- 6 Eylül 2014
- 629
- 1.048
- 133
- 41
- Konu Sahibi TospaAnnesi
-
İçinden yapmak geliyorsa yap arkadaşım insanı manevi açıdan rahatlatıyor en azından diyorsunki bu ot açıldıkça benim Doğumun kolaylaşacak o sırada manevi olarak rahatlatan sağlığa zararlı olmamak kaydıyla herşey mübah benceIste bende icmeyi dusunmedimde okuyup doguma gderken suya koyma isini dusundum neyden sifa gelicegi belli olmazki ayy sevndm bi duruma ,)
Kesinlikle katliyrum :)İçinden yapmak geliyorsa yap arkadaşım insanı manevi açıdan rahatlatıyor en azından diyorsunki bu ot açıldıkça benim Doğumun kolaylaşacak o sırada manevi olarak rahatlatan sağlığa zararlı olmamak kaydıyla herşey mübah bence
Cok cok tesekkur ederim bilgiler ve guzel dileklerin icin
Rabbm senin evladinida saglikla hayrla buyutmeni nasip etsin
Benm bu dusuncelere dalmamda sanrm cevrede cok etken oldu..
Ya hele birde su diyolaga sinir oluyorm
- Aa kizim hamilemisn? Ne kadrlik?
- evet teyze sona yaklasiyoruz subatta dogum
-vah yavruum vaahh Allah kurtarsn bir avazda insallahh
bu ne ya bu ne yani nye bana sanki ölücem gbi konusuyonuzki dmi yahu
kabızlığı şöyle anlarsın eğer her gün yapmana rağmen kuru ve az zorlanıyorsan...yani şu an anladım tabi o zaman anlamadım :) benim dikişler çok acıdı ya atıldığında....birde bebekten sonra gelen eşik diyorlar o da canımı yaktıHe bide seyyy su dikisler cok acituomu
Yani hissedloyomu yada illa karina bastriliyomu
Bende herşeye cevap veriyorum ama Benim karnımada bastırıldı dikişimde oldu ama benim kızım inatçıydı hala öyle inat cadı üç kere çıkışa gelip geri kaçmıştı ışığı görmüşsün çık işte yok illa anneye eziyet olacak ama karnıma bastırıldığında da kesilirkende canım acımadı çünkü ıkınmaya ve doğurmaya odaklanmıştım o sırada öyle bi güç geliyorki sen bile şaşıyorsun zaten dikiş atılırken lokal olarak uyuşturuluyor çok hafif bi batma hissediyorsun dikişlerine dikkat edip pansumanını yapar temiz tutarsan dikişler rahatsızlık vermiyor ben Doğum yaptıktan sonra çok rahat oturup kalkıyordum bütün ziyaretçileri ayakta karşılamıştım sabah 9:30 Doğum yaptıktan gece 24:00'de kadar hemen hemen hiç yatmadım diye bilirim gece yarısı son ziyaretçiyle bi güzel tatlı keyfi yapıp küçük hanım uyanana kadar biraz yatıp uzanmıştımHe bide seyyy su dikisler cok acituomu
Yani hissedloyomu yada illa karina bastriliyomu
Estagfurullah canm aksine mutlu olsum bilgilendigin icin.Bende herşeye cevap veriyorum ama Benim karnımada bastırıldı dikişimde oldu ama benim kızım inatçıydı hala öyle inat cadı üç kere çıkışa gelip geri kaçmıştı ışığı görmüşsün çık işte yok illa anneye eziyet olacak ama karnıma bastırıldığında da kesilirkende canım acımadı çünkü ıkınmaya ve doğurmaya odaklanmıştım o sırada öyle bi güç geliyorki sen bile şaşıyorsun zaten dikiş atılırken lokal olarak uyuşturuluyor çok hafif bi batma hissediyorsun dikişlerine dikkat edip pansumanını yapar temiz tutarsan dikişler rahatsızlık vermiyor ben Doğum yaptıktan sonra çok rahat oturup kalkıyordum bütün ziyaretçileri ayakta karşılamıştım sabah 9:30 Doğum yaptıktan gece 24:00'de kadar hemen hemen hiç yatmadım diye bilirim gece yarısı son ziyaretçiyle bi güzel tatlı keyfi yapıp küçük hanım uyanana kadar biraz yatıp uzanmıştım
Ayy amanda ne guzel konusmussun agzn bal yesin umarim benmde bole guzel guzel anlaticam dogumum olur..İçinizi rahatlatayım, biraz uzun olabilir kusura bakmayın.
Doğumdan benim gibi korkan insan yoktur, hamileliğimi öğrendiğim günden beri sezeryan yapacağım derdim.
Doktorumun sayesinde normal doğum yaptım.
Epidural uygulandı ama yüzde yüz eminim benim epiduralim tutmadı, bu yüzden zor bir doğumdu bana göre.
Zaten açılma yok diye 1 doz vermişlerdi, hiçbir epidurali alıp doğum yapanla benim yaşadıklarım tutmuyor.
Bir de sunni sancı aldım bunun üzerine.
Sezeryan yapacağım diyen ben, sadece ağrı kesiciyle normal doğum yapıp her anını yaşadım.
İnanın ki öyle abartı bir şey değil, hele sancı bölümü çok rahat.
Çünkü biz kadınlar ağdaydı, regliydi derken vücudumuz oldukça ağrıya dayanıklı hale geliyor.
Sancı tuttuğunda 20 30 sn yüzünüz ekşiyor, tadınız kaçıyor o kadar.
İlk doğumum olmasına rağmen 1 ıkınma provası ve 2 doğum ıkınması olarak 3 ıkınmada tamamladım.
Bebek çıkarken elbet canınız acıyor ama 1 dklık bir şey ve doğduğu anda bitiyor.
Aslında canınızı acıtan (ki bende öyleydi) bebeğin müdahaleyle karından baskıyla itimi ve bu herkese uygulanmıyor.
Doğum odasında 10 dk durdum, yürüyerek girip, yürüyerek çıktım.
Ben yaptıysam, herkes yapar buna emin olabilirsiniz.
Şuan dönüp baktığımda nasıl yapmışım diyorum ama inanın yapıyorsunuz.
Amin, Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın inşallah.Ayy amanda ne guzel konusmussun agzn bal yesin umarim benmde bole guzel guzel anlaticam dogumum olur..
cok tesekkyr edermm
Allah evladnizi size bagslasn
Kizlar merbaa su aralar gceleri skintilarm artti uyuyamyirm.
Uyuyamadikcada dogum dusuncelerine daliyorum
Elbetteki rabbm herkese nasip etsn bende saglikla oglumla birlikte evime doneym deee...
Ya bu dogum beni korkutuo
Belki erken basladm ama kafamda okadr coookk soru varki???
Epidural epidural her yazida goruyorm si epidural devlet hastanelerde varmikii
Yada biz isteyeblyomuyuzki
Sonraaa dogum ne kadar zor meselahangi asamasi daha zor
Sakaryadaki bayanlarada seslenyoruuumm yakinlarda dogum yapipda deneyimlernizde anlatrmisinz
Ayy arastr arastr ordan oraya gecyorum sanrm napcami bilemedm konu actim ama gercekten kafamda nye bu kadar coook soru var
Birde kizlar su meryemana eli otinu duyan varmi dneyen ise yarayan..
Bi yakinimz umrede ondan rica ettm bulablrse alicak
Bak aynen oyle dusunuyorm aslnda :) sonra bir ara ssaptyorum yalandan sancim geliyo inanirmisin :))
Ben düşünürdüm ki insanın canı en çok neyde yanıyo? Yani sancı evet acılı peki o ıkınma kısmı... kabızlık gibi düşünürdüm. Galibaaa şöyleymiş ikisi bir arada oluyo özel olarak ıkınmanın acısı yokmuş. Sancı ıkınmanı sağladığı için hatta güzel bir şeymiş. Şöyle 5 6 ıkınmada doğuruyolarmış. baya cahil işi kulaktan duyduklarımı anlattım daçok düşünme kafayı bozma, ya allah bismillah de olayı akışına bırak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?