Nasıl Ayrılmalı ?

Ama işte yazarken kolay geliyor, yaşarken çok zor. Şimdi gideceğim günü düşünmesi bile çok zor.

Daha önceki gidişimde evden çıkarken elim ayağım titriyordu. Ki o zaman babam vardı yanımda, şimdi kimse de yok (artık babam yok, annem var sadece onu da çağıramam) çok zordu her şey.

Nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.

Ailesine boşanmak istediğimi söylerse ben gitmeden önce, onların etkisi benimkinden fazla olur.

Diyorum ki, hafta içi eşyalarımı toplayıp kargoya versem, biletimi alsam, gideceğim gün söylesem, götürürse götürür, arıza çıkarırsa evden çıkabilirsem atlarım bir taksiye giderim, evden de bırakmazsa ararım polisi, ne olacaksa olsun.
Mumkun tabii cnm bilemedimki dengesiz biriyse cocugu senden almaya kalkarsa vs sknti buyuk olur

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kendim gitsem kaçar gibi oluyor ve çok stresli oluyor, bu yüzden yapamıyorum, eşyalarımı gizlice toplamalı, saati vs ayarlamalıyım ama eşime de güvenmiyorum; annesinin ve kendisinin daha önce beni çocuğu kaçırmakla tehdit etmişmişim var, iş ciddi ciddi konuşmaya gelince eşim istemiyor ve tepkileri sertleşiyor. (Bağırıp çağırmak gibi.)

Aileniz hatta bir de arkadaşınız gelip, alıp sizi götürsün bence. Veya acaba önce bir avukata mı danışsanız?

Aileniz hatta bir de arkadaşınız gelip, alıp sizi götürsün bence. Veya acaba önce bir avukata mı danışsanız?

Ailemden herkes çok uzakta, gelen de olmaz, olsa da bu tartışma şiddetini arttırabilir, baba yok sadece annem var, onu da tartışma ortamına sürükleyemem.

Yani iki seçeneğim var ya bir taksiye atlayıp habersizce gideceğim, yakalanmazsam; ya da her şeyi göze alıp, söyleyeceğim ve eşim anlayış gösterirse ne ala (pek ihtimal vermiyorum) göstermezse, çocukla birlikte kavga dövüş, polisle.

Umarım boşuna bu kadar kaygı duyuyorumdur. Çok gerginim.

Sizin sonunuz belliydi keşke bu raddeye gelmeseydi Allah yardımcın olsun Babana ne oldu? Bu kısa sürede inş. Sağlığı yerindedir

Sonumuz belliydi evet ama bu kadar açık açık söyleyip de baş edemeyeceğimi hiç düşünmemiştim.

Babam annemi bırakıp başka bir kadınla gitti, bir yıl önce. Görüşmüyoruz. Hepimizi kandırdı. Yok yani. Annem de boşandı.

Ailemden herkes çok uzakta, gelen de olmaz, olsa da bu tartışma şiddetini arttırabilir, baba yok sadece annem var, onu da tartışma ortamına sürükleyemem.

Yani iki seçeneğim var ya bir taksiye atlayıp habersizce gideceğim, yakalanmazsam; ya da her şeyi göze alıp, söyleyeceğim ve eşim anlayış gösterirse ne ala (pek ihtimal vermiyorum) göstermezse, çocukla birlikte kavga dövüş, polisle.

Umarım boşuna bu kadar kaygı duyuyorumdur. Çok gerginim.

Ailemin yanına tatile gidiyorum deyip, oraya gittikten 1 hafta 10 gün sonra, ben düşündüm, artık dayanamıyorum. Burada çok huzurluyum, dönmeyeceğim deyip, boşanma davası açabilirsiniz.

Hakkinizda hayirlisi olsun
Bi onceki konunuza bi goz attim
Madem anlasmali bosaniyorsunuz karsilikli oturup konusun ve guzel ayrilin
Ortada bir coxuk var ve esiniz hayatinizda olmaya devam edecek
Ne kadar medeni ayrilirsaniz sonraki iliskiniz de o kadar medeni olur
Gitmeden once herseyi konusun , anlasin ve yaziya dokun
Mutlaka bi protokol imzalayin
Siz gittiktrn sonra aklini karistirmasinlar
Mal paylasimi , cocugun velayeti herseyi yazin protokole
Sonra esyalarinizi toplayip , borbirinize bol sans dileyip gidin annenizin yanina
Nafaka konusunu da netlestirin
Cok zor bir surec , Allah yardimciniz olsun
Insallah aorunsuzca atlatirsiniz

Ailemin yanına tatile gidiyorum deyip, oraya gittikten 1 hafta 10 gün sonra, ben düşündüm, artık dayanamıyorum. Burada çok huzurluyum, dönmeyeceğim deyip, boşanma davası açabilirsiniz.

Bunu deneyeceğim evet ama son zamanlarda mutsuzdum, eşim de bana istersem sorun çıkarmadan bir protokol hazırlayacağını, davayı açıp beni kendi eliyle annemin yanına göndereceğini söylemişti, tüm sıkıntılarıma hak verdiğini ama elinden bir şey gelmediğini vs. Ben de bu konuşmadan üç gün sonra kararımı verdiğimi ve kesin olarak boşanmak istediğimi, toparlanıp gitmek istediğimi, sözünü yerine getirmesini istedim; tatile gideceğime inanmayabilir ama bunu kesinlikle deneyeceğim.

Sonra esyalarinizi toplayip , borbirinize bol sans dileyip gidin annenizin yanina

Çok teşekkür ederim fakat sorunum tam sizin yazdıklarınızdan sonra başlıyor, eşim daha önce tüm bunları yapacağını söylemişti fakat ben boşanma isteğimi kesin olarak bildirince geri adım attı.

Öfkelendi, neyi nasıl istersem öyle yapabileceğimi söyledi ama ben bu öfkeyi geçmişten biliyorum. Boşanma konusu ciddileşince devamı kötü geliyor.

Devamını en rahat nasıl getirebilirim diye kararsızım yani.

Evden ayrılma anında sorun çıkarmasından, çocuğu almakla tehdit etmesinden ya da engel olmaya çalışmasından korkuyorum.

Bu evden giderim, polis çağırırım, her türlü çıkarım ama ne bileyim, o kargaşadan da korkuyorum, mümkün olduğunca kaçınmak istiyorum.

Canım senin konularını buraya üye olmadan öncede okurdum. Hala aynı sorunların devam etmesine çok üzüldüm. Allah yardımcin olsun. Eşin neden böyle hiç anlamıyorum gerçekten. Isin çok çok zor...

Valla eşin geri adim attiysa ofkeleniyormusda al cocugunu git neyi bekliyorsun belli adam bosanmıyacak avukat aracılıgıyla hallet protokollrni

Canım senin konularını buraya üye olmadan öncede okurdum. Hala aynı sorunların devam etmesine çok üzüldüm. Allah yardımcin olsun. Eşin neden böyle hiç anlamıyorum gerçekten. Isin çok çok zor...
Çok teşekkür ederim, sağolun.
Aslında ben artık eşime kızmıyorum, hatta onun için çok üzülüyorum. O bu süreçte çok değişti, çok geri adım attı, annesini benden uzak tutabilmek için çok uğraştı fakat eşim benden yana oldukça annesi dozu arttırdı, eşime laf sokmalar, imalar. Hepsinin cevabını hakkıyla verdi ama ardından ağlamalar, hastalanmalar, aciller...

Uzaktık, yine burnumuzun içine taşındılar, eşimin yapabileceği tek şey bu evden çıkıp uzak bir yere taşınmaktı, işte ona da bu noktada kızıyorum, ailesinin imkanlarını, çevresini, sosyal hayatını bırakamadı. Ailesiyle kötü olması demek -ki eşim uzağa taşındığı an annesi onu aileden afaroz ederdi- tüme yakın sosyal çevresiyle kötü olması, hayat standartlarının şimdikine göre çok düşmesi demekti.

Eşimin mesleği ve kazancı bence iyi, her yerde yapabilirdi, kazanabilirdi ama tabi ki onun geliri ailesinin serveti yanında yetersiz kalıyordu.

Bana sorarsanız eşi ve çocuğu için göze almalıydı ama almadı. Hayırlısını diliyorum artık. Umarım her şey ikimiz için de en iyi şekilde olur.
Valla eşin geri adim attiysa ofkeleniyormusda al cocugunu git neyi bekliyorsun belli adam bosanmıyacak avukat aracılıgıyla hallet protokollrni

Ben de sizin gibi düşünüyorum, eşyalarımı toplayıp, buradaki her şeyimi halledip, çocuğu alıp çıkmalıyım. Zaten aramızda halledilecek bir şey yok, çocuğun nafakası dışında bir şey istemiyorum. Onu da verecektir zaten.

Kavga durumundan korkuyorsaniz dediği gibi valizi hazırlayın taksiyi cagirin ve ben gidiyorum deyip kapidan çıkıp gidin taksiyi tutacak hali yok

Back
X