Narsistlerin sürekli hedefi olmam

Ben de ekleme yapmak istiyorum
Toplumda görülme sıklığı klinik ortamda yüzde 2-16 arasıymış
80 milyonda yüzde 16ya denk gelen insan sayısının 3 tanesinin hep konu sahibiyle karşılaşma ihtimalini sayısalı iyi olanlar hesaplasın valla
Bana pek olası gelmiyor
Şahsen ben konu sahibine inanıyorum. Beni ikna etti. Bütün narsistler ona denk geliyorsa diğer kadınlar rahat olur böylece🤷‍♀️

Son yaşadığım görüşme tecrübemden sonra anladım ki ben narsist, histerik insanları çekiyorum. Hayatımda bir dönem olmuş insanlara bir bakış attığımda ney olarak 3 tane kişi olmuş böyle. İlk narsist ayrılığında kendimi çok zor toparlamıştım. Hatta bir çok kez ayrıl barışlarımız oldu. Ben zannediyordum ki benim İlişki yürütme kapasitemde bir sorun var. Ama için işine girdikçe kendimde kaygılı bağlanma stili ve terk şemamın olduğunu farkettim. Narsist egoist insanların da avlarını çok iyi analiz edip seçtiği gerçeğine ulaştım. Yani ben onlar için sürekli av olarak gözüküyorum. Bu döngüyü nasıl kıracağım. Onların bende buldukları ne. Bir de böyle insanlar var hepsinin teker teker beni bulması nasıl oluyor. Karşıma sistematik olarak çıkması neden. Ne yapabilirim
öyle kişiler seni bulmuyorsa bile sen şemandan dolayı ilişkini o hale getiriyor da olabilirsin. hayatı yeniden keşfedin kıtabında detaylı anlatıyor nasıl şemanı kırıp sağlıklı ilişkiler kurabileceğini.

İlgi için deliren bir adam. Başta sizi çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıyor abartılı bir hal olduğunu anlıyorsunuz. Ama ister istemezde bir kapılma. Hatta love bombing çok yaparlar diye hep söylenir. Sonra müdehale başlıyor kontroller

Ister istemez bir kapilma tam olarak nasil bir sey? her onunuze gelene kapilmaya musaitseniz bu karsinizdaki narsist demek mi oluyor?

“Abartılı şekilde kendine hayran olma, kendini beğenme, tüm güçlülük ve büyüklenmecilik” olarak tanımlanan narsistik kişilik bozukluğuna sahip kişiler kendilerini yüceltirken, diğerlerini küçümseme ve aşağılama eğiliminde olurlar.

'Üstünlük duygusu, beğenilme gereksinimi, hayranlık beklentisi ve empati yapamama, narsisistik kişilik bozukluğunun temel özelliklerindendir. Narsisistler, genellikle insanların takdirini, onayını, sevgisini, beğenisini ve hayranlığını kazanmanın peşinde koşarlar, yürekten ve derinden sevemezler ya da üzüntü duyamazlar. Dışarıdan soğuk, mesafeli, kibirli, kendini beğenmiş ve çekici görünen narsist kişinin bu görüntüsünün altında, aslında incinmeye karşı aşırı derecede duyarlı, kırılgan, kendine güveninde ve kendine verdiği değerde eksiklikler bulunan bir yapı vardır.

NARSİSİZM BELİRTİLERİ NELER?

Narsist kişiliğe sahip kişilerin çoğunlukla şu karakter özellikleri vardır:

Narsist insanlar karşılarındaki insanları dinlemeyi sevmezler.

İlgi odağının daima kendileri olmasından hoşlanırlar.

Kurallara uymaktan hoşlanmaz, üstünlük tavrını kabul edemezler.

Eleştiri kaldıramazlar.

Yeni fikirlere açık değillerdir, daima haklı olduklarını düşünürler.

Kolay sinirlenip bu durumdan karşı tarafı sorumlu tutarlar.

Pek aynısı gibi gelmedi bana 🤷‍♀️
Peki ben hep başkalarıyla konuşurken eşimi övüyorum gerçi sonra utanıyorum da 😆😆 bu ne oluyor nasıl bı narsistlik 😆😆

sebep şu: adamların tüm falsolarına anlayışla kabul etmen, fazla mütevazi olman, kabul edilmeyecek şeyleri bile kabul etmen, kendini 2.plana atıp onun hayatıyla ilgilenmen
Ben böyleydim ve o dönem hep narsist çekiyordum..
Peki nasıl değişimi yakaladınız. Evet ben dediğiniz nitelikleri taşıyorum

Muhtemelen kendinde eksik buldugu taraflar var bunlarla basa cikamayinca ukala davranarak kapatmaya calisiyor. (Olabilir)

Karsi taraf senin ilgin oldugunu anlayinca uyanik davranip ipleri eline aliyordur, nasilsa etkilenmissin artik rahat, kendini begenmisse sana istedigi gibi davranir. Muhtemelen senden hoslanmamistir ama kullanmak icin vs. Bi iki gorusmede boyle insanlar kendini belli ediyor. Yapabilecegin tek sey anlayinca uzak durmak, baska insanlarla denemek senlik bi durum yok. Ozguvenini yukseltmekle baslayabilirsin.

Son düzenleme:
Peki ben hep başkalarıyla konuşurken eşimi övüyorum gerçi sonra utanıyorum da 😆😆 bu ne oluyor nasıl bı narsistlik 😆😆

Bence bu durum araştirilmadiysa arastirilmali. 😬

Şey var "canim cekersee kocam bey de alır" diyip evdeki sebze, meyveyi nebilim cikolatayi filan gosterenler. 😁
Durduk yere "Allahimmm cokk sukur can eşimmm" diye baslayip alakasiz bir konuda övme merasimine başlamak. Bir tane adam gormedim boyle hareketler yapan. 😳 Kadinlara bir seyler oluyor son yillarda.

Şu sonu İst ' le biten çoğu şeyden sıkıldım.

Narsist olduğunu nasıl anlıyorsunuz ? Benim bildiğim psikiyatri koyar o tanıyı

Ee burdaki bahsedilen 'narsistler' kendileri söylemediğine göre siz nasıl buna karar veriyorsunuz ?

Peki nasıl değişimi yakaladınız. Evet ben dediğiniz nitelikleri taşıyorum

Çok acı çektim son narsist ilişkimde..Zamanında taviz verdiğim için tepeme çıkmıştı ama ben farkedip sonra sonra çok tepki göstermeye başladım..Fakat bilirsin narsistler eleştirilemez, hataları, yaptığı haksızlıkları söyleyince kavga ederdi benle...Sürekli küsmesiyle meşhurdu...İlişki değil sürekli hayal kırıklığına uğradığım, sürekli üzülüp ağladığım bir işkence halini almıştı...Kendime gelemeden biriyle tanıştım o da çok benzer çıktı..

Sonra kendimle başbaşa kalıp uzun süre bütün bunları değerlendirip düşündüm. Ne kadar tavizler verdiğimi,başkalarının 1 gün bile katlanmayacağı şeylere aylarca yıllarca katlandığımı, karşıdaki başta bu kız bana bakmaz derken zamanla havalara soktuğumu vs vs bisürü hatamın üzerine haftalarca düşündüm...Şimdi taviz vermiyorum kimseye o derece, arada birileriyle tanışıyorum ama artık narsist çıkmıyor...O enerjiyi attım üzerimden diye düşünüyorum..

Esas nokta, kaybetmekten hiçbi zaman korkmamak...Sen aman dedikçe, aman hata yapmayayım dedikçe karşıdaki için değersiz oluyorsun...

Muhtemelen kendinde eksik buldugu taraflar var bunlarla basa cikamayinca ukala davranarak kapatmaya calisiyor. (Olabilir)

Karsi taraf senin ilgin oldugunu anlayinca uyanik davranip ipleri eline aliyordur, nasilsa etkilenmissin artik rahat, kendini begenmisse sana istedigi gibi davranir.
Peki ne yapabilirm döngüyü kırmak adına

Başkasıyla ne konuştuğuna bağlı canım .mesela karşıdaki kişi kocasından dert yaniyorsa sende ona karşılık AA benim kocam hayatta yapmaz falan diyorsan o biraz sıkıntı ve beni çok ayar eden birşey açıkçasi ☺️konuşma bu şekil olmuyor degilmi

Peki ne yapabilirm döngüyü kırmak adına
Kisilik, karakterle alakali senin yapabilecegin bi durum yok herkese oyle davraniyodur muhtemelen ya da saf zannettigi kadinlara. Kendini cok zeki saniyodur, ustun goruyodur. Uzak durup baska insanlara sans vermek🤷🏼‍♀️

Bazi kadinlar" ben bunu duzeltirim" diyebilir, iliskiye devam edebilir ama duzelecegini sanmiyorum.

Kisilik, karakterle alakali senin yapabilecegin bi durum yok herkese oyle davraniyodur muhtemelen ya da saf zannettigi kadinlara. Kendini cok zeki saniyodur, ustun goruyodur. Uzak durup baska insanlara sans vermek🤷🏼‍♀️

Bazi kadinlar" ben bunu duzeltirim" diyebilir, iliskiye devam edebilir ama duzelecegini sanmiyorum.
Teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu. Kendimdeki eksikleri faekedip ordan yola çıksam daha iyi olacağım

Çok acı çektim son narsist ilişkimde..Zamanında taviz verdiğim için tepeme çıkmıştı ama ben farkedip sonra sonra çok tepki göstermeye başladım..Fakat bilirsin narsistler eleştirilemez, hataları, yaptığı haksızlıkları söyleyince kavga ederdi benle...Sürekli küsmesiyle meşhurdu...İlişki değil sürekli hayal kırıklığına uğradığım, sürekli üzülüp ağladığım bir işkence halini almıştı...Kendime gelemeden biriyle tanıştım o da çok benzer çıktı..

Sonra kendimle başbaşa kalıp uzun süre bütün bunları değerlendirip düşündüm. Ne kadar tavizler verdiğimi,başkalarının 1 gün bile katlanmayacağı şeylere aylarca yıllarca katlandığımı, karşıdaki başta bu kız bana bakmaz derken zamanla havalara soktuğumu vs vs bisürü hatamın üzerine haftalarca düşündüm...Şimdi taviz vermiyorum kimseye o derece, arada birileriyle tanışıyorum ama artık narsist çıkmıyor...O enerjiyi attım üzerimden diye düşünüyorum..

Esas nokta, kaybetmekten hiçbi zaman korkmamak...Sen aman dedikçe, aman hata yapmayayım dedikçe karşıdaki için değersiz oluyorsun...
Katlanamayacağım şeylere katlanmayı bırakmam benim de önceliğim olacak artık

İnsanoğlu mizacı gereği kendinden düşük gördüğüne her daim hükmetmek ister.
Eğer siz ilişkilerde pasif bir karakterseniz öncelikle üzerinde durmanız gereken konu bu olmalı. Ve tüm ilişkileriniz bu şekildeyse dönüp kendinize bakmalısınız. Zira sokak bahsettiğiniz kadar narsist kaynamıyor.
Baskın ve kendine güvenen karakter olmak ile narsisizm arasında çok fark var.

Bence bu durum araştirilmadiysa arastirilmali. 😬

Şey var "canim cekersee kocam bey de alır" diyip evdeki sebze, meyveyi nebilim cikolatayi filan gosterenler. 😁
Durduk yere "Allahimmm cokk sukur can eşimmm" diye baslayip alakasiz bir konuda övme merasimine başlamak. Bir tane adam gormedim boyle hareketler yapan. 😳 Kadinlara bir seyler oluyor son yillarda.
Aynen bu yoruma aşırı güldüm ya 😀 gerçekten öyle yorumlar görünce o kadar gülüyorum ki 😀 can eşim , hayatımın anlamı vs….. sonra bi bakıyorsun zerre kadar değer görmeyen bi insan evladı … bence bu tarz hareketlerin altında çok büyük bi değersizlik duygusu yatıyor ki, kendisine aslında gösterilmeyen değer duygusunu ispat ederek varmış gibi inanmaya çalışıyor , abi evine aldığı sebzeyi meyveyi de övmezsin ya klinik bi durum 😀😀

Back
X