Nasıl bir acdır bebeğimi kaybettim.Nefes alamıyorummmm

ebrar_5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
79
1
36
İstanbul
Ben bebeğimin için 2,5 sene uğraştım gitmediğim dr. görmediğim ilaç tedavisi kalmadı çikolata kisti ve polikistik over vardı.Sonra bir nisan ayında yumurta çatlatma iğnesiyle hamile kaldım bebeğim 24.hafta 4 günlüktü ve 8 ekimde arkadaşlarımız geldi bebeğimin odası için boya beğendik ve gittiler işte o gece eşimle şakalaştık birden bir ağrım oldu dedim bu geliyor galiba eşim dedi şakası bile kötü saat 22:00 arası ve ben netten baktım yattım saat 01:30 bir uyandım sancıdan duramıyorum sonra hastaneye gittim dr. rahim ağzı açıklığım olduğunu söledi ve doğumun gelmiş dedi ben şok oldum ağlamaya başladım beni bırakın bebeğimi yaşatın ne olur dedim oda beni başka bir hastaneye gönderdi ambulansla oraya gittim ve sabah 9 ekim 07:15 normal doğum ile bebeğimi oğlumu dünyay getirdim dr. bana 4 saat bile zor yaşar dedi oğlum ise 24 saat yaşadı bunları yazarken nasıl canım acıyor anlatamam size ve 10 ekim 12:30 bebeğimi kaybettim... Sizce tekrar hamile kalabilir miyim ? Kalırsam ne zaman kalbilirim ne olur yardım edinn ...

canım cidden acını paylaşıyorum.başın sağolsun,allah başka acı göstermesin.inşallah tekrar hamile kalırsın .ama lütfen kendine biraz zaman tanı.bir 3-6 ay bekle en azından,vücudun ve ruhun biraz kendine gelsin.ağla ağlayabildiğin kadar,acını dök.ve de unutma,senin kısmetinden çıkmış yavrun.artık seni çok güzel bir yerde bekliyor.tevekkül et ve yüreğini hafiflet.bu dediklerimi yap ne olur.birbirimizi hiç tanımıyoruz ama aynı kayıpları biryerlerde yaşayan insanlar var.ben de 2,5 aylık hamileyken dış gebelikle bebeğimi kaybetmiştim,acısı hala durur içimde.ve bir dahaki gebeliğinde rahim ağzı açılıyor mu,serkülaj gerekir mi dr ların dikkat etsin.dualarım yanında olacak.

canım cidden acını paylaşıyorum.başın sağolsun,allah başka acı göstermesin.inşallah tekrar hamile kalırsın .ama lütfen kendine biraz zaman tanı.bir 3-6 ay bekle en azından,vücudun ve ruhun biraz kendine gelsin.ağla ağlayabildiğin kadar,acını dök.ve de unutma,senin kısmetinden çıkmış yavrun.artık seni çok güzel bir yerde bekliyor.tevekkül et ve yüreğini hafiflet.bu dediklerimi yap ne olur.birbirimizi hiç tanımıyoruz ama aynı kayıpları biryerlerde yaşayan insanlar var.ben de 2,5 aylık hamileyken dış gebelikle bebeğimi kaybetmiştim,acısı hala durur içimde.ve bir dahaki gebeliğinde rahim ağzı açılıyor mu,serkülaj gerekir mi dr ların dikkat etsin.dualarım yanında olacak.

sağol canım kardeşimm inan içim yanıyorr için evet rahim ağzı açıklığı için zatten bana normalde 13 haftamde rahmime dikiş atılmaıs gerekiyormuş ama kendi dr. fark edemediği için işte bebeğimi kaybettim şimdi farklı bir dr. farklı bir hastende doğum yaptım inşallah yeni bebek için ona gidicem ne olur dua et bana bn bu oğlumu çok beklemiştim inan yeni bebeğim biran önce gelsin ona ihtiyacım varr ne olurr dua et

allah kalplerimizdekini en iyi bilendir,yavrun tez gelir inşallah.ama ne olur dikkat et,gerekirse 9 ay yat.benim tanıdığım,aynı problemden defalarca bebeğini kaybetmiş iki arkadaşım da 9 ay yatarak kucaklarına aldılar bebeklerini.sen de azemi dikkatle kavuşacaksın inşallah.

Allah sabır versin inşallah Allah en kısa zamanda tekrar hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin aynı acıyı tekrar yaşatmasın.

Canım çok üzgünüm :(
Seni çok iyi anlıyorum.
Bundan 3,5 sene evvel ben de bebeğimi 38 haftalık sebepsiz yere karnımda kaybettim :(
İnsan bebeğini kaybedince nefes alamaz gerçekten, çok iyi bilirim :(
Bebeğim nerede, ne yapıyor?, canı acıyor mu?, tekrar geri gelir mi? gibi düşünceler insanın kafasından hiç çıkmaz.
Ben bebeğim tekrar geri gelecek diye ( ki gerçekten buna inanıyordum, psikolojim o kadar bozuktu ) 5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım.
Oğlumu kaybettikten tam 13 ay sonra kızımı sağlıcakla kucağıma aldım.
Ne zaman kızımı kucağıma aldım , o zaman yaşama tekrar bağlandım.
Kızım hemen gelmeseydi halim ne olurdu bilmiyorum.
Önceleri tek çocuk isteyen ben şimdi 3. bebeğime hamileyim.
Zaman geçmiyor diye düşünme. Benim için hiç geçmeyecek sanırdım zaman. Ama bak zaman öyle bir geçmiş ki 3. bebeğime hamileyim.
Senin içinde öyle olacak. Allah melek annelerine yardım eder. En kısa zaman da sana da bebeğini gönderecektir merak etme.
Unutma canım, meleklerimiz bizi cennette bekliyor. Onların canı yanmıyor, onlar bizim gibi ağlamıyor, üzülmüyor. Onlar en güzel yerlerdeler.
Çok öpüyorum seni. İnşallah güzel haberlerini bizlerle buradan paylaşırsın en kısa zaman da. Dualarım seninle.

mrb öncelikle şunu bilmenizi isterim ki yaşadığınız acı çok normal ve bu acı hiçbizaman geçmeyecek bende bebeğimi kaynettim 24 haftalıkken kalbi durdu karnımdayken yüzünü bile görmedim ama mezarı var oraya gidip rahatlıyorum üzerinden 1,5 yıl geçti. Sonra tekrar hamile kaldım ama onuda kaybettim sonuç olarak 3 bebek kaybım var ve hala umutla bekliyorum belki arkadaşın dediği gibi sağlıklı bi bebek kucağıma alıncaya kadar içimdeki acı geçmeyecek ama olmayınca olmuyor işte insanın içinde daha önce hiç acımayan bi tarafı acıyor her bebek gördüğünde bu acı katlanıyor allah sabır versin hepimize

Ben bebeğimin için 2,5 sene uğraştım gitmediğim dr. görmediğim ilaç tedavisi kalmadı çikolata kisti ve polikistik over vardı.Sonra bir nisan ayında yumurta çatlatma iğnesiyle hamile kaldım bebeğim 24.hafta 4 günlüktü ve 8 ekimde arkadaşlarımız geldi bebeğimin odası için boya beğendik ve gittiler işte o gece eşimle şakalaştık birden bir ağrım oldu dedim bu geliyor galiba eşim dedi şakası bile kötü saat 22:00 arası ve ben netten baktım yattım saat 01:30 bir uyandım sancıdan duramıyorum sonra hastaneye gittim dr. rahim ağzı açıklığım olduğunu söledi ve doğumun gelmiş dedi ben şok oldum ağlamaya başladım beni bırakın bebeğimi yaşatın ne olur dedim oda beni başka bir hastaneye gönderdi ambulansla oraya gittim ve sabah 9 ekim 07:15 normal doğum ile bebeğimi oğlumu dünyay getirdim dr. bana 4 saat bile zor yaşar dedi oğlum ise 24 saat yaşadı bunları yazarken nasıl canım acıyor anlatamam size ve 10 ekim 12:30 bebeğimi kaybettim... Sizce tekrar hamile kalabilir miyim ? Kalırsam ne zaman kalbilirim ne olur yardım edinn ...

ÖNCELİkle başın sağolsun. Allah sabır versin. canım benim Allah bizleri böyle sınavlara tabi tutuyor. bizde kulları olarak Rabbimden şifa, derman, umut, sağlık diliyoruz. Hepimizin inan ayrı ayrı derdi var velev ki , Allah ım sevdiği kuluna verirmiş derdi. Benimde kayıplarım oldu. hala bebeğim yok. öncelikle sana tavsiyem. sorgulama ve kaybın üzerinde kafanı yorma.. söylemek kolay evet.. ama yapmalısında. tekrar gebe kalır mıyım demişsin Rabbim bu bebeği vermiş başka da inşAllah verir. hemde hiç ummadığın anda verir. Mevlamdan umudunu kesme.. inan olucağına.. doktor korunmayı bırak dediği anda at aklından kalbinden.. ben inanıyorum hayırlısıyla, sağlığıyla kavuşacaksın bebeğine..

canım çok geçmiş olsun seni öyle iyi anlıyorumki bende 15.9.2012 de 23 haftalık kızımı kaybettim...
bende polikistik over,troid,adet düzensizligi vardı ve 2 yıllık tedaviyle hamile kalabilmiştim..

hiçbir sorunum yokken hamileligim çok rahat gecıyorken senin gibi gece 11 de sancım geldi yatarsam gecer die düşündüm sabah giderdim dr.a..
ama öyle olmadı 1 saat sonra duramayacak hale geldim gece 12de hastanedeydm ve kanamam da vardı.

doktor muayeneden sonra rahimagzın açılmış bebek aşagıya inmiş bunun geri dönüşü yok dedi..
bebek dogacak ama yaşamaz dedi..oysa muayenede bile duymustum kızımın kalp atışlarını..son duyuşlarımmış:(

ilk duydugumuzda bize dünyaları veren,her kontrolde o sesi duyabilmek için işten izin alıp gelen babamızla o sesi o gece son kez duyduk

o gece hastanede gecti diger gün 15.00 a kadar sancım gelmedi kanamam çoktu dr mecbur dogumu beklıces dedi..
yine muayene etti kızımın kalp atışları azalmıstı çünkü kesesinde su kalmamıstı

17.00e kadar sancım gelmeyince suni sancı veridler bana...o sancıda bile odadaki bebekleriyle yatan annelerdeydi gözüm.
odadakiler sezeryan yapmıs kadınlardı hepsinin yanında bebekleri vardı ve bana acıyarak bakıyorlardı:(

saat 19.00 gbi kızımı dogurdum...yaşamıyordu doğdugunda:((

offf ben o gece sancım gelmeden önce elimde kataloğlar bebek odası seciyorduk..
24 saat bile olmadan herseyimi kaybetmiştim..oysaki ne çok istemiştim kızım seni..

arkadasım sana teselli verecekken kendi içimi döktüm nolur beni mazur gör...

sana sunu söleyebilirim bizde rahimagzı yetmezligi var..bana doktorum bu teshisi koydu.
bir dahaki hamileliginde rahim dikilecek ve erken dogumu önlemeye calıscaz dedi..
ogünden beri bu hastalığı arastırdım bak kk da da bir topic var

http://www.kadinlarkulubu.com/premat...l#post27305931 (Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??)

öncelikle hastalıgımızı bulup caresine bakmalıyız yoksa yeniden aynı acıyı yasayabiliriz Allah korusun..

bana doktorum 3 ay korunma süresi verdi..rahimin kendi toparlaması gerek dedi.
ama ben özel sağlık sigortası yaptırdım ve 6ay korunacagım..
gerci pkos um oldugundan ne zaman hamile kalırım bilmiyorum ama şimdilik yeni bir hamileliktense sağlık diliyorum Rabb imden..

Back
X