Nasıl alışacak olmuyo!!

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Kızım 2 yaşında 1,5 yaşına kadar emzirdim
Hep memede uyudu 1,5 yaşına kadar
Şimdi biberonla beraber sütünü içerek uyuyor
Yanına yatıyorum bende
Artık kendi kendine uyuması lazım ( biliyorum geç kaldım uyku eğitimi için farkındayım yani yazmanıza gerek yok🤭)
Ama kızımın şöyle bi takıntısı var sürekli elini ağzıma sokuyo uykuya dalacağı zamn bunu kendine uykuya qeçiş modu gibi bi şey yapmış sanırım. Alışkanlık olmuş yani onda
Elini ısırdım bi kaç defa canı yanar da bırakır diye
Ağzıma bant bile yapıştırdım yok arkadaş uyumuyor çocuk eli illaki ağzıma girecek
Belki size çok sevimli gelebilir bu durum🤗
1 ay sonra işe başlıyorum nasipse
1 ay içinde bu takıntıdan kızımı nasıl kurtarabilirim
Ne tavsiye edersiniz
Kendi kendine uyuması da lazım artık fikirlerinizi bekliyorum kızlar
Teşekkür ederim hepinize

Hiç sevimli gelmedi açıkçası ağız en çok mikrobun bulunduğu yer. Eli önce sizin ağzınıza oradan kendi ağzına. Bu alışkanlık oturana kadar müdahil olsaydınız keşke.

İster ağlasın ister uyumasın müsaade etmeyeceksiniz. Ayrıca uyku eğitimini yanına yatarak veremezsiniz. Güzelce araştırın bence öncelikle.

Açıkcası ben de bebeğinizin,elini,
sizin ağzınıza sokmasına ve bunu uyku rutini haline getirmesine izin vermenize şaşırdım.
Son derece hatalı bir yaklaşım olmuş.
Hem sağlık-hijyen,hem duygusal-psikolojik gelişim açısından.
Ağzınıza bant yapıştırarak engel olmaya çalışmanız da uygun bir çözüm yolu değil.
Kendinize bir ay gibi bir süre belirleyip durumu daha da stresli bir hale getirmeyin.
Uyku arkadaşı tavsiyesi yerinde.
Mümkünse bir müddet babası uyutsun çocuğunuzu.

Uyku duzeni nasil.. mesela kendimden örnek vereyim benim cocuklara 1.5 yasina kadar kv ile beraber baktim sabah 6 da kalkarlardi bi 9 da uyurlardi bi 2 de falan aksam da 8 9 gibi en gec uyumus olurlardi ve sallayarak uyuturdum kv olunca kolaydi 1.5 yasinda kv koyune donmek zorunda kaldi ben cocuklarla bi basima kaldim hepsini sallayamiyordum haliyle sabah 6 da kalktiklari zaman 9 da uyutmadim direndim saat gunduz 11 olunca asiri uykusuzukluktan yataga girer girmez uyudu kaldilar sallanmak falan umurlarinda olmadi istemediler o gun bu gundur ne sallarim ne bisey yanlarinda oturup ya da yatıp uydurduğumuz bir uyku zamani ninnisi soylerim kendi kendilerine uyurlar bu boyle 3 yasina kadsr sürdü simdi 3 yasini gectiler 4 e gidiyorlar ogle uykusu uyumak istemediler zorlamadim aksam 8 de uykulari gelir 9 da yataga girer girmez uyurlar uyku zamani ninnisine bile gerek kalmıyor .. bilmem anlatabildim mi hani bu tarz bir uygulama deneyebilirsiniz

Ben anlamadım

Sonuçta en kolay çözüm uyku Esnasında sizin olmamanız

Siz yokken Nasıl uyuyor

Hiç uyutmayı denemedi iseniz eşinize bırakın siz işe dönünce kim bakacaksa ona alıştırın

Şimdi siz varken başka yöntem kabul etmeyebilir ama başkası ile daha kolay alışır

Açıkcası ben de bebeğinizin,elini,
sizin ağzınıza sokmasına ve bunu uyku rutini haline getirmesine izin vermenize şaşırdım.
Son derece hatalı bir yaklaşım olmuş.
Hem sağlık-hijyen,hem duygusal-psikolojik gelişim açısından.
Ağzınıza bant yapıştırarak engel olmaya çalışmanız da uygun bir çözüm yolu değil.
Kendinize bir ay gibi bir süre belirleyip durumu daha da stresli bir hale getirmeyin.
Uyku arkadaşı tavsiyesi yerinde.
Mümkünse bir müddet babası uyutsun çocuğunuzu.
Konu ile alakasi yok ama size teşekkür etmek istiyorum bir konuda bir uyeye gorselli 4lu kitap önermiştiniz onlardan ikisini aldim ilk okudugum denemediğim yol kalmadi adli kitaptı o kadar guzel bir kitap ki keske cocuklar dogdugunda alsaymisim die cok uzuldum meger ic dunyalari ne farkliymis biz ne anlıyor muşuz .. gec de olsa sayenizde bilgi sahibi oldum .. teşekkürler.

Annesinin elini çimdikleyerek uyuyanı da duymuştum.
Kötü bir uyku alışkanlığı bu.
Çocuğunuza sadece uyurken yanında olacak, yatağından çıkmayacak yumuşak bir oyuncak verin. Yanına yatarak ve elini ağzınıza sokarak uyuyor bu 2 destekle uyuduğu anlamına gelir. Önce desteği teke düşürün. Mesela yanına yatın ama elini sokmasına müsade etmeyip uyku arkadaşını verin. Bu işe yaramaya başlayınca yanında yatmayın sandalyeyi yatağının yanına koyun başında durun uyuyana kadar, ağlarsa sırtını başını falan okşayın. Biraz araştırırsanız sandalye yöntemi diye bunu deneyebilirsiniz. Bir süre sonra sandalyeyi uzaklaştırıp dokunsal desteği de keseceksiniz zaten. Bunlar 1 haftada falan olmaz. Bir kere başlarsanız geri adım da atmayın. Doğru hamlelerle bence 2 aya falan çözülür gibi geldi bana. Uzman falan değilim. Sadece bu konuda çok şey okudum son zamanlarda

Konu ile alakasi yok ama size teşekkür etmek istiyorum bir konuda bir uyeye gorselli 4lu kitap önermiştiniz onlardan ikisini aldim ilk okudugum denemediğim yol kalmadi adli kitaptı o kadar guzel bir kitap ki keske cocuklar dogdugunda alsaymisim die cok uzuldum meger ic dunyalari ne farkliymis biz ne anlıyor muşuz .. gec de olsa sayenizde bilgi sahibi oldum .. teşekkürler.
'Keşke' deyip üzülmeyin,'iyi ki' deyip mutlu olun.
Hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsınız.
Zararın neresinden dönersek kârdır.
Faydam dokunduğuna çok sevindim.

Benim kizim emzik emerek ve kulagimla oynayarak uyurdu. 2 yasinda emzigi biraktik bebeğiyle uyudu. Suanda da eger birseye sarilir yada elinde tutarsa daha rahat uyuyor. Ama hâla kucağımda uyuyor daha cok

Ya
Yanına yatıyorum bende
Artık kendi kendine uyuması lazım ( biliyorum geç kaldım uyku eğitimi için farkındayım yani yazmanıza gerek yok🤭)
Ama kızımın şöyle bi takıntısı var sürekli elini ağzıma sokuyo uykuya dalacağı zamn bunu kendine uykuya qeçiş modu gibi bi şey yapmış sanırım. Alışkanlık olmuş yani onda
Ağzıma bant bile yapıştırdım yok arkadaş uyumuyor çocuk eli illaki ağzıma girecek
Ne tavsiye edersiniz
Teşekkür ederim hepinize
Ya yapmayın lütfen uykunun eğitimi olur mu? İse başladığınizda bakimveren ile farklı bir uyuma yöntemi bulur. 3 yasa kadar meme olmasa bile fiziksel temas ister bebekler uykuya dalarken. Yani kendi kendine uyumak için çok küçük. Uyku eğitimi.ile olan şey öğrenmek değil çaresizlik.
Herşeyi bir kenara bırakın iç sesiniz ne diyor size onu dinleyin

Yanına yatıyorum bende
Ne tavsiye edersiniz
Teşekkür ederim hepinize
oglum biberon emerken kolumu oksayarak uyuyordu su an 7 yasinda hala kolumu oksayarak uyuyor aksam babasiyla masalla falan uyusa bile gece yanima gelip kolumu oksar hep bende takipte kalayim🙄

Hatayı ilk başta izin vererek yapmışsınız. Kızım da bu ara yüz elleme çimdiklemeyye çalışıyor uykuya dalarken izin vermiyorum. Şimdi tişörtümün yakasıyla oynayarak ve emziğiyle uyuyor. 1 yaşında. Biraz ağlayacak sizi zorlayacak ama öğrenecek. Beslenerek uyuması dişlerini de zarar verir ve kendi kendine uyumasını engeller. Beslenmeyi de kesin.

Yanına yatıyorum bende
Ne tavsiye edersiniz
Teşekkür ederim hepinize
Kesinlikle ağız bantlamak , elini ısırmak bu davranışı pekiştiren eylemler. Çocukların bu tip davranışları üzerinde çok durmayın bunlar geçici şeyler . Değiştirmesini istediğiniz davranışın yerine yeni bişey koymalısınız ama bir ay çok erken bir davranışın değişmesi için .

Elini ısırdım,ağzıma bant taktım!!!Yani bu mu bulduğunuz çözümler,okuyup dışarıdan bir göz olarak bakın lütfen.En başta nasıl alıştırdınız elini ağzınıza sokarak uyumasına?Gerçekten merak ediyorum,hiç mi düşünmediniz bu şekilde uykuya geçişinin anormal olacağını

Back
X