Nasıl Aliexpress'çi oldum.

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.921
Merhaba hanımlar. Aliexpress'ten bir çok kez alışveriş yapmış bulunmaktayım.Ayrıca gümrük hakkında bilgilere sahibim. Sorularınızı bilgim derecesinde yanıtlamaya çalışırım.

Öncelikle bu yola nasıl düştüğümü anlatayım.
Herkes gibi benimde 'japon style' tarzı giyim dikkatimi çekiyordu.
Merak ediyordum nereden nasıl geliyor bunlar ama hiç araştırmamıştım.
Daha sonrası ki hepimizin istediği uygun fiyatlı alışveriş yöntemi.
Yani para.:KK45::KK45::KK45:
Bu sitede binlerce uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz. Ayakkabıdan çantaya;kabandan pantolona ( daha bir sürü şey.İnstagram butiklerinde satılan fahiş fiyatlı ürünler burada çok uygun fiyatlara alınabilir bu arada.)
İlk telefon kılıfıyla deneme yaptım.o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
Çooookkk uzun zaman sonra benim bile hatırlamadıgım bir tarihte kapımda bir paket bularak hatırladığım telefon kılıfım. Benim kullandığım telefon için Türkiye de kılıf bulamıyordum. Tek bir çeşit vardı. Ama bende cıvıl cıvıl kılıflardan istiyordum.Araştırırken aliexpress karşıma cıktı.Burada 10,15,20 TL fiyatına alınan kılıflar orada 1$ 2$ gibi fiyatlara satılıyormuş meğerse. Tabi bir tane beğenip sipariş verdim.
Fiyatını hatırlamıyorum çünkü telefonla birlikte kılıfta tarih oldu...
Neredeyse 30-40 gün arası bir zamanda posta kutumda(yani kapıma bırakılmıs bir şekilde) kılıfıma kavuşmuştum.
Sizi bu konuda uyarayım aceleniz varsa hiç bulaşmayın ürünle 1 ay gibi bir zamanda gelmekte.
Öyle cok ahım şahım bir şey değildi. Hatta renkleri biraz silinikti ama epey bir süre beni idare etti kılıf.
Zaten bir süre sonra telefonu değiştirdim...:KK49::KK49:
Daha sonra bazı gözlük alışverişlerim oldu. 4-5 adet bir iki en çoğu sekiz dolar olan gözlüklerim.
Birazdan bunların fotoğraflarını paylaşırım sizinle.
Rayban çakması olan bu modeller tatilde bende epey hava yaratmadı değil ki zaten aksesuar maksatlı tercih etmiştim bunları.Ülkemizde bu tarz gözlükler 20 tl civarı yanılmıyorsam.Ben 7-8 liraya alıyordum.
Gözlüklerin yanında bir cesaret gecelik siparişi verdim.Şifon bir gecelik. İlk elime aldığımda bir koku vardı ama daha sonrasında o kokuda gitti. Sanırım poşetin kokusu sinmişti tam anlayamadım.
(geceliğin fotosu bende kalsın):KK53::KK53:
Yakın zamanda çanta siparişlerinde bulundum.
Onlar henüz elime ulaşmadı. Yalnız aldığım bir çanta bu sitede 20 dolar civarı iken instagram butiğinde 90 lira bilginiz olsun.Bir adet de panço tarzı bir şey alarak giyim konusunda bir adım daha attım.Giyim de pek güvenemiyorum ama yine de deneme yanılma yönteminden de vazgeçmek istemiyorum.
:eek: 20150706_223510-1[1].jpg Bu görmüş olduğunuz gözlük 3.52$

20150706_223641-1[1].jpg bu 1.73$

20150706_223801[1].jpg Bu da 2.71$
kalite olarak çok sorgulanacak ürünler değiller. Dediğim gibi aksesuar olarak aldım.Beklentimi karşıladılar.
Onun dışında şipariş verdiğim çantalar geldiğinde onları gündüz gözüyle çekip koyacağım tabi onlar gelene kadar burayı unutmazsam. Sizde aldıgınız ürünleri burada paylaşırsanız bence güzel olur diye düşünüyorum. Boşuna kazıklanmayın arkadaşlar.En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

bide siteye nasıl üye olduğunuzu ödemeyi kargoyu nasıl takip ettiğinide anlatırsanız benim gibi yurtdışı alışverişi konusundaki cahiller:KK48: aydınlanır

Üye olmak pek sıkıntı yaratacak bir şey değil. Normal bir siteye üye olur gibi bilgilerini yazıyorsun daha sonra mail onayı yaptıktan sonra üyeliğin açılıyor. Kargo takip te Siparişini kargodikten sonra sana maille kargo takip numarası ve hangi site üzerinden takip edeceğin veriliyor.

bide siteye nasıl üye olduğunuzu ödemeyi kargoyu nasıl takip ettiğinide anlatırsanız benim gibi yurtdışı alışverişi konusundaki cahiller:KK48: aydınlanır

Üye olmak pek sıkıntı yaratacak bir şey değil. Normal bir siteye üye olur gibi bilgilerini yazıyorsun daha sonra mail onayı yaptıktan sonra üyeliğin açılıyor. Kargo takip te Siparişini kargodikten sonra sana maille kargo takip numarası ve hangi site üzerinden takip edeceğin veriliyor.

Yalnız her satıcı kargo takip numaralı yollamıyor, dikkat edin.

Bende cok alısveris yapıyorum aliexpressten.
Onun dısında sammydress, ebay, miniinthebox/lightinthebox, dresslink vs de var.

Merhaba hanımlar. Çin'den sipariş vermiş olduğum çantalardan biri geldi. Bende sıcağı sıcağına sizinle paylaşayım dedim.:KK49::KK49:
Sipariş verdiğim çanta linki ve fiyatı burada :
http://tr.aliexpress.com/item/Vinta...anvas-Crossbody-Shoulder-Bag/32275496011.html

Bana gelen ürünün fotoğrafları:

Kargo gelir gelmez açtığım için paketli halini çekemedim. Ama kargo poşetiyle birlikte bu şekilde gösterebilirim.:KK28::KK28:

20150714_233355.jpg

Kargo poşeti; şeffaf bir poşet ve fotoğraftaki gibi ince bez poşet şeklinde paketlemişler ürünü. Bence güzel paketlenmiş.:21::21:
20150714_233311.jpg

Diğer fotoğrafları da bunlar. Şahsi olarak çantayı beğendim. Herhangi bir koku vs. yok. Dokunduğunuzda piyasadaki 40-50 tl verdiğimiz çantalarla aynı olduğunu anlıyorsunuz ki beklentim bu doğrultudaydı. Renk fotoğraftaki gibi ne solgun ne de farklı.Bunun dışında kargosu da oldukça hızlıydı. Siparişi verdiğim tarih 02.07.2015-teslim aldığım tarih 14.07.2015
Fotoğraflar amatör. Makine ile çekecektim daha net olsun diye fakat hafıza kartımı bulamadım. Bir sonraki siparişlerde makine ile çekim yapmaya çalışacağım.:oops::oops:

20150714_233505.jpg 20150714_233523.jpg 20150714_233551.jpg

Ben alışveriş yaptım ödemeyide toplu yaptım ama sipatişlerime baktıtımda ürünlerin yanında ödeme yap yazıyor neden kartımdan hepsinin ücreti gitti eminim

Kızlar bende katıldım bu furyaya... Giyim cesaret edemedim ilk olarak dün bi ay sonra dünyaya gelecek oglusum icin sling siparis ettim türkiyede en ucuzu 89 tl idi ben 21 dolara aldım bakalım bekliyorum sevkiyat a hazirlaniyor diyo umarim bebişim doğmadan elimde olur:))

kargoyla birlikte toplamda aldığınız ürün ne kadara geliyor.gözlükler ucuz evet ama kargosu?

Seçebilirsiniz onu mesela ücretsiz sevkiyatlar var ben ütünleri sıralarken bu kriteri koyuyorum rahat oluyor

Ben de pek çok şey aldım. Telefon kabı, usb kablosu, tablet kılıfı, mp3 :KK70: Daha çok bu tarz şeyler tercih ediyorum henüz ayakkabı kıyafet vs cesaret edemedim :KK70:

bende aliexpressten alışveriş yapmayı çok seviyorum aldıklarımı beklemek bile heyecan verici :) bugün 2 kargom daha geldi 1 kargom daha var beklemedeyim :)

Kızlar bugün kendime birsürü saç bandı aldım ali expresten. Trendyolda 20-30 lira olan aksesuarlar orda 1 dolar 2 dolar Afedersiniz ama kazıklanmayın acele lazım değilse :KK49:

Ben kızıma bir mont almıştım ama hüsrana uğradım. .rengi soluk sanki giyilmiste yıpranmış gibi..ondan sonra bidaha cesaret edemedim..

Ayrica kargo ucretsiz yazsada bazıları yinede kargo ucreti odedik diyor ben urunlere bakarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor simdiden tesekkurler

X