Nasıl bir nesil yetişiyor?

Başka her şeyde de öyle serbest yetişiyorlar ki... evin içine çöp atmalar kalk yengecim mutfakta çöpe at dediğimde ise söylene söylene zorla gidip masa üstüne çöpü koymalar filan... üstelik büyüklerle de sanki yaşıtmış gibi konuşmalar filan. Eltimin annesi çok baskıcı biri tanıyorum belki o yetiştirirken çok sıktı eltimi ama o kadar da serbestlik olmaz. Çocuk narsist bile olabilir yani büyüyünce.
Kinamayim, insan korkuyo cocuklari ilerde kendi pisligini bile toplamaktan aciz olur diye. Herseyin orta yolu var, ama biz maalesef ortasini bulamiyoruz

Her yorumu okudum da sizinki en ilginci geldi :)
"Kocasi da normal bir is adami benim kocam gibi.(bunu belirtmemin sebebi benim kocam bu sekilde davranmama zannedersem karşı çıkar. )" demişsiniz de yanlış hatırlamıyorsam eşinizin sırf daha ucuz diye Suriyeli bir temizlikçi ayarladığını filan anlatmıştınız. Sonra da sosyeteden bir insanla kendinizi kıyaslamışsınız. Bu konuda bu yorum beni şaşırttı söylemek istedim :)
Ben kendimi sosyeteden bir insanla kıyaslamadım ki, ikimizin esi de is adami ve uluslararasi isler yapıyor,benim esim,bu sekilde bakıcı,evde surekli olan bir kadinla yasamamiza karşı çıkar dedim :) yani bu sizinde hatirladiginiz şey,ucuz diye günübirlik gelsin gitsin diye suriyeli ayarladı,dışarıya fazla para vermeye ve evde surekli birilerinin olmasina karşı. Bunun nesi ilginc geldi onu anlamadim? Cok fazla parasi olupta evinde sabahtan aksama kadar temizlik,bulasik yemek ucgeninde gecinen kadinlar oldugunu da bilmiyorsunuz sanırım. Bunun sosyeteyle bir ilgisi yok yani görüş ve karakter meselesi . Sonucta bana sen yap temizligi de diyebilirdi mesela. Hem ayrıca anlamadim,ben konu sahibiyle konusuyordum,amacinizi çözemedim. Daha evelde aynisini yaptiniz. Benimle muhattap olmak zorunda degilsiniz bence madem cok gıcık oldunuz öyle degil mi ? :)

Şaşırtma nedeni ise konudan bağımsız yine her zamanki gibi konuyu kendinize döndürmeniz :) burdan okuyunca hoş durmuyor bilin istedim.
Bunu zannedersem bana yazmışsınız,burasi bir forum. Istediğim yorumu yazmakta,özgürüm kufur hakaret ve polemik olmadığı sürece. Siz hoslanmiyorsaniz okumayin yorumlarımı ,konu sahibi yorumlarimi beğendi . Kendimden bahsetmedim örnek verdim gördüklerimi. Istersemde bahsederim. Istedigim yorumu yazabilirim. Hem okuyorsunuz gıcık oluyorsan okuma benim konum degil bu konu. Ayrica sasirtma nedeninin de kiyaslama oldugunu söylemiştiniz bir onceki yorumda. Anlamadim,yazdığınız bi yorumu görmeyip cevap vermedim diye bu denli cephe alışınızı. Bir konuda sayfalarca yorum oluyor sonucta

Küçükken temel atılmayan çocuklar işte... benim eltim iki kızı var biri 11 diğeri 9 yaşında ikisi de afedersin sifon çekmeyi dahi bilmez önce tatlı dille sonra da kaç kere uyardım ama yine aynılar. Bu basit bir örnek olabilir ancak çocukları okul çağında ama temel şeyleri yapmıyor. Öğretmen ne kadar öğretebilir bu durumda ?
Ayy yemin ederim 19 yasindaki gencten bahsediyorum, o da sifon özürlü. Bi kez uyardım unutuyorum sen ceksen olur musun dedi arsız.

Annesine cok soyluyoruz bu boyle olmaz diye, hatasini kabul ediyor ama kazik kadar oldu ne yapayim diyor. Eh gecti borun pazari tabi.

Bi de hayatta hicbir gayesi olmayan surekli mutsuz tiplerden. Herseyden sikayet ediyor, omur torpusu yeminle. Neyse ben yine de kınamayım :)

Şaşırtma nedeni ise konudan bağımsız yine her zamanki gibi konuyu kendinize döndürmeniz :) burdan okuyunca hoş durmuyor bilin istedim.
Kendi hayatımızdakileri deneyim olarak anlatmak konuyu kendimize döndürmek olmuyor,örnek vererek ilerliyoruz genelde konularda. Hatta çoğu kişi "başına gelen varmı? Biliyormusunuz? Yardımcı olurmusunuz?" tarzı cümlelerle anlatıyor konusunu. İlgi çektiyseniz konu hakkında konuşalım,polemik çıkarmaya çalışmak hoş olmuyor çünkü. :)

Son düzenleme:
Kendi hayatımızdakileri deneyim olarak anlatmak konuyu kendimize döndürmek olmuyor,örnek vererek ilerliyoruz genelde konularda. Hatta çoğu kişi "başına gelen varmı? Biliyormusunuz? Yardımcı olurmusunuz?" tarzı cümlelerle anlatıyor konusunu. İlgi çektiyseniz konu hakkında konuşalım,polemik çıkarmaya çalışmak hoş olmuyor çünkü. :)
Evet konular bu sekilde ilerliyor bu forumda,ama bu arkadas daha evel benim konuma yorum yazmış,bende o an baskasina cevap verirken onun yorumunu gormedim diye 2.konumda da ayni uslupla laf sokmaya çalışmıştı. Polemik hic hos olmuyor gercekten canim
Ki benim anlattigim seyde ben instagramdan birinden bahsetmisim kendimle alakali da 1 cumle kurmusum ama kendime döndürmek olmus nedense :)

Evet konular bu sekilde ilerliyor bu forumda,ama bu arkadas daha evel benim konuma yorum yazmış,bende o an baskasina cevap verirken onun yorumunu gormedim diye 2.konumda da ayni uslupla laf sokmaya çalışmıştı. Polemik hic hos olmuyor gercekten canim
Ki benim anlattigim seyde ben instagramdan birinden bahsetmisim kendimle alakali da 1 cumle kurmusum ama kendime döndürmek olmus nedense :)
Sarışın.. :) Anladın sen askım :D
:deli:

Ben evde kocamin yabanci birisinden rahatsiz oldugunu vurguladim hatta eve kadin gelcek miymiylanmaya basladi falan yazmisim ama sosyeteyle kiyaslamak oldu konu. Ne alakaysa :D suriyeli temizlikci bulmus kocam :D sonucta suriyeli de bedavaya çalışmıyor :D cok sukur kimsenin hakkini yemiyoruz. Hirsiz tefeci sahtekar degiliz yiyoruz iciyoruz geziyoruz harciyoruz ama bu arkadasa cok ilginc gelmis. Nesi ilgincse . . Bazi erkekler hoşlanmıyor disaridan bi kadin surekli evde olsun ona para baglansin yinede ses çıkarmıyor esim benim hatrıma ama.oyle bakici kalici birini istemez huzursuz olur. Bu cok ilginc gelmiş ama. Banada ilginc gelen bu kadar yorum arasinda benim.yorumumun alintilanip eskiden yazdigim birseyle alakasiz yerden bağlantı kurulup polemik cikartilmaya çalışması. Saka gibi sahiden minnosum ya :)

Ben evde kocamin yabanci birisinden rahatsiz oldugunu vurguladim hatta eve kadin gelcek miymiylanmaya basladi falan yazmisim ama sosyeteyle kiyaslamak oldu konu. Ne alakaysa :KK70: suriyeli temizlikci bulmus kocam :KK70: sonucta suriyeli de bedavaya çalışmıyor :KK70: cok sukur kimsenin hakkini yemiyoruz. Hirsiz tefeci sahtekar degiliz yiyoruz iciyoruz geziyoruz harciyoruz ama bu arkadasa cok ilginc gelmis. Nesi ilgincse . . Bazi erkekler hoşlanmıyor disaridan bi kadin surekli evde olsun ona para baglansin yinede ses çıkarmıyor esim benim hatrıma ama.oyle bakici kalici birini istemez huzursuz olur. Bu cok ilginc gelmiş ama. Banada ilginc gelen bu kadar yorum arasinda benim.yorumumun alintilanip eskiden yazdigim birseyle alakasiz yerden bağlantı kurulup polemik cikartilmaya çalışması. Saka gibi sahiden minnosum ya :)
Gözardı edip geçmen en mantıklısı kanks :)
Önemsiz konular,sen kendini biliyorsun,insanlara kendini anlatmana gerek yok. Gereksiz polemiğe de hiç gerek yok. :)

41 yaşındayım 16 senedir de anneyim.

Şimdi etrafımda büyüyen çocukları ve onları büyüten ebeveynleri gördükçe şaşkınlıktan küçük dilimi yutuyorum.

Oğlunun kakalı bezini değiştirmek için tam 45 dakika "gel anneciğim buraya altını değiştireyim, lütfen" diye yalvaran anneyi gördü bu gözler. "Allah'ını seversen ne yalvarıyorsun alıp değiştirsene?" dediğimde de "yok olmaz öyle, çocuğun özgürlük alanına müdahale edilmemeli" tarzında bir savunmayı duydu bu kulaklar.

Sitede oturuyorum. Çocuklar sabah 9 olmadan çıkıyorlar bahçeye. Tırtırtırtır bisiklet sürüyorlar, ağızlarıyla siren sesi yaparak. Bir diğeri basket topunu güm güm güm yere vuruyor. Beriki akülü arabasıyla bir ileri-bir geri gidiyor. Diyeceksiniz ki "ne var bunda oynamasın mı çocuklar?" Oynasınlar elbette ama eğer çocuk kendi evinin önünde değil de 2-3 ev yanında oynuyorsa, anne bu arada fosur fosur uyuyor ama geri kalan site ahalisi karga şeyini yemeden ayağa kalkıyorsa ve bir kez bile "yavrum biraz sessiz" demiyorsa, bu özgürlük değil. Onların oyun oynama özgürlüğü varsa, bizim de uyuma özgürlüğümüz olmalı.

Kaç defa kavga çıktı sitede... "Verandadaki oyuncakları kim aldı?" diyen bir grup bir tarafta, " ne olmuş yani aldıysa yemedi ya çocuklar oyuncaklarınızı" diyen bir grup başka tarafta. "Çocuğum neden insanların eşyasını izinsiz alıyorsun?" diyen yok!

Aynı şey eve misafir gelindiğinde ya da onlara misafir gidildiğinde de geçerli. Yeni nesil annelerde "çocuğum biraz sessiz, biraz sakin, vurma o elindekini yere, zıplama çocuğum o koltuktan bu koltuğa" dendiğini duymadım. Neymiş? "Özgür, kendine güvenli, müdahale edilmeyen bireyler" yetiştiriyorlarmış.

Bizim şimdi yaşadıklarımız hiç bir şey değil. Bundan 10-15 sene sonra şimdinin çocukları yarının ergenleri, delikanlıları, genç kızları olduklarında göreceğiz esas felaketi.

Sonumuz hayrola..

Not: Kızıma hiç şiddet uygulamadım. Çılgınlar gibi bağırdığım anlar oldu elbette ama ceza sistemi işlerdi bizim evde. Çok şükür ne kendine güveninden ne de insan ilişkilerinden bir eksiği yok, okulda da gayet başarılı. Herkes yerini bilecek. Anne-baba anne-babalığını, çocuk da çocukluğunu.

Ayy yemin ederim 19 yasindaki gencten bahsediyorum, o da sifon özürlü. Bi kez uyardım unutuyorum sen ceksen olur musun dedi arsız.

Annesine cok soyluyoruz bu boyle olmaz diye, hatasini kabul ediyor ama kazik kadar oldu ne yapayim diyor. Eh gecti borun pazari tabi.

Bi de hayatta hicbir gayesi olmayan surekli mutsuz tiplerden. Herseyden sikayet ediyor, omur torpusu yeminle. Neyse ben yine de kınamayım :)

Aynen asla kınamıyorum aksine öğretmeye çalıştım bu zamana kadar. Allah korusun kınamam sonra evladımda görmek istemem.

Burdaki konudan bağımsız şekilde cümle aralarında kendi övmek de konuya dahil yani? :) diğer yorumlarda bu fark olmadığı için dikkatimi çekmiş olabilir mi ? :) neyse size ban gelmis galiba ,üzüldüm iyi geceler...

Burdaki konudan bağımsız şekilde cümle aralarında kendi övmek de konuya dahil yani? :) diğer üyelerin yorumlarda bu fark olmadığı için dikkatimi çekmiş olabilir mi ? :)
Ayrıca kendinizi bu kadar önemsemeyin yahu sadece sizin yorumlarınız genelde ilginç geldiğinden sizi hatırlıyorum, yoksa sizinle ne gibi derdim olabilir gerçek hayatta görüp konuşmuşluğum olsa dahi sizin tarzınızda kendini öven insanlarla zaten ..... yarıştırmam. Hayat tarzım bu değil ;) umarım yeterince anladınız.

Kesinlikle cevremde çok görüyorum bunu ve artık ilgisiz anne olduğumu bile düşünüyorum bazen. Çünkü ben sürekli çocuğum terledi mi diye sırtını kontrol etmiyorum. Hafif bi terlemede hemen ustunu degistirmiyorum. Yemeğini yemediği zaman arkasında elimde tabakla tüm evi dolasmiyorum. Sokağa parka gittiğimizde kıyafetini onemsemiyorum batırdığı kadar batiriyor heryeri toprak oluyor. Yemek yerken üzeri battı mi diye düşünmeden 1 yaşından itibaren ellerine kaşığı tutuşturuyorum kendileri bu yüzden hemen yemeği öğrendiler. Geçen gün arkadaşım 5 yaşındaki cocuguna yemeği kendi yedirirken benim daha 2 yaşına gelmeyen bıdık eliyle hepsini yedi bitirdi her yeri battı tabi üstünü değiştirdik. Kendi yemeğe alıştığı için de ben yedirmeye calissam da kızar kendi yemek için kaşığı elimden alır. Ama elleriyle yediren bazi arkadaslar bunu garip buluyor. Herkes 37 derece ateşle çocuğu hastaneye götürürken ben 39 larda sürekli Kadir Tuğcuyu okurum kendimi rahatlatmaya çalışırım. Sonra çocuğa ilaç vermeyen doktora götürmeyen ilgisiz anne olarak görürler beni. Daha çok şey var belki ama cidden en umursamaz da ben görünürüm. Ayakkabi giymesine bile iki yaşından sonra yardim etmem. Hic zamanın ideal annelerinden değilmişim meğer:anne:

Burdaki konudan bağımsız şekilde cümle aralarında kendi övmek de konuya dahil yani? :) diğer üyelerin yorumlarda bu fark olmadığı için dikkatimi çekmiş olabilir mi ? :)
Ayrıca kendinizi bu kadar önemsemeyin yahu sadece sizin yorumlarınız genelde ilginç geldiğinden sizi hatırlıyorum, yoksa sizinle ne gibi derdim olabilir gerçek hayatta görüp konuşmuşluğum olsa dahi sizin tarzınızda kendini öven insanlarla zaten ..... yarıştırmam. Hayat tarzım bu değil :KK66: umarım yeterince anladınız.
Kendimi övmek? Yaptığım yorumun neresinde kendimi övmek var? Esleri kiyasladim . Kaldi ki ovedebilirim istersem.O anki egom ve ruh halim ne isterse o yani:KK66:
Tanımadığınız bir insanın hayat tarzı hakkında yorum yapmak sizce de yersiz ve fazla iddalı bir durum degil mi?:KK66: kendimi ovup ovmemek benim tercihim ama övmedim siz oyle anlamak istemissiniz. Dikkatinizi cekmis gibi davranmiyorsunuz, benim taaa bilmemne zaman söylediğim birseyden alakasiz bir bağlantı kurup laf soktugunuzu zannediyorsunuz . Isterseniz tekrar bakin yazdığınıza. Beni tanımıyorsunuz,esimi de. Suriyeli birisini calistirmak ile bir insanin evinde sürekli bir bakici olmasindan hoslanmamanin, sosyeteyle kiyaslamakla ne alakasi var?Cok ucuz paralara 1500 lira gibi bakıcı tutanlarda var sonucta,ve gayette kelli felli kodomanlarda yapiyor bunu.Ben kendimi cok onemsemiyorum ama siz beni ve yorumlarimi fazla onemsemis olmalisiniz ki,benim bir başkasının konusunda yazdigimi alintilayarak cevap yaziyorsunuz. Bence yorumumda ilginc birseyde yok nesi ilginc geldi?neyi ima etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama tanımadığım birine kendimi ispatliyacak degilim,zira rizkimi veren Allah,kullar konusuyor işte böyle. Demekki reelde tanısanız nelerimi inceleyeceksiniz :) ilginizi cekicek. Ben baska biseyden bahsediyordum diyorum ki benim esim hoslanmaz oyle evde surekli birisinin olmasindan,eve temizlikci gelcek diye yine mızmızlanıyor ama herkesin hayati baska
Cocuga benim bakmami ister demek istiyorum konuya istinaden,siz sizin esiniz suriyeli kadin bulmustu ucuz calisiyor diye diyorsunuz. Bunun para ve sosyeteyle bi alakasi yok.Size duymak istediklerinizi soyleyim,evet esim kendine bana ve evimize her turlu parayi harcar ayni zamanda luksumuze de ama surekli uyanik, paragoz yarim yamalak is yapip giden ,esimin bilgisayarlarının tozunu bile almadan giden kadinlara para yedirmekten bıktığı icin, ucuza çalışan birisini buldu ,hoş o kadinla da yollarimizi ayirdik. Evet simdi kendimi övmüş oldum:işsiz:

Kendimi övmek? Yaptığım yorumun neresinde kendimi övmek var? Esleri kiyasladim . Kaldi ki ovedebilirim istersem.O anki egom ve ruh halim ne isterse o yani:KK66:
Tanımadığınız bir insanın hayat tarzı hakkında yorum yapmak sizce de yersiz ve fazla iddalı bir durum degil mi?:KK66: kendimi ovup ovmemek benim tercihim ama övmedim siz oyle anlamak istemissiniz. Dikkatinizi cekmis gibi davranmiyorsunuz, benim taaa bilmemne zaman söylediğim birseyden alakasiz bir bağlantı kurup laf soktugunuzu zannediyorsunuz . Isterseniz tekrar bakin yazdığınıza. Beni tanımıyorsunuz,esimi de. Suriyeli birisini calistirmak ile bir insanin evinde sürekli bir bakici olmasindan hoslanmamanin, sosyeteyle kiyaslamakla ne alakasi var?Cok ucuz paralara 1500 lira gibi bakıcı tutanlarda var sonucta,ve gayette kelli felli kodomanlarda yapiyor bunu.Ben kendimi cok onemsemiyorum ama siz beni ve yorumlarimi fazla onemsemis olmalisiniz ki,benim bir başkasının konusunda yazdigimi alintilayarak cevap yaziyorsunuz. Bence yorumumda ilginc birseyde yok nesi ilginc geldi?neyi ima etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama tanımadığım birine kendimi ispatliyacak degilim,zira rizkimi veren Allah,kullar konusuyor işte böyle. Demekki reelde tanısanız nelerimi inceleyeceksiniz :) ilginizi cekicek. Ben baska biseyden bahsediyordum diyorum ki benim esim hoslanmaz oyle evde surekli birisinin olmasindan,eve temizlikci gelcek diye yine mızmızlanıyor ama herkesin hayati baska
Cocuga benim bakmami ister demek istiyorum konuya istinaden,siz sizin esiniz suriyeli kadin bulmustu ucuz calisiyor diye diyorsunuz. Bunun para ve sosyeteyle bi alakasi yok.Size duymak istediklerinizi soyleyim,evet esim kendine bana ve evimize her turlu parayi harcar ayni zamanda luksumuze de ama surekli uyanik, paragoz yarim yamalak is yapip giden ,esimin bilgisayarlarının tozunu bile almadan giden kadinlara para yedirmekten bıktığı icin, ucuza çalışan birisini buldu ,hoş o kadinla da yollarimizi ayirdik. Evet simdi kendimi övmüş oldum:işsiz:

Bu kadar sinir bünyene zarar. Ben sizi sürekli takip etsem her yorumunuza yorum yazardım. Sadece burdaki absürt geldi söyledim. Ister övün ister övmeyin kendinizi. Gerçek hayatta da insanları durduk yere inceleyen biri değilim sadece söyledikleri ile yaşadıkları arasında fark olanlara şaşırırım sonrasında hayatıma devam ederim. Sizin bu kadar takacağınızı bilsem o yorumu da yazmazdım. Dışardan gelen farklı yorumlara kapalısınız belli ki.Kendi bakış açınızla size mutluluklar.

Bu kadar sinir bünyene zarar. Ben sizi sürekli takip etsem her yorumunuza yorum yazardım. Sadece burdaki absürt geldi söyledim. Ister övün ister övmeyin kendinizi. Gerçek hayatta da insanları durduk yere inceleyen biri değilim sadece söyledikleri ile yaşadıkları arasında fark olanlara şaşırırım sonrasında hayatıma devam ederim. Sizin bu kadar takacağınızı bilsem o yorumu da yazmazdım. Dışardan gelen farklı yorumlara kapalısınız belli ki.Kendi bakış açınızla size mutluluklar.
Sinirli degilim ki :) sizin yaptığınız yorum değildi,kendinizce tiye almaktı ya da baska seyler ima etmeye çalışmaktı. Ben kendimi kimseyle kiyaslayacak kadar basit gören bir insan degilim ki sosyete vs ile kıyaslayım. Kendimi herhangi bir kalıba ve sifata sokacak kadar da basit görmüyorum sosyete,zengin,entel,elit,fakir,güzel,cirkin, vs.
Siz bence bazi seyleri carpitiyorsunuz soyledikleri ve yasadiklari diyerek
Ben burada ben dunya zenginiyim,sosyeteyim,cok param var diyipte esim suriyeli çalıştırıyor demisim gibi konusuyorsunuz. Ya beni kendi soyledigimle itham ediyorsunuz benim yorumum gayet düz ve normal bir yorumdu surda okuyan hicbir üyenin sizin gibi düşündüğünü zannetmiyorum

Back
X