muameleyi çekecek kusura bakmayacak nankör insana iyilik yapamam onu yaptığı yemeği de yerim kalkar giderim hiç de yardım etmem. Yardım etsen laf sokuyor etmesen de sokuyor akrep gibi sokmasın onun huyu öyle diye ne yapalım yani aaa benim de huyum var kimseyi çekemem anamın evin den iş dışına akrep gibi bir kadına yakın olamam...
Bahsettiğim şey temel bakım becerileri ile alakalı. Oturduğum sofrada elim ayağım tutuyorsa mutlaka birsey yaparım arkadan 50 tane laf saymam gece gündüz kendimi yemem. Aslinda sizde memnun değilsiniz ama kendinizi geliştirme ile alakalı işte

Bu arada msjinizdan bisey anlaşılmıyor kim kime yemek gönderdi kim nankör kim begenmedi

Eşiniz de size benziyorsa ailesi ile bir farkındalık geliştirmiştir belki.
Siz de ailem bana hiç iş yaptırmadı onun için söyleyim,böyleyim diyip bir farkındalık yaşamıştınız ya kendinizce.
Bence iş yaptırsa başka bir şey bulurdunuz onda da o ayrı ama konumuz o değil.
Eşiniz de bir şey fark etmiştir ne var yani diyorum
Annesi özellikle iyi davranıyorsun akrep gibi sokacak bir konu buluyor surat asıyorsun gene sokuyor laf sokuyorsun bu sefer başka konu buluyor gene sokuyor... İyi davransan da kötü de davransan umursamaz da davransan bağırsan da arada bir cevap da versen bulduğu yerde bir şey bulup sokuyor ama bende insanım yani huyu akrep gibi ise benimle alakası yokta böyle anasını memnun etmek zorunluluğum yok aaa yani benim kendi ailem böyle değil görmedim böyle huy çekmek zorunda da değilim eşim için de olsa farketmez herkes bir değil kişiliğim umursamaz ayran gönüllü biri değilim... Ayda 1 1 saat kocasına çektiriyor zaten gitsin onunla uğraşsın güle güle bir de oğullarıyla....

Bu arada msjinizdan bisey anlaşılmıyor kim kime yemek gönderdi kim nankör kim begenmedi
Kayınpederim hastaneden çıktı yemek yapamazlar diye gittim götürdüm beğenmemiş bir de suratıma söylüyor huyu öyle diye sürekli sineye çekemem haddini bilsin karşısında oğlu veya kızı yok ben gelinim alttan alamam huyu neyse ne huysuz bir insanı çekemem... En fazla ayda 1 o da zorla....

Kayınpederim hastaneden çıktı yemek yapamazlar diye gittim götürdüm beğenmemiş bir de suratıma söylüyor huyu öyle diye sürekli sineye çekemem haddini bilsin karşısında oğlu veya kızı yok ben gelinim alttan alamam huyu neyse ne huysuz bir insanı çekemem... En fazla ayda 1 o da zorla....

Bu çekmeyen haliniz ise vah halinize ne diyim

Gülçin, psikologa mı gidiyorsun yoksa psikiyatriste mı bilmiyorum ama acilen değiştir lütfen
Diğer gelin de şikayetçi kaynanam dan umursamaz davranıyor şakaya vuruyor kadın benim gibi sert değil ama iyi davranıyor gene laf sokuyor durmuyor kopasıca çenesi onun huyu öyle diye zorla kabul etmek zorunda kalıyorum pessss benim de huyum böyle bende sinirliyim lafa söze gelemiyorum... Bende böyleyim ya birisi de beni çeksin arkadaş... Allah Allah....

Annesi özellikle iyi davranıyorsun akrep gibi sokacak bir konu buluyor surat asıyorsun gene sokuyor laf sokuyorsun bu sefer başka konu buluyor gene sokuyor... İyi davransan da kötü de davransan umursamaz da davransan bağırsan da arada bir cevap da versen bulduğu yerde bir şey bulup sokuyor ama bende insanım yani huyu akrep gibi ise benimle alakası yokta böyle anasını memnun etmek zorunluluğum yok aaa yani benim kendi ailem böyle değil görmedim böyle huy çekmek zorunda da değilim eşim için de olsa farketmez herkes bir değil kişiliğim umursamaz ayran gönüllü biri değilim... Ayda 1 1 saat kocasına çektiriyor zaten gitsin onunla uğraşsın güle güle bir de oğullarıyla....
İşte aileniz öyle değil ama ailenizde de başka şey buluyorsunuz herkes kötü bir siz iyisiniz.
Sizin yapamadığınız bir şey varsa da o yine başkasıyla ilgili.
Başkalarının davranışlarını değerlendirmekten özünüze dönmemiyorsunuz.
Eşiniz de büyük ihtimalle vur kafasına al ekmeğini tarzda biri,o da sizi şirin görünmek adına hep haklı görünce ee eşimle anlaşıyorum demek ki sorun başkalarında diyorsunuz.
Eşiniz kendi düşüncesi olan adam olsa biraz belki sizi hep haklısın demek yerine yanlış varsa söylerdi ama o da yok.
Terapistiniz zaten gel koltuğuma otur diyor.
Siz de ben mükemmelim ama herkes tü kaka diye geziyorsunuz işte.
Öyle yapın beni ilgilendirmez mutlu oluyorsanız diyeceğim ama kendinizi hep haklı görürken de mutlu değilsiniz demek ki içinizde bir yerlerde siz de inanmıyorsunuz aslında buna.
Gerçekliği bulursanız mutlu olursunuz ve kendinizi de bulursunuz ve esas o zaman takmazsınız.

Bu çekmeyen haliniz ise vah halinize ne diyim
O kadın beni çekecek o zaman ben sertim isterse sadece oğluyla görüşsün ben öyle umursamaz ayran gönüllü bir kişiliğim yok Allah beni öyle yaratmamaış ne yapalım... Zorla umursamaz olucaö diye rol yapamam daha fazla rol yapmaktan bıktım artık...

Diğer gelin de şikayetçi kaynanam dan umursamaz davranıyor şakaya vuruyor kadın benim gibi sert değil ama iyi davranıyor gene laf sokuyor durmuyor kopasıca çenesi onun huyu öyle diye zorla kabul etmek zorunda kalıyorum pessss benim de huyum böyle bende sinirliyim lafa söze gelemiyorum... Bende böyleyim ya birisi de beni çeksin arkadaş... Allah Allah....
Ben kaynananla ilgili bir yorum yapmamıştım,neyse.

Back
X