Nası dizginlerim kv ve ailesini?

Soylediklerinizi dikkate aldim, esime soyledim mevludunde gelip besiginden gorsunler benim icim rahat etmedi kirki cikmamis bebek dedim. Annemiz babamiz kardesimiz goruyo zaten onun disinda kimseyi istemiyorum cok hoyrat seviyolar diye, anne sensin nası istersen dedi aradik iki tarafi da dedik boyle boyle kimseyi istemiyoruz simdilik. Annem tamam kizim halledicem dedi kv de bozuldu cok ayiplicaklar seni bebek hayirlamasi bizde adettir gelip gorseler nolurdu dedi. Seni sevmesem torunumu bizden kacirdigini dusunucem dedi. Sen istedigin zaman gelip gor senin torunun onlarin degil diye alttan alip gecistirdim.
Esimin akrabalari da baba tarafim da cok bozulmus ama kendi cocugumun iyiligi icin yaptim valla gaza geldim burada. Sagolun kizlar yardimci oldunuz.
Anneler gunumuz kutlu olsun :anne::nazar:

Ben kizimi cok hoyrat seviyo opuyolar diye tavir yaptime kayinbabam evime kadar gelip beni azarladi esim pisip oturdu haftalarca goz yasi doktum agladim simdi yine hamileyim bunda sesimi cikarmiycam oyle gorunuyo cunku en kotu yine ben oldum

Ben kizimi cok hoyrat seviyo opuyolar diye tavir yaptime kayinbabam evime kadar gelip beni azarladi esim pisip oturdu haftalarca goz yasi doktum agladim simdi yine hamileyim bunda sesimi cikarmiycam oyle gorunuyo cunku en kotu yine ben oldum

Sen bilirsin ama musade etme canim azarlamak isteyen hersekilde bahane bulur..evlatlarmz herkesten degerli ben kizimda kimse kirilmasin diye cok sustum ama pismanim bu defa kimseye musade etmem

Valla burc iyi ki Turkiyede degilsin. İnsanlar mokunu cikariyorlar. Bebek mevludu aslinda herkesi bir arada aradan cikarmak icin cok mantikli mesela ama benimkiler bebegin kirki cikana kadar kirk kere geldikleri icin gerek kalmadi yapmadim. Meshurdur benim lohusa hikayeleri;) vakti zamaninda konu acaydim olurmus:)

Besigine ince bi tul koy perde gbi, cibinlik diyorlar ya ondan. Misafirler arasinda engel olsun:KK53:
Kusura bakmayin dr enfeksiyon kapmasin dikkat edin dedigi icin onlem amacli koymamiz gerekiyor, artik biraz daha buyusun daha guzel seversiniz der siyrilirsin:dondurma:

Valla burc iyi ki Turkiyede degilsin. İnsanlar mokunu cikariyorlar. Bebek mevludu aslinda herkesi bir arada aradan cikarmak icin cok mantikli mesela ama benimkiler bebegin kirki cikana kadar kirk kere geldikleri icin gerek kalmadi yapmadim. Meshurdur benim lohusa hikayeleri:KK66: vakti zamaninda konu acaydim olurmus:)
Yok valla burada hic oyle sevmezler cocuklari. Hatta sevene bon bon bakarlar. Kendi kendimi doldurdum doldurdum actim kvleri annemleri aradim valla oglum zaten kuvezdeydi o gunden beri cocugum konusunda hic eyvallahim olmamali zaten.
Anlatsana burada 1-2 tane bak iste hazir topik var sana :D

Küçük Bebek öpülmez ki ,eşim bile öpmezdi kızımı. sadece ben öperdim anneden mikrop filan kapmaz diye onun dışında kimse öperek sevmez bizde ....
Bebek öpülmez o daha çok küçük çabuk hasta olabilir diyin ve öptürmeyin ..

Sen bilirsin ama musade etme canim azarlamak isteyen hersekilde bahane bulur..evlatlarmz herkesten degerli ben kizimda kimse kirilmasin diye cok sustum ama pismanim bu defa kimseye musade etmem
Ya bilemiyorum canim yine katlanamam tabi kendimi biliyorum ama daha sakin bi sekilde mudahale etmem gerekince mudahale ederim heralde

Küçük Bebek öpülmez ki ,eşim bile öpmezdi kızımı. sadece ben öperdim anneden mikrop filan kapmaz diye onun dışında kimse öperek sevmez bizde ....
Bebek öpülmez o daha çok küçük çabuk hasta olabilir diyin ve öptürmeyin ..
Esim isyan eder diye onun yaninda opmuyorum cunku cok istiyor ama izin veremem, gercekten daha yuzunden ben bile opmedim. Ilk kv optu onda da dalginligima geldi hemen uyardim kuvezden cikti doktor yasakladi opmeyi diye, zaten altini degistirip geliyorum diye yuzunu gozunu iyice silip temizledim.
Ulke degistirip onca yolu geliyo daha bi dus almadan alip bebegi optu, kardesim de opecekti ikisine de kizdim.

aynı durumu bende yaşadım.iki günlük bebeğimi gece yarısı 12'de çağırdıkları kim olduklarını bile bilmediğim üç kızın kucağında dolaştırtmadım diye olmadık lafı işittim.aynen senin eşin gibi benimkide hem anasının arkasından olanlara baktı.

aynı durumu bende yaşadım.iki günlük bebeğimi gece yarısı 12'de çağırdıkları kim olduklarını bile bilmediğim üç kızın kucağında dolaştırtmadım diye olmadık lafı işittim.aynen senin eşin gibi benimkide hem anasının arkasından olanlara baktı.
Anaya duskun erkegi kapiya koymiycan bacim lohusa halimle neler yasadim hastanelerde sinir krizleri mi gecirmedim ignelerle mi ayakta durmadim simdide bogasim gelio hepsini

Yok valla burada hic oyle sevmezler cocuklari. Hatta sevene bon bon bakarlar. Kendi kendimi doldurdum doldurdum actim kvleri annemleri aradim valla oglum zaten kuvezdeydi o gunden beri cocugum konusunda hic eyvallahim olmamali zaten.
Anlatsana burada 1-2 tane bak iste hazir topik var sana :KK70:
Ahahaha yaaa eve gelenler oturup mutfakta sigara ictiler mesela ki bizim evde sigara icilmez,esim kendisi kapinin onune cikar. Genel problem zaten gelenin cok uzun sure oturmasiydi bizde. Yahu bir haftalik bebegim var gelen gitmiyor;) dusun yani. Bes saat oturani bilirim. Esim erkeklerle akraba-arkadas vs. Tamam. Ama ben esleriyle birsey degilim. Benimle alakasiz insanlar her anlamda vs.ortak konusacak birseyimiz de yok dolayisiyla, bircoguyla gorusmuslugum bile yoktu. Ama suc esimde. Sen erkekleri alip alip ne cekiliyorsun terasa balkona? O zaman gelen gitmiyor ben de o banal kadinlarla oturmak zorunda kaliyorum. Yaktilar sigaralari bir de utanmadan diyorlar ki esimizden cocugumuzdan gizli iciyoruz haberleri yok. Ya esleriniz iki adim otede balkondaaaa? Nasi olcak? Adam da esek mi gormuyor mu? Demek ki gormuyor. Bu arada cocuklari da haydut gibi evin icinde koca koca kosturuyorlar onlara ne bir dur diyorlar ne bir sus diyorlar ayyy anlattikca afakanlar basti beni yine;)
Birkac kere de esim eve ugradi is arasinda.kp pesine takilmis gelmis, yahu bi sorun bakayim ben musait miyim?evin icinde geziyorum sutyensiz falan goguslerim aciyor krem surerken bile agliyorum. Psikolojim altust. Kv zaten trip yapti ogluna ondan gelip gormedi torununu. Ay cok da fifi dedim en son bana ne benim anam mi?

Sağlıkçı olarak söylüyorun kesinlikle tutumunuz çok güzel.. Çocuk zaten kuvezden yeni cikmis hayatin en güzel anlariyla karsilanmaktansa hoyratca sevilmek olmaz tabiki.. Dedikleri gibi öpmeyin yazili tulumlar isinizi gorecektir :)

Anaya duskun erkegi kapiya koymiycan bacim lohusa halimle neler yasadim hastanelerde sinir krizleri mi gecirmedim ignelerle mi ayakta durmadim simdide bogasim gelio hepsini
çok doğru.ana kuzusu erkek insanı sinir hastası ediyor.en son doğumumda kadın sezeryanlı halimle bana yatacak yer vermedi.bebeğin beşiğinin yanına hazırladığım yatağa kuruldu bir hafta boyunca sadece laf sokmak, komşulara gitmek ve bana bir şeyler buyurmak artı laf sokmak için başını kaldırdı.kocamda gene tık yoktu.anası gittikten iki gün sonra büyük bir kavgayla kocamıda anasının yanına postaladım.bir hafta sonra geldiğinde süt dökmüş kuzu gibiydi.şuanda artık kv ile hiç görüşmüyorum kocamda bana adapte olmaya çalışıyor gibi ama bu ana kuzularına ne zaman ne olacağı bellide olmaz.pekte güvenemiyorum açıkçası.aynı seninki gibi benimde burnumdan getirdiler lohusa halimde.mutlu günler olarak hatırlamam gereken doğum hikayemi sinirle ve üzülerek hatırlıyorum.gıpta ediyorum mutlu hatırlayanlara.en güzel günlerimizi böyle yaşattılar demek bize.

Ahahaha yaaa eve gelenler oturup mutfakta sigara ictiler mesela ki bizim evde sigara icilmez,esim kendisi kapinin onune cikar. Genel problem zaten gelenin cok uzun sure oturmasiydi bizde. Yahu bir haftalik bebegim var gelen gitmiyor:KK66: dusun yani. Bes saat oturani bilirim. Esim erkeklerle akraba-arkadas vs. Tamam. Ama ben esleriyle birsey degilim. Benimle alakasiz insanlar her anlamda vs.ortak konusacak birseyimiz de yok dolayisiyla, bircoguyla gorusmuslugum bile yoktu. Ama suc esimde. Sen erkekleri alip alip ne cekiliyorsun terasa balkona? O zaman gelen gitmiyor ben de o banal kadinlarla oturmak zorunda kaliyorum. Yaktilar sigaralari bir de utanmadan diyorlar ki esimizden cocugumuzdan gizli iciyoruz haberleri yok. Ya esleriniz iki adim otede balkondaaaa? Nasi olcak? Adam da esek mi gormuyor mu? Demek ki gormuyor. Bu arada cocuklari da haydut gibi evin icinde koca koca kosturuyorlar onlara ne bir dur diyorlar ne bir sus diyorlar ayyy anlattikca afakanlar basti beni yine:KK66:
Birkac kere de esim eve ugradi is arasinda.kp pesine takilmis gelmis, yahu bi sorun bakayim ben musait miyim?evin icinde geziyorum sutyensiz falan goguslerim aciyor krem surerken bile agliyorum. Psikolojim altust. Kv zaten trip yapti ogluna ondan gelip gormedi torununu. Ay cok da fifi dedim en son bana ne benim anam mi?
Kv niye trip atti be?
Okurken gozumun onune boyle muhtemel sahneler geldi yerine kendimi koydum elimde bi testereyle hayal ettim kendimi. Sigaradan nefret ederim ve evin icinde icirtmezdim terasta icerlerdi senin evdeki gibi, simdi terasta da icirtmem. Zaten dedim cocuklar gelmesin mevlude, cocugunu birakamayan da gelmesin kosturup gurultu yapacaklar, bebegin odasına dalacaklar yapma etme diyemezsin dua okunacak orada cocugun ne isi var? Disarida olsa neyse de evin icinde dizginleyemezsin ki cocuklari.

Ahahaha yaaa eve gelenler oturup mutfakta sigara ictiler mesela ki bizim evde sigara icilmez,esim kendisi kapinin onune cikar. Genel problem zaten gelenin cok uzun sure oturmasiydi bizde. Yahu bir haftalik bebegim var gelen gitmiyor:KK66: dusun yani. Bes saat oturani bilirim. Esim erkeklerle akraba-arkadas vs. Tamam. Ama ben esleriyle birsey degilim. Benimle alakasiz insanlar her anlamda vs.ortak konusacak birseyimiz de yok dolayisiyla, bircoguyla gorusmuslugum bile yoktu. Ama suc esimde. Sen erkekleri alip alip ne cekiliyorsun terasa balkona? O zaman gelen gitmiyor ben de o banal kadinlarla oturmak zorunda kaliyorum. Yaktilar sigaralari bir de utanmadan diyorlar ki esimizden cocugumuzdan gizli iciyoruz haberleri yok. Ya esleriniz iki adim otede balkondaaaa? Nasi olcak? Adam da esek mi gormuyor mu? Demek ki gormuyor. Bu arada cocuklari da haydut gibi evin icinde koca koca kosturuyorlar onlara ne bir dur diyorlar ne bir sus diyorlar ayyy anlattikca afakanlar basti beni yine:KK66:

Ay okudum içim şişti, iyi sabretmişsin ya tebrik ederim.

O sigaranın izmaritlerini ağızlarına basardım onların.
Ağlaya ağlaya sigara bıraktım ben ya bebem için, gelip bi de evimde içecekler ha? Affedersin de g.t ister biraz.

çok doğru.ana kuzusu erkek insanı sinir hastası ediyor.en son doğumumda kadın sezeryanlı halimle bana yatacak yer vermedi.bebeğin beşiğinin yanına hazırladığım yatağa kuruldu bir hafta boyunca sadece laf sokmak, komşulara gitmek ve bana bir şeyler buyurmak artı laf sokmak için başını kaldırdı.kocamda gene tık yoktu.anası gittikten iki gün sonra büyük bir kavgayla kocamıda anasının yanına postaladım.bir hafta sonra geldiğinde süt dökmüş kuzu gibiydi.şuanda artık kv ile hiç görüşmüyorum kocamda bana adapte olmaya çalışıyor gibi ama bu ana kuzularına ne zaman ne olacağı bellide olmaz.pekte güvenemiyorum açıkçası.aynı seninki gibi benimde burnumdan getirdiler lohusa halimde.mutlu günler olarak hatırlamam gereken doğum hikayemi sinirle ve üzülerek hatırlıyorum.gıpta ediyorum mutlu hatırlayanlara.en güzel günlerimizi böyle yaşattılar demek bize.
Ben dogum icin yurt disina kactim, 2 haftadir evde esimle yalniziz ikimiz bakiyoruz en guzeli aileleri ilk haftadan postalamak.

İyi geceler :) benim 1 aylık bebeğim var, ama erken doğdu boyu kilosu olması gerektiğinden geri tabii. Hiç öyle etli butlu bi oğlan doğmadı yani.
Şimdi ilk doğduğunda kayınvalidem geldi, çocuğu kucağına alıp sarıldığında boğulacaktı çocuk, bi öpüşü var içim gitti ya, ben öyle öpmüyorum yavrumu. Bebek yaygarayı bastı zor sakinleştirdik. Neyse bir kaç gün kalıp döndü evine.
Torun hasreti çok fazlaydı anlıyorum, istediği kadar sevsin kucaklasın koklasın ama şöyle hoyrat sevmesin ya. Kayınpederim hiç böyle sevmedi, adam sakin sakin pışpışlayıp kokladı biraz, ellerini tuttu. Beşiğine koyup öyle ellemeden sevdi sonra. Zaten kilosu boyu geride ve küvezde kaldı diye içim gidiyor, bi sıkımlık canı var çocuğun bi de böyle mıncırınca delleniyorum. Eşimi bi kere yüzünü şapır şupur öpmeye kalktı diye azarladım. Öpmeden sevemiyor musunuz bebekleri ya? Sırf bu yüzden 1 aydır Türkiye'ye dönmüyorum ama pazartesi dönücez işte bir süreliğine. Çünkü eşimin akrabaları kvden beter hoyrat sevme konusunda. Bebekleri çocukları ısırarak seviyolarmış, dedim yemin ediyorum akıllarından bile geçirmesinler. Yeni doğmuş çocuk ısırılır öpülür mü öyle. Bebeği görmeye gelecekler ve biliyorum ki bin kere yapmayın diye uyarıcam. Hepsinin kucağına da vericem yeter ki düzgün sevsinler. Ama isterlerse buldumcuk desinler, görmemiş desinler, tek senin mi çocuğun oldu desinler hiç çekincem yok. Diğer çocukları nası seviyorlar ben napayım, ben kendi bebeğime bakıyorum tabii buldumcuk olacağım.
İnadıma yapmıyor biliyorum ama ruhunu teslim edene kadar sıkıp salyalarını yapıştırmasınlar bebeğin yüzüne ya, annesiyim öyle sarılıp öpmeye kıyamıyorum. Kırmadan etmeden nası söyleyeyim? Dedim sen de anne oldun ilk doğduğunda böyle mi sevdin? Evet ellerini ısırıyordum dedi.
Ya Rab, sen sabır ver bana yani ben şükredeyim ki ısırmıyor çocuğu.
cok yazı yazılmıs ama ben olsam tamam git kaynanaya ama kimsenin kucagına verme bu kadar bast ister görgüsüz desinler ister bulduncuk cocugumdan kimse önemli dgeilll

Ben dogum icin yurt disina kactim, 2 haftadir evde esimle yalniziz ikimiz bakiyoruz en guzeli aileleri ilk haftadan postalamak.
benim durum çok karışıktı.aslında planım eşimle birlikte bakmaktı ama doğuma bir hafta kala eşim ayağını kırdı, bir bebeğim daha vardı 21 aylık.üstüne birde ufaklık sarılık oldu maalesef postalayamadımda.ama keşke kocamı da kv de postalasaydım.eziyetten başka bir şeyleri olmadı.tek bir faydası dahi dokunmadı sırf sinir etti beni.

Aynen iki dunyada ellerim yakalarinda hepsinin esiminde dahil cocugumun ilk 3 ayini hatirlamiyorum onlarin yuzunden gozumun feri söndü inatla 40 gun geldi kv sirf inadindan ha 24 ay olmus unutuluyo mu aslaa sadece bazi seylere pismanligim var fevri olmasaydim gibi

Back
X