- 20 Temmuz 2019
- 160
- 131
- 33
- 35
- Konu Sahibi pinklady16
Bir insanın narsist olduğunu nasıl anlayabiliriz? Hayatınızda hiç narsist insana rastladınız mı? Size karşı tutum ve davranışları nasıldı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bozuk Türkçemle ne kadar açıklayabilirim bilmiyorum ama deneyim:
Psikolojide narsist kişilik bozukluğu olan bir insan cok sorunlu bir kişiliğe sahiptir. Aslında özgüvenleri yoktur ve eleştiriye hiç katlanamazlar, onun için dışarıya aslında olduklarından bambaşka bir imaj cizerler. Mesela aslında empati duyguları yok, ama empati dışarıya pozitif göründüğü için ve potansiyel kurbanları da empati yetenekleri yüksek olan insanlar olduğu için, varmış gibi gösterirler. Narsistler dış imajını yaratırken başkalarda popülar olan karakteristikleri kopyalar. Onun icin çoğu zaman aslında dışarı başarılı veye sevilen kişi olarak görünürler. Dediğim gibi o karakter tamamen sahte. Simdi kendine bir kurban seçmiş olsa (kurban diyorum çünkü gerçek ilişkiler sürdürmeye ne niyetleri nede yetenekleri var) o kişiyi önce sevgiye ve ilgiye boğarlar. Sanki şimdiye kadar aradığın ruh ikizini buldun. Senin baglanmandan ve sevginden emin olduktan sonra asıl gerçek oyun başlıyor. Hepsini yazmak cok uzun olur. Ama kendine aşık ettiği kişiyi yok etmek için (psikolojik olarak) elinden geleni yapar. Psikolojik ve çoğu zaman fiziksel şiddet günden güne artıyor. Bunları yaparken dışarı hala mükemmel imajini sürdürüyor. Çoğu zaman narsist kurbanların bu yüzden inanılmiyor. İlişki sürecinde kurbani izole etmeye elinden gelen herseyi yapar narsist. Sonra cevresini bile kendi tarafına ve kurbana karşı cevirmeye başarır. Yani cok uzun konular. Keske narsistler sadece kendini beğenmiş olsa. Ha sunu da ekleyeyim: narsistler cok cok kötü ebeveynler ve yeri geldiğinde çocukları silah olarak kurbana karşı kullanırlar.
Flört. Mesela kitap kulüplerine üye olduğumu söylediğde bana yaa öyle saçmalık mı olur dedi. Kendisinin çok akıllı ve zeki olduğunu düşünüyor. Ayrıca sinirli bir kişilik. Bazen iş yerine yüzü beş karış geliyor. Bir tartışmamız olmuştu. Bana sabrının sınırlarını zorladığımı söylemişti. Ayrılmak istediğimi söyledim. Kendisi devam etmek istediğini ancak ben bitirmek istersem ısrar etmeyeceğini de söyledi. Önüme de bakarım yiaani dediRastladim. Bu ama iliskiye bagli. Romantik "iliskilerde" farklilar, anne baba olarak da farklilar. Bahsettiginiz kisi ne?
Flört. Mesela kitap kulüplerine üye olduğumu söylediğde bana yaa öyle saçmalık mı olur dedi. Kendisinin çok akıllı ve zeki olduğunu düşünüyor. Ayrıca sinirli bir kişilik. Bazen iş yerine yüzü beş karış geliyor. Bir tartışmamız olmuştu. Bana sabrının sınırlarını zorladığımı söylemişti. Ayrılmak istediğimi söyledim. Kendisi devam etmek istediğini ancak ben bitirmek istersem ısrar etmeyeceğini de söyledi. Önüme de bakarım yiaani dedi![]()
Yani böyle karşımdaki insanı görünce heyecanlanıyorum ama sadece bu kadar. Yaptığı hiçbir hatayı kabul etmiyor. Sadece ben kendimi geri çektiğim zaman özür diliyor.Beni aramayacak mısın diyorum ben aramam diyor, fotomuz yok hiç çekinelim diyorum sevmem diyor. Zıkkımın peki. Bu arada kitapları seviyor ama kulüpler saçmalıkmışBakin zaten ayrilma niyetiniz var. Sizi belli ki önemsemiyor. Kitap sevmeyen adami zaten postalayin.![]()
Yani böyle karşımdaki insanı görünce heyecanlanıyorum ama sadece bu kadar. Yaptığı hiçbir hatayı kabul etmiyor. Sadece ben kendimi geri çektiğim zaman özür diliyor.Beni aramayacak mısın diyorum ben aramam diyor, fotomuz yok hiç çekinelim diyorum sevmem diyor. Zıkkımın peki. Bu arada kitapları seviyor ama kulüpler saçmalıkmışBitirmek en iyisi galiba.
narsist demek için yeterli sebepler değil ama kibirli biri olduğu kesinFlört. Mesela kitap kulüplerine üye olduğumu söylediğde bana yaa öyle saçmalık mı olur dedi. Kendisinin çok akıllı ve zeki olduğunu düşünüyor. Ayrıca sinirli bir kişilik. Bazen iş yerine yüzü beş karış geliyor. Bir tartışmamız olmuştu. Bana sabrının sınırlarını zorladığımı söylemişti. Ayrılmak istediğimi söyledim. Kendisi devam etmek istediğini ancak ben bitirmek istersem ısrar etmeyeceğini de söyledi. Önüme de bakarım yiaani dedi![]()
Mesele narsist olup olmaması değil bence mesele size uyup uymaması böyle insanları hangi kalıba sokarsanız sokun isterlerse ruh hastası olsun bi uyumunuz yoksa size ters geliyorsa bitirin daha size uyacak partnerlere yönelin mümkünse normal biri olsun size ters gelenlere diretipte birlikte olmayın değiştiririm de sanmayın KİMSE DEĞİŞMEZ Bİ İNSANIN İÇİNDE VARSA SİZE YANSITIR ZATEN YOKSA YOKTUR DİRETMEYİN SALIN GİTSİN ERKEKLER MERKEZİNİZDE OLMASINYani böyle karşımdaki insanı görünce heyecanlanıyorum ama sadece bu kadar. Yaptığı hiçbir hatayı kabul etmiyor. Sadece ben kendimi geri çektiğim zaman özür diliyor.Beni aramayacak mısın diyorum ben aramam diyor, fotomuz yok hiç çekinelim diyorum sevmem diyor. Zıkkımın peki. Bu arada kitapları seviyor ama kulüpler saçmalıkmışBitirmek en iyisi galiba.
ay benim eşimde sevmez kitap okumayıBakin zaten ayrilma niyetiniz var. Sizi belli ki önemsemiyor. Kitap sevmeyen adami zaten postalayin.![]()
Tam bu tarifinizdeki bir kızla evleniyor şuan bir yakınımız hatta yazdıklarınızın eksiği yok fazlası var. Yazık çocuğun ailesi bile bitsin bu ilişki demiş ama gözü bağlandı sanırım, kızın yaptığı hiçbir hatayı göremiyor herkesi bezdirdi halbuki bu kız.. Çok üzülüyorum gelecekleri için Allah böyle insanlarla karşılaştırmasın kimseyi.Baska konuda yazmistim..
Bununla narsistligin alakasi ne ya?? Element uydurmak artik bu kadarı.Flört. Mesela kitap kulüplerine üye olduğumu söylediğde bana yaa öyle saçmalık mı olur dedi. Kendisinin çok akıllı ve zeki olduğunu düşünüyor. Ayrıca sinirli bir kişilik. Bazen iş yerine yüzü beş karış geliyor. Bir tartışmamız olmuştu. Bana sabrının sınırlarını zorladığımı söylemişti. Ayrılmak istediğimi söyledim. Kendisi devam etmek istediğini ancak ben bitirmek istersem ısrar etmeyeceğini de söyledi. Önüme de bakarım yiaani dedi![]()
Tam bu tarifinizdeki bir kızla evleniyor şuan bir yakınımız hatta yazdıklarınızın eksiği yok fazlası var. Yazık çocuğun ailesi bile bitsin bu ilişki demiş ama gözü bağlandı sanırım, kızın yaptığı hiçbir hatayı göremiyor herkesi bezdirdi halbuki bu kız.. Çok üzülüyorum gelecekleri için Allah böyle insanlarla karşılaştırmasın kimseyi.![]()
Artik bu hastaliklari karsidaki kisiye kondurmaninda bir adi olmali benceBu anlattiklariniz narsistin tanimi degil; narsist boyle olmaz. Bu adam sadece ukala ve sizden sizin ondan hoslandiginiz kadar hoslanmiyor
Ah evlenmeden bitseydi keşke. Hiçbir yuva yıkılsın istemem ama hayretler içinde kaldım kızla tanışınca narsist kişiliğini 10 dk sohbet etmek yetiyor anlamak için.Allah kurtarsin. Basta böyle olmasi normal. Sonradan ortaya cikiyor hersey.