- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
Merhaba
Kızım ağustosta 2 yaşında olacak. Çok hareketli olmayan, öyle çok zıtlaşmayan, çoğu zaman sakin bir kızım var. Etrafta çocuk görünce hemen oynamak ister elinden tutar yakınlık kurmaya çalışır. Beni pek aramaz bu süre içinde. Yabancılardan olağan dışı bir durum olmadığı sürece korkmaz. Neden anlatıyorum bunları... Biliyorsunuz bu hafta kpss sınavı var. Eşim ve ben sınava gireceğiz. Urfa'dayız. Okulumuz ters istikamette ikimizinde. Kızımı bırakacağım bir yakınım yok burda. Alt komşuma bırakmayı düşünüyorum. Onun dört çocuğu var. Bir tanesi kızımdan bi kaç ay büyük. Diğerleri okula gidiyor. Okula gidenle iyi anlaşıyor. Komşu hanımdan çekineceğim bir durum yaşamadım şimdiye kadar. Gayet sevecen kızımıda seviyor yakınlık kuruyor. Benim aklıma takılan nokta nasıl bırakacağım yani haberi olmadan kızlarla oyuna dalmışken mi evden sessizce çıkayım yoksa herşeyi anlatıp ben bikaç saat sonra geleceğim demem mi lazım? Normalde ben yoksam babası olur yanında mutlaka. Hiç bu şekilde yalnız bırakacak bir durum olmadı. Bir odadan diğerine çıkarken dahi söylerim mutlaka hemen geleceğim vs. Anlatırım ne yapacağımı. Tamam der bekler. Ama şimdi saatler sürecek. Bana ikinci seçenek yakın geliyor ama bu seferde ya ağlarsa bırakmak istemezse diye düşünüyorum. Çocuk bu işte. Ona kötü birşey hissettirmek istemiyorum terketmişim gibi. Çok uzattım evet ama hassas bir durumdayım. Lütfen anneler , konuda bilgisi olanlar bana bir yol gösterebilirler mi ? Amaan bikaç saatliğine bişey olmaz ağlasın unutur vs olarak üstünkörü bakmıyorum bu duruma. O yüzden dert ettim. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. İnşallah sorunsuz olur.Çocukları görünce muhtemelen sizi unutur oraya girmeden önce diyinki ağlarsa bile orda avunur bence.
Bu arada başarılar
Aynen efide. Ağlayıp bırakmak istemezse ne yapayım bilmiyorum.Onunla birlikte gir ortama isinip seni önemsemez gibi olunca durumu anlatip cık. Başka çare yok gibi.
canım bende evet anlatayım diyorum. Ama dediğim gibi kapıdan çıkarken ağlarsa diye endişe ediyorum.Canım kıyamam sana seni o kadar iyi anlıyorum.
Anlatsan daha iyi olabilir..Sonra farkettiği zaman korkup ağlayabilir..
Evet bende bu yüzden zaten dedğim gibi babası da biyere gitse söyler bende çıksam söylerim. Ama dk lık olur. Şimdi saatler geçecek. Ne bileyim biraz sıkıntı yaptım kendime.her şeyi anlatıp, "biz bikaç saat sonra geleceğiz" demelisiniz. boylece anne ve babasinin zaman zaman bir yerlere gidebilecegini ama sonunda hep onun yanina doneceklerini de ogrenmeye baslar. bu adim da krese basladiginda cok isinize yarar.
Orada değilde daha önce anlatsanTeşekkür ederim. İnşallah sorunsuz olur.
Aynen efide. Ağlayıp bırakmak istemezse ne yapayım bilmiyorum.
canım bende evet anlatayım diyorum. Ama dediğim gibi kapıdan çıkarken ağlarsa diye endişe ediyorum.
ben oglumu 1.5 yasinda anneannesi ile birakip, 15 gun yurt disina gittim. 15 gun sonra gelecegim annecigim, sen de her aksam takvime cizgi at dedim. 15 gun dolduktan sonra beni sormus :)Evet bende bu yüzden zaten dedğim gibi babası da biyere gitse söyler bende çıksam söylerim. Ama dk lık olur. Şimdi saatler geçecek. Ne bileyim biraz sıkıntı yaptım kendime.
o konuda içim rahat aslında komşu hanımın da dört çocuğu var:) ilgisini sevgisini gösterir kızıma da. Çok teşekkür ederim.Siz kendi çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz aslında. Görünmeden gitseniz uykusu geldiğinde, aciktiginda tutturan bir çocuksu anlatmak daha iyi gibi. Ama ihtiyacı karşılanır, oyunla da oyalanırsa görünmeden çıkın.
evet olabilir. Çoğu şeyi oyunla daha iyi anlıyorlar. Yarın başlayayım bende anlatmaya. Çok teşekkür ederim:)Canim mutlaka durumu anlatmalisin nedenini neden onu birakmak zorunda oldugunu aciklamalisin bikac saat demek onlari tatmin etmez bikac saat ne demek idrak edemezler o yuzden saatin uzerinde gostermelisin buyuk surda kucuk burda oldugu zamn gelecegim gibi mesela ya da bir resimle anlatabilirsin
yok çocuklarla dışarıda oynar ben peşinden sürüklenirim:) hiç yalnız kalmadı ama dediğim gibi onlarlayken beni aramıyor. Yada bilmem belki arada kontrol ediyor ben bilmiyorum göz ucuyla:)Orada değilde daha önce anlatsanEn azından tepkisini ölçmüş olursun..
Peki daha önce hiç onlarla yalnız kaldı mıBelki oyalayabilirler.Farkına bile varmaz...
Maşallah. Bende bir yaşındayken anneme bırakıp Ankara'ya gitmiştim. Hiçbi sorun yaşamamıştık şükür. Ah annem olsa burda hiç dert etmeyeceğim de.. çok teşekkür ederim amin:)ben oglumu 1.5 yasinda anneannesi ile birakip, 15 gun yurt disina gittim. 15 gun sonra gelecegim annecigim, sen de her aksam takvime cizgi at dedim. 15 gun dolduktan sonra beni sormus :)
musterih olun, sikinti yapmayin; Allah rast getirsin isinizi.
amin Teşekkür ederim:)Ben anne değilim, akıl vermek haddim değil bu kadar hassas konuda.
Sadece Allah'ım kolaylık versin inşallah demek için uğradım...
evet anlatmak en doğrusu. Çok teşekkür ederim:)Bence görünmeden gitmek kötü bir fikir. Önceden gitmemiz lazım ama kısa sürede döneceğiz diye anlatırsanız onun için daha iyi olur. Terk edilmiş hissetmez, döneceğinizden emin olur.
Aksi takdirde geri geldiğinizde odadan her çıktığınızda onu bırakacağınızı falan sanabilir.
Sınavınızda başarılar dilerim, sular seller gibi geçsin.
aynen bekliyor. Hatta bazen kendisi gidecekse bana diyor bi dakika hemen geleceğim tamammı diye. Tabi bebek diliyle işaretleriyle:) teşekkür ederim:)Cocuguna her zaman odadan ayrildigini söylüyorsan ozaman bu sefer de öyle yap cünkü alisik olmadigi bir durum seni birden göremesse ve sen ona gidecegini demedigin icin cocuk korkar aglar bence. Öyle alistirman iyi oldum masallah demek tamam diyip bekliyor yabenim oglum ortaligi yikiyor ben ona gidecegimi söyleyince
Yarın gitmeyi düşünüyordum. Ama dediğiniz gibi daha önceden yapmaya başlasaydım daha iyi olurdu. Umarım bir sorun yaşamayız. Teşekkür ederim.keşke bir kaç kez prova yapsaydınız şimdiye kadar
10 dakika bırakıp yarım saat bırakıp vs vs
zira ağlarsa sınav öncesi sen de stres olursun eşin de
rica etsen komşuya yarın ve cumartesi kısa aralıklı bıraksan
hazırlık olsa
orada mutlu olunca bırakır belki seni
anlat ama bırakırken
markete gidip işte sana ve x ablaya, şuna buna şunu alacağım de saati göster şu zaman geleceğim de ve git o saatte de gel
Yarın kısa sürecek bir deneme yapman iyi olabilir..o konuda içim rahat aslında komşu hanımın da dört çocuğu var:) ilgisini sevgisini gösterir kızıma da. Çok teşekkür ederim.
evet olabilir. Çoğu şeyi oyunla daha iyi anlıyorlar. Yarın başlayayım bende anlatmaya. Çok teşekkür ederim:)
yok çocuklarla dışarıda oynar ben peşinden sürüklenirim:) hiç yalnız kalmadı ama dediğim gibi onlarlayken beni aramıyor. Yada bilmem belki arada kontrol ediyor ben bilmiyorum göz ucuyla:)
Maşallah. Bende bir yaşındayken anneme bırakıp Ankara'ya gitmiştim. Hiçbi sorun yaşamamıştık şükür. Ah annem olsa burda hiç dert etmeyeceğim de.. çok teşekkür ederim amin:)
amin Teşekkür ederim:)
evet anlatmak en doğrusu. Çok teşekkür ederim:)
aynen bekliyor. Hatta bazen kendisi gidecekse bana diyor bi dakika hemen geleceğim tamammı diye. Tabi bebek diliyle işaretleriyle:) teşekkür ederim:)
canım nevrestemYarın kısa sürecek bir deneme yapman iyi olabilir..
Umarım hiçbir aksilik çıkmadan günü atlatırsınız..
Sınavında başarılar diliyorum.. İnşaallah herşey senin ve eşin için istediğinizden daha iyi olur..
amin hepimizinkini inşallah hep güzel günlerini görelimSınav gününe kadar bi kaç kez gorusup iyice kaynassinlar öncelikle. O gün de sorun olmaz inşallah bu arada çok şanslısın ya benim kızım da ağustos 21 de 2 yaşına girecek ama tam tersi bir an bensiz durmaz hırçın bağımlı sınırlı bi o kadar da tatlı :)
Allah bagislasin korusun evladını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?