• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl bi yol izlemeliyim

Bence siz bir çocuk büyütmeye ve sorumluluğunu almaya hazır değilsiniz
Genellikle çocuklu erkekler evlenince çocukları temelli yanlarına alır.
Ve bence denklik çok önemli bir şey...

Keşke eski eşiyle konuşabilme imkanın da olsa... burada benzer konular açıldı, evlendikten sonra mutlu olanı ben hatırlamıyorum.. hem yaşın küçük, hem de çocuk var... bence aileni dinlemelisin...

konuşamam ben eski eşiyle yani hazır değilim ,içim bi tuhaf olur diye düşünüyorum.

Çok haksız sayılmazlar.. Şimdi küçük bir çocuk ama ileride sıkıntı yaşayabilirsin. Ayrıca çocuk için de zor.. Başka bi anneyle birlikte yaşayacak hayatının geri kalan bir kısmını.
Çok sevdiğin için başka bir şey görmüyorsun şu an ama başkasının çocuğu kendi çocuğun gibi olmaz sanırım..

İhtimal olarak düşük dimi ,artı eksi düşünmem lazım her yönüyle.
Aynen öyle .. Aklı başında bir kızsın belli .. İkiniz çok iyi anlaşıyor olabilirsiniz ama evliliğinizin dışında tutamayacağınız
ilişkinizde çok fazla dış etkeniniz var sizin . Çok iyi düşünüp ölçüp tartmalısın .

doğru söylüyorsun ,babam bana bu konuyu açtığımda ben de üvey anne elinde büyüdüm,sen yeri geldiğinde 1 ekmeği hakkıyla üçe bölmelisin,eğerki bölemezsen bunun vebali çok büyük ve ben bu vebale girmeni istemiyorum dedi .

doğru söylemiş baban ...

iyi düşün doğru karar ver evlilik üç günlük beş günlük mesele değil...bide adam daha önce ayrılmış bir daha yaşamak istemez onun içinde zor.

aileni dinle

aldatan kızları yüzünden kocayı darp eden bir aile? olmayacak bir şey değil (ben %99 böyle bir şeye inanmam) ama kesinlikle tek taraftan duyulduğunda inanılacak bir şey hiç değil.
içinizin tuhaf olmasını bırakıp gerçeğe dönün, eski eşten bilgi almadıkça hiç bir şekilde adım atmayın.

30 yasinda cocuklu bir adam 1 yildir sevgilisi ile takiliyo

Bana hos bir tablo cizmedi

Bence cocuktan degil.de adamdan yana sikinti cikabilir evlendiginde

Ne zaman ayrilmis?

yaşınız daha küçükmüş, yaşınız biraz geçkin olsaydı o zaman sakınca görmezdim...
çünkü hayattan beklentileriniz daha farklı olurdu...

ama şimdi gençsiniz, hayattan daha eğlence dolu anlar bekleyebilirsiniz...tatile gitmeler, gece gezmeleri, romantik günler...
ve tüm bu beklentileriniz sırasında eşiniz "çocuğumla ilgilenmem lazım" diyerek, sizi 2. plana itebilir...

bu sefer büyük bir yalnızlığın içine düşersiniz...
ilginizi başka erkekler bile zamanla çekiyor hale gelebilir..Allah şaşırtmasın....

yapmam diyeceğiniz şeyleri yapıyor olarak kendinizi bulabilirsiniz...

kız çocukları babaya düşkün olurlar, büyüdükçe babasını iyice sahiplenip sizi istemiyor hale de gelebilir... sizinle yarışa girebilir...
küçücük bir çocuğa karşı kıskançlık besleyebilir, kızla inat haline bile girebilirsiniz...
kesin annesi dolduruyor bunu diye düşünüp, eşinize eski eşini hatırlatarak büyük kavgalara sebep olabilirsiniz....

karşı taraftan ziyade insan kendisini de sorgulamalı...
hayattan beklentisi ney?
karşısındaki insan ilgisini çocuğa verse, sizi geri planda bıraksa bununla ne kadar başa çıkabilirsiniz?
bence kolay bir iş değil...

insan yaparım ederim, severim, bakarım der ama herkesin harcı değildir , diye düşünüyorum....

Aynen öyle .. Aklı başında bir kızsın belli .. İkiniz çok iyi anlaşıyor olabilirsiniz ama evliliğinizin dışında tutamayacağınız
ilişkinizde çok fazla dış etkeniniz var sizin . Çok iyi düşünüp ölçüp tartmalısın .

ah ah çok üzülüyorumm ama kimse bilemiyo işte çocuğunda suçu yok nerden bilebilir, ayrılmak için evlenilmez onlarında suçu yok . iyi düşünmekte fayda var. haklısınız

30 yasinda cocuklu bir adam 1 yildir sevgilisi ile takiliyo

Bana hos bir tablo cizmedi

Bence cocuktan degil.de adamdan yana sikinti cikabilir evlendiginde

Ne zaman ayrilmis?

4 buçuk yıl olmuş sanırım ayrılalı ,yok o ailemle tanışmak istedi ama ben cesaret edemedim, o evlenelim dedi ama ben konuyu değiştim vs .ondan yana şükür sıkıntım yok

teşekkür ederim kızlar ,iyi düşünmem gerek ,herşeyi ölçüp tartmadan adım atmamalıyım, çok sağolun ,

yaşınız daha küçükmüş, yaşınız biraz geçkin olsaydı o zaman sakınca görmezdim...
çünkü hayattan beklentileriniz daha farklı olurdu...

ama şimdi gençsiniz, hayattan daha eğlence dolu anlar bekleyebilirsiniz...tatile gitmeler, gece gezmeleri, romantik günler...
ve tüm bu beklentileriniz sırasında eşiniz "çocuğumla ilgilenmem lazım" diyerek, sizi 2. plana itebilir...

bu sefer büyük bir yalnızlığın içine düşersiniz...
ilginizi başka erkekler bile zamanla çekiyor hale gelebilir..Allah şaşırtmasın....

yapmam diyeceğiniz şeyleri yapıyor olarak kendinizi bulabilirsiniz...

kız çocukları babaya düşkün olurlar, büyüdükçe babasını iyice sahiplenip sizi istemiyor hale de gelebilir... sizinle yarışa girebilir...
küçücük bir çocuğa karşı kıskançlık besleyebilir, kızla inat haline bile girebilirsiniz...
kesin annesi dolduruyor bunu diye düşünüp, eşinize eski eşini hatırlatarak büyük kavgalara sebep olabilirsiniz....

karşı taraftan ziyade insan kendisini de sorgulamalı...
hayattan beklentisi ney?
karşısındaki insan ilgisini çocuğa verse, sizi geri planda bıraksa bununla ne kadar başa çıkabilirsiniz?
bence kolay bir iş değil...

insan yaparım ederim, severim, bakarım der ama herkesin harcı değildir , diye düşünüyorum....

bunları defalarca düşündüm ,ama rüyalarımda bile naptım biliyo musunuz hani şimdi ailem hiç evlenmedim diye vermek istemiyo ya ,başkasıyla evlenip dul olayımda onunla evlenebileyim diye başkasıyla evlendim :) rüyamda

Çok yakın arkadaşım evlendi bu şekilde, kendisinin bir kızı var eşininde bir oğlu.
Eşinin oğlu annesinde kalıyor hafta sonları geliyor sadece.

6 aylık falan evli, kızın tek derdi bu çocuk ve eşinin eski karısı.
Burnundan getiriyor, çocuğa şu lazım bu lazım, çocuk hasta, sürekli arıyor yani.
Tabi ki herkez aynı olmaz, eski eşini falan iyice araştırmadan bir karar verme kısacası.

ah ah çok üzülüyorumm ama kimse bilemiyo işte çocuğunda suçu yok nerden bilebilir, ayrılmak için evlenilmez onlarında suçu yok . iyi düşünmekte fayda var. haklısınız
Aynen öyle kim ister ki evlenirken boşanmayı .. Hiç kimsenin suçu yok tabii ki de .. Ama durumlar zor canım ..
Allah yardımcın olsun ..

Çok yakın arkadaşım evlendi bu şekilde, kendisinin bir kızı var eşininde bir oğlu.
Eşinin oğlu annesinde kalıyor hafta sonları geliyor sadece.

6 aylık falan evli, kızın tek derdi bu çocuk ve eşinin eski karısı.
Burnundan getiriyor, çocuğa şu lazım bu lazım, çocuk hasta, sürekli arıyor yani.
Tabi ki herkez aynı olmaz, eski eşini falan iyice araştırmadan bir karar verme kısacası.

teşekkür ederim canım çok sağol

arkadaşlar merhaba .
Aslında sorun olarak algılanmayacak ama ailemin sorun ettiği bir sıkıntım var;
benim bi erkek arkadaşım var ve maşallah çok mutluyuz, herkesin arayıpta bulamıyacağı türde bir adam ,hayalini kurduğum biri vardı meğerse oymuş. fakat evlenmiş boşanmış ve bir kızı var ana sınıfına gidiyor. benim için sorun değil çok seviyorum onu ,ama ben hiç evlenmediğim için ailem hayır diyor ,çocuk ileride sıkıntı yaratır diyor.ve biz ciddi düşünüyoruz.biliyorum olay çıkıcak ,büyükbabam arıycak köyden ,amcam hayır diycek ,dayım birsürü laf edicek ,herkes konuşucak,neyi vardı da gitti kusurumu vardı vs.daha neler neler yani büyük olaylar çıkıcak .yani hala eskilerde kalmış düşünce yapısı , ben seviyorum oda beni seviyor,her anlamda çok iyiyiz mutluyuz. Ben ailemi nasıl ikna ederim ,bu arada annem babam biliyor çocuğu olduğunu,hayır diyorlar defalarca konuştum onlar ayrılırız diye düşünüyorlar. ama diğer aile büyükleri bilmiyor ve karşı çıkacaklar.ben insanları nasıl ikna ederim ,nasıl yumuşatırım ve ileride sıkıntı yaşar mıyım,bana zararı olur mu ?kafalarından senaryo yaratıyorlar yok çocuk sende kaldığında düşer bu çocuk sonuçta bakamıyo derler ,yok doldururlar,yok çocuk seni sevmezse vs..
sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Canim sana su kadar soyliyeyim ailene ve kendine saygin varsa kac kurtul , ayni birebir seyleri yasadim bende asik oldum senelerdiraray ip bulamadigim diyordum buldum bir evlilik gecirmisve. Bir oglu var ,ailem okadar karsi geldigi halde inat ettim evlendik suan dort ay oluyor ve kopekler gibi pismanim sen daha once bi evlilik yapmamissin , kendince bi gururun onurun var herhangi bir ortama giriyorsn konu aciliyr ve emin ol gururun paspas oluyor sen farketneden. Evlenecegini dysundugun kisinin kizi kac yasinda ve kimle kaliyir buda önemli ama en onemlisi evlendin diyelimbyarin bir gun pisman oldugunda ailen ne kadar kabul edebilecek anlaysida oslada donuun olmuyor kendim ettim kendim bukdumdiyece ksin uzgunum ama boyle

Canim sana su kadar soyliyeyim ailene ve kendine saygin varsa kac kurtul , ayni birebir seyleri yasadim bende asik oldum senelerdiraray ip bulamadigim diyordum buldum bir evlilik gecirmisve. Bir oglu var ,ailem okadar karsi geldigi halde inat ettim evlendik suan dort ay oluyor ve kopekler gibi pismanim sen daha once bi evlilik yapmamissin , kendince bi gururun onurun var herhangi bir ortama giriyorsn konu aciliyr ve emin ol gururun paspas oluyor sen farketneden. Evlenecegini dysundugun kisinin kizi kac yasinda ve kimle kaliyir buda önemli ama en onemlisi evlendin diyelimbyarin bir gun pisman oldugunda ailen ne kadar kabul edebilecek anlaysida oslada donuun olmuyor kendim ettim kendim bukdumdiyece ksin uzgunum ama boyle

çok üzüldüm adına ,Allah zorda koymasın kimseyi, :( ana okuluna gidiyor, annesinde kalıyor sadece hafta sonu babasına geliyor.

Üvey anne elinden büyüyenlerden biriyim. Üvey çocuk olmak da zordur , üvey anne de.
Özellikle de kız çocuğu varsa. Biraz çekişme oluyor.

Back
X