• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl birikim yapabiliyorsunuz ?

Bugün herkeste bir gerginlik
Konu sahibi biriktirip sevgilimle kaçacağım dememiş ki Allah başa vermesin falan nedir Allah aşkına
Şu forumda kaç defa okumusumdur kadının erkekten gizli ona demediği parası olacak diye kaldı ki annelerimiz teyzelerimiz pazar parası mutfak masrafi şu bu artırıp kenara koymazlar miydi halen de yaparlar bende yaparım ama ne olur bir ihtiyaç olduğunda çıkarır veririz bende bu var deriz
Çocuklarıma veririm misal güne girerim çok yakın arkadaşımın ihtiyacı olur veririm yani bunu sadece ben yapıyor olamam niye konu sahibi bu kadar şimşekleri üzerine çekti cidden anlamadım
Bende anlamış değilim . Biz mutluyuz kimseye muhtaç da değiliz biriktirdiğim parayı alıp kaçacak değilim yine sıkışınca eşime vereceğim, ben eşime muhtaç değilim kendime ait evim de var çalışmıyor olmam aciz birisi olduğum anlamına gelmiyor

Birikim yapmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum , nakit para elime geçmiyor eşim kredi kartı verdi onu kullanıyorum her ihtiyacıma ya da keyfi eşim ödüyor. Kart ile de gidip altın vs alamam eşim görür sıkışırsa ister benden belkide 😀 eşimin maaşı güzel ama sıfırdan ev düzdük oraya çok ödememiz var ancak yetiyor bazen yetmiyor ,bana ayda 5 bin tl para yatıyor bir yerden ama marta kadar bir taksite ödemem lazım o da kalmıyor 🤨 bazen elime 500 600 geçiyor nakit altın alınmaz ama döviz mi alsam ufak tefek ne yapsam çok heves ediyorum biriktirenlere. Marketten falan da kalmıyor ki hiç hep kart kullanıyoruz nakit olsa kalır belki ? Bireysel emeklilik hesabı açtım altın fonunda oraya ayda 1000 tl atabiliyorum sadece
Bireysel emekliliği 5000 yapın altın fonu üzerinden mis gibi yatırım olur. 1000 tl çok az..

Boş konuşuyorsunuz…. Ben biriktirdiğim parayı eşim sıkışınca toplu şekilde ona veririm bizim hayatımızı yaşantımızı bilmeden konuşmayın . Çocuklarım da sizi ilgilendirmiyor size gelin bakın demedim ya da açlar yemek alın da demedim .

Eşim sıkışınca ister diye korkuyorum demediniz mi? Simdi ona vermek icin topluyorum mu oldu?

Bu adam çok iyi biriyse istediginizi anlatsaniz laftan anlar, anlamasi lazim. Benim kenarda nakitim de var altinim da var çalismiyorken de vardi ve hepsinden eşimin haberi var ve bi defa bile benden ceyrek istemisligi dahi yoktur ki istemesine gerek yok durumumuzu ben bilip gorurum zaten ihtiyac oldugunda.

Hayatiniz yasantiniz para kacirmak uzerineyse evliliginizde, iletisiminizde sıkınti vardir. Kocanizi bir ton övüp sonra para kacirmak istiyorum demek birbirine uyumlu bisey degil. Cok iyi adamdan para saklanmaz cunku.

Bireysel emekliliği 5000 yapın altın fonu üzerinden mis gibi yatırım olur. 1000 tl çok az..
Evet kendi paramı ödediğim bir taksitim var martta bitiyor , direk yükseltip oraya yatıracağım sanırım uzun vadede mantıklı bir yatırım oluyor devlet desteği de olduğu için

Bende anlamış değilim . Biz mutluyuz kimseye muhtaç da değiliz biriktirdiğim parayı alıp kaçacak değilim yine sıkışınca eşime vereceğim, ben eşime muhtaç değilim kendime ait evim de var çalışmıyor olmam aciz birisi olduğum anlamına gelmiyor
Eviniz kirada mı ne kadar getirisi var?

Eşine söyleyebilirsin kredi kartı kullanmak istemiyorum nakit ver parayı diye. Aklıma başka fikir gelmedi açıkçası.. Durumunuz anlattığın kadar iyiyse, yani kartları her ay faize girmeden odeyebiliyosaniz kartla da altın alabilirsin tabi. Ama her ay kartın minimum ücretini yatırıp habire faiz ödeyerek iyi durumda olduğunu zanneden çoğunluktansan o zaman olmaz tabi.

Çalışma konusuna gelince de ben ömür boyu hep çalıştım, hatta eşimin ıssız olduğu dönemler de oldu ben çalışırken. O yüzden senin 'çocuk olmasa da eşim calistirmaz' cümlesini övünerek söylemeni asla anlayamam 😅 Benim için eşimden çalışma izni almak hakaret gibi gelir. Ama şu an diyecek bisey yok. Kucaginda ve karnında bebek var. O yüzden şimdilik mecbursun da. Ama ilerisi için abla tavsiyesi kendi hayatını kur bacım. Yarın bi gün ne olacağının garantisi yok. Eşin harika biri olabilir ama bir gün ıssız kalabilir, Allah korusun sakatlanabilir ya da vefat edebilir. Çocuklarına kendin de bakabilecek güçte olman lazım.

Eşim sıkışınca ister diye korkuyorum demediniz mi? Simdi ona vermek icin topluyorum mu oldu?

Bu adam çok iyi biriyse istediginizi anlatsaniz laftan anlar, anlamasi lazim. Benim kenarda nakitim de var altinim da var çalismiyorken de vardi ve hepsinden eşimin haberi var ve bi defa bile benden ceyrek istemisligi dahi yoktur ki istemesine gerek yok durumumuzu ben bilip gorurum zaten ihtiyac oldugunda.

Hayatiniz yasantiniz para kacirmak uzerineyse evliliginizde, iletisiminizde sıkınti vardir. Kocanizi bir ton övüp sonra para kacirmak istiyorum demek birbirine uyumlu bisey degil. Cok iyi adamdan para saklanmaz cunku.
Benim eşim “Çok iyi adam “ siz dert etmeyin isteme sebebi art niyetli olduğundan olmaz aldığını kat kat verir siz kocam ile yormayın kafanızı.

Ben yıllarca elime geçene ceyrek altin aldım hep ama şimdi tabii uçtu ceyrek altin öyle mutfak masrafindan falan kısarak ayda 1 defa almak bile zorlaştı desem yeridir gram almayı deneyin bir arkadaş yazmış tr...yoldan alınca içerik belli olmuyormuş ordan alışveriş yaptınız diye görülüyor deneyin isterseniz

Bugün herkeste bir gerginlik
Konu sahibi biriktirip sevgilimle kaçacağım dememiş ki Allah başa vermesin falan nedir Allah aşkına
Şu forumda kaç defa okumusumdur kadının erkekten gizli ona demediği parası olacak diye kaldı ki annelerimiz teyzelerimiz pazar parası mutfak masrafi şu bu artırıp kenara koymazlar miydi halen de yaparlar bende yaparım ama ne olur bir ihtiyaç olduğunda çıkarır veririz bende bu var deriz
Çocuklarıma veririm misal güne girerim çok yakın arkadaşımın ihtiyacı olur veririm yani bunu sadece ben yapıyor olamam niye konu sahibi bu kadar şimşekleri üzerine çekti cidden anlamadım

Adam kotu bir adamsa, kotu bir kocaysa gizli para atan kadini anlarim.
Ama cok cok iyi denilen adamdan para saklamak bana dogru gelmiyor ben ailemde de boyle seyler gormedim ki ailemdeki kadinlarin hemen hepsi calisiyor kimse mutfak parasindan kalan uc kuruşu saklama derdine girecek insanlar degil ben bu huylari bu forumda okudum. Geleceginden bu kadar endiselenen calisir zaten.

Benden para tirtiklayip tirtiklayip sonra ihtiyac oldugunda ortaya cikaran insana ben guvenmem bir daha istediği kadar niyeti iyi olsun. Aklimla dalga gecmis, uyutmus derim. Boyle birine guvenecek kafada biriyle de evli degilim esim cok sert tepki veriridi

Eviniz kirada mı ne kadar getirisi var?
Evim memlekette Trabzon’da , kiraya versek güzel getirisi olur konumu çok güzel ama vermedim kiracılar çok hor kullanıyor içinde eşyalarımız var tatilde gidince kalıyoruz , evde babamdan kalan miras üzerine biraz kredi çekip almıştım evlenmeden önce

Birikim yapmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum , nakit para elime geçmiyor eşim kredi kartı verdi onu kullanıyorum her ihtiyacıma ya da keyfi eşim ödüyor. Kart ile de gidip altın vs alamam eşim görür sıkışırsa ister benden belkide 😀 eşimin maaşı güzel ama sıfırdan ev düzdük oraya çok ödememiz var ancak yetiyor bazen yetmiyor ,bana ayda 5 bin tl para yatıyor bir yerden ama marta kadar bir taksite ödemem lazım o da kalmıyor 🤨 bazen elime 500 600 geçiyor nakit altın alınmaz ama döviz mi alsam ufak tefek ne yapsam çok heves ediyorum biriktirenlere. Marketten falan da kalmıyor ki hiç hep kart kullanıyoruz nakit olsa kalır belki ? Bireysel emeklilik hesabı açtım altın fonunda oraya ayda 1000 tl atabiliyorum sadece
Eşinizin maaşı ne kadar?
Maaş yatınca belli bir miktar ayırıp gram altın almayı eşinize teklif edin ufak ufakta olsa da birikir

Adam kotu bir adamsa, kotu bir kocaysa gizli para atan kadini anlarim.
Ama cok cok iyi denilen adamdan para saklamak bana dogru gelmiyor ben ailemde de boyle seyler gormedim ki ailemdeki kadinlarin hemen hepsi calisiyor kimse mutfak parasindan kalan uc kuruşu saklama derdine girecek insanlar degil ben bu huylari bu forumda okudum. Geleceginden bu kadar endiselenen calaiir zaten.

Benden para tirtiklayip tirtiklayip sonra ihtiyac oldugunda ortaya cikaran insana ben guvenmem bir daha istesigi kadar niyeti iyi olsun. Aklimla dalga gecmis, uyutmus derim. Boyle birine guvenecek kafada biriyle de evli degilim esim cok sert tepki veriridi
Kendinizden tümevarım yapmayın bence. Benim eşim ihtiyaç anında çıkardığım birikimlere her seferinde çok mutlu olur. O yüzden bu sakınmak değil kumbara misali yok sayarak birikim yapmaktır.

Eşinizin maaşı ne kadar?
Maaş yatınca belli bir miktar ayırıp gram altın almayı eşinize teklif edin ufak ufakta olsa da birikir
Maaşımız 140 K civarı şuan mecburi yaşadığımız yer Suriye sınırı para harcayacak pek bir yer yok … ama evimiz için eşya aldık araba taksiti falan da var o yüzden maaştan şuan için kalmıyor mart gibi bitecek ödemelerin çoğu inşallah

Ben para biriktiremiyorum ev kredisi çektim onu ödüyorum. Eşinin maaşını borçlarını hesapla findeks raporu ile borçlarına bak. Atıyorum maaşı 100 bin kira 30 bin borçlar 400 bin. Aylık kenara en az 1 gram koyun. 500 600 tl para değil ki biriksin. Ajda alabilirsin. Ev araba var mı

Kendinizden tümevarım yapmayın bence. Benim eşim ihtiyaç anında çıkardığım birikimlere her seferinde çok mutlu olur. O yüzden bu sakınmak değil kumbara misali yok sayarak birikim yapmaktır.
Benimde ondan habersiz birktirme sebebim ihtiyaç halinde çıkartıp verince çok mutlu oluyordu o yüzden

Ben para biriktiremiyorum ev kredisi çektim onu ödüyorum. Eşinin maaşını borçlarını hesapla findeks raporu ile borçlarına bak. Atıyorum maaşı 100 bin kira 30 bin borçlar 400 bin. Aylık kenara en az 1 gram koyun. 500 600 tl para değil ki biriksin. Ajda alabilirsin. Ev araba var mı
Ev kendimin vardı evlenmeden önce babadan kalan miras ve üzerine ekleyerek aldım ama memlekette tatillerde gidip kalıyoruz kiraya vermedim vermeyi de düşünmüyorum ,araba aldık bir kaç taksiti kaldı, maaşı güzel ama şuan ödemeler çok o yüzden alamadım bir türlü hep kart kullanıyorum nakit vermiyor

Çalışmaya ne dersin tatlı kız 🤣🤣🤣

Bazı işleri yapıp karşılığında ücret alınıyor, buna çalışmak deniyor, bı bak istersen belki işine yarar, böylece hazır beklemek yerine birikim yapabilirsin 😊

Sus ve sadece doğur.
Arkadaşlar biliyor musunuz bazı kadınlar var; sabah saat 7’de hâlâ uyuyan çocuklarını bakıcıya, kreşe ya da anneanneye bırakıp işe gitmek zorunda kalmıyorlar. Akşam eve koşa koşa dönüp yemek yapmaları, ardından kalan %0,1 enerjileriyle çocuklarıyla ilgilenmeleri de gerekmiyor. Üstelik bu kadınların bir kısmı, sizin çalışarak sahip olduklarınıza çalışmadan da ulaşabiliyor.
Konu sahibi de size “Sus ve çalış, köle”diyebilirdi ama kibarlığından bunu söylemiyor. Bence çalışmanın gazına biraz fazla gelmişsiniz.
Not: Ben çalışan bir kadınım. Yazdıklarım, çalışmaya ihtiyacı olmadığı halde çalış diye zorbalanan kadınlara ithafendir :)

Benim eşim “Çok iyi adam “ siz dert etmeyin isteme sebebi art niyetli olduğundan olmaz aldığını kat kat verir siz kocam ile yormayın kafanızı.

O zaman o iyi adama söyleyin para biriktirmek istiyorum. Her ay bir gram altın alacağım. O da benim param olsun güvencem olsun diyin. Gerek yok demesin. Çok iyise sizi kırmasın. 1 gram çok geliyorsa her ay 1000 tl alın mesela. Neye gittiğini sorgulamayacağı bir para olsun bu. İster biriktirin ister annenize verin karışmasın. Bence para biriktirmek istemeniz gayet makul ama eşiniz size bu alanı açmıyor. Sizin kendinize ait paranız olmasına izin vermiyor. Çalışmıyorsanız bile böyle bir özgürlüğünüz olmalı bence. Ben şimdi doğum izni sonrası ücretsiz izin kullanacağım. O dönem için eşimden aylık sabit bir tutar para talep ettim açıkçası. Çünkü gelirim olmaması fikri bana kötü hissettiriyor.

Back
X