- Konu Sahibi BalikKraker
Merhaba arkadaslar,
Esimle aramizdaki devir islemlerini tamamladiktan sonra bosanma davasini acacagim. Lakin kafami karistiran seyler var.
Bu hikayeyi sonlandirip, esimi ve ailesini Allah'a havale edip, anlasmali mi bosanmaliyim?
Kanunun bana verdigi hakki kullanip, hakkimi aramak ve savasmaktan korkmayip cekismeli mi bosanayim?
Ailem, bazi arkadaslarim ve avukatim cekismeli bosanmanin beni cok yipratacagini ve yoracagini dusunduklerinden anlasmali bosanmamdan yanalar.
Esim ve ailesi de bunu istiyor.
Fakat ben yasadiklarimin hesabini kanun onunde sormak, korkmamak, savasmak ve Allah'in izniyle bu savastan galip ayrilmak istiyorum.
Eski konularimda bahsetmistim. Vajinismusum ve bu yuzden esimden psikolojik siddet gordum evliligim boyunca. Sirf burnum surtsun diye vajinismus tedavimi yarida biraktirip bosanma blofleri yapti. Yetmedi, sabahin 4'unde moral bozuklugundan rahatsizlandim, hastaneye goturmedi, tek basima gittim. Vajinismus problemimi bir sucmus gibi once benim babama, sonra da ailesine anlatti. Bana destek olmak yerine beni rencide etti.
Avukatim tum bunlarin tazminat sebebi oldugunu soyledi.
Derdim para degil. Yasadigim acilardan savasip kazanarak kurtulma arzusu benimkisi.
Bu zamana dek hep korktum, hic risk almadim, en kolay yolu sectim ve bu yuzden ozguvenimi yitirdim.
Yasadiklarim yukarida saydigim kadar degil elbet, bunlar en barizleri.
Siz yerimde olsaniz savasir miydiniz, ugrasmayip birakir miydiniz?
Benim gonlum savasmaktan yana. Ama ofkeme mi yeniliyorum... bundan emin degilim.
Bana Allah yeter...
avukatınız elbetteki mümkün olan en büyük davayı açmak isteyecek.boşanma-nafaka-tazminat vs.siz vajinusmusunuz hakkında ne var bir çok kadın benim durumumda diye düşünüyor olabilirsiniz.vajinismusu aşmada yeterince bana ilgi göstermedi diyebilirsiniz ancak suçlamalarınız kanun önünde sizi haklı çıkarabilecek durumda değil.en büyük suçlamanız psikolojik şiddet mesela.o da bana psikolojik şiddet uyguladı diyebilir pekala.bu durumda bu şiddetli geçimsizlik diye tabir edilir.anne babama anlattı diyorsunuz.kadınlık görevini yerine getiremediği için aile büyüklerine açtım konuyu diyebilir.
daha da önemlisi eğer eşiniz kadınlık görevini yerine getiremiyordu diye sizden tazminat isterse ya da o size dava açarsa ne yapacaksınız?ki yargıtay kocalık görevini yerine getiremiyordu diye dava açan kadını haklı bulmuştu mesela gazetelere yansımıştı hatta bu.