NASIL BİR TAVIR TAKINMALIYIM

Anteplilerin amiyane de olsa sevdiğim bir lafı var eltim itim,görümcem .ötüm diye:))
Yaaa ben gorumceyim ama bu nasıl bir iş anlamadım bizde gelinden köşe bucak kaçıyoruz..
Arar arar gelin diye yok işim var desem ben geliyorum derr...
Allahım millet kvden gorumceden kaçar biz gelinden :KK70::KK70::KK70:
Pekii gelin için söylenen atasözü yok mu ?:KK51::KK51::KK51:

Yaaa ben gorumceyim ama bu nasıl bir iş anlamadım bizde gelinden köşe bucak kaçıyoruz..
Arar arar gelin diye yok işim var desem ben geliyorum derr...
Allahım millet kvden gorumceden kaçar biz gelinden :KK70::KK70::KK70:
Pekii gelin için söylenen atasözü yok mu ?:KK51::KK51::KK51:
Ben de görümceyim hem de iki gelin var:) ayrı şehirlerdeyiz az ve öz görüşürüz birini aramam bile.Hiç telefonlaşmadığım gelin İstanbula işi düştüğünde gelir kalır bizde.Gittikten sonra ne selam ne sabah.Geldiğinde de kötü davranmam ama mesafem devam eder.
Sizin gelininiz size geldiğinde aşırı rahat ediyorsa ve sosyal çevresi de yoksa size çöreklenip keyif çatmayı alışkanlık haline getirmiştir.Az biraz iş buyurun yavaş yavaş sıvışır:)

Oncelikle canınızı sıkmayın. 3 günlük dünya bakın bebiş de geliyormuş.

Insan Umar bilirim, ama şöyle düşünün siz bebeği kendiniz için yapıyorsunuz. Babanneye annaneye güvenip yapmadınız ki. Boş verin herkes kendi değerini oluşturur. Eğer iletişiminiz iyiyse bir gün k.validenize dersiniz anne kırıldım sana diye. Yok öyle bir iletişim yoksa aranızda sevginizi sayginizi ona göre gösterirsiniz.

Çocuklara gelince bu durumu eşinize söyleyin. Çocuklarla ilgileniyorum ama hamilelik ben yoruyor bir yol bulalım fikir ver falan diyin. Umarım esiniz anlayışlı biridir.

Görümce mevzusuna gelince, ben olsam gitmezdim. Cagirirlqrsa da söylerdim neden sin dakika haberim oldu diye; yok cagirmadilar bir yeri geldiğinde dile getiririm. Neden böyle yaptınız diye.

Siz serin tutun içinizi. Öyle ağlayıp durmayın. Herkes yerinde sağolsun.

Sevgiler
Çok sağolun ama kv de evden bile çıkamıyor rahatsız 13 yıldır fobisi var eve mahkum.
Eşim çok kırılgan hemen üzülüyor stresten uzak durması lazım rahatsız o yüzden ona pek yansıtmamaya çalışıyorum.Tek başıma başımı yiyorum işte anlayacağınız

Pes valla bu kadar sorumsuzluk da olmaz ki. Ama biraz yüzsüz olmak lazım bu zamanlarda. Ayy biraz çocuklar sizde kalsın beni çok yordular diyip üstlerine atmak lazım. Dinsizin hakkından imansız gelir hesabı.
Offfff kör şeytan diyoki kile kapıyı üstüne şöyle 1 hafta kafa dinle

Ben de görümceyim hem de iki gelin var:) ayrı şehirlerdeyiz az ve öz görüşürüz birini aramam bile.Hiç telefonlaşmadığım gelin İstanbula işi düştüğünde gelir kalır bizde.Gittikten sonra ne selam ne sabah.Geldiğinde de kötü davranmam ama mesafem devam eder.
Sizin gelininiz size geldiğinde aşırı rahat ediyorsa ve sosyal çevresi de yoksa size çöreklenip keyif çatmayı alışkanlık haline getirmiştir.Az biraz iş buyurun yavaş yavaş sıvışır:)
Şimdi Allah var evinde de bizde de gelince durmaz yemek salata falan yapar eder toplar kaldırır ama acayip yorucu sohbeti var nasıl ifade edeyim başımız ağrıyor konuşmasından...

Susmaz bi dk bi de abartı
yaparak konuşur bilmediğimiz tanimadigimiz insanların hayatlarını anlatır kii hiç tarzımız değil...

Çalışıyor sosyal çevresi de var Allahtan ;) ;) bunaltan bir yönü var...

Yanii asla arkadaş olarak secebilecegim bir tarz değil...

Çok da seviyorum ama az öz görüşmek her zaman daha iyidir dusuncesindeyim...

Akşam görüşsek sabah kahvaltı edelim diyor...
Avm gidelim diyor...
Pikniğe gidelim diyor...
En son tatile gidelim dediii yokk artık dedimm :KK57: :KK57:

Zaten tipik bir Görümce olmadığım için ( şükür öyle değilim bdv okuyorum ) zaman geçirmek istiyor...

Oyyy oyyy bugünlerde fazla görüştük ağır geldi...:KK70::KK70::KK70:

Hiç oralı olmayın.Sıkmayın canınızı da hatta yarın için çıkabiliyorsanız kendinizi şımartacak birşey yapın,yapabiliyorsanız bebeğiniz için bişeyler almaya çıkın.
Bir süre ev işi ve yemeği sallayabildiğin kadar salla.az biraz aç kalsın ergenler.çocuklar, ergen ve doğaları gereği büyüklere pislik gibi davranırlar.
Gönderemiyorsanız da takmayın ,çok muhattap olmayın.Bebeğinize konsantre olun.
Eltim yok bir görümcem var en başından beri mesafeli durdum çok da rahatım.Arar beni arada,işime gelmezse bakmam sonra da dönmem bile.
Istisnaları olmakla birlikte kayınvalide,gelin,elti görümce can ciğer olamazlar.
Anteplilerin amiyane de olsa sevdiğim bir lafı var eltim itim,görümcem .ötüm diye:))
:))) ne güzel lafmış öyle akşam akşam keyfim yerine geldi vallahi.Ben serin durmanın ötesinde hiç muhattap olmayacam.
Yarın da dediğiniz gibi günümü gün edecem zira artık patlayacam.İnşallah Rabbim bi çıkış yolu göstersin.

Sormayın hergün sinirden ağlıyorum iki çocuk bir oluyor ben saf gibi bişeyler söyleyince birnirlerine bakıp sinsi sinsi gülüyorlar.inanın çok zoruma zoruma gidiyor.
Eşime dedim zaten eğer seneye de gelirse bu evden giderim dedim.
Birde annesi 1 aydır birgün arayıp nasılsın iyi misin yemek yapabiliyormusun bugünde çocuklar bizle yesin demedi
Düşüncesiz yobazlar.. eşiniz niye sesini çıkarmıyo acaba? Eşimin durumu belli zorlanıyo kadın diyemiyo mu? Böyleleriyle mesafeli olun.. eşinizle de konuşun yanınızda olsun sizin halinizden anlasın biraz..

Adamın 2.evliliği insan biraz ders çıkarır da tecrübe edinir eşine yüklenmelerine izin vermez.. inşallah anlayışlı merhametli bi eşiniz vardır

Düşüncesiz yobazlar.. eşiniz niye sesini çıkarmıyo acaba? Eşimin durumu belli zorlanıyo kadın diyemiyo mu? Böyleleriyle mesafeli olun.. eşinizle de konuşun yanınızda olsun sizin halinizden anlasın biraz..

Adamın 2.evliliği insan biraz ders çıkarır da tecrübe edinir eşine yüklenmelerine izin vermez.. inşallah anlayışlı merhametli bi eşiniz vardır
Eşime artık bişey demiyorum.Çok alıngan.Zorlanıyorum deyince yemek yemiyorum diyo.Bu kez ben üzülüyorum.
Eşim dedi zaten seneye hayatta kabul etmem dedi.Oda ağzıma bir parmak bal çalıyor işte:(
Zaten artık bitti ne ararım nede sorarım onları

Can'ım özele gidiyorsan jinekologuna git de ki son iki gündür su içsem kusuyorum beni bi yatırın serum takviyesi yapın değerlerime bakılsın evde yoruluyorum üstelik de yatırır hemen iki gün yat hastane de çocuklarda mecbur gidecek. Eve geldiğinde de görümceni ara de ki doktor yatmamı dinlenmemi söyledi riskli bir dönemden geçiyorum çocukları alın biraz de geç. Milletin hşzmetçisi sen misin gerçi kocanda bitecek iş ama senin koca da da o yok anladığım kadarıyla

Can'ım özele gidiyorsan jinekologuna git de ki son iki gündür su içsem kusuyorum beni bi yatırın serum takviyesi yapın değerlerime bakılsın evde yoruluyorum üstelik de yatırır hemen iki gün yat hastane de çocuklarda mecbur gidecek. Eve geldiğinde de görümceni ara de ki doktor yatmamı dinlenmemi söyledi riskli bir dönemden geçiyorum çocukları alın biraz de geç. Milletin hşzmetçisi sen misin gerçi kocanda bitecek iş ama senin koca da da o yok anladığım kadarıyla
Adama ne desem suç vallahi şaştım kaldım.
Bu gidişle dediğinizi yapacam gibi kurtulamıyorum bir türlü.Dün akşam eşime dedim birazda annengile gitsinler oda dediki ben çocuğumu kimseye bırakmam sanki temelli bırak dedim.
Ayrıca kahvaltı için ne arayan var nede soran ağızlarının payını vermedim diye üzüldüm

Adama ne desem suç vallahi şaştım kaldım.
Bu gidişle dediğinizi yapacam gibi kurtulamıyorum bir türlü.Dün akşam eşime dedim birazda annengile gitsinler oda dediki ben çocuğumu kimseye bırakmam sanki temelli bırak dedim.
Ayrıca kahvaltı için ne arayan var nede soran ağızlarının payını vermedim diye üzüldüm
karninizdaki bebek her şeyi hissediyor, lütfen 2, 3 değersiz için o bebegi uzmeyin :(((( sizin canınız, herseyiniz geliyor, ona odaklanmaya çalışın, kiyafetleriyle hayal edin onu, kimse benzeyecek diye düşünün. hic birine ihtiyaciniz kalmayacak bebek gelince :) mutlu bi annesi olsun, tepinmesin bebis :)

karninizdaki bebek her şeyi hissediyor, lütfen 2, 3 değersiz için o bebegi uzmeyin :KK43:((( sizin canınız, herseyiniz geliyor, ona odaklanmaya çalışın, kiyafetleriyle hayal edin onu, kimse benzeyecek diye düşünün. hic birine ihtiyaciniz kalmayacak bebek gelince :) mutlu bi annesi olsun, tepinmesin bebis :)
İnanın çok stres altındaydı fakat bebeğim için kendimi yinede frenlemeye pozitif düşünmeye çalışıyorum.
Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi daha da dikkatli olmam gerekiyor.Gerçekten artık umursuz rahat davranacam.

Canım geçen salı günü için plan yapmıştık işleri vardı kp evi yenilecekti tamm dedim bugün eşime perşembe günü için plan yapıldığını söylemiş yani bensiz plan yapılmış.2 sene oldu evleneli 2 senedir tatile geldiklerinde bizde kalıyo eşimin çocucuğuyla iyi anlaşıyorlar o yüzden ama belki bu sene hamile olduğum için annesi bırakmaz dedim ama başıma ksldı:KK43:

Davet edilmediysen gitme . .
Eşinin 2.eşi misin?
16 yaş çok küçük değil. .

Davet edilmediysen gitme . .
Eşinin 2.eşi misin?
16 yaş çok küçük değil. .
Evet ikinci eşiyim...
Benim çocuğum yok onun vardı.Ve burdan kesinlikle çocuklu biriyle evlenmeyi tasvip etmiyorum benim canım ciddi anlamda yandı kimse yanmasın.
Eşimin çocuğunun annesi 1 yaşındayken bırakmış düşün annesi ortalıkta yokken burnumdan getirdi birde annesini gören çocukların davranışlarını hesap bile edemiyory

Evet ikinci eşiyim...
Benim çocuğum yok onun vardı.Ve burdan kesinlikle çocuklu biriyle evlenmeyi tasvip etmiyorum benim canım ciddi anlamda yandı kimse yanmasın.
Eşimin çocuğunun annesi 1 yaşındayken bırakmış düşün annesi ortalıkta yokken burnumdan getirdi birde annesini gören çocukların davranışlarını hesap bile edemiyory
Gidilmiş mi kahvaltıya ogrendiniz mi?

Evet ikinci eşiyim...

Allah kolaylık versin cnm

Ben olsam bi bahane bulup gitmezdim yada oncesinden haber verilmesi gerektigini uygun bi dille ve laf sokarak iletirdim mesaji bariz istemiyolar sizi umursamayin

Gidilmiş mi kahvaltıya ogrendiniz mi?
Gidilmemiş en sonunda ortanca görümceme kahvaltıya gitmek için plan yapılmış banada 10:45 gibi haber verdiler bende dedimki kahvaltı hazırladım ben gelemem dedim.
Sonra dedilerki biz bugün dışarda kahvaltı için konuşmuştuk ya...Bende dedimki hemen yoo benim hiç haberim yoktu siz rüyanızda plan yaptınız herhalde dedim:))

Gidilmemiş en sonunda ortanca görümceme kahvaltıya gitmek için plan yapılmış banada 10:45 gibi haber verdiler bende dedimki kahvaltı hazırladım ben gelemem dedim.
Sonra dedilerki biz bugün dışarda kahvaltı için konuşmuştuk ya...Bende dedimki hemen yoo benim hiç haberim yoktu siz rüyanızda plan yaptınız herhalde dedim:))
Allah Allah seninle konustuklarini mi zannetmisler....
Hepsi birden enteresan...
Misafirin de gider inşallah en kisa zamanda...
Hamile halinle zordur Allah yardımcın olsunn...

Ah be kızlar, kız zaten hamile, e belli hassas da bir yapısı var, ne diye gaza getirip iyice kızdırıyorsunuz? Kuzum sen şükret gelip de ailece kalmıyorlar. Çoluk çocuk ne olacak masaya 1 tabak fazladan koyuyorsun. Kendi kendilerine oynarlar dururlar.. Sen rahatça yatıp kalkabilirsin yani yine. O yaştaki oğlanların hepsi aynı, öyle oluyorlar. Sen kendi işinle ilgilen hiç bakma onlara. Bazen öğrencilerim öyle laflar edip, espriler yapıyorlar ki ben anlayana kadar 3., 4. Espri yapılmış bile oluyor:) yeni neslin aklı hızlı çalışıyor. Lütfen huzurunu da ruh sağlığını da bozma. Ha bak içinde de tutma ki dert olmasın. Söyle hayırdır niye bensiz plan yapılıyor? Vs. Laf sokma, direkt sor. Takma kimseyi kafana olur mu? Seneye bebeğin olacak zaten eşine bile gerek yok sen söylersin direkt kabul edemeyeceğini olur biter.

Back
X