Nasıl bir nesil yetişiyor?

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.152
408
İzmir
Öncelikle herkese merhaba bayanlar ve özellikle sevgili anneler

Ben bir öğretmenim. Malum okullar yeni açıldı. Okulların da açılması değil aslında yeni yetişen nesili yetiştiren biz anneler (şuan burda olmasa da babalar) sizlere bir sorum bir sorunum var benim.

Bir çok konu okudum burada yıllardır. Çocuğum şöyle, çocuğum şöyle, çocuğumun okulu, çocuğumun kursu, çocuğumun öğretmeni, çocuğumun .............. diye devam eden. Kendi çocukluğumuzu düşünüyorum da bizler bu kadar el üstünde büyümedik. Elbette ki anne babalarımız severdi bizleri ama bizlerden sonra gelen kuşak yani bizim çocuklarımızı bizler şımartıyoruz.

Katıldığım bir seminer de ünlü bir konuşmacı demişti ki eğitim sırasında "O üşümeden giydirilen, acıkmadan yedirilen, o düşünmeden onun adına düşünülen bir nesil yetişiyor". Gerçekten de öyle olduğunu görüyorum. Çocuklarımızı düşünmek adı altında sıkmaya başlıyoruz sanki. Onunla ilgili bir durumda ondan fazla çaba sarf ediyoruz. O çabayı çocuklar sarf etmeli bizler değil. Yarın öbür gün kaybımızı yaşadıklarında hayatla baş etmeyi öğrenmeliler. Yani kısacası onları düşünelim ama bunun bir sınırı olsun istiyorum .

Yani diyorum ki onlar acıkmadan yedirmeyin bırakın acıksınlar açım desinler farına varsınlar. Üşüdüklerini bilsinler. Düşünmeyi öğrensinler.

Sizlerin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler

Bu konu çok ban götürür.
Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
Başkasının çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez.
Siz kendi çocuğunuzu daha iyi yetiştirirsiniz o zaman.

Ban yemek için yada yedirmek için açmadım. Fakat herkes her konuda özgürce derdini paylaşıyor sonuç olarak. Bir öğretmen olarak benimde derdim bu ama yanıtınız için teşekkür ederim.

Ban yemek için yada yedirmek için açmadım. Fakat herkes her konuda özgürce derdini paylaşıyor sonuç olarak. Bir öğretmen olarak benimde derdim bu ama yanıtınız için teşekkür ederim.
Derdinizi anlayabiliyorum.
Bu nesildenim,bu nesilin kötülüklerini,huylarını biliyorum.
Garip bir nesil yetişiyor fakat suç yetiştirende.
Onun için değişime kendimizden başlamalıyız.

Konu sahibi de zaten özleştiri yapıyor.Yetiştirenlere atıfta bulunuyor,değişmeliyiz diyor ama siz daha ilk yorumda kimin nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez ,siz iyi yetştirin o zaman diye garip bir tepki veriyorsunuz.Şimdi de değişime kendimizden başlamalıyız diyorsunuz.

Konu sahibi de zaten özleştiri yapıyor.Yetiştirenlere atıfta bulunuyor,değişmeliyiz diyor ama siz daha ilk yorumda kimin nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez ,siz iyi yetştirin o zaman diye garip bir tepki veriyorsunuz.Şimdi de değişime kendimizden başlamalıyız diyorsunuz.
"Kimin evladını nasıl yetiştirdiği kimseyi ilgilendirmez. Bu düzeni bozmak istiyorsak önce kendimiz düzgün evlatlar yetiştirmeliyiz."
Demek istedim. İlk yorumumda aynı. Siz iyi yetiştirin derken kendi evladını kasteddim.

Yeni nesil bazi anne babalar ve cocuklardan bi eğitimci olarak ben de muzdaribim ama boyle soylemeyle degisecegine inanmıyorum pek..

Karıncanın da dediği gibi en azından safımız belli olur konuyu bunun için açtım :)

İşte tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Suçlular biziz. Henüz anne değilim. Ama halayım teyzeyim ben bile bu halim de yeğenlerimi şımartıyorum. Anneler haklı olarak daha çok düşünüyor ama yetiştirdiğimiz nesil bence kötüye gidiyor :(

İnanın tartışma çıkması için açmadım konusu zaten arkadaşımız da bu konu ile ilgili tartışma çıkacağını düşünerek o yorum da bulundu onu da anlıyorum ama çok teşekkür ederim çok sağ olun

Bende bir öğretmenim ve sana katılıyorum konu sahibi. Sürekli gelen nesilleri gözlemleyebildiğimiz, çok çocukla ve çok fazla veliyle haşır neşir olduğumuz için biz bu durumun farkına ve olumsuz sonuçlarına herkesten fazla varıyoruz bence. Son birkaç yıldır “psikoloji” sözcüğü herkesin ağzına pelesenk oldu. Çocuğumun psikolojisi tanımı altında kaçık gibi davranan o kadar çok insan tanıyorum ki. Zaten çocuklar projeye dönüştürülmüş, anne babalar tüm hayatlarını plana dökmüş vaziyette. Çok şanssız yeni nesil. 7 yaşında yeğenim psikoloğa gidiyor, depresyonda düşünebiliyor musunuz? Ve birkaç yıl içinde yeni nesilin vereceği sonuçlardan sonra gelenekselliğe dönüş olacak. Bizler çok şanslıymışız meğer. Hayaller kurardık, isteklerimiz, her gece uyurken hayalini kurduğumuz oyuncaklarımız vardı. Şimdi çocukların hayal kurmasına, istemesine izin verilmeden herşey önlerine sunuluyor. Hayalsiz bırakılıyorlar. Gidişat çok kötü. Sonuçlar da kötü olacak gibi duruyor.

Herkesin cocugum doktor olmalı dedigi bir nesil yetisiyor bu kadar esnafa ciftciye tesisatciya ihtiyaç varken..Birak cocugun meslek ogrensin ..Kapasitesi ustunde seyler bekleniyor cogundan ve de altın tepside sunuluyor her sey..Herkesin cocugu cok kıymetli ama bu kadar kiymete ragmen pedagog seanslarına baslayan 3 yaş cocuklari cok..Durum cok icler acısı..Egitim sistemi bu ulkeyi bitirecek cunku her seyın sil baştan baslaması sart..Egitimci arkadaslarin da kontrole ve yenilige ihtiyaci var..Velilerin de bilinclendirilmeye..

Henüz anne olmayan bir öğretmen olarak en fazla bu durumdan mağdur olan kesim biziz malesef.Yeni görev yerim bir ilkokul.Sınıfa girebilmem için öncelikle veli barajını aşmam gerekiyor.Kadın çocugunun defterini,kitabını sırasının üstüne kendisi çıkarıyor.Tenefüs zili çalıyor ve veli yine sınıfa dalıyor kızının yanına koşar adım gidiyor.Bunlar 1. sınıf ta değil.Daha ilk hafta diye patlamadım ama birine fena patlayacağım gibi duruyor.

Bende bir öğretmenim ve sana katılıyorum konu sahibi. Sürekli gelen nesilleri gözlemleyebildiğimiz, çok çocukla ve çok fazla veliyle haşır neşir olduğumuz için biz bu durumun farkına ve olumsuz sonuçlarına herkesten fazla varıyoruz bence. Son birkaç yıldır “psikoloji” sözcüğü herkesin ağzına pelesenk oldu. Çocuğumun psikolojisi tanımı altında kaçık gibi davranan o kadar çok insan tanıyorum ki. Zaten çocuklar projeye dönüştürülmüş, anne babalar tüm hayatlarını plana dökmüş vaziyette. Çok şanssız yeni nesil. 7 yaşında yeğenim psikoloğa gidiyor, depresyonda düşünebiliyor musunuz? Ve birkaç yıl içinde yeni nesilin vereceği sonuçlardan sonra gelenekselliğe dönüş olacak. Bizler çok şanslıymışız meğer. Hayaller kurardık, isteklerimiz, her gece uyurken hayalini kurduğumuz oyuncaklarımız vardı. Şimdi çocukların hayal kurmasına, istemesine izin verilmeden herşey önlerine sunuluyor. Hayalsiz bırakılıyorlar. Gidişat çok kötü. Sonuçlar da kötü olacak gibi duruyor.

İşte diyorum ya o katıldığım eğitimdeki konuşmacının dediği gibi onlar düşünmeden bile düşünülen bir nesil yetişiyor. Bir konu okudum eleştirmek için yazmıyorum bunu ama çocuğum servisle 1.5 saatini okula gidip gelmek için harcıyor gibi bir konuydu. Çocukların baş etmek zorunda kalması gerek en küçük konu trafik bizim günümüzde. Çağımız o kadar kötüye giderken çocuğun yemediği yemekten içmediği sudan uzun gittiği yoldan şikayetlenir olduk.

İşte tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Suçlular biziz. Henüz anne değilim. Ama halayım teyzeyim ben bile bu halim de yeğenlerimi şımartıyorum. Anneler haklı olarak daha çok düşünüyor ama yetiştirdiğimiz nesil bence kötüye gidiyor :KK43:
Dediğim gibi;
Biz ne dersek diyelim,ne kadar makale yayınlanırsa yayınlansın,ne kadar annelere yönelik seminerler düzenlenirse düzenlensin. Bilinçli olmadıkları sürece bu çocuklar böyle şımarık,garip bir nesil olmaya devam edecek. O yüzden biz daha iyi insanlar yetiştirelim,biz bir yerden başlayalım.

Herkesin cocugum doktor olmalı dedigi bir nesil yetisiyor bu kadar esnafa ciftciye tesisatciya ihtiyaç varken..Birak cocugun meslek ogrensin ..Kapasitesi ustunde seyler bekleniyor cogundan ve de altın tepside sunuluyor her sey..Herkesin cocugu cok kıymetli ama bu kadar kiymete ragmen pedagog seanslarına baslayan 3 yaş cocuklari cok..Durum cok icler acısı..Egitim sistemi bu ulkeyi bitirecek cunku her seyın sil baştan baslaması sart..Egitimci arkadaslarin da kontrole ve yenilige ihtiyaci var..Velilerin de bilinclendirilmeye..

Bizler yeniliklere açığız. Ama bir sorun gördüğümüz (ailede) çocuğun ailesi ile konuşurken aile bu sorunu kabul etmiyor. İstediğimiz kadar uzlaşmacı olalım fakat olmuyor. Aile biz konuştukça bizler hiç söylememiş gibi tam aksine gideceğini yaptığı şeyi 3-5 katına çıkartıyor maalesef

Henüz anne olmayan bir öğretmen olarak en fazla bu durumdan mağdur olan kesim biziz malesef.Yeni görev yerim bir ilkokul.Sınıfa girebilmem için öncelikle veli barajını aşmam gerekiyor.Kadın çocugunun defterini,kitabını sırasının üstüne kendisi çıkarıyor.Tenefüs zili çalıyor ve veli yine sınıfa dalıyor kızının yanına koşar adım gidiyor.Bunlar 1. sınıf ta değil.Daha ilk hafta diye patlamadım ama birine fena patlayacağım gibi duruyor.

Kesinlikle çok mağduruz ama işte bu aileler neden böyle bu çocukları neden bizler böyle yetiştiriyoruz bunu anlayamıyorum aslında yanlışların ve yanlışlarımızın farkındayız da

Herkes yeni nesilden şikayetçi...e bunları kim yetiştirip salıyor o zaman ortalığa...diye
sorarlar adama...

Dünya varoldukça hep bir " yeni nesil" sendromu olacak...
Misal; yıllar önce ders kitabımızds bir ünitede Beatles dan bahsetmiştik...Çocuklara anlattım biraz anne babalar hiç hoşlanmazdı çocuklarının Beatles dinlemesini yasaklamışlardı diye...çok şaşırdilar nedenini sordular ben de asiliğe isyankarlığa özendiriyormuş onlara göre dedim şaşkınlıkları artti hocam baksanıza takım elbiseli efendi
nur yüzlü çocuklar bunlar nesi asi....dediler 60 ların efsane ve aykırı müzik grubuna....

Not: görsel ekleyemiyorum merak ederseniz google teyzeye yazabilirsiniz Beatles i...nota şunu da ekleyeyim ilk kez " bizim zamanımızda ...." diye baslayan bir cümle kurduğumda dehşetle yaşlandığımı farkettim ve bir daha asla benzeri bir cümle kurmadım...siz de böyle hissediyorsanız muhtemelen yaşlanıyorsunuz :KK42:

Son düzenleme:
Dediğim gibi;
Biz ne dersek diyelim,ne kadar makale yayınlanırsa yayınlansın,ne kadar annelere yönelik seminerler düzenlenirse düzenlensin. Bilinçli olmadıkları sürece bu çocuklar böyle şımarık,garip bir nesil olmaya devam edecek. O yüzden biz daha iyi insanlar yetiştirelim,biz bir yerden başlayalım.

İşte değişime kendimizden başlayalım elbette ki ama başkasının da hatasını göstermezsek şuan da yetişen neslin kuşağı yani bundan 2 kuşak sonra yine aynı sorunlar baş gösterecektir

Herkes yeni nesilden şikayetçi...e bunları kim yetiştirip salıyor o zaman ortalığa...diye
sorarlar adama...

Dünya varoldukça hep bir " yeni nesil" sendromu olacak...
Misal; yıllar önce ders kitabımızds bir ünitede Beatles dan bahsetmiştik...Çocuklara anlattım biraz anne babalar hiç hoşlanmazdı çocuklarının Beatles dinlemesini yasaklamışlardı diye...çok şaşırdilar nedenini sordular ben de asiliğe isyankatlığa özendiriyormuş onlara göre dedim şaşkınlıkları artti hocam baksanıza takım elbiseli efendi
nur yüzlü çocuklar bunlar nesi asi....dediler 60 ların efsane ve aykırı müzik grubuna....

Not: görsel ekleyemiyorum merak ederseniz google teyzeye yazabilirsiniz Beatles i

Benim sorunum zaten nesli yetiştirenle. Konu başlığını yanlış atmışım sanırım bu konuda haklısınız. Asıl merak ettiğim "Nasıl bir nesil yetiştiriyoruz"du zaten. Bahsettiğiniz konuyu biliyorum ayrıca :)

Back
X