Nasi dogurcam ben ya :(???

Iste bende icmeyi dusunmedimde okuyup doguma gderken suya koyma isini dusundum neyden sifa gelicegi belli olmazki ayy sevndm bi duruma ,)
İçinden yapmak geliyorsa yap arkadaşım insanı manevi açıdan rahatlatıyor en azından diyorsunki bu ot açıldıkça benim Doğumun kolaylaşacak o sırada manevi olarak rahatlatan sağlığa zararlı olmamak kaydıyla herşey mübah bence

Kesinlikle katliyrum :)

Amin hepimizinki sağlıkla mutlulukla büyür inşallah.
2 yıl önce hemen hemen aynı günlerde anne oldum ben de.Şubat sonu doğdu kızım.
Korkmamaya çalışın,sizi korkutan strese sokan doğum anılarına ve bu anıları anlatan kişilere kulağınızı tıkayın.
Ben hiç korkmuyordum sadece merak vardı, bir de acaba ya anlamazsam doğum sancılarını diye tedirgin oluyordum.doktorum anlarsın hiç merak etme diye beni sakinleştirmişti.
Her gören yada hergün arayan görüştüğüm kişiler sen daha doğurmadın mı diyordu.Kar yağıyordu sık sık ve evde doğuracaksın diye garip garip konuşanlara da gülüp geçiyordum.Hiç oralı olmadım yani.siz de öyle yapın.

Sonsuz acı yok,ama sonunda sonsuz bir mutluluk olan evlat sevgisi var unutmayın:)

Dayanılmaz bir acı olsa binlerce yıldır milyarlarca kadın doğurmazdı.

He bide seyyy su dikisler cok acituomu
Yani hissedloyomu yada illa karina bastriliyomu
kabızlığı şöyle anlarsın eğer her gün yapmana rağmen kuru ve az zorlanıyorsan...yani şu an anladım tabi o zaman anlamadım :) benim dikişler çok acıdı ya atıldığında....birde bebekten sonra gelen eşik diyorlar o da canımı yaktı
Birde ertesi gün kontrol ediyorlar pat diye sokuyolar kolunu o da acıttı...benim göbeğime basılmadı...ıkınmam çok iyidi çünkü
Ya korkutmak gibi olmasın ama doğum anı hariç hepsi can acıtıcıydı bende..ama ben çok hassasım o da var.acı eşiğim pek yok

He bide seyyy su dikisler cok acituomu
Yani hissedloyomu yada illa karina bastriliyomu
Bende herşeye cevap veriyorum ama Benim karnımada bastırıldı dikişimde oldu ama benim kızım inatçıydı hala öyle inat cadı üç kere çıkışa gelip geri kaçmıştı ışığı görmüşsün çık işte yok illa anneye eziyet olacak ama karnıma bastırıldığında da kesilirkende canım acımadı çünkü ıkınmaya ve doğurmaya odaklanmıştım o sırada öyle bi güç geliyorki sen bile şaşıyorsun zaten dikiş atılırken lokal olarak uyuşturuluyor çok hafif bi batma hissediyorsun dikişlerine dikkat edip pansumanını yapar temiz tutarsan dikişler rahatsızlık vermiyor ben Doğum yaptıktan sonra çok rahat oturup kalkıyordum bütün ziyaretçileri ayakta karşılamıştım sabah 9:30 Doğum yaptıktan gece 24:00'de kadar hemen hemen hiç yatmadım diye bilirim gece yarısı son ziyaretçiyle bi güzel tatlı keyfi yapıp küçük hanım uyanana kadar biraz yatıp uzanmıştım

İlk dogum um normaldir ikinci sezeryan normalde ertesi gün hiç birseyim kalmamıştı sezeryan anami aglatti sezeryan olmak istemiyordum ama tüm şartlar aleyhte olunca...

Estagfurullah canm aksine mutlu olsum bilgilendigin icin.
Ya tabki herkesin herseyi ayni olucak dye bsey yok ama bende normal istyorm mumkunse hastanede tenha olsun :) bagrmasinlar cunku ben cok panik biriyim hemen etkilenyorm

Aman hayrlisi diyecegm teslimim vallahi yterki cikarken yanmda bebegm saglikla olsun oteki acilara dayanilir gecer de o aciyi tattrmasin rabbm
Birde benm ablam 20gun once sezeryan oldu hc beklenmedk bsey oldu cocugu youn bakima aldilar ilk zaman herseye hazrlkli olun ble demsler ondan sonra baya sarsildim sanrm cok sukr cok yatmadi 3gune cikti ama insanoglu iste aklina gelenlere engel olamyor.
Allah razi olsun canm cokk saol hakkni helal et tatli dilin yetti vallahi

Biraz olsun rahatlatabildiysem ne güzel buna çok sevinirim helal olsun ne demek sende hakkını helal et arkadaşım :)

Ayy amanda ne guzel konusmussun agzn bal yesin umarim benmde bole guzel guzel anlaticam dogumum olur..
cok tesekkyr edermm
Allah evladnizi size bagslasn

Ayy amanda ne guzel konusmussun agzn bal yesin umarim benmde bole guzel guzel anlaticam dogumum olur..
cok tesekkyr edermm
Allah evladnizi size bagslasn
Amin, Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın inşallah.
Dünyanın en güvenli yeri olan anne karnındaki minik meleklere de sağlıkla annelerine kavuşmayı nasip etsin.
Siz rahat olun, gerisi zaten gelecektir.
Korkunun ecele faydası yok çünkü, o ya da bu şekilde inşallah sağlıkla kavuşacaksınız ama bu sürecin nasıl ilerleyeceği sizin rahatlığınıza bağlı.

Siz olumlu dusunmeye bakin...gorustugum bir dogum koçu vardi(destek amacli doguma giriyor..pozitif bir ebe)hayallerini olumlu tut dedi...hep guzel bir dogum sureci gcireceginizi dusunun...hem okadar kotu olsa herkes 1 cocuk.dogurur birakir..neden tekrar cocuk istensin ki

Ben de inan senin gibiydim bilerek sezeryan oldum spinal anestezi ile ve bence süperdi dogumum yani kötü hicbirsey hatirlamiyorum o gun ayaga kalktim ve gece uykusu haric yatmadim.

Merhaba taze anne
Benim 6 aylikbir kuzum var, normal doguma sartlamistim kendimi. Ayni senin gibi doguma bu kadar kalan zamanlarda ben de telaslandim nasil dogurucam yapamicam, nasil olcak ahh vahh derken kendi kendime hep cok guzel gececegini hayal ettim. Son hafta 2 gunde bir ndtye giriyorum falan, yan odada bir kadin dogum yapiyor amanallahim canhiras nasil bagirmak nasil bagirmak..dr u getirin banaaa kocam gelsiiin allah belami versin ahmeet hep senin yuzundeeen offf dayanamiiicam yeter vs vs.. ben de kuzu kuzu nst nin bitmesini bekliyorum. Icimde bir korku bir korku. Korkuyu astim saniyodum kadini duyunca panik oldum. Neyse 3-4 gun sonra darbe aksami kasilmalarim basladi. Sanci deyip te kendini korkutma bos yere diye kasilma diyorum. Cunku ayni adet agrisi gibi bisey oluyor 5 sn suruyor bitiyor, gittikce daha da siklasiyor filan ama aralarda durdugu icin dinlenme gucun oluyor, ben hic bagirmadim hic bagirilacak bir agri degildi cunku. Dr u bekledik dogum icin, son kontrolu yapti, iri bebek olduguna hemfikirdik ama doktorum basinin da iri olduguna ikna edince son anda sezeryana cevirdik, genel anesteziyle dogum yaptim. Cok memnunum hicbir sikintim olmadi sukur aksamina hemen kalktim 4.5 kiloya yakin tosuncuk bebegimi kucagima bile aldim. Sen moralini yuksek tut agri esigi herkesin farkli, kesinlikle oyle filmlerdeki gibi abarti degil. Ama inan ayni adet sancisindaki agriyi yasiyorsun ve guzel yani baslayip geciyor, ins kolay bir dogum olur bebisini saglikla kucagina alirsin.
Egerki sezeryan olursan benim gibi son anda, doktorunla estetik dikis yapip yapmadigini teyit et, hicbir iz kalmiyor.

Canım bebeğin şimdiden hayırlı olsun. İki doğumumdada fatmaana eli otunu yaptım Faydasını görüceksin.
Devlet hastaneleri epudural yapmıyo.

Gelelim doğuma korkma diyemicem insanın elinde değil. Doğum kişiden kişiye değişiyo saatlerce sancı da çekebilirsin hastaneye gittiğin gibide doğurabilirsin.

Sana tavsiyem bebeğin hareketlerini hissettiğin sürece sancılarını biraz evde çek ve normal doğum iste.

Doğru anlattınız :)

Benimde dogumum da suni şancı verdiler kendimi yırttım hastaneyi ayağa kaldırdım sezeryanla al diye 5 saat sancı cektim normal doğum oldu bebeğim doğduğu dakika bütün acılar geçti hepsi yalan oldu anladım ki en güzeli normal dogummus

Tv ye bir kadın doktor çıkmıştı. Bizim kadınlarımız abartmayı sever, pozitif doğum hikayesi anlatmaz, hep en zorun üstesinden o gelmiştir. Doğum yapacaklar da İnternette bu hikayeleri okuyorlar, önyargıları yıkmak zor oluyor demişti. Mesela neden 'ben hastaneyi yıktım, sezaryen diye yalvardım' dersin? Korkma bacım, kendini güçlü hisset, çaresiz değil. 'Ay ne yapıcam' değil, 'bu bebeği doğuracağım' de. Önemli olan son anda sezaryene çevirmeye meraklı doktor denk gelmesin. Sancı çeken kadını kandırmak kolay oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…