nasıl bir sona doğru gidiyoruz bilemiyorum

didos86

hayat bir maraton
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
1.099
927
323
merhaba arkadaşlar,
dertleşecek, paylaşacak kimsem olmadığı için yine buraya yazma kararı aldım.eşimin şahıs şirketi vardı.(aslında 4 ortalardı ama sağolsunlar şimdi kimse yok yanımızda) bu şirkete ait alacaklar alınamadı, borçlar yığıldı.
eşim 2 haftadır şehir dışında.yevmiyeli olarak bir iş buldu, çalışıyor.
eşim gittikten sonra önce muhasebeci evrak göndermiş.parasını ödemediğimiz için işlem yapmıyorum gelin alın dosyanızı diyor. sonra geçen gün suyumu kestiler 2 küçük bebeğim var.kafayı yedim.eşimi aradım para bulamadı.ben buradan borç harç ayarlayıp açtırdım. korkum bitmedi gerçi daha sırada elektrik, doğalgaz var (
en son ise odeyemediğimiz kredi için bankadan evrak geldi. 22.000 tl 7 gün içinde istiyorlar.kredi ile ilişiğimiz kesilmiş.satacağım bir evim olsa düşünmeyeceğim. parça parça onlarca yere borcumuz var.herkes yakamızda. eşimle de aramız kötü idi. konuşamıyorduk. çok şükür aştık o sorunları.oturup konuştuk. beni gerçekten anladığını bilmiyordum dedi. eşimle herşey yolunda, bu sefer bize tüm müddet verenler peşimizde.
eve haciz gelmiyormuş ama ya bu sefer eşimi kolundan tutup götürürlerse biz ne yaparız.ev sahibi yakında çık diyecek biliyorum.3 ay doldu kira veremedik. kayınvalidem ile aynı evde oturup ben işe girecektim. o da olmadı.kv tarafından bir takım nedenlerden olumsuz oldu. kızlarım da bana çok düşkün.emziriyorum hala.nasıl bırakırım. o kafa ile zaten nasıl çalışırım.çalışmazsam ne yaparım.eşim tek başına yetişemiyor.zaten en yakın arkadaşlarından darbe yedi.onun morali daha bozuk.
araştırdım kaymakamlığa bağlı yardımlaşma vakfından yardım yapılıyormuş.gittim.ekrandan bakıp eşinize ait şirket görünüyor dediler.dedim o şirket heryere borçlu, kiram faturalarımı ödeyemiyorum, çocuklarıma bakamıyorum. bizim yapacağımız birşey yok dediler. oradan çıktım yarım saat oturup ağlamışımdır. millet yanıma gelip soruyordu.
bazen diyorum kime ne ettik ne bu hale geldik, bazen diyorum bu bir sınav her halimize şükür diye. şu sıralar zaten hiç yapmazdım kızlarıma bağırıp duruyorum. bilemiyorum çevrenizde bu halde olup düze çıkan oldu mu.elbette Rabbim ol derse neler olur. ama artık ben sonumuzu göremiyorum. eşim bir ara intihar etmekten bahsediyordu.. artık onu arayıpta şuradan şu evrak geldi diyemiyorum. gerçi şu sıra biraz daha iyi gibi ama korkuyorum işte.her zaman yanındayım diyorum, ben diyorumda o bir erkek olarak bizi bu durumlara sürüklemek istemediğinden bunalıyor.
arkadaşlar başınızı ağrıtıyorum. birkaç yere iş başvurusunda bulundum. çocukları ne yapacağım bilmiyorum ama iş arıyorum.düşünüyorum, dua ediyorum sanki çırpındıkça batıyoruz gibi geliyor.umarım bir gün bu günler de geçer.
umarım kimse bu durumlara düşmez. hele ki evladı varsa.çocuk yokken aç da uyur insan, soğukta da oturur ama evlat söz konusu ise yoklukta insanın yüreği yanıyormuş.Allah benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun. umarım pozitif birkaç örnek vardır. umutlarım ateş böceği gibi bir yanıp bir sönüyor. nefes aldığımız sürece gerçi her zaman bir mucize ihtimali var.
uzun oldu okuyan, dua eden herkese teşekkürler. sevgiler

Geldi mi üstüste geliyor ne yazık ki.
Ama nolur çocuklarınıza yansıtmayın.
Onlara her zamankinden daha çok sevgi gösterin hatta.
çünkü onlar ne kadar küçük de olsa anlıyorlar.
Bir gün kızım emziriyordum çok gerğin ve ağlar bir şekilde.
Babam öyle kızdı ki bana.
Emzirme şu anda zehir akıyor dedi.
Sütünden geçecek dedi.
Neyse ki geçti o günler.
Birşeyi de farkettim.
Ben çocuklarımı ne kadar mutlu edersem önümde kapılar o kadar çok açılıyor.
Geçecek elbette.
İnanın hiç bitmez sandığınız o kötü günler geçiyor.
Kendinizi toplayıp çalışabilseniz keşke. Çocuklarınıza aileniz ya da kayınvalideniz baksa.
Çocuklarınızın zaruri ihtiyaçlarını karşılarsınız en azından.
Bol bol dua edin.
Allaha sığının. Mutlaka geçecektir.
Geçeceğine inanın.

cnm ya inanır mısın dün bnm aklıma ddüştün acaba ne yaptı falan diye aklımdan geçirdim eşinle düzeldiğinize sevindim canım umutsuzluğa kapılma ne olur her gecenin mutlaka bir sabahı var bizzat kendim yaşadım buda geçer mi dediğimiz neler geçmediki..biz annem ve ablamla ne yokluklar gördük biliomusun kaç geceler aç yattık eşyasız evde kaldık ooy oyy ama şimdi çok iyi şartlara sahibim çok şükür çok çalıştık ablamda bende annemde canım senin işe girmen şart gibi gözüküo çocukların sana düşkündür anlıyorum ama hepinizin iyiliği için bunu yapman lazım annelik fedakarlık demek ben bunları atlatacağınıza inanıyorum ne şirketler batıyor çıkıyor sen hep umut ışığını yanık tut eşinede çocuklarınada hissettir bunu her derdin dermanı vardır mutlaka bi aile büyüğün falan yokmu şöle borç verebilecek kapasan krediyi sende işe girsen sonra o kişiye ödeseniz ..

Her kışın bir baharı vardır,
Her sınavın ise bir mükafatı...Ben buna inanıyorum. Bu dünya ya gelen her insan maddi, manevi, ailevi ya da daha özel sorunlarla imtihan ediliyor. Bu durumda isyana düşmeyin ne olur.
Kaynananın yanına neden taşınamıyorsun ? ve senin ailenin durumu ne görüşüyor musun ? Bunlar önemli. Çocuğuna bakacak var ise bişekilde iş bulman gerek. Hatta hafta sonu tatil olursa ek iş de yaparsın. Eğer yok ise ev işine gidebilirsin onları bi yere otutturur iş yaparsın zor olur ama inşaallah insaflı birine denk gelirsin.
Ama evrene pozitif düşünce gönder -ki geri dönsün. Olumlu düşün rabbim ne zorlukları ferahlara çıkarmış inancını kaybetme.

bazen ağlıyorum açılıyorum, dua edip rahatlıyorum. şükrediyorum. kızlarım hergün yeni birşey öğreniyor gülüyor oynuyoruz.bazen ise onlar gık dese bana batıyor.sanki o masumların günahı ne.bağırıyorum.sonra oturup ağlıyorum.
çocuklarımı mutlu ettikçe kapılar açılıyor demişsin ya bunu yazdım kafama. umarım biraz daha sağlıklı davranışlar sergilerim.
ben iyi değilim çünkü farkındayım. zor günleri atlatttığınıza sevindim.Rabbim bir daha göstermesin. güzel temennilerin için çok teşekkür ederim. yüreğime su serptin

Rabbim yardımcın olsun arkadaşım.. dualarım seninle ve ailenle.. ama inan her karanlık aydınlığa çıkıyor.. sakin ol ve bolca yardım dile Ya Rabbim duyacaktır sesini..

Canım benim Allah yardımcın olsun , hakkınızda hayırlısını versin. Ben tam bilmiyorum ama şirketler iflasını açıklarlarsa bir şeyler oluyordu. Yani ne oluyordu bilmiyorum ama en azından üzerinizde bir şirket değil iflas etmiş bir şirket görünür. Peki evini neden satmayı düşünmüyorsun?

sağol canım Allah razı olsun.yine içimi dökmek istedim.buraya yazınca rahatlıyorum biraz.Rabbim size tekrar yaşatmasın o günleri.yaşayan bilir derlerya aynen öyle. bana pozitif örnek oldun sen. inşallah bizde atlatırız.işe gireceğim başka çıkışım yok gibi.belki eski konumdan hatırlarsın aban öz anne babam abim destek olmuyorki akraba olsun. ki öyle variyetli bir akrabamız yok. eşimde burada değil şu banka işi nasıl çözülür bilemem. en acili o.

Evet çünkü o çocukların istediği sevgi ve şefkat. Onlar değil mutsuzluklarımızın acılarımızın sebebi.
O halde onları kendi sıkıntılarımızı yansıtmayacağız.
Ne yaşarsak yaşayalım..

banka işinide bak ziraat bankasının kampanyası var şuan diğer bankalara olan bütün kredi, kkartı borçlarını toplayıp ödüyo 60 aya kadar vade yapabilio bir bak istersen canım

allah yardımcın olsun tatlım
teşekkürler canım.

benim iki hasta kaynım var. kv onlara bakıyor. evleri de müsait değil ama yine de tek çarem onlar.

Rabbim yardımcın olsun arkadaşım.. dualarım seninle ve ailenle.. ama inan her karanlık aydınlığa çıkıyor.. sakin ol ve bolca yardım dile Ya Rabbim duyacaktır sesini..

sağol canım.

evet aslında gidip sormak lazım.eşimde burada değil.muhasebeciye gitmeyi düşünüyoruz. adama 2 bin borcumuz var.o da konuşur mu bilmiyorumya neyse. evim yok ki canım. olsa lanet olsun diyip satıcam ama yok. zaten bu borçlara 3 kişinin daha el atması lazım.ama resmiyette şirket sadece eşimin üzerine göründüğünden o arkadaşları da attı tekmeyi bize.

mecburen kayınvalide yanına taşınıp çocukları ona bırakıp işe girmeniz gerekiyor. ayrıca kredi çekip tek yere bölünmüş borç güzel bi fikir. eşinizin annesiyle sorun nedir, neden yanına taşınamıyorsunuz ? bence önce bunu aşın kendisiyle. oğlunun hapiste, torunlarının sokakta kalmasından daha önemli değildir heralde hiçbir sorun. umarım tez zamanda bütün sıkıntılarınızı aşarsınız. çok üzüldüm durumunuza.

banka işinide bak ziraat bankasının kampanyası var şuan diğer bankalara olan bütün kredi, kkartı borçlarını toplayıp ödüyo 60 aya kadar vade yapabilio bir bak istersen canım

ay çok sağol canım. biz kara listedeyiz ama belki birşeyler yapabilirler.konuşmak lazım. teşekkürler tekrar

ay çok sağol canım. biz kara listedeyiz ama belki birşeyler yapabilirler.konuşmak lazım. teşekkürler tekrar

ne demek cnm elimden daha fazlası gelse keşke .zaten icralık dosyaları alıyorlar canım gerçekten ihmal etme bi şansını dene derim..

yaşadığın durumları hatta ve hatta daha kötülerini yaşadım canım yıllarca fakat benim bebeklerim yoktu o dönemde..
senin eşin en azından birşeyler yapmak adına çabalıyor benimkinde oda yoktu tek başıma onun borçlarıyla uğraşıyordum..
icraydı alacaklılardı soğuklarda kat kat giyinip donacağım diye ağlayıp ettiğim dualar.. çok düşük bir maaşla işe başlamıştım ordan da hırsız tutmuşlardı beni şimdi nasıl yaşadım nasıl atlattım o dönemleri diyorum..
benim ailem en büyük destekçimizdi babam, kardeşlerim etraftan borç para topladılar borçları kapatacak şekildeki çok yüklüydü miktar.. toplananla bir kısmını kapatmıştık...

sizin yapacağınız ailenizden ve yakınlarınızdan yardım istemek yokluk utanılacak bir şey değil sonuçta tekrar ödeniyor kimseye borçlu kalınmıyor.. sizin biran evvel işe girmeniz en azından bebeklerinizin ihtiyaçlarını karşılamak için iyi olacaktır...
Allahım o küçük bebeklerin yüzü suyu hürmetine sizi aydınlığa çıkarsın inş.

kendi annenizin yanına taşınsanız bir süre olmaz mı?

böyle durumlarda insanın kendi annesi bile acımıyor bazen mesela bizi ananem istememişti yanına...o kadar zorki insan eti ağır derler ya gerçekten doğruymuş bunu yaşayarak öğrendim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..

kayınvalidem en büyük destekçim.kendi annemden yakındır bana.onların evi sobalı ve eski ev soğuk oluyor.bize taşınacaktı onlar ama kv hasta kayınlarımın maaşıyla geçiniyorlar. bir evde sgklı olunca o paraları kesiyorlar.onlar da buna yanaşmadılar. aynı hanede yaşayamıyoruz yani.güzel dileklerin için teşekkürler canım

kendi annenizin yanına taşınsanız bir süre olmaz mı?

kendi annemler abim yengem ve 2 yeğenimle oturuyor.aslında onları bırakıp babamla bana gelseler çocuklara baksalar. yok. kızım Allah yardımcın olsun diyorlar ama birşey yaptıkları yok işte. öbür torunlarını bırakamıyorlarmış. onlar torun bunlar ağaç kovuğu sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…