- 30 Nisan 2016
- 3.983
- 9.402
- 158
- Konu Sahibi GunesinKizi35
Ben bu konuda size katılmıyorum. Çocuk yakınında iyi okul varken neden o kadar yolu çeksin? Ama yakınlarda iyi okul yoktur, şu vardır bu vardır, çocuk o yolu çekmeye mecburdum. O zaman çeker.İşte diyorum ya o katıldığım eğitimdeki konuşmacının dediği gibi onlar düşünmeden bile düşünülen bir nesil yetişiyor. Bir konu okudum eleştirmek için yazmıyorum bunu ama çocuğum servisle 1.5 saatini okula gidip gelmek için harcıyor gibi bir konuydu. Çocukların baş etmek zorunda kalması gerek en küçük konu trafik bizim günümüzde. Çağımız o kadar kötüye giderken çocuğun yemediği yemekten içmediği sudan uzun gittiği yoldan şikayetlenir olduk.
Mesela ben ilkokuldan beri yaklaşık 8 saat okulda olmaktan, saatlerce ödev yapmaktan hatta bazen çok ödev verilmesinden dolayı çok ama çok fazla yoruldum. Bu durum ilkokuldan liseye kadar (lisede dahil) böyleydi. Eğer az zamanlı ve az ödev verilen veya hiç ödev verilmeyen bir okul olsa kesinlikle oraya giderdim. Ama mecburdum, çektim. Okul yolu konusunda da durum aynı işte.
Konuda bahsettiğiniz şeyde size hak veriyorum. Çocuklar ellerinde tabletle doğuyor. Çocuk huysuzlanınca hemen telefondan çizgi film açan kaç anneye şahit oldum.
Toplum baskısı çocuk doğurmak değil de çocuğu iyi yetiştirmek olsaydı keşke. En güzel baskı olurdu.