Nasıl alıştırdıysam öyle gidicek. YARDIM!

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
32
Hanımlar bi yardım edin hele ya. 9 Mayısta 3 aylik olcak kızım. Doğduğundan beri kıyamadım önce kucakta uyuttum sonra ayakta kucakta uyuttum biraz büyüyünce hem kucak hem ayakta sallamaya başladım sonra kucak yorucu olunca 2 haftadır falan ayakta salliyorum şu 2 gündür de çok mizmiz kedi gibi miyavliyo sonra sinirleniyo ağlayınca da süpürge makinesini açıp öyle uyutuyorum. Doğduğundan bugüne kadar misafir odasında yatıyorum besigini de buraya aldım beraber uyuyoruz havalar soğuk diye böyle yapmıştık. Ama bugün onunla beraber odasına geçmeye karar verdim besigine yatiricam. Umarım orda bi farklılık olur da koyduğum gibi uyur. Ya da nasıl bi yol izlemeliyim kendi kendine pek uyuyamıyor miyismak istiyor önce.

Daha 3 aylık olacak ilk 3 ay hiçbir düzen bekleme zaten 4 ay dolduktan sonra bebekler alışkanlık kazanmaya başlar. Supurgeyi acmaya gerek yok mobil uygulamalar var white noise youtubeye baby şşş sheaser filan gibi şeyler yazarsan sakinlestirecek muzikler şş sesleri bulursun

Daha 3 aylık olacak ilk 3 ay hiçbir düzen bekleme zaten 4 ay dolduktan sonra bebekler alışkanlık kazanmaya başlar. Supurgeyi acmaya gerek yok mobil uygulamalar var white noise youtubeye baby şşş sheaser filan gibi şeyler yazarsan sakinlestirecek muzikler şş sesleri bulursun

Onu çok denedim ya bi ara kolikti hatta kolik müzikleri açtım normal anlarında da açtım bana mısın demedi. Komiktir ama Ahmet ozhan bak yeşil yeşil şarkısını söyleyince sakinlesiyor

Onu çok denedim ya bi ara kolikti hatta kolik müzikleri açtım normal anlarında da açtım bana mısın demedi. Komiktir ama Ahmet ozhan bak yeşil yeşil şarkısını söyleyince sakinlesiyor
Kırmızı balık şarkısını denedin mi bütün bebekler seviyo genelde

Hanımlar bi yardım edin hele ya. 9 Mayısta 3 aylik olcak kızım. Doğduğundan beri kıyamadım önce kucakta uyuttum sonra ayakta kucakta uyuttum biraz büyüyünce hem kucak hem ayakta sallamaya başladım sonra kucak yorucu olunca 2 haftadır falan ayakta salliyorum şu 2 gündür de çok mizmiz kedi gibi miyavliyo sonra sinirleniyo ağlayınca da süpürge makinesini açıp öyle uyutuyorum. Doğduğundan bugüne kadar misafir odasında yatıyorum besigini de buraya aldım beraber uyuyoruz havalar soğuk diye böyle yapmıştık. Ama bugün onunla beraber odasına geçmeye karar verdim besigine yatiricam. Umarım orda bi farklılık olur da koyduğum gibi uyur. Ya da nasıl bi yol izlemeliyim kendi kendine pek uyuyamıyor miyismak istiyor önce.

Sevgili bacım linam:) bence kendi kendine uyumasını beklemek için çok erken. Bemim de oğlum 2 aylık, beni biliyorsun zaten... tanışız:anneadayı: ben test ettim, onayladım, şahsi fikrimce 5-6 aylıkken bu uyku eğitimine geçilebilir. 3. Ayda daha tam gözleri de detayı görmüyor, korkuyorlar.
İnan öyle adem güneş taraftarı bir ana değiliö. 6. Ayda gözünün yaşına bakmadan odasını bile ayıracağım. Fakat dediğim gibi erken daha. En qzından 4. Ayı bitirsin. Az buçuk gelişim psikolojisi gördüm, bana güven. Sevgiler,

Sevicira:anne:

Bir de artık aşıları, diş çıkarma evresi falan var önümüzde, yerleşik bir uyku düzenine geçmek zor. Ama yabaş yavaş alışkanlık kazandıracağım diyorsan 4. Ayın bitmesini bekle derim. Daha kaaaç gece korkuyla kalkacak aşı acısı, diş kökü ağrısından.

Bir de artık aşıları, diş çıkarma evresi falan var önümüzde, yerleşik bir uyku düzenine geçmek zor. Ama yabaş yavaş alışkanlık kazandıracağım diyorsan 4. Ayın bitmesini bekle derim. Daha kaaaç gece korkuyla kalkacak aşı acısı, diş kökü ağrısından.

Ya söyle düşündüm şimdi salonda yatıyoruz ya ya odamıza gecicez ikimiz ya odasına. Şimdi odamıza geçersek daha sonra odasına alıştırmakta zorlanabilirim. Ya sıkıntı şu aslında bi çok örnek duydum belki yanlış ama ağlasa da kucağa alma ya da besigini sallama karnını doyur gazını çıkar altını bezle koy yatağına diyolar ua onu nasıl yapiyolar ben kiyamiyorim

Ya söyle düşündüm şimdi salonda yatıyoruz ya ya odamıza gecicez ikimiz ya odasına. Şimdi odamıza geçersek daha sonra odasına alıştırmakta zorlanabilirim. Ya sıkıntı şu aslında bi çok örnek duydum belki yanlış ama ağlasa da kucağa alma ya da besigini sallama karnını doyur gazını çıkar altını bezle koy yatağına diyolar ua onu nasıl yapiyolar ben kiyamiyorim
Onlar olması gereken ama olmuyor. O öğretiler bebeğini mama ile besleyen, emzirmeyen, 2. Ay işe başlayan avrupa ülkelerinde uygulanıyor anca. Acımıyorlar. Fakat bebek daha yeni dünyaya gelmiş, hayat tecrübesi birkaç aydan ibaret ve yalnız kal diyoruz. Ben bile eşim evde yokken korkuyorum, el kadar bebe ne hisseder kim bilir? Seni tanıyor sadece, sana ihtiyacı var, kucağına alacaksın elbet. Ben daldıktan sonra mırın kırın edip uyanırsa önce uzaktan pış pış diyorum, bazen işe yarıyor, yetmiyorsa reflü yatağını hafif sallıyorum, o da yetmiyorsa kucağıma alıp 5 saniyede susturuyorum, susunca tekrar koyuyorum yatağına. Uyuyana kdr böyle. Hep aynı yöntem. Ama akşamları kucağımda uyutuyorum 5 dakika, sonra yatak. Ama bu konuda benim oğlan üzmüyor beni. En geç 8 de dalar, sabah 7 de uyanır. Bir de senin bebeğin kolikti. Bilmiyorum ağlamaları hafifledi mi? Hiç tavsiye etmem sert yöntemleri. Ben o senin dediğin yöntemi 5-6 ay civarı uygulayacağım. Ve gece uykusunda zaten yapamazsın. Kırk sefer uyanacak acıdan, kaşıntıdan. Gündüzden başlayacağım ayrı oda eğitimine. Kademeli olarak gece de yapacağım. İlk aylarda bebekler pek disipline olmaz zaten. Ağlar, ağlar, ağlar sesi kısılır, yorgun düşer. Yazık. Kendini bileceği aylara gelsin. 3. Ayda neden böyle bir şey yaşadığını bile anlamaz anne-bebek güven bağı sarsılır. Ağladıkça emzir, kucağına al öp, okşa. 5-6 gibi uyku eğitimine başlarsın. Bence durum budue, tabii sen daha iyi bilirsin bebiş senin.

Bir de ben yatağıma konulduğumda uyurmuşum, skin bir bebekmişim. Annem öyle der. Biraz da huy galiba. Eşim de tam tersi uykusuzmuş her gece:)

Canım selam :) benimde oğlum 13 nisanda 3 ayını doldurdu. Ben 2 aylıktı odasını ayırdım bebefonla kontrol ediyorum. Çünkü maşallahı var akşam saat 7:30 yada 8:00 gibi memede emerken uyuya kalıyo bi daha uyanmaz ben gece saat 12de emzirmek için kucaklarım uykusunda emer bide gece 4te emziririm aynı şekilde bi daha sabah 8de kalkıyo. Bu arada bigün yıkıyıp bir gün yıkamıyorum yani gün aşırı yıkıyorum. Havanın gineş olmasını gördüğüm gibi direk sokağa çıkıyoruz bebek arabasıyla. Çıkamıyosam bile balkona veya camdan 5 dk 10 dk hava aldırıyorum. Gün içinde oyun halısına yatırıp oyuncaklarıyla vakit harcatıyorum bacaklarına, kollarına egzersiz yaptırıyorum. Yeri geliyo ayağıma yastık koyup çooookk hafif sallar gibi yapıyorumkş zaten uykusu geldiği belli oluyo açıyorum huysuzsa elektrik süpürgesi sesini telefondan yada çok huysuzlanmıyosa ninni benim annem güzel annem favorimizdir :) nereye varıcam. Uyumuyo diye veya alıştırdım diye korkma nacizhane fikrim. Bazı bebekler benim oğlum gibi ılıman olup ayak ıydurabiliyolar bazılarınında zaman alıyo :) ben senin bazı konularına yorum yapmış hatta bormal doğumumu paylaşmış kişiyim seninle :) belki hatırlarsın. :) hiiç üzme kendini :)))
not gün içinde dışarı çıkmıycak olsam bile sabah öğleye yakın kanguruya Alperen'i takıp köpeğim Kralı gezdiriyorum :)

sallayarak uyuyorsa, başka hiçbir şet etki etmiyorsa salla bence... ben de 5-6 aylık olana kadar salladım,, annem de alıştırıyosun mahvolucan dedi ama dinlemedim. bırak alışmayı çocuk nefret etmeye başladı bi süre sonra sallanmaktan... öyle bişey yok yani.. alıştırmak vs... ilk 3 ay uyku düzeni bekleme zaten,,, teknik olarak bebekte öyle bi hormon yok bir kere :) yani ben alıştırdım doğduğundan beri kendi kendine uyuyor vs diyenler olucak ama, o ya çocuğun huyundandır ya anne abartıyordur. yahut ağlaya ağlaya yorgunluktan uyuyordur. bebiş nasıl huzurluysa, nasıl uykuya dalıp gelişimi için gerektiği kadar uyuyorsa o şekilde uyut.. şu dönemi sağlıkla atlatın, düzeninizi sonra kurarsınız :)

sallayarak uyuyorsa, başka hiçbir şet etki etmiyorsa salla bence... ben de 5-6 aylık olana kadar salladım,, annem de alıştırıyosun mahvolucan dedi ama dinlemedim. bırak alışmayı çocuk nefret etmeye başladı bi süre sonra sallanmaktan... öyle bişey yok yani.. alıştırmak vs... ilk 3 ay uyku düzeni bekleme zaten,,, teknik olarak bebekte öyle bi hormon yok bir kere :) yani ben alıştırdım doğduğundan beri kendi kendine uyuyor vs diyenler olucak ama, o ya çocuğun huyundandır ya anne abartıyordur. yahut ağlaya ağlaya yorgunluktan uyuyordur. bebiş nasıl huzurluysa, nasıl uykuya dalıp gelişimi için gerektiği kadar uyuyorsa o şekilde uyut.. şu dönemi sağlıkla atlatın, düzeninizi sonra kurarsınız :)
Benim oğlumun huyuda iyi demekki :) bide hamileyken eşim çok dua etti uyku huyunun bana benzemesi için biraz uykuya düşkünümde :) vaşlahi dost düşman her evladı olana duamdır bütüün bebeklerin huyu benim oğluma benzesin inşallah :))

Benim oğlumun huyuda iyi demekki :) bide hamileyken eşim çok dua etti uyku huyunun bana benzemesi için biraz uykuya düşkünümde :) vaşlahi dost düşman her evladı olana duamdır bütüün bebeklerin huyu benim oğluma benzesin inşallah :))

Aminnn :) ben de ikinciyi bekliyorum da duam hep "sağlıklı olsun, bol bol da uyusun" şeklinde :)))

Aminnn :) ben de ikinciyi bekliyorum da duam hep "sağlıklı olsun, bol bol da uyusun" şeklinde :)))
Amin Allah gönlünüze göre versin :))) Hayırlısıyla kucağınıza almayı basib etsin rabbim inşallah :) eli ayağı düzgün olduktan sağlıklı olduktan sonra ne cinsiyeti ne uykusu nede herhangi biseyi önemli zaten :) o kadar evlat hasreti çeken insanlar var :) Allah herkese basib etsin :) Allaha emanet olun çok öpüyorum sizi be bebişlerinizi :)

Amin Allah gönlünüze göre versin :))) Hayırlısıyla kucağınıza almayı basib etsin rabbim inşallah :) eli ayağı düzgün olduktan sağlıklı olduktan sonra ne cinsiyeti ne uykusu nede herhangi biseyi önemli zaten :) o kadar evlat hasreti çeken insanlar var :) Allah herkese basib etsin :) Allaha emanet olun çok öpüyorum sizi be bebişlerinizi :)
Amin, çok teşekkürler; öpüyorum ben de :)

Back
X