Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Nasıl Bir Bakıcı Bulmalı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
merhabalar.......bence bakıcıyı öcü gibi görmemek lazım.bende çalışan bi anneyim bebegimi 5 aydır akıcıya bırakıyorum.ilk başlarda cok tedirgindim fakat sonradan bebegimin orda ne kadar mutlu oldugunu görünce içim rahatladı.annem yada kayınvalıdem baksaydı bebegm ve ben şuan bukadar mutlu olamazdık.Allah herkesi iyi insanlarla karşılastırsın

Son düzenleme:
Merhba arkadaşlar bende yaklaşık 2 ay sonra işe başlicam ve ne annem nde kayınvalideme baktırma şansım malesef yok. etrafımda tanıdıkta yok öyle çocuk bakabilecek. Şimdi bakıcı konusundaki yazılanları da okuyunca gerçekten çok korktum. şimdi ne yapacağımı bilemiyorum ve maalesef çalışmak zorundayım. sizce ne yapmalıyım? gerçekten çok kötü oldum sitede yazılanlar çok kötü..

Anne olarak endislerinizi anlıyorum..Gercekten cok zor evladını tanımadıgınız birine teslim etmek..Rabbim herkesin icine merhamet versin iyi insanlarla karsılastırsın..Ben kendi cocuklarımıda büyüt:40::40::40:tüm ama insan baska bir cocugun sorumlulugunu alınca daha bi dikkat ediyor tedbirli davranıyor..Kendi adıma ve icinde merhamet olanların adına konusuyorum.İnsallah iyi birini bulursunuz..cünkü haberlerde internetlerde cok sey okuyoruz..Tanıdık ve referans alabileceginiz birini bulursunuz umarım :40::40:

Merhba arkadaşlar bende yaklaşık 2 ay sonra işe başlicam ve ne annem nde kayınvalideme baktırma şansım malesef yok. etrafımda tanıdıkta yok öyle çocuk bakabilecek. Şimdi bakıcı konusundaki yazılanları da okuyunca gerçekten çok korktum. şimdi ne yapacağımı bilemiyorum ve maalesef çalışmak zorundayım. sizce ne yapmalıyım? gerçekten çok kötü oldum sitede yazılanlar çok kötü..

siz böyle düşünmekle önce kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz

1-siz önce bir kadınsınız ve kadınsı içgüdülerinize güvenmelisiniz
2-siz bir annesiniz,annelik öyle güçlü bir duygu ki hislerinde asla yanılmaz
çünki artık bir yavrusu var ve koruma güdüleri son sistem çalışıyordur

şimdi bunları bir arada düşündüğümüzde bir bakıcı ilanı vereceksiniz yada tanıdıklarınıza haber uçuracaksınız
bakıcı adayları (her gelen gerçekten sizin istediğiniz bakıcı olmayacaktır çünki) sıra sıra gelecek
hangisine içiniz ısınırsa ve güven duyarsanız kaçlira isterse verip işe başlatın
göreceksiniz çok memnun kalacaksınızdır, emin olabilirsiniz

siz böyle düşünmekle önce kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz

1-siz önce bir kadınsınız ve kadınsı içgüdülerinize güvenmelisiniz
2-siz bir annesiniz,annelik öyle güçlü bir duygu ki hislerinde asla yanılmaz
çünki artık bir yavrusu var ve koruma güdüleri son sistem çalışıyordur

şimdi bunları bir arada düşündüğümüzde bir bakıcı ilanı vereceksiniz yada tanıdıklarınıza haber uçuracaksınız
bakıcı adayları (her gelen gerçekten sizin istediğiniz bakıcı olmayacaktır çünki) sıra sıra gelecek
hangisine içiniz ısınırsa ve güven duyarsanız kaçlira isterse verip işe başlatın
göreceksiniz çok memnun kalacaksınızdır, emin olabilirsiniz

çok teşekkürler boğaziçi beni cesaretlendirdin... inşallah iyi birisi olur...

merhabalar size bakıcım hakkında birşey danışmak istiyorum..
şöyle ki;
benim bakıcım apartman komşum.şu an eşim izinde ve evde olduğundan kendi evinde bakıyor. hem kendinin de 2 tane 8 9 yaşalrında jızı var.oğluma ablalaık arkadaşlık etmeleri bakımından iyi. bakıcımız oğlumu gerçekten çok seviyor, kendi çocuklarından ayırmıyor ama pek konuşmuyor, şarkılar söylemiyor, kitaplar okumuyor... ve ben 22 aylık oğlumun konuşamamasını buna bağlıyorum.
sizce bu yüzden, oğlumu seven ve güvenilir ellerden alıp bol eğlenceli,bol aktiviteli ve bol hastalıklı :) kreşe vermeli miyim???

hayır,.....
siz neden konuşmuyorsunuz çocuğunuzla ?
akşam bakıcıdan aldığınızda çocuğunuzla konuşun,onunla yetişkin biri gibi anlatın
bakıcınız konuşmasa bile kızları var diyorsunuz,çocuklarda sus pus değillerdirya
bazı çocuklar geç konuşur....

hayır,.....
siz neden konuşmuyorsunuz çocuğunuzla ? ((bu nasıl bir cümledir yaa))
akşam bakıcıdan aldığınızda çocuğunuzla konuşun,onunla yetişkin biri gibi anlatın
bakıcınız konuşmasa bile kızları var diyorsunuz,çocuklarda sus pus değillerdirya
bazı çocuklar geç konuşur....

ben çocuğuma zaten bir birey gibi davranıp, onunla konuşuyorum. kitaplar okuyup resimler gösteriyorum. elimden geldiğince oyunlar oynuyorum. her nesnenin adını söylerek gösteriyorum. ancak sabah 8 te çıkıp akşam 5 de evde oluyorum. ve maalesefki evi bir şekilde çekip çevirmem lazım. yani eve ve eşimde zman ayırmak zorundayım. oğlum zaten 9.30 10 gibi uyur bu 5 saatlik, üstelikte çocujlar için pek verimli olmayan akşam saatlerinde bukadar oluyor. asıl düşüncem çocuğumum en verimli 9 saati....
kızlarla da eşimin evde olması dolayısıyle aynı ortamdalar. yani 20 gündür. hadi bir 20 gün daha kalsalar kızların okulu başlicak....

Son düzenleme:
büyük konuşmamak lazımmışş. ben asla anneme veya kayınvalideme baktırmam derdim hep. iyi insanlarla karşılaşamayınca insan mecbur kalıyormuş. şimdi içim çok rahat çok şükür.

Ben çocuğumu üniversiteden(Boğaziçi Üniversitesi) Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olmuş, birine emanet ediyorum.
İnanın çocuğumda o kadar çok gelişme gözlemliyorum ki, ben bile inanamıyorum.

Eğitimli olması şart bence...

Size yardımcı olabileceğimi düşündüğüm bir siteyi de öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
kötü bakıcılar yüzünden benim gibi işini severek yapmak isteyenlerde günlerce cevapsız kalan ilanlarına üzülüyor ilan verdim iki haftadır hiç ses yok.En azından tanımak adına ulaşın bana lütfen.Gerçekten tanıyınca tavsiye etmeye değer biri olduğuma inanıcaksınız.Lütfen bana yardımcı olun izmir bornova ve çevresinde 2.5-6 yaş aralığında çocuk bakmak istiyorum kendi evimde.Bakıcı arayan anne işinden izin alabildikçe gelip evimde sabahtan akşama kadar başımdada dursun hiç önemli değil,her fırsatta habersizce uğrasın,tek bir çocuğa değil 3 çocuğada bakada bilirim ozaman yanıma bir yardımcı almak kaydı ile tabi.Yemek saati için ve bulunulan ortamı sürekli hijyenik tutabilmek adına.Rica ederim yorumsuz bırakmayın özelden mesaj atamıyor iseniz****************inceleyin oradan bana ulaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
kimin daha iyi olacağı hiç belli olmaz

gerçekten doğru insanı bakıcıyı bulursanız bakıcı daha iyi çünki ananeler babanneler kıyamıyor.her dediklerini yapıyorlar.şefkatli nerde nasıl davranıcağını bilen bir bakıcıyla bebişlerinizi içiniz rahat bakıcıya emanet edebilirsiniz.ben yıllardır bakıcılık yapıyorum önce kendi evladına yapılmasını istemediğini başkasınada yapmıcaksın diye düşünürüm.allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Back
X