Nasıl bir yapınız var ne yaparsınız olaylar karşısında ?

İşyerindeki insanları çok kafanıza takıyorsunuz bunu yapmayın gerekli cevabı verin geçin size dokunmayan konulara odaklanmayın.
Aslında genel olarak böyleyim haklı da olsam karşıdakinin çirkefliği yüzünden susmayı tercih ediyorum
Misal en son alt yan komşu benim yandaki komşunun gürültüsünden rahatsız olmuş ve bana gelip dert yandı ben de ben dediğin kadar rahatsız olmuyorum bir önceki beni daha çok rahatsız ediyordu ama bu etse de gelip söylemem herhalde sert bi mizacı var dedim kendimi geremem dedim
Kadın gidip buna demişki aslında sen onu da çok rahatsız ediyormuşsun ama senden çekiniyor demiş
Yani çok rahatsız oluyorum demedim olsam bile gitmem herhalde dedim
Belki sert mizaçlı biri gibi demem hataydı ama bu kadının ondan çekindiğimi bilmesi ve yayması canımı sıktı..
Birkaç kişiye benim ondan çekindiğimi ondan soğuk davrandığımı falan söylemiş
Kadına gidip yoo ben senden çekinmiyorum mu demeliyim yoksa öylece kalsın mı anlamadım
Gerçekten sert birine benziyor ne tepki verir kestiremedim o sebeple rahatsız etse de gitmezdim belki..
Önceki komşu rahatsız ediyordu ciddi anlamda,artık dayanamayınca gittim
Korkak bi tipim o kadın beni aşırı yordu ve evet korkumdan sustum

Bu mantıkla arsızlar, elinden geleni ardına koymuyor.
İlla laf dalaşına girmeye lüzum yok, kendi düşüncenizi ve bildiklerinizi söyler, tavır koyarsınız.

Bu hayatta en en sinir olduğum şeydir
‘tavırsızlık’.
Kim varsa yanında ondan olan, onun suyuna giden, bukalemun tipli karakterler.
Bir insanın fikri dolayısıyla zikri olur, çizgileri vardır duruma, karşısındakine göre, neye kızacağı ya da neyi sevdiği bellidir, bunlarla varızdır diğer türlü üzgünüm ama karakter olarak ‘yok’sunuzdur.
Gergin ortamlardan korkuyorum evet bu yüzden de çok fikrimi söyleyemiyorum maalesef ortamın gerileceği korkusuyla..bu da çocukluktan oluştu annem babam hep kavga ederdi ben yorgan altında kulağıma baskı yapardım ses geçene kadar yani o ortamdan çıktım diye de gergin ortamlar beni panikletiyor sanırım..susmayı tercih ediyorum maalesef:KK43:

Aslında genel olarak böyleyim haklı da olsam karşıdakinin çirkefliği yüzünden susmayı tercih ediyorum
Misal en son alt yan komşu benim yandaki komşunun gürültüsünden rahatsız olmuş ve bana gelip dert yandı ben de ben dediğin kadar rahatsız olmuyorum bir önceki beni daha çok rahatsız ediyordu ama bu etse de gelip söylemem herhalde sert bi mizacı var dedim
Kadın gidip buna demişki aslında sen onu da çok rahatsız ediyormuşsun ama senden çekiniyor demiş
Yani çok rahatsız oluyorum demedim olsam bile gitmem herhalde dedim
Belki sert mizaçlı biri gibi demem hataydı ama bu kadının ondan çekindiğimi düşünmesi canımı sıktı..
Birkaç kişiye benim ondan çekindiğimi ondan soğuk davrandığımı falan söylemiş
Kadına gidip yoo ben senden çekinmiyorum mu demeliyim yoksa öylece kalsın mı anlamadım
Gerçekten sert birine benziyor ne tepki verir kestiremedim şuan 😁
Herkesi memnun etmeye kalkarsan iki çift laf çıkmaz ağzından. Dert edilecek bir mesele değil asıl mesele lafı değiştirip taşıyan komşun ondan uzak dur bence. Diğer komşunla karşılaşınca espirli yaklaşabilirsin konu üzerinden gülersiniz geçer gider :)

Gergin ortamlardan korkuyorum evet bu yüzden de çok fikrimi söyleyemiyorum maalesef ortamın gerileceği korkusuyla..bu da çocukluktan oluştu annem babam hep kavga ederdi ben yorgan altında kuşağına baskı yapardım ses bitene kadar yani o ortamlardan çıktım diye de o tür ortamlar beni geriyor panikletiyor sanırım..susmayı tercih ediyorum maalesef:(
Tartışmak, fikir çatışmaları iyidir, insanı besler halbuki.
Ev olayını unutun, her tartışma öyle olmaz ya da hayatınızda ailenizden gördüğünüz şeyleri başkasıyla zaten yaşayamazsınız.
Amma velakin, siz fikrinizi belirtiyorsunuz diye kimse kavga edemez ya da ses yükseltemez, bu yapıldığı an ‘şuan olan şey benim seviyeme müsait değil’ der, çeker gidersiniz, anlayam anlar.
Ben herhalde hayatımdaki kimse ile aynı doğrultuda düşünmüyorum, öyle diyeyim.
Ama kimseyle de ağız dalaşına girmem, cümlelerimle yerim o ayrı ama hayatımdaki insanla ne çençen kavga edeyim?

Karşımdaki cirkefse ,laftan anlamayacaksa şöyle küçümseyici bir bakış atarım , kendimde de 'şu malaği ciddiye alıp canını sikmana yazik' der,hayatıma bakarım. Umrumda da olmaz...
Ama tabii olay ne? Haksızlık dedigin birisinin hakkını mi yemiş?
Mesela ergenlik yıllarında benim evimde çocuğun üstüne yürüyen bir yakın akrabayı gerçek anlamda kovmustum (çocuğun annesiydi işin aslı ama biz bakıyorduk) , yine bu çocukla ilgili çocuğa terbiyesizlik yapan bir yakın akrabayı ite ite evden çıkarmıştım. Yani bu tarz bir şeyse, ya da kediye eziyet eden birileriyse falan altta kalmam. Ben de cirkefleşirim.
Toplumsal olarak can sıkan bri şeyse sesimi çıkartırım ama uzayacaksa çok da kasmam.
Mesela bu sene çadır yaptığım yer yasaklanmış ama herkes çadir kuruyordu. Onca insanın içinde bir grup aptal ergen son ses müzik açmış bri şeyler içiyordu . Onları da tersleyip uyarmıştım. Sonra onlar da 'bizim içmemiz yasaksa sizin de çadır kurmanız yasak,istersen çağır jandarmayi' demişti 😂😂 tartışma uzayacagi için 'zehirlenirsiniz inşallah ickiden' deyip çadırıma dönmüştüm:) ne uzatıp kavga edeceğim Allah'ın manyaklariyla, tatilimi zehir edicem.
Ama bana karşı yapılmış bir şeyse çok da onemsememeye çalışırım. Mal mal insanlar için neden canımı sikayım ki? O kim de benim canımı sıksın:)
Çirkef , ailesinin bile her kavgasını herkesin bildiği iş arkadssim bana sesini yukseltmisti mesela. Dedim bu salakla kavga edicem, herkes başımıza toplanacak,durduk yere ofiste kavga eden biri olacağım. Neden cirkefle çirkef olayım ki? Onun yerine görmezden geldim,iki sene cümle bile kurmadım sadece mail yazdım:)
Yani olaya göre tepki de değişiyor bende. Ama çok oneemli bir şey değilse sallamamayi tercih ediyorum

Çok haklısınız ama ben genel olarak böyle bir tipim,halk dilindeki pısırık kişiyim maalesef:KK43:
Tam olmasa da yakınım bu duruma. Çok naif bir insanım. Hakkımı arama, insanlara karşı durma, dirayet gösterme noktalarında pasifim. Gerçi çalıştığım yer bunu gerektiriyor biraz da. Hiyerarşinin en alt basamağında çalıştığım için, hakkımı savunacağım bir merci yok malesef. Yok hükmündeyiz. Ben de merak ediyorum dişli insanları ve tepkilerini.

Ay Allahım bu ara bende bouleyım hissizim sanki :/

😌😌 Bana iyi geliyor ya önceden çok hırslanırdım, haksızlığa gelemezdim gece rüyamda bile hala kendimi savunmaya çalışır niye şöyle demedim bunu yapmadım derdim. Her yanlısı düzeltmeye çalışırdım öyle bir misyon yüklemiştim kendime. Sonra bir baktım ki insanlar harcadığım emeğe ayırdığım zamana asla ama asla değmiyor.
Aslında her insan her durumda hep haklı olmak istiyor... 😄😄 Ben de artık insanlara istediklerini verip geçiyorum, haklısın öyledir diyorum ve karşımdaki şok 😄😄😄 hevesle tartışmayı beklerken bir anda yelkenleri suya iniyor suratı değişiyor ben de içimden gülüyorum 😌... O haklı olduğunu sanarak kendi yalan dünyasında haklıyımcılık süperimcilik oynamaya devam ediyor ben de onunla tartışmak için kullanacağım zamanı ve enerjiyi sevdiğim ya da önem verdiğim şeyleri yapmak için harcıyorum.
Çünkü bir de zamanın haklıyı ve haksızı da eninde sonunda ortaya çıkarmak gibi bir huyu var kendime güveniyorsam sabreder bekler ve izlerim.
Huzurluyum böyle oh miss... 😌🌿🌿 Üç günlük dünyadan üç asırlık dert biriktirip de gitmeye hiç gerek yok 😄😄

Merhaba herkese
Öncelikle şunu biliyorum Herkesin karakteri mizacı olaylara bakış açısı farklıdır ama siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda merak ediyorum..
Sizin haklı olduğunuz veya şahit olduğunuz herhangi bir durumda söylemeniz gerekenler varsa sessiz kalıp amaan olay büyümesin diyenlerden misiniz yoksa ne oluyorsa olsun ama söylerim diyenlerden misiniz ?
Karşıdakinin çirkef terbiyesiz tipler olduğunu biliyorsunuz ama.
Sizin gibi olgun olmadıklarından konuşarak halledemeyeceğinizden eminsiniz.
Hiç muhattap olmam otarz insanlarla ne demiş hz mevlana cahille girme münakaşaya.Ya sinirini zıplatır tavana! ya da yazık olur adabına. böylelerini umursamamak en güzeli 😉

😌😌 Bana iyi geliyor ya önceden çok hırslanırdım, haksızlığa gelemezdim gece rüyamda bile hala kendimi savunmaya çalışır niye şöyle demedim bunu yapmadım derdim. Her yanlısı düzeltmeye çalışırdım öyle bir misyon yüklemiştim kendime. Sonra bir baktım ki insanlar harcadığım emeğe ayırdığım zamana asla ama asla değmiyor.
Aslında her insan her durumda hep haklı olmak istiyor... 😄😄 Ben de artık insanlara istediklerini verip geçiyorum, haklısın öyledir diyorum ve karşımdaki şok 😄😄😄 hevesle tartışmayı beklerken bir anda yelkenleri suya iniyor suratı değişiyor ben de içimden gülüyorum 😌... O haklı olduğunu sanarak kendi yalan dünyasında haklıyımcılık süperimcilik oynamaya devam ediyor ben de onunla tartışmak için kullanacağım zamanı ve enerjiyi sevdiğim ya da önem verdiğim şeyleri yapmak için harcıyorum.
Çünkü bir de zamanın haklıyı ve haksızı da eninde sonunda ortaya çıkarmak gibi bir huyu var kendime güveniyorsam sabreder bekler ve izlerim.
Huzurluyum böyle oh miss... 😌🌿🌿 Üç günlük dünyadan üç asırlık dert biriktirip de gitmeye hiç gerek yok 😄😄
Ne guzel yazdın yaa okuyunca bı ferahladım hissiz olmaktan iyidir :d

Merhaba herkese
Öncelikle şunu biliyorum Herkesin karakteri mizacı olaylara bakış açısı farklıdır ama siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda merak ediyorum..
Sizin haklı olduğunuz veya şahit olduğunuz herhangi bir durumda söylemeniz gerekenler varsa sessiz kalıp amaan olay büyümesin diyenlerden misiniz yoksa ne oluyorsa olsun ama söylerim diyenlerden misiniz ?
Karşıdakinin çirkef terbiyesiz tipler olduğunu biliyorsunuz ama.
Sizin gibi olgun olmadıklarından konuşarak halledemeyeceğinizden eminsiniz.
Değişiyor
Bazen cirkeflesiyorum bazen uyuşuyorum
Bazen dotumle guluyor asagiliyorum dinlemiyorum bile

Öncelikle dış görünüş önemli. Başın ve omzun dik, kendinden emin yürürsen ve her lafa söze karışmadan hareket edersen, seni ağırbaşlı, olgun ve özgüvenli görüyorlar. Davranışları da değişiyor. Ne kadar nazik, naif tarafını gösterirsen, sesin titrek, korkak görüntü çizersen üstüne geliyorlar. Dikkate almıyorlar. Bir de fazla güleryüze gerek yok. Güleryüzle iyi insan izlenimi vermek, kendini sevdirmek istiyor kişi ama karşı taraf bunu sınırlari ihlal edebilme hakkı olarak görüyor bunu.

Back
X