Maalesef öyle.çünkü garibine gidiyordur, benim gibi sahane birine bu ne diye kötü bir laf söyledi ki diye düşünüp sinirleniyordur.Kesinlikle öyle ona yanlışını söyleyemezsin gözü döner sanki çok büyük bişey varmış gibi kavga çıkartır
O mesleklerin sahibi olunca narsist mi olunuyor? Türk toplumu o mesleklerle ovunmuyor, zamaninda okuma sartlari vs derken okuyan insan bu kadar cok olmadigi icin iyi meslek sahibi olmalarindan oturu toplumca tercih edilmisler o kadar. Sanki cekilin uleyn ben muhendisim diye geziniyor insanlar. Olmamis o kisim. Bu bir kisilik bozuklugu meslekle ne alakasi var. Narsistlik ile meslek bagdastirmak yakismamis yaziniza :)
Bunun için gitmedik eşim uyuşturucu bağımlısıydı onun için gitmiştik artık kullanmıyo ama bu hastalığınıda o sayede öğrendik
Anlıyorum.işte temel sorun o ya kabul etse zaten narsist diye tanimlanmayacak.ama belli olmaz belki de sırf öyle olmadığını kanıtlamak için bile doktora gitmeyi kabul edebilir.Uyuşturucu için tedaviyi kabul ediyo ama narsist olduğunu kabul etmiyo doktor onu söylediğinden beri getiremiyorum doktora
Evet öyle her işini anne babası hatta kardeşi yapmış yapmaya devam ediyolar hiç sorumluluk verilmemiş sen yapamazsın sen edemezsin denilmiş şimdi benim çocukşarımada aynılarını yapmaya çalışıyolarMaalesef öyle.çünkü garibine gidiyordur, benim gibi sahane birine bu ne diye kötü bir laf söyledi ki diye düşünüp sinirleniyordur.
Esinin anne baba ilişkisi nasılmış bilmiyorum ancak kendine hiç güveni olmayan aşırı derece de özgüveni düşük bir çocuk olarak yetişkinliğe adım atmış.çok yazık olmuş aslında.
ben bu meslek sahipleri narsist demedim öyle olsa ben dahil eşim dahil abim kuzenim varda var hepimiz narsist olurduk.
ben bi durumu aktardım bir önceki yazımda
mesela bu kişiler asla eleştiri kabul etmezler mümkün değildir bu bunu öz güvene bağlarlar ama değil
bazı düşük ya da orta gelirli aileler içinden daha önce bu mesleklerden kimse olmayınca aile içinde acayip bi pohpohlanla oluyor mesela anadolu lisesi fen lisesini kazandı şehirde ilçedeki düz liseyi değimg benim oğlum şöyle böyle vay aile dr umuz gelmiş ooo bu ailenin bi tanesi o yüce o şöyle bu böyle diye davranılan kişilerde bu durum var diyorum tamamen meslek ile ilgili bi durum değil. öyle olsa ben burda kendime hastalık yaftası yapıştırmış olacağım :) bilmem anlatabildim mi durumu
Amin inşallahAnlıyorum.işte temel sorun o ya kabul etse zaten narsist diye tanimlanmayacak.ama belli olmaz belki de sırf öyle olmadığını kanıtlamak için bile doktora gitmeyi kabul edebilir.
Çok geçmiş olsun Inşallah hersey yoluna girer.
bütün konuyu okumadım ama evet bu adam farklı gerçektenIste baksaniza konu sahibinin esi bu yanilgiyi bozuyor adam issiz ama narsist. Sizin dediginiz egosu yuksek biri olur. Kendini begenmis, ukala olur. Ama narsistlik bambaska. Baglantili gorunse de kisilik bozuklugu. Yani hastalik. Bunun kimde olacagi belli olmaz ki. Nitekim isi olmayan,alkolik, yani aslinda soyle bir bakinca ovunulecek bir vasvi olmayan bir adamda cikmis. Yani bunun meslekle pohpohlanmayla alakasi yok, hastalik bu. Ben de bunu demeye calistim
Kendine bi zararı yok zaten zararı en çok banaNarsisizm bir kişilik bozukluğudur, dramatik ve duygusal bozukluk kategorisi altında yer alır, kişi kendi eşsiz görür, dünyada ondan başka yoktur, eşsiz özelliklere sahiptir, konuşurken hep ben ben ben der, bu bencillik yüzünden empati kurmaktan yoksundur, başkalarından gelebilecek eleştirilerden çok etkilenir, sürekli beğenilmek ister, fakat bu kişiler yalnız ve mutsuzdur, hayal kırıklığına uğradıklarında ise agresifleşebilirler.
Genelde bu hastalar tedavi olmayı düşünmezler çünkü zararları kendilerine değil, etrafındakilere yöneliktir. Bu insanlar etrafındakilerin kendilerine verdikleri değeri vermediklerinin farkındadır ve genelde bu tür insanların bilinçaltında kompleksli oldukları söyleniyor, aslında bu kendini beğenme bir çeşit maske gibidir.
Haftaya sınavım var, kitabımdan yararlanarak yazdım, tam da bu konulardan olacak sınav, ilaç konusunda bilgi yok ama terapinin işe yaradığını söylüyorlar.
Artık egosu tavan yapmış kişiliğe sahip narşist demekmiş teşekürler canım sizin yorumlarınızı okumadan geçmiyorum beğeniyorum çok mantıklı kendinizi yetiştirmiş arkadaşsınız ellerin dert görmesinBu öyle değil ama.sen de seversin baş rol olmayı ancak yanında yardimci oyunculara da ihtiyaç duyarsın, narsist biri için yardımcıya gerek yoktur etrafında onu poh pohlayan sen birincisin diyen figüranlar olsun yeterlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?