Nasıl birikim yapabiliyorsunuz ?

mina47

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2025
27
41
3
Birikim yapmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum , nakit para elime geçmiyor eşim kredi kartı verdi onu kullanıyorum her ihtiyacıma ya da keyfi eşim ödüyor. Kart ile de gidip altın vs alamam eşim görür sıkışırsa ister benden belkide eşimin maaşı güzel ama sıfırdan ev düzdük oraya çok ödememiz var ancak yetiyor bazen yetmiyor ,bana ayda 5 bin tl para yatıyor bir yerden ama marta kadar bir taksite ödemem lazım o da kalmıyor bazen elime 500 600 geçiyor nakit altın alınmaz ama döviz mi alsam ufak tefek ne yapsam çok heves ediyorum biriktirenlere. Marketten falan da kalmıyor ki hiç hep kart kullanıyoruz nakit olsa kalır belki ? Bireysel emeklilik hesabı açtım altın fonunda oraya ayda 1000 tl atabiliyorum sadece

Bazı işleri yapıp karşılığında ücret alınıyor, buna çalışmak deniyor, bı bak istersen belki işine yarar
Ben paraya ihtiyacım var demedim… çok şükür eşimin maaşı güzel sadece para biriktiremediğimi söyledim

Sus ve sadece doğur.

Sus ve sadece doğur.
Neden bu öfkeniz
İstemiş Allah vermiş olmuş suç mu kadın suç mu işlemiş
Ve ayrıca açız yardim istiyorum dememiş nasıl birikim yapılır demiş
Ne demek sus ve doğur
Çalışmak da tercihtir çalışmamak da
Tek çocuk çok çocuk bunların hepsi tercihtir
Ve biz insanların tercihlerine saygı duymak zorundayız kimseye zarar vermedikleri sürece
Siz şimdi sus ve doğur diyerek aşağılamiş oldunuz kendiniz de yukarı çıktınız öyle mi

Sanırım hayattan zevk alamayan tipler mutsuzluğunu herkesi mutsuz zannederek insanlara öyle yaklaşıyor … çok şükür mutluyuz muhtaç değiliz öyle iyi bir eşim ve çocuklarımın babası var ki istersem 3 4ü doğururum

Ya da para piyasası fonlarından alın 100 TL, 300 TL gibi. Fiziki altın parasına ulaşınca da gidip kuyumcudan alirsiniz
Evet buna baktım bankacılıktan alınıyor ama makas farkı var ve ben dayanamam hemen bozdururum lazım olunca evde fiziki olarak olsa bozdurmam zor olur sanırım

Devamli cocuk dogurmak yerine calisirsiniz cok birikim lazimsa. Adamin kazandigi parayi adamdan saklayarak biriktirmeye calismak doğru degil. Evlilikte para saklamak bana gore güven sarsici bir durum ama illa yapacaksaniz kendi kazandiginiz paranizla yapin bari.
Sizin gibi eş insanin basina vermesin ya. Calis didin eline kart ver ihtiyacini karşila hala senden tirtiklamaya akillar arasin.

Bu şekilde ne önerilir hiçbir fikrim yok. Ben şöyle yapıyorum; gelirimin %30unu yok sayıyorum mesela maaş 10 birim ise 7 birim sayıyorum geriye kalan birimle altın alıyorum bazen gezmek için gerekir diye euro alıyorum. Ama gelmeyen bir paranın birikimi nasıl olacak ki bilemedim?
Her ay elinizde 500 tl kalıyorsa 10 dolar/euro almaya çalışın.

Son düzenleme:
Çalışmasını istemeyen kocasina "hakli" demesi saygı duymamam açısından yeterli benim için. Elden gelen parayla da birikim olmaz, ki olmuyormuşta zaten, verebileceğim bir öneri yok o yüzden.
Ve hayatlarını bir adamın eline bırakan kadınlara "tercihi oyle" güzellemesi yapamıyorum sizin gibi, isterim ki her kadın güçlü olsun ama mümkün olmuyor:)
Alıntılamaz iseniz sevinirim, yorumumu yaptim geçtim, kendi açımdan tartışmaya açık degil.

Bi kızım var bi de hamileyiğğm kocam calisma neyin eksik diyorğğ diyen birine doğurmaya devam et denir ne denir ki başka abzgf

Boş konuşuyorsunuz…. Ben biriktirdiğim parayı eşim sıkışınca toplu şekilde ona veririm bizim hayatımızı yaşantımızı bilmeden konuşmayın . Çocuklarım da sizi ilgilendirmiyor size gelin bakın demedim ya da açlar yemek alın da demedim .

Bugün herkeste bir gerginlik
Konu sahibi biriktirip sevgilimle kaçacağım dememiş ki Allah başa vermesin falan nedir Allah aşkına
Şu forumda kaç defa okumusumdur kadının erkekten gizli ona demediği parası olacak diye kaldı ki annelerimiz teyzelerimiz pazar parası mutfak masrafi şu bu artırıp kenara koymazlar miydi halen de yaparlar bende yaparım ama ne olur bir ihtiyaç olduğunda çıkarır veririz bende bu var deriz
Çocuklarıma veririm misal güne girerim çok yakın arkadaşımın ihtiyacı olur veririm yani bunu sadece ben yapıyor olamam niye konu sahibi bu kadar şimşekleri üzerine çekti cidden anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…