Nasi dogurcam ben ya :(???

Bilmediginiz otlari kullanmayin.. doktorunuza danisin.. muhtemelen ilk dogum oldugu icin korkuyorsunuz buda gayet dogal, pozitif yonunden dusunun ki hersey pozitif bebeginiz olacak.. dunyanin en guzel duygusu olsa gerek..

Aahhahahahaha çook tatlısın ama evet acilen takıntılarını bırakmalısın:) örgü ör kitap oku dizi izle müzik dinle ama kurma:))
Yapyorm aslnda :) birde tez canliyim kactane orgu oruyom :)
Bsey sorablrmym bu gecelrri karnm nye sert oluyoki benm gunduz ne guzel uyuyorm birde bisey daha acaba her dogumda kesiyolarmi ki illa kesiceklermo yahu

Herkes nasıl doğuruyorsa sizde öyle doğuracaksınız

Kucağınıza aldıktan sonra acı macıyı unutuyorsunuz.

Rabbim hayırlı Doğumlar nasip etsin

Yapyorm aslnda :) birde tez canliyim kactane orgu oruyom :)
Bsey sorablrmym bu gecelrri karnm nye sert oluyoki benm gunduz ne guzel uyuyorm birde bisey daha acaba her dogumda kesiyolarmi ki illa kesiceklermo yahu
Vallahi bilmiyorum ama bu halleriniz çok hoş ya inşallah sağlıkla doğar oğlun. Darısı tüm isteyen bekleyen kadınların başına

Bilmediginiz otlari kullanmayin.. doktorunuza danisin.. muhtemelen ilk dogum oldugu icin korkuyorsunuz buda gayet dogal, pozitif yonunden dusunun ki hersey pozitif bebeginiz olacak.. dunyanin en guzel duygusu olsa gerek..
vanm otu kullanmiyosunki sen doguma giderken suya birakiyomussun ole biseyler yazyo

Tesekkur ederm canm saol :)
Yahu acaba dogum yapcak kimse dusuuyoda benmmi cok taktm suan dusuncelerdeyimm

Eminim herkes sizin gibi düşünüyordur ama sakin olun, onu eline alacağınız günü düşünün
Stres yapmayın, hem artık doğumlar eskiye nazaran daha kolay. İyi bir hastane araştırın. Tecrübeli bir doktor sayesinde daha kolay atlatırsınız..

Geçen sene bu zamanlarda öyle tutuşuyotdum bende :)))
Şahset tavsiyem kabızlığa dikkat
Kabız olursan çekeceğin sancının acısı 20 kat daha fazla hissedersin vhalla :)

İçinizi rahatlatayım, biraz uzun olabilir kusura bakmayın.
Doğumdan benim gibi korkan insan yoktur, hamileliğimi öğrendiğim günden beri sezeryan yapacağım derdim.
Doktorumun sayesinde normal doğum yaptım.
Epidural uygulandı ama yüzde yüz eminim benim epiduralim tutmadı, bu yüzden zor bir doğumdu bana göre.
Zaten açılma yok diye 1 doz vermişlerdi, hiçbir epidurali alıp doğum yapanla benim yaşadıklarım tutmuyor.
Bir de sunni sancı aldım bunun üzerine.
Sezeryan yapacağım diyen ben, sadece ağrı kesiciyle normal doğum yapıp her anını yaşadım.
İnanın ki öyle abartı bir şey değil, hele sancı bölümü çok rahat.
Çünkü biz kadınlar ağdaydı, regliydi derken vücudumuz oldukça ağrıya dayanıklı hale geliyor.
Sancı tuttuğunda 20 30 sn yüzünüz ekşiyor, tadınız kaçıyor o kadar.
İlk doğumum olmasına rağmen 1 ıkınma provası ve 2 doğum ıkınması olarak 3 ıkınmada tamamladım.
Bebek çıkarken elbet canınız acıyor ama 1 dklık bir şey ve doğduğu anda bitiyor.
Aslında canınızı acıtan (ki bende öyleydi) bebeğin müdahaleyle karından baskıyla itimi ve bu herkese uygulanmıyor.
Doğum odasında 10 dk durdum, yürüyerek girip, yürüyerek çıktım.
Ben yaptıysam, herkes yapar buna emin olabilirsiniz.
Şuan dönüp baktığımda nasıl yapmışım diyorum ama inanın yapıyorsunuz.

Siz hamilesiniz bilip bilmediğiniz ot ilaç vs kullanmayın sakın.
Ve her şeyi oluruna bırakın elbet doğuracaksınız içinizde kalmayacak. İyi düşünün iyi olsun. Hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum

Ayy insallah ama zaman yaklasinca yapcak bse bulamdgmdan birde cok meraklo bir kimseyim
Rabbim evladiniz bagislasn saglikla.buyusun
Amin Rabbim hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömür sizinde evladınızı sağlıcakla kucağınıza almak nasip etsin İnşallah
Meryem ana otunuda sormuşsun ben doğumumda inandım kullandım inanmakla alakalı biraz daha önceden bir kavanoz suya Meryem suresini okumuştuk sancılarım başladığında annem kavanoza otu koymuştu bir yudum içtim içmeyede bilirsin senin tercihin Doğumdan hemen sonrada otu su içinden annem çıkarmıştı 7 saat boyunca 3 santim olan açılmam birden 7 santime çıkmıştı bu sayede suni sancı almak zorunda bile kalmadım belki ottandı belki değildi bilmiyorum ben inandım yaptım

Mümkün mertebe az stres yapmaya çalış. Sezaryen de olsa normal doğum da olsa o doğumda bir anne bir bebek doğuyor. O anda yaşadığın acıları ise bebeğini gördüğün anda unutuyorsun.
Şayet normal doğum düşünüyorsan doktora danışarak doğumu kolaylaştıran egzersizlere başlayabilirsin.
Normal istersin sezaryen olur:) ben 41. Haftanın sonuna kadar normal doğum diye diretip bekledim. Sonunda zorunlu sezaryen oldum.

8. Aydan itibaren hergün kısa ılık duş alarak göğüslerini bebek sabunu ile yıka ve lansinoh kremle masaj yap demişti doktorum bana. Süt kanallarını açıyor ve emzirme döneminde göğüs çatlağını en aza indiriyor demişti doktorum. Siz yine de doktorunuza danışın.

Sağlıkla mutlulukla dünyaya gelsin oğlunuz.

Geçen sene bu zamanlarda öyle tutuşuyotdum bende :)))
Şahset tavsiyem kabızlığa dikkat
Kabız olursan çekeceğin sancının acısı 20 kat daha fazla hissedersin vhalla :)
Kabizlik deilde sanki hamilelgn ilk zamani gbi gaz sikintisi var
Birde klasik donememe mide yanmasi arada sanci hareketleri acityo falan filan.
Evet sizin dogum hikayenizi okudum :)

Iste bende icmeyi dusunmedimde okuyup doguma gderken suya koyma isini dusundum neyden sifa gelicegi belli olmazki ayy sevndm bi duruma ,)

Kabizlik deilde sanki hamilelgn ilk zamani gbi gaz sikintisi var
Birde klasik donememe mide yanmasi arada sanci hareketleri acityo falan filan.
Evet sizin dogum hikayenizi okudum :)
Öyle garip bişey ki hergün tuvalete çıkmama rağmen kabızdım...anlamamışım bile yani...

Cok cok tesekkur ederim bilgiler ve guzel dileklerin icin
Rabbm senin evladinida saglikla hayrla buyutmeni nasip etsin
Benm bu dusuncelere dalmamda sanrm cevrede cok etken oldu..
Ya hele birde su diyolaga sinir oluyorm
- Aa kizim hamilemisn? Ne kadrlik?
- evet teyze sona yaklasiyoruz subatta dogum
-vah yavruum vaahh Allah kurtarsn bir avazda insallahh
bu ne ya bu ne yani nye bana sanki ölücem gbi konusuyonuzki dmi yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…