Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Nasıl Bir Bakıcı Bulmalı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
merhaba bayanlar benim 2 yaşında kızım var ve bugün yeni kreşine başladı daha önce şehir merkezindeydik ve çok iyi bir kreşi vardı şimdi ilçedeyiz burada bir tane kreş var ve oraya vermeye mecbur kaldım bakıcıyada güvenemiyorum kreşe benim dışımda başka ailelerde verdiği için en azından onlar biliyordur güveniyordur diye düşündüm ama bilemiyorum kendimi çok suçlu hissediyorum bazen. Allahım bebeklerinmizi korusun

hayat şartları artık anneleri de çalışma hayatına dahil etti,bu konuda ilk önce anneanne babanne ve dedelere görev düşüyor.ama o da 3 yaşına kadar olmalı bence.anne çalışmasa bile ben çocuklarımızın belli bir yaştan sonra okul öncesi eğitim alması kreş ve ana okullarına gitmesi taraftarıyım.3 yaşında oğlum var tamamen oyun ve arkadaş istiyor,en önemlisi de beyni herşeyi almaya kaydetmeye o kadar müsait ki...bu zamanlarını bomboş geçirmeleri çok yazık olur.şu anda verdiğimiz herşeyi alabilecek kapasitedeler.çünkü.kendine güveven,sosyal ve duygusal zekası gelişmiş,toplumda başarılı bir birey olarak yetişmesi için eğitim alması şart...ben de bu dönem kreşe vereceğim araştırıyorum...İnş.iyi ve hayırlı biyer bulurum,Allah hepimizin çocuklarını korusun...

çocuğunu kreşe gönderen annelerden kreş konusunda tavsiyelere ihtiyacım var.ankara-batıkent civarında memnun kaldığınız kreş varsa bana lütfen yazın.ayrıca karşılaştığınız sorunlar varsa nasıl önlemler aldınız çözdünüz bizlere de faydası olsun...

eminim hiç bir anne kendi bakmak yerine bebeğini bir başkasına emanet etmek istemez ancak sartlar her zaman istediğimiz gibi olmuyor, benimde su an 10,5 aylık bir bebegım var ücretsiz izin vs seklinde 15 aylık olana kadar kendım bakıcam amaister istemez eninde sonunda bakıcı veya krese göndermeye mecbur kalıcam.. cok zor ıslermıs bunlar

onlar bizim canımız kanımız kıyamıdgımız bızdıklarımız,
kızlar benim kızım 1 yaşına yeni girdi;
5 aylıkken bir bakıcımız vardı evde cok yanlız bırakmamaya calısıyorduk ilk başta annem kontrolundeydi;
bu kadının 4 cocugu vardı ve en sonuncusu 3 yaşındaydı,ve kadın 15 yıl cocuk ozlemi cekmişti
yani düşündüğünüzde daha ii si olamazdı referanslıydı,ailecek bize gelmesini iziin veiyordum, kucuk ogluna dogumgunu bile yaptım, kızları bize gelebiliyordu falan filan yaptıklarımı fikrniz olsun diye anlattım
daha once esim kalem sekli,nde kamerayı kuruyordu ve hiç birşeyle karşılaşmadık
taki haziran ayında bir kere daha kurdu ve hayatım karardı, evde goruntuleri izlerken sinir krizi gecirmiş ve hastahaneye kaldırılmıştım
neler yaşadıgımı nasıl hissetiğimi kimse anlamaz anlatamam
şimdi yeniden biriyle başlıcaz 15 gun sonra evin heryerini kamerayla dosemeyi düşünüyorum
annem cok sık bizde olacak ama korkularım yok değil
benden size tavsiye kimseye ama kimseye güvenmeyin biz bile bazen bebekleirmizle ilgilenirken sinirlenebiliyoruz düşünün onlar el ...

ben bakıcı taraftarı değilim..güvenemem sanırım benım baktığım gibi bakarmı ...kendımı övmek istemıyorum ama çok fedakar ve iyi bir anne olduğumu düşünüyorum,çocuklarıda çok sevıyorum 5 çocugum olsa hepsine canımla bakabıleceğimi biliyorum ama bakıcıyı iyi seçmek çok guvenılır bırı olması gerek..aman dıkkat bayanlar...

çocuğunu kreşe gönderen annelerden kreş konusunda tavsiyelere ihtiyacım var.ankara-batıkent civarında memnun kaldığınız kreş varsa bana lütfen yazın.ayrıca karşılaştığınız sorunlar varsa nasıl önlemler aldınız çözdünüz bizlere de faydası olsun...

Ben kizimi ilkim e gonderdim' memnun kaldim. ama simdi tasindim artik baska bir krese gidiyor zuzum.

Kızlar doğumum mayısta ardından zaten yaz tatilim var.Okula dönüştede ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum.Yani bakıcı işlerine daha 1 yıl var desem doğru olur.Ne dersiniz şimdikten bakıcıyı ayarlıyayım mı?Herkes şimdiden ayarla hazır olsun diyor.

bakıcı çok hassas bir konu bende aynı problemi hersene yasıyorum.yanı hıc bır tanımadıgın bır ınsana guvenıp cocugunu emanet etmek cesaret işi

bende 33 haftalık gebeyim inşallah sağlıkla doğunca bebeğimi 5 aylık olunca bakıcıya teslim etmek zorunda kalacağım :50:
kayınvalidemle aynı şehirde yaşamama rağmen bakamma dedi çokda genç olmasına rağmen! annem şehir dısında istediğin zaman sık sık gelirim diyor ama bakalım işyerinden sık sık kaçıp kontrole geleceğim birde bir iki komşuya rica edeceğim artık ne kadar olursa eve kesinlikle kamera yerleştireceğim allahım korusun meleklerimizi :nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar samsun merkezda bebeğim için bakıcı arıyorum tanıdığı olan varsa ************* yi ararsa sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün olduğu kadar tanıdık kişilere verilmeli, anne duygusunu tattırabilecek.

aslında doğru olanı da bu,ama bazı anneler bakıcının çocuğu sevmesini,çocuğunda bakıcıyı sevmesini tasvip etmiyorlar..
belkide kıskanıyorlar demek demek geliyor içimden...

slm arkadaşlar;
Benim durumum biraz farklı.1ay kadar önce bel fıtığı ameliyatı oldum.4 yaşında ve 9 aylık 2 oğlum var.Ameliyatımdan dolayı ev işi,yemek gibi şeyleri pek yapmamam gerekiyor.Küçük oğlum çok kucakçı ve onu kucağımda taşımam çok sakıncalı.Şu an ücretsiz izindeyim.Birkaç ayım daha var.Büyük oğluma babannesi bakmıştı.Şimdi kreşe gidiyor.Küçüğede bakarım diyor ama bazı sağlık sorunları var.Bayağı zorlanacak yani.İşe başlıyınca her sabah ikisini babanneye bırakmak çocukların düzenini baya bozacak.
Bu yüzden bende eve hem bakıcı hemde günlük (yemek,ütü,ortalığın toplanması,hijyen gibi)işleri yapacak biriini aramaya karar verdim.İzmir.de oturuyorum.Bazı danışmanlık şirketlerine başvurdum.Bu hafta görüşeceğim uygun elemanlarla.En büyük avantajım birkaç ay beraber olmamız.
Ama yinede kafam çok karışık.Bakıcıyla ilk görümem nasıl olmalı,neler sormalıyım,devamında anlaştığım bakıcıyla nasıl bir ilişki kurmalıyım bilmiyorum.Gerçi bu işler şans işi.Allah iyi birilerini karşıma çıkarır inşallah.
Bu konuda tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum.....

Kendimde 8 yıl çocuk bakıcılığı yaptım.Hala bakıcılık yaptığım ailelerle görüşüyorum.Bakıcı işi çok zor bende şu anda evliyim ve çocuğum olursa kimseye bırakamam herhalde ilk işe başladığım evde hep kamera vardı ben daha rahattım böylece herkese tavsiyem çocuk bakıcısıyla kalacaksa mutlaka ama mutlaka evde kamera olmalı...

Bir dadının ne gibi özelliklere sahip olması gerekir?
Bebek bakıcısının öncelikle sakin, huzurlu, sabırlı, dikkatli, sevecen, hayat dolu, işini ve çocukları çok seven, dürüst birisi olması ve kalıcılığı önemlidir. Eğitimli olmak sanılanın aksine belirtilen özelliklerden daha sonra gelen bir özelliktir. Çünkü sabırlı, bebeği gerçekten sevebilecek şefkatli bir dadı zaten doğru yönlendirmelerle bebeğiniz için en uygun öğrenme ortamını sağlayacaktır. Özellikle bebeklik döneminde sevecen-sıcak bir ilişki bebeğin en önemli ihtiyacıdır. Zaman zaman daha eğitimli dadılar tercih edilmekte ve bu kişiler çocukların zihinsel becerilerini geliştirmek, onlara eğitimin yanı sıra öğretim vermek konusunda da görevlendirilmektedir. Oysa ilk 3 yılda çocuğa uygun,doğal bir öğrenme ortamı yaratmak yeterlidir. Çocuk zaten doğal olarak yeteneklerini geliştirecektir. Çevre koşullarının uygun bir şekilde oluşturulması, yeterli oyun malzemesinin sunulması, çocuğun çevreyi keşfetmesine izin verilmesi, keşif çabaları sırasında engelleyici olunmaması ve sabırlı davranılması, onu tehlikelerden korumak ve kendisine/çevreye zarar vermesine engel olmak için yumuşak yöntemler kullanılması önemlidir. Bu koşullarda çocuklar zaten gelişim basamaklarını rahatça geçebilmektedirler. Çocukların öğrenme ve akademik beceriler konusunda erken ve aşırı uyarılmaları ve böyle bir erken öğrenme ortamına maruz bırakılmaları, akademik gelişimlerini hızlandırabilmekte ancak sosyal yönden zorluklar yaşayabilmelerine neden olabilmektedir. Yuva yaşları geldiğinde teke tek ilişki içinde sadece akademik yönleri gelişmiş olan çocuklar ciddi uyum problemleri geliştirebilmektedir.

Dadının güvenilir olup olmadığını anlamak için ilk buluşmada ne gibi sorular sormak gerekir?
Kişilere güven duymak kısa bir görüşme ile oluşabilecek bir şey olmamaktadır. Özellikle de bir bebeğin emanet edileceği fikri anne-babalara çok ürkütücü gelmektedir. Haklılık payı çok yüksek olan bu kaygıyı ortadan kaldırmanın bilinen yolu referanstır. Bunun yanı sıra görüşme sırasında kişinin kendi yaşantısına ait bilgiler ipucu oluşturabilir. Kendisinin acil durumlarda ve stres karşısında nasıl tepki verdiği, kızdığı zaman ne yaptığı, niçin böyle bir işi istiyor olduğu, daha ne kadar bu işi yapmayı düşündüğü, tahammülünün sınırları, kendi çocukları varsa onlarla ilişkileri (onları nasıl tanımladığı), onları büyütürken yaşadığı güçlükleri nasıl anlattığı, kendi eşi ile ilişkisini nasıl tanımladığı, yaşamı nasıl algıladığı önemli olabilir. Tabi ses tonu, sizinle ilişki kurma biçimi (göz teması kuruyor mu? Güler yüzlü mü? Sevinçli mi?) de önemlidir. Ayrıca bebekle ilk temasında nasıl tepki verdiği, ona sıcak yaklaşabilmesi bizim için ipucu olabilir.

Acil Bir konu hakkında özel mesaj gönderebilmek için 100 mesaj yazmak ne kadar saçma bir uygulama.
Burda hepimizin amacı birbirimize yardımcı olmak değilmi?

Ben yeni üyeyim ve tecrübeli bir üyeye özel mesaj atarak ondan yardım isteyecek değerde biri değilmiyim?

10 mesaj 20 mesajı anlarımda 100 mesaj bence çok abartı.

Çalışan biriyim ve günde ortalama 3 mesaj yazabilsem yaklaşık 30 gün sonra özel mesaj atma hakkı kazanacağım.

o zaman 1 ay önceki sormak istediğim şeyin anlamı kalmıyor ki.

Düşüncelerimi paylaşmak istedim...

Back
X