Nasıl alistirirsan öyle gider??

Mesela yemek yediniz, hesap ödenecek, şifre girerken öte yana bak mi diyorsunuz birbirinize? Sadece meraktan soruyorum ya ben her seyi o kadar alenen yasiyorum ki her gün kahve aldigim yerdeki cocuk bile sifremi bilir 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Planli olmak tabi ki guzel. Ama cok planli olmak da hayatin büyüsünü bozuyor bence.
Hesabı bir kişi öderken zaten diğeri ya dışarda olur ya da odeyenin arkasında ödeme tezgahına iki kişi niye dalsın daracık yerler zaten ,
Biz kadınlar neden maddi olarak güçlü olmak isteriz neden okuruz neden çalışırız neden kendi ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoruz bunu bi düşünün kimseye muhtaç olmamak saygınlık kazanmak kadının da toplumda yeri olduğu isterse her şey yapabileceğini göstermek için değil mi o zaman neden evlendigimizde her şeyimizi eşimize verelim? Neden bu kadar rahat olalım güven mi tamam güveniyorum ona o da bana güveniyor ama bu sınırsızca yaşamayı gerektirmez sizin o hayatin büyüsü dediginiz şey her şeyi alenen gizemsiz yaşandığında bozuluyor bana gorede. Çünkü herkes bir diğerinin her halatının içinde ya öyle eşler varki eşinin telefonuna takip koyuyor bırakın kurcalamayi bu ne saygısızlık ya evlilikte ben böyle şeylere gelemiyorum.

Adına alıştırmak demeyelim de evde düzeni genel olarak kadın oturtmalı diye düşünüyorum. Ben öyle yaptım mesela. Evlendiğimizden beri her işimizi birlikte yaparız. Şu senin bu benim demiyoruz. Günlük rutinimizde ben yemek hazırlarım eşim masayı toplar makineye yerleştirir çok yorgunsa ben yaparım. İzin günlerimizde kahvaltıyı o hazırlar toplama işini ben yaparım. Makineye çamaşır attıysam o gidip asar. Büyük temizlik günlerinde o camları yerleri siler ben mutfak dolaplarının içini silerim. ne bilim böyle yani. Bebek bakımında da esim cok yardımcı bana. Sabah o uyanır ben uyanana kadar bakar aksama doğruda ben onu dinlendiririm. Gece uyanırsa kalkar mama yapar geri uyutur. Kısaca şöyle söyleyeyim herşeyi söyleyeceğime yaparım kafasında olmadım ben hiç. Birşey yapılacaksa söyledim hep. Zamanla da oturdu. Ama şu var benim eşimin anne babası vefat etmiş iş yapmayı çok sever aktiftir. Herşeyi anası yapmış tembelliğe alışmış adamlar maalesef herşeyi karısından bekliyor.

Hesabı bir kişi öderken zaten diğeri ya dışarda olur ya da odeyenin arkasında ödeme tezgahına iki kişi niye dalsın daracık yerler zaten ,
Biz kadınlar neden maddi olarak güçlü olmak isteriz neden okuruz neden çalışırız neden kendi ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoruz bunu bi düşünün kimseye muhtaç olmamak saygınlık kazanmak kadının da toplumda yeri olduğu isterse her şey yapabileceğini göstermek için değil mi o zaman neden evlendigimizde her şeyimizi eşimize verelim? Neden bu kadar rahat olalım güven mi tamam güveniyorum ona o da bana güveniyor ama bu sınırsızca yaşamayı gerektirmez sizin o hayatin büyüsü dediginiz şey her şeyi alenen gizemsiz yaşandığında bozuluyor bana gorede. Çünkü herkes bir diğerinin her halatının içinde ya öyle eşler varki eşinin telefonuna takip koyuyor bırakın kurcalamayi bu ne saygısızlık ya evlilikte ben böyle şeylere gelemiyorum.

Biz genelde masada ödüyoruz yaa, odeme tezgahi gibi bisey dusunmedim. Herhalde tercih ettigimiz mekanlar farkli, aklimda canlanan oyle bir ortam degildi :) gozumu dikip bakmam ama özellikle ben gormeyeyim diye cabalarsa bozulurdum sanirim.

Neden evlendigimizde her seyi esimize verelim falan diyorsunuz cok da guzel anlatiyorsunuz ama ben oyle bir sey söylemedim 🤷‍♀️

Bu çok göreceli ama evet bir şekilde nasıl başlarsa öyle devam edebiliyor.
Misal ev hanımı olan bir kız duydum evlenince her hafta eve temizlikçi alıyormuş. Ben öğretmenim hep ben yaptım eşim yoğun çalışıyor diye. Şu anda kavga ediyoruz şunu yap buna yardım et diye .
Hatta bir tartışmada bana evin hanımı sensin dedi. Çıldırdım. Yani ben yaptığım için o işler bana yapıştı ve benim görevimmiş gibi kaldı.

Bazı kadınlarda özellikle yeni evli olanlarda mükemmel ev hanımı rolünü üstlenme görevi oluyor.Tabi yola yeni başladıkları için yorgun olmuyorlar.Severek üstleniyorlar bu rolü.
mükemmel sofralar,ev temizliği herşey süper olmalı modunda gidiyorlar.Sonra bebek oluyor,eski modları olmuyor haliyle.Herşeyi süper yapan kadın gidiyor.Evin erkeğide buna alışıyor ve birşeyi halledemeyeceğini düşünüyor.Ben yapamam moduna giriyor.
Aynı şey kadın iş hayatına başlayınca da geçerli.
Sonrası hep huzursuzluk işte.
Ben ilk evlendigim yıllarda çalışmıyordum.
O zamanlar bile yakında iş hayatım başlayacak diye eşime evde sorumluluklarını hep söyledim.
Ben herşeye yetebilecek iddiaya sahip olmadım hiç.
Bekarken çorabını kaldırmaya adam 8 yıldır benimle banyo bile yıkıyor.Ona hep bunu benden iyi yaptığını söyleyerek cesaret verdim:)
Mesela şu yemeği senden iyi yapanı görmedim o zaman hep sen yap benim ki iyi olmuyor dedim.
oda kendini yeterli hissetti ve başka çeşitlerde yapmaya başladı.
eşini mutfağa solmayan aman ortalığı pisletir diyen kadınlar biliyorum.O benimde mutfağım eşiminde.
yani evet nasıl alıştırırsan öyle gidiyor.
Bebek bakımı yine öyle.Tuvalet eğitimi verene kadar kızımın altınida değiştirdi eşim,banyosunuda yaptırdı.
Çoğu kadın bunu teklif etmiyor,eşinin kendi düşünüp yapmasını bekliyor ama erkek beyni düz mantık.
Sen yol göstermezsen birçok şeyi kadın gibi halledemeyeceğini düşünür hep.
Çünkü toplumun bir yargısı bu.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Şu an var olan düzenimi anlatayım. Eşimde bende çalışıyoruz birde kızımız var 2,5 yaşında. Bazı akşamlar ertesi gün için yemek yaparım. yapmadığımda işten beraber geliyoruz eşim yapar elide çok lezzetlidir. beraber kurar kaldırırız. Rutin işlerimi hallederim ben çamaşır katlamak ev toplamak gibi kızımında uyku saati gelir 9 gibi babasıyla uyur. Sonrası da çay demleriz ve keyif zamanı :) Hafta sonu daha yoğun olurum genel temizlik yapıcam diye ama yine yemekler eşimdedir çoğu zaman. beraber yaptığımızda olur.

Bu konuda eşimi anlatmazsam çatlarım.
Evliliğimizin beyni benim öncelikle bunu belirteyim.
Dürüstlük güven şefkat bu üç duyguyu damardan veriyorum .temel nokta bu.
Hitabet , mantık, ve zeka çerçevesinde konuşmak bunun peşinden geliyor .
Karşı taraf eş dahi olsa bence mesafe önemli eşle nasıl mesafe konulur hiç olur mu diyebilirsiniz ama olur. Telefon cüzdan başkaları ile olan konuşmalar gizlilik ilkesi yani asla ihlal edilmemeli bir şifre dahi yanında tuşlanmamali bu benim görüşüm.
Ortak yapılan şeyler yemek yemek çocuk yapmak(bakmak) cinsellik alışveriş ve masraflar aynı evde barinmak fiziksel anlamda içinde bulunduğumuz her durum karşılıklı sorumluluk gerektirir mesela yediği tabağı mutfağa götürmek en azından bu yani , çocuğun oyuncağına basıp geçmemek kaldırıp yerine koymak bunlara uyanmıyorsa uyandirilmali .
Maddi konularda fikir birliğine varılmayan hicbir şeye en ufak yatırım yapmamak .
Manevi konularda her zaman birbirine önceden haber vermek danışmak gerekir kimse kafasına göre hareket etmemeli.
Gerisi zaten kolay kendiliğinden geliyor bi öğün yemek yapmadın bile diyemez çünkü bilirki vardır mantıklı bir nedeni kalkıp kendisi yapabilmeli veya dışardan halledebilmeli.
Aklıma hızlıca bunlar geldi evlilik basit bir şey değil plansız yaşarsınız ama evlilik plansız yürümez. Yoksa çok yorucu pis bir hal alır.

çok fazla kuralcı bir yaklaşım bence. herkesin kendi hayata bakışı tabi, eleştirilir bir şey değil. ama evliliğin beyni benim demek mesela, bende eşimin düşünme ve durum yönetme kabiliyeti yok anlamı yarattı.
asla hakaret anlamında söylemiyorum bu arada. sadece evlilik ortak bir alansa iki kişi de yürütüp yönetmeli, iki kişinin beyni de kalbi de işin içinde olmalı diye düşünüyorum.
muhtemelen eşinize göre çok çok dominant bir karaktersiniz. mesela ben ilişkimde yada evliliğimde ne ben ne karşımdaki baskın olsun istemem.
sizin evliliğiniz mutluysa tabi ki kimseye laf düşmez. bana daha ziyade iş yeri kuralları gibi geldiği için tuhaf buldum.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.

Biz çalışıyoruz 1 çocuk var.
Çocuktan önce çoğu şeyi birlikte yapıyorduk. Ama benim işim daha Erken bittiği için yemek bende oluyordu. Sıkılıp temizliği de yapıyordum.
Çocuk oldu 1.5 sene ne bulursak yedik temizlik yapıldığı kadar oldu...dışardan yemek söylediğimiz çok oldu.
Şimdi robot aldık temizliği o yapıyor. Kime denk gelirse vileda yapıyor. Boş günde ayda yılda bir 10 dakikada cam siliyoruz.. Aileler gelirse perdeler yıkanıyor. Ocağı kim denk gelirse o siler. Tezgahta asla bulaşık biriktirmeyiz. Bulaşık makinesini ilk uyanan hemen boşaltır. Yemekler yine bana geçti ama alışveriş vs onda. Günlük yemek yaparım hep liste yaparız. Liste olunca kafa rahat oluyor. Alışveriş ona göre yapılıyor. Ayrıca dondurucu aldık... Maaşla kıyma-tavuk vs alıp köfte falan yapıp dolaba atıyoruz. Yazın bezelye,barbunya vs alıp atıyoruz dolaba. Ekmeğimiz bile dolapta oluyor çıkarıp yiyoruz. Çocuk uyuyunca hemen birimiz mutfağa koşar diğeri salona... Her yeri düzeltir öyle otururuz. O gün kim daha az yorulduysa kahveyi o koyar diğeri götürür. Çamaşırları kim müsaitse veya kimin eşyası kalmamışsa o yıkar kime denk gelirse o asar. Çocuğun düzeni bende çünkü ben getirip götürürüm.

Nasıl alıştırırsan öyle gider lafı doğru. Ama hayat çok değişik olaylar çıkarıyor insanın karşısına... İnsan birden değişebiliyor.... Veya iş yoğunluğu yüzünden erkek iş yapacağı varsa da yapamıyor.

Benim annemle arkadaşımla ne konuştuğumu soramaz, mesajlarımı okuyamaz bu sadece benim değil başkalarının da mahremiyetine girer çok meraklı erkekten hoşlanmam. Cok merak irade zayifligidir.
Benden habersiz Benim hesabimdan kuruş para çekemez.
Cüzdan ooo benim cüzdanimi alıp içine bakacak sebep ? Bi erkek dışarda avlanamiyorsa evdekini avlamaya da kalkamaz.
Telefon , boşanmaların yüksek yüzdesinin nedenidir bunu detaylandirmaya bile gerek yok.
Ben böyle olmasını istiyorum bana bu şekilde saygı duyabiliyorsa zaten olay tamamdır bana göre.
Ben de hep telefon cuzdan kisiseldir izinsiz karistirilamaz derdim benimle ayni fikirde birini gördüğüme sevindim çünkü bazi erkekler kari koca arasi gizli sakli.olmaz kafasiyla telefonu karıştırma hakkını kendinde görüyor ya da kim aradi, o ne yazdi ne dedi hakkımda diye soru yagmuruna tutabiliyorlar ben de meraklı insanlari sevmem, detaylar beni bogar
Bu arada ben aile icinde de boyleydim küçüklüğümden beri, babam telefonu çaldığında ona gotursem bile niye acmadin derdi ben acmadan kendisine verirdim. Insan kendi mahremiyetine ne kadar saygı duyulsun istiyorsa karsisindaki insana da ayni saygiyi kendisi duyabilmeli.
Ha bir adam telefondan birileriyle görüşüp beni aldatiyorsa bu onun sorunudur, yakalandiginda bedelini ödemeyi göze almis demektir.

çok fazla kuralcı bir yaklaşım bence. herkesin kendi hayata bakışı tabi, eleştirilir bir şey değil. ama evliliğin beyni benim demek mesela, bende eşimin düşünme ve durum yönetme kabiliyeti yok anlamı yarattı.
asla hakaret anlamında söylemiyorum bu arada. sadece evlilik ortak bir alansa iki kişi de yürütüp yönetmeli, iki kişinin beyni de kalbi de işin içinde olmalı diye düşünüyorum.
muhtemelen eşinize göre çok çok dominant bir karaktersiniz. mesela ben ilişkimde yada evliliğimde ne ben ne karşımdaki baskın olsun istemem.
sizin evliliğiniz mutluysa tabi ki kimseye laf düşmez. bana daha ziyade iş yeri kuralları gibi geldiği için tuhaf buldum.
Evlilik diyorsunuz hala ben de diyorum ki konu başlığı ile alakalı değil bu yaklaşım.
Evlilik baştan nasıl olur konu başlığı bu siz hala evlilik diyosunuz . dürüstlük güven Telefon karıştırma cüzdan evliliğin beyni bunlar benim kriterlerim sizin için doğru olmayabilir zaten tek bi doğru olsa hepimiz aynı karakterde ve aynı yaşama sahip olurduk bunu herkes yapmalı da değil benim evliliğim temeli sınırlarında bunlar var güven dürüstlük özele saygı. Bu sizin için tabiki geçerli olmayabilir çünkü siz ben değilsiniz ben siz değilim o yüzden eleştiriye kapalı bi konu . dominant bi karakter değilim herkesin kendine ait şeyleri özeli olmalı en baştan bunlara ben bu şekilde yön verdim kabul görmeyebilirdi esim görmeseydi evleneceğim insan da evlilik sürdüreceğim insan da olmazdı. açıkça da eşime belirttim en bastan.ben böyle yaptım zamanında. Size ters gelebilir, bu bana ve evliligime genel bir teşhis koyma hakkını vermez çünkü dediğim gibi konu başlığının dışında fikirler bunlar bana evliliğimiz nasıl diye sorsaydınız bunun cevabı bambaşka olurdu konu başlığı bu değil yukarda bu anlatamıyorum sanırım.

Sizin hiç mi kriteriniz yoktu evlenirken veya evliligin baslarinda mesela? Ben de su an bunu merak ettim .

Ben de hep telefon cuzdan kisiseldir izinsiz karistirilamaz derdim benimle ayni fikirde birini gördüğüme sevindim çünkü bazi erkekler kari koca arasi gizli sakli.olmaz kafasiyla telefonu karıştırma hakkını kendinde görüyor ya da kim aradi, o ne yazdi ne dedi hakkımda diye soru yagmuruna tutabiliyorlar ben de meraklı insanlari sevmem, detaylar beni bogar
Bu arada ben aile icinde de boyleydim küçüklüğümden beri, babam telefonu çaldığında ona gotursem bile niye acmadin derdi ben acmadan kendisine verirdim. Insan kendi mahremiyetine ne kadar saygı duyulsun istiyorsa karsisindaki insana da ayni saygiyi kendisi duyabilmeli.
Ha bir adam telefondan birileriyle görüşüp beni aldatiyorsa bu onun sorunudur, yakalandiginda bedelini ödemeyi göze almis demektir.
Bence gizli olmaz telefon da karıştırılır diyen daha çok kadınlar. Erkekler de var ama kadınlar daha fazla. Ben burda yazdım da tel mı karıştırılır vs diye taşlandim burda mesela :KK70: Bazılarına göre eşi geçtim abi, anne teli karıştırmakta falan sorun yok.

Degil mi ama biri benim telefonumu karistiriyorsa bence bana guvenmiyordur veya kendisine guvenmiyordur ben ilk etapta bunu dusunurum sahsen . Tabiki ayni telefona gömülüp iş hallettigimiz zamanlar oluyor bir ödeme bir başvuru vs yaptığımızda ya baksana hayatım burda böyle bir şey çıkıyor bi halledelim şunu veya al sen hallet ben beceremedim sanırım gibi şeyler tabiki olacak ama benim anlatımımdan kaynaklı sanırım telefonu masanın üzerine koydugumda donup höst ulan çek elini diyeceğim gibi bir algı oluştu 😂 benim eşim benden izinsiz sorgusuz eşyalarımı alırsa yarın obur gün çocuğum da destursuz atlar her şeye örnek olmadan çocuğa da bir şey öğretemeyiz diye düşünüyorum.
Çocuğum bile bazen telefona elini uzatır hayır tatlım bu bana ait bak bu kamyon senin derim sen ben kavramını öğrenmesini sağlarım.

Bence gizli olmaz telefon da karıştırılır diyen daha çok kadınlar. Erkekler de var ama kadınlar daha fazla. Ben burda yazdım da tel mı karıştırılır vs diye taşlandim burda mesela :KK70: Bazılarına göre eşi geçtim abi, anne teli karıştırmakta falan sorun yok.
Vallahi ben burda beni taşlarlar beğenmezler korkusuyla sürüye ayak uyduramam isteyen beğenir isteyen beğenmez herkesle aynı görüşte olsak o zaman forumda görüş alma mantığı niye var biri çıkıp genel geçer bir şey yazsın hepimiz koyun gibi onun peşinden gidelim o zaman tek doğru tek görüş olması abes bana göre. Bu konu çok kişisel bence. Herkes kendinden bir parça paylasacakki anlamı olacak .

Vallahi ben burda beni taşlarlar beğenmezler korkusuyla sürüye ayak uyduramam isteyen beğenir isteyen beğenmez herkesle aynı görüşte olsak o zaman forumda görüş alma mantığı niye var biri çıkıp genel geçer bir şey yazsın hepimiz koyun gibi onun peşinden gidelim o zaman tek doğru tek görüş olması abes bana göre. Bu konu çok kişisel bence. Herkes kendinden bir parça paylasacakki anlamı olacak .
Evet ben de öyle yapıyorum birisi bir şey deyince 2 kişi daha gelip diyor önemli değil tabii. Tekrar diyelim insanlar eşiniz, ananız, babanız diye size onların telini karıştırma hakkı gidip arkadaşıyla, ailesiyle mesajlarını okuma hakkı vermiyor. Görüyorum burda gidiyo eşinin annesiyle olan mesajlarını arkadaşıyla olan mesajlarını tek tek okuyor. Yok artık diyorum yaa...

Ama karıştırılmaz😬 Eşimin sosyal medya hesapları var, hesaplar sürekli açıktır bir kere açıp da adam kime ne yazmış bakmadım, keza telefonuna da.
O da ben sitede ne yazıyorum diye bakmıyor, anne baba abi kızkardeş zaten neden bakayım onların özeline.

Ama karıştırılmaz😬 Eşimin sosyal medya hesapları var, hesaplar sürekli açıktır bir kere açıp da adam kime ne yazmış bakmadım, keza telefonuna da.
O da ben sitede ne yazıyorum diye bakmıyor, anne baba abi kızkardeş zaten neden bakayım onların özeline.
Evet bence de karıştırılmaz diyorum ama kızıyorlar abla:)) aldatilirsiniz böyle yaparak da boynuzunuz göğe erer gibi bir şey diyen bile oldu:)) güven sorunun varsa belki şöyle bir bakarsın üstten hadi diyeceğim de olay o da değil gibi tam.

Evlilik diyorsunuz hala ben de diyorum ki konu başlığı ile alakalı değil bu yaklaşım.
Evlilik baştan nasıl olur konu başlığı bu siz hala evlilik diyosunuz . dürüstlük güven Telefon karıştırma cüzdan evliliğin beyni bunlar benim kriterlerim sizin için doğru olmayabilir zaten tek bi doğru olsa hepimiz aynı karakterde ve aynı yaşama sahip olurduk bunu herkes yapmalı da değil benim evliliğim temeli sınırlarında bunlar var güven dürüstlük özele saygı. Bu sizin için tabiki geçerli olmayabilir çünkü siz ben değilsiniz ben siz değilim o yüzden eleştiriye kapalı bi konu . dominant bi karakter değilim herkesin kendine ait şeyleri özeli olmalı en baştan bunlara ben bu şekilde yön verdim kabul görmeyebilirdi esim görmeseydi evleneceğim insan da evlilik sürdüreceğim insan da olmazdı. açıkça da eşime belirttim en bastan.ben böyle yaptım zamanında. Size ters gelebilir, bu bana ve evliligime genel bir teşhis koyma hakkını vermez çünkü dediğim gibi konu başlığının dışında fikirler bunlar bana evliliğimiz nasıl diye sorsaydınız bunun cevabı bambaşka olurdu konu başlığı bu değil yukarda bu anlatamıyorum sanırım.

Sizin hiç mi kriteriniz yoktu evlenirken veya evliligin baslarinda mesela? Ben de su an bunu merak ettim .

sakin yahu :) evliliğinize yada yaklaşımınıza saldırmadım sizin şu an bana yapmaya çalıştığınız gibi. dikkatli okusaydınız eleştirelemez olduğunu ve amacımın hakaret olmadığını da özellikle belirttim.
burası fikirlerin tartışıldığı bir platform, yazdıklarınız bana ev değil iş hayatı gibi bir düzen çağrıştırdı. saygı çerçevesinde fikrimi söyledim.
yazdıklarınızdan çıkardığım baskın ve kendini evliliğin yöneticisi, hakimi gören bir tavır. keza bu cevabınızda da "ben yön verdim" demenizden gayet net belli oluyor. bu benim bakış açım. hoşunuza gitmeyebilir ama evinizdeki kuralları buradaki üyelere uygulayamazsınız. özelinize girmedim, genele yazdığınız fikrinize eleştiri getirdim.

evlilik dememe takmanızı da anlayamadım, konu başlığı evlilikle alakalı. neyle alakalı yorum getirseydim, arkadaş ilişkilerinizle mi ? :)

evli değilim, uzun süredir devam eden bir ilişkim var. ikimizin elbette kriterleri var. fakat birbirimizin telefonlarını alıp kullanmaktan çekinmeyiz. çünkü telefonları elimize alınca karıştırmayacağımızı, mesajlarımızı okumayacağımızı biliriz. daha da ötesinde bir ihtimal okunsa dahi oradan birbirimizi incitecek birşey çıkmayacağını biliriz.
kimin parası yeterli ise o an o birşeyleri karşılamıştır. sıkışık olduğumuzu anladığımızda bir diğeri hayatı kolaylaştırmak için yeri gelip jestler yapmıştır. elbette birbirimizin banka şifresini bilmeyiz ama gerekince birbirimizi kollarız.
çoğu zaman aynı evin içinde yaşadık, birimiz süpürdüyse diğeri bulaşık yıkadı. ama bunun için görev listesi belirleme ihtiyacı duymadık çünkü ikimizde zaten sorumluluk sahibi insanlarız. herşey doğal olarak gelişti.

iki insan zaten birbirine denkse, ilişkilerinin herhangi bir dayatma olmadan, kriter listesi sunmadan kendiliğinden istenen yolda gelişeceğine inanıyorum. o yüzden de tutumunuzu katı buldum. bu da benim ilişki/evlilik/hayat algım.

merakınızı giderdiysem daha fazla uzatmayalım derim.

iyi forumlar.

biz erkek arkadaşımla bazen birbirimizin telefonlarını kullanıyoruz ama o an internette birşey ararken üstten mesaj geldiğinde bile kaydırıyoruz, tutup ne olduğuna bakmıyoruz.
bence güvenle alakalı. istediğimiz kadar araştıralım, karıştıralım yapacak insan yapar.
gizli saklı başka telefonu olsa kim nerden bilecek.

Back
X