Nasıl Bir Oyunun İçindeyim Allah'ım!!!

aybuke07

İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
6.614
95
363
Antalya
nasıl anlatsam nereden başlasam bilemiyorum,

o kadar çok birbiriyle bağlantılı konular kii en başını bile bulamıyorum...

görümcemmm,, ben ona emitasyon diyorum...

neden mi?

eşimle evlendik... iş nedeniyle başka şehre yerleştik, orada 1 yıllığına eşyalı kiralık daire tuttuk, 1 yılın sonunda tayin isteyip eşimin memleketine yerleştik. o arada görümce nişanlandı, benim de eşyalarım yok, onun da,, aynı anda ev düzmeye başladık, ama o da ne? benim aldığım herşeyin aynısını o da almaya başladı, mobilyalar, perdeler, tv, beyaz eşyalar, tabak takımı, tencere takımı, aklınıza ne gelirse...resmen kopya bir ev oluşturdu kendine.. tabi ben de bir yere kadar patladım ve eşime sitem ettimeyvahedigeldismile bunun üzerine eşim benim haberim yokken kardeşine mesaj atar, televizyonun bari aynısını alma der,ohaoldumsmile sonra olanlar olur...

gerideki 4 görümce birleşip, sen benim kardeşimi kıskanıyorsun, mutluluğunu istemiyorsun diyerek bana demediklerini bırakmadılar..

derken aradan 2 yıl kadar zaman geçti, biz bu süre zarfında hala görümcemle konuşmuyoruz. ben hamile kaldım , hamile olduğumu da kimseye duyurmadım, ama malesef kii, bebeğimi kaybettim, benim bebeğimi kaybettiğimi öğrenen görümcem çok çok sevinir, adeta dans edercesine, oohh iyiki de düşürmüş, bir de utanmadan hamile kalmış der, aradan 4 ay sonra ben yine hamile kaldım, benim hamile olduğumu öğrenen görümcem , inşallah doğuramaz, çatlar kalır, vs.. gibi sözler söyleyerek öfkelenir.

bunlarıysa bana doğumdan sonra bebeğime bakmaya yardımcı olmaya gelen eşimin yeğeni anlattıı, eşim o gece yeğenini yalan söylüyorsun diye evden kovdu

ortalık yine karıştı, herkes alev e yani eşimin yeğenine tavır aldı, görümcemi savundu herkes. Kesinlikle yalan söylüyor alev , uyduruyor dediler, beni ikna ettiler,

ve şimdi sonuuçç!!

alevle görücem barışmış ve kanka halindelerklava:

kim doğru söylüyor çıldıracamklava:

siz birisi size iftira atarsa o kişiyle hiçbişey olmamış gibi yola devam edebilir misiniz?

yoksa alevin anlattığı bütün o şeyler doğru muydu?

lanet görümcem ölmüş bebeğimin arkasından gerçekten sevinmişmiydi?

vee dünya güzeli kızım için hamile kaldığımı öğrendiğinde, inşalah doğuramaz, karnında kalır çatlar demiş olabilir mi??

ooofff çıldıracaaaammmm:gitme:

Aynı eşyaları almasına neden bu kadar bozuldunuz yani küsecek kadar.
Sizin zevkinizi beğenmiş heveslenmiş demek ki.
Diğer soruların cevabını burda kim bilebilir?
Görümce ile yeğeni yüzleştirip onlardan soracaksınız.
En doğrusu aranızda çözümlemeniz:hulya:

siz birisi size iftira atarsa o kişiyle hiçbişey olmamış gibi yola devam edebilir misiniz?

yoksa alevin anlattığı bütün o şeyler doğru muydu?

lanet görümcem ölmüş bebeğimin arkasından gerçekten sevinmişmiydi?

vee dünya güzeli kızım için hamile kaldığımı öğrendiğinde, inşalah doğuramaz, karnında kalır çatlar demiş olabilir mi??

Bana biri iftira atsa asla onunla birdaha bırak samimi olmayı aynı ortamda bile bulunmam....
Daha sonraki sorularınızıbizler bilemeyiz....
Alevin anlattıkları belki doğru belki yalan...
Ne farkeder.... Zaten küssünüz ve görüşmüyorsunuz görüceniz bunları yapmış olsa ne olur yapmamış olsa ne olur....

Bende sinir olurum benim aldigim seyin aynisini alinmasina tmm zevkler uyar kazak alinir.Kolye alinir falan ama oturma grubunuda ayni alinmazz yuh ya!
O beddua olayina gelincce ciktigi yere geri doner sen hic canini sIKMA degmeyen insanlar icin...Bosverrrr sumuklu gorumcen icin deger mi?
Sen kalbini temiz tut kimsenin ettigi yanina kalmaz bunu da aklindan cikarma arkadasim...

amaaaan..
küssünüz sonuçta..
hiç dert edinmeyin bence..

aleve de başlarım görümceye de... :umursamaz:

eşya meselesi zaten hiç sıkıntı değil.

Öncelikle mobilya konusunu deginmek istiyorum ...

Aslinda bu hic ama hic önemli degil ..

Yani sorun yapilacak kadar degil ..

Demek ki görümceniz sizin zevkinize hayran kalmis ve ayni seylere sahip olmak istemiss ..

Bu herkesin özgür secimi ..

Bu konuda kendinizle gurur bile duyabilirsinizz ..

Sizin begendiginiz seylerin insanlar tarafindan da begeni gördügü icin ...

1-2 ay öncesinde benzer bir durumu ben de yasadim ...

Cok hosuma giden bir cizmeyi aldim ..

Daha sonra aynindan ama fark etmeden eltimin de aldigini görünce aramizda su diyalog gecti ...

" - Bak sen .. Demek sen de benim cizmemden aldin .. Tevekkeli zevkli hatunumdur ! "

" - Aman eslerini karistirmadan giyinelim .. " Ve gülüstükk ...

Tabiki bu bir mobilyayla kiyaslanamaz ama sonucta anlayisli olmak gerekli...

Bebek konusuna gelince ...

Bu anlattiklariniz korkunc birsey ...

Ben de iki kez cok isteyerek sahip oldugum bebegimi malesef kaybettim ...

Bunun ne demek oldugunu cok iyi biliyorum ...

Benim bu durumuma sevinecek birini sanirim ömür boyu affedemezdim ...

Ama suda bir gercek ki ...

Bunlarin hepsi bir rivayett .. Görümcenizin agzindan birebir duymadiginiz icin ...

Belki de hepsi uydurulmus birer iftira ...

Kim masum bir bebegin ölmesinden mutluluk duyabilir ...

Hele de kardesinin evladiysaa ? ..

Bu arada ALLAH evladiniza uzun ve saglikli ömür versin ...

Ben birseyi merak ediyorum ... Size bunlari anlatan esinizin yegeni kac yasinda ?

Yani eger 18 den asagiysa henüz kilisiligi oturmus denemez ...

Yapacaginiz en iyi sey :

Kendi kendinizi yeyip bitirmek degill .. Arkadasin da dedigi gibi bir araya gelmek ve sakince konusmak ve durumu aydinlatmak olacaktirr ..

Malesef sevdigimiz bazi kisilerden ( kuzenim ) ummadigimiz nice ihanetler gördük ..

Ama size sunu samimiyetle söylüyorum ..

Bana beddua edildiginde dahi agzimi acip tek kelime etmedim ...

Sadece cok sarsildim , dünyam yikildi ..

Ona verdigim tek ceza .. Beni kaybetmesi oldu ..

Tabiki hicbirsey olmamis gibi yolumuza devam edemeyiz ...

Ama hayattan ders alarakk , adimlarimizi saglam basarak , insanlara zayifligimizi göstermeyerek devam edebiliriz ..

Ben kuzenimle uzun bir süre görüsmedim ama zamanla AFFETTiM ..

Ama bana yapilani UNUTMADIM .. Affetmek unutmak degil cünküü ....

Konusuyorum ama samimi degilim ..

Artik kalbimde böylelerine yer yok ...

Son düzenleme:
iyi de zaten konuşmadığınız bir insan size beddua etse ne olur etmese ne olur?
hem sizin hakkınızda bir iftira göremedim ben. sadece ortada bir yalan dönüyor; görümce mi alev mi söylemiş belli değil.
he küsme konunuz da ayrı bir alem, eşyalarımın aynısını aldı diye.
bırakın alsın canım size özel mobilyalar değildi sonuçta, ne isterse onu alır..

salla gitsin..beddua da doner dolasir basina gelir o kisinin..sen ne keyfini kaciriyorsun..bosver..

Öncelikle görümcenle kötü olmanin sebebi esinle sensin arkadasim.

Sen esine bana göre cok gereksiz bir konuda sitem etmissin esinde bunun üzerine kardesine sitem etmis.
Ha el kizinin dolduruslari ile kalkip bana tavirmi aliyorsun diyen görümcende diyer kardesleri ile birlesip sana cephe almis.....

O iftira konusuna gelince sadece sunu diyebilirim

Insanlardan hersey beklenir, görümcen o sözleri söylemisde olabilir, ama ayni sekilde o kuzen iftirada atmis olabilir...yani kimsenin bu konuda günahini alamazsin!

Lakin söyle birseyde var, esin kuzeni evden kovacak kadar bu olaya tepki göstermis ise, vardir bir bildigi, neticede o kuzenini senden daha iyi taniyordur öyle degilmi?

Her ne olursa olsun, bence bunlari daha fazla kafana takma güzelim, görümcen böyle bir beddua etmis ise, döner dolasir kendine basina gelir gelen....o alev denilen sahisda böyle bir iftira atmissa, oda onun günahi vebali.

Sen esinle mutlu olmaya bak....:1hug:

Tatlım keyfini bozmaya değmez boşver eşini arkana al gerisine yol ver gitsin...

bende aynı senin düştüğün duruma düştüm ve ikisinide bir araya getirdim ikiside birbirinini üzerine attı biri sen uyduruyorsun dedi diğeri yok sen söyledin dedi...

ama doğru ortaya çıkmadı...bende ikisi ve eşim yanımda iken dedimki bunu söyleyen Allahından bulsun hemde öyle birşey olsunki bende yaa siz bana böyle yapmıştınız Allahta cezanızı verdi diyeyim dedim sizi Allaha hayale ediyorum dedim....

ve çekildim bidahada ikisiylede muhattap bile olmadım selam selam okadar ve onlar yine iğrençliklerine patavatsızlılarına devam ediyorlar ister benim hakkımda olsun ister başkaları hakkında huylu huyundan vazgeçmiyor...

senin daha doğmamış çocuguna ve ölen meleğine laf etmişse bile bırak bu dünyada değilse bile ahirette illaki hesap verecek...

Ve ne sen ne ben nede bizim gibi durumda olanlar bu lanet insanların sözlerinden dediklerinden kurtulamıyor....Allaha havale ediyorum benim etrafımdaki senin etrafındaki ve böyle insanların hepsini...

Olaylar başında başlamış zaten canım negatif gitmeye..
Bende sinir olurdum kopya hayatları sevmediğimden belki..Ne gerek varki,kendine has bir zevki yok mu derdim..
Bunun örneğini vermem gerekirse alt katımızdaki yenge ne yaparsa onun altında oturan hala yani görümcesi de aynısını yapıyor.Mobilyalarını değiştirdiler,aynı renk.Tül perde stor yaptırdılar renk koduna kadar aynı.Evler birbirinin aynı oldu çok komik:)
Bilemiyorum insanlar bir garip o yüzden ne Alevin ne de görümcenin düşünceleri için fikir beyan edemiyorum.Ama bir halanında canı kanı olan yeğeni için bu tarz birşeyler söyleme ihtimali yok gibi geliyor.Haaa olaylar buraya getiren bir kadının dememeside imkansız gerçi ya..
En mantıklısı hepsinden uzak kalman canım..Bal kızınla hayatın tadını çıkar sen..
Ne görüş,ne evine al..Kafan rahat olsun..
Güzel kızınıda öpüyorum

belki iftira değil de abartma olabilir diye düşünüyorum bazı insanların öyle huyları vardır
yada görümcenin sırf size inat siz artık görüşmüyorsunuz diye çok samimi olmuş olabilir
ama olaylar biraz da abartılmış ve nerelere gelinmiş altı üstü eşya yanlız çıkıp biz buınu almaktan vazgeçtik diyebilirdiniz
veya büyüklük yapıp barışmaya bir dal uzatmaya çalışabilirdinz sonuçta eşinizin size olduğu kadar kardeşine de ihtiyacı var

büyük bir ihtimalle söylemiştir canım. yaptığı terbiyesizilikten başka bişey değil cahil birisi demekki. böyle sözlere takılıp kendini üzmeye bile değmez söz sahibine yakışır döner dolaşır kendisine döner. boşver sen yinede bişey söyleme. benim görümcemin söylediği kendi kulağımla duyduğum sözü inkar etti ben yalan söylüyormuşum iki akrdeşin arasını açmak için uğraşıyormuşum felan. kaynanamda duyduğum şeyi yalanladı. ama bir gün eşim kendi ağzından öğrendi yalan söylediğini ve bir daha inanmadı hiçbirisine. kendi ağzıla yakalnır o sen merak etme allaha havale et. eşinle ve kızınla mutluluklar.

Böyle kardeş olsa ne olmasa ne mutluluk huzur kaçıran patavatsız insanlar hayatında olsa kime yararı ne klava:

hayatından sonsuza kafdar çıksa daha çok büyük iyilik etmiş olur...

Bazı şeyleri bilmemek bilmekten daha hayırlıdır derler
görümceniz sizin hakkınızda beduua etmiş olabilir ama siz ona değer vermiyorsunuz bu kadar üstünde durmayın bence Allah havale edin ve çekilin kenara lafı deştikçe kokusu çıkar derler büyükler o yüzden sessiz kalmak bence en mantıklısı bilmiyorumkismile

eğer böyle büyük bir beddua etmişse zaten ağzından çıkıp yakasına yapışır ve zaman sana mutlaka gösterir kimin doğru kimin yalan söylediğini :1closedeyes:

Bence görümceniz zamanında bazı şeyler hakkında doğru söylemiştir..

eşya meselesini eşinize yansıtıp düşman kazanmanız pek doğru olmamış bence..zaten gelin göze çabuk batar,en ufak söz dallanır budaklanır..alırsa alsın sonuçta sizin paranızla alınmadıktan sonra sorun yoktur bence..

beddualara gelince;eşinizin attığı mesajdan sonra haliyle düşmanı kazanmışsınız..ee hele ki fesat bir insanla uğraşıyorsanız bu tür sözleri göze almak durmundasınızdır..yani öyle birinden çok hayırlı dualar beklemeniz yanlış olur sonuçta..zaten beddua arkadaşların dediği gibi sahibine geri dönecektir..üzmeyin kendinizi.

insanların beynine ve diline hükmedemezsiniz malesef..dilin kemiği yoktur..herkes herşeyi düşünebiir ve söyleyebilir.önemli olan bunlara karşı sizin kendinizi yıpratmamanız..bakın ne güzel dua edin ki eşiniz sizden yana,ya o da onlardan yana olsa ne hissedecektiniz hiç düşündünüzmü?.. bence şükredin eşiniz size yan çizmemiş.diğerlerinide kulak ardı edin,mutlu günleriniz gördükçe zaten kahrolacaktır kendileri..hiç üzülmüş ve takmış gibi yapmayın,sizi yıprattığını anlaması onu daha çok sevindirecektir...

muhatap olma olmama seçimi ise size kalmış,herkesin fıtratı farklıdır çünkü...

arkadaşım alsın almışsa o ayrı sen ayrı evlerde kullancaksınız eşyayı bunu neden bu kadar büyüttünüzki...demekki senin zevkini beğenmiş bundan gurur duymalısın bence..birde şuna takıldım yaşın kaç bilmiyorum ama arada laf taşıyan insanların ağzına bakıpta evliliğini eşinin ailesinle aranı bozup huzur kaçırmanı hiç doğru bulmadım.biraz mantıklı olun.o onu demiş bu bunu.dedikodu her zaman insana zarar verir.her söylenen söze bir anlam yükleme.görüşmüyormuşsun zaten tamam işte.birisi sana gelip ondan söz açarsa kapat de başka şeyler konuşalım de.şimdi kanka olmuşlar olurlar tabi.bazen biraz akıllı olup karşındaki kişinin dostmu düşmanmı olduğunu kestirebilmelisin.bebeğin için kötü konuşmuşsada kendi düşünsün o hiç anne olmıycakmı?boşver bunları sorgulama yaşamana bak sen..

ayy aynı seyler benımde basıma geldı evet benıde hıc hosuma gıtmez aynı seylerın olması. ben kımsede olmayan bısey olsun,adece bana ozel olsun dıye heryerı dıdık dıdık eder bulurum onlarda hazırcı gıbı aynı seyı alırlar . ben hayatta boyle bısey yapmam ama kendıne bunu layık goren varsa sorun etmeyın. ben artık atmıyorum. sızın ıcın onemlı olan kısılerın dedıklerını ve yaptıklarını onemseyın. onemsız ınsanların yaptıkları fazla onemsenmemelı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…