• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl boşanmalıyım?

Çrkişmeli boşanmalarda yıprranma olayı şöyle oluyor. Bir kere davalar bir yıldan önce bitmiyortanıklar şunla rbunlar derken sürekli muhattap olmak zorunda kalıyorsunuz tabii bu arada eşinizin ailesi ve eşinizde boş durmayacak size iftira atmalara varan türlü şeyler yapacaklar. Yıpranma burada başlıyor bir yerden sonra bunlarla uğraşmak size zor geliyor. Bu tarz şeyleri göze alabilirim diyorsanız anlaşmalı boşanmanızı gerektirecek bir durum yok. tazminatınızı da alırsınız geçersiniz bir kenara. Eşinizde belki bundan bir ders çıkarır.

Tum bunlarin bilincindeyim. Bilsem ki hukuk beni koruyacak... Bunu netlestirip kararimi yeniden gozden gecirecegim.

Hayirlisi artik.

Duanizi eksik etmeyin.

Bana Allah yeter...

diyeceğimi dedim ben kardeşim.
yazdıklarından anladığım kadarı ile duygusal bir kızsın. bence yapma.
karar senin..

Ah en berbat zaafim da bu ya zaten. Ama artik guclenmeyi, mantigimi on plana cikarmayi ogrenmem gerek.

Savasarak bunu saglayabilecegimi dusunmustum.

Simdi biraz kafam karisik.

Dua edin benim icin lutfen.

Bana Allah yeter...

Tum bunlarin bilincindeyim. Bilsem ki hukuk beni koruyacak... Bunu netlestirip kararimi yeniden gozden gecirecegim.

Hayirlisi artik.

Duanizi eksik etmeyin.

Bana Allah yeter...

Peki sonunda tazminat kazansanız, iki yıl süren iftiralara ve onca strese değecek mi? Çamur at izi kalsın mantığıyla söylenmiş onca sözü bir mahkeme kararı silebilecek mi?

Savaşçı bir insanın önüne ket vurmak da istemiyorum ama bu ülkede 13 yaşında tecavüze uğramış çocuk için rızası var denilebilecek bir adalet sistemi var. O kadar bilir kişi raporuna rağmen. Bu çocuk oturabilmek için onlaca ameliyat olmak zorunda kalmışken. Elde bir sürü somut kanıt varken.

Peki sonunda tazminat kazansanız, iki yıl süren iftiralara ve onca strese değecek mi? Çamur at izi kalsın mantığıyla söylenmiş onca sözü bir mahkeme kararı silebilecek mi?

Savaşçı bir insanın önüne ket vurmak da istemiyorum ama bu ülkede 13 yaşında tecavüze uğramış çocuk için rızası var denilebilecek bir adalet sistemi var. O kadar bilir kişi raporuna rağmen. Bu çocuk oturabilmek için onlaca ameliyat olmak zorunda kalmışken. Elde bir sürü somut kanıt varken.

Bu acidan bakildiginda malesef haklisiniz.

Vajinismus yuzunden cezalandirilmis kadinlarin arasinda sessiz sedasiz yer almaya da katlanabilecek miyim, bilmiyorum.

Karistim iyice.

Bana Allah yeter...

Bu acidan bakildiginda malesef haklisiniz.

Vajinismus yuzunden cezalandirilmis kadinlarin arasinda sessiz sedasiz yer almaya da katlanabilecek miyim, bilmiyorum.

Karistim iyice.

Bana Allah yeter...

Aslında kendime kızıyorum. Sizi haklı davanızda engellemek de istemiyorum. Ama bir yandan da adalet sitemine güvenim çok düşük. Bu savaştan daha da yara almış olarak çıkmanızdan korkuyorum. Umarım kötü bir şey yapmıyorumdur.

Vajinismus yüzünden cezalandırıldığınızı da düşünmeyin. Hödük bir insana çattınız sadece. Vajinismus olmasa başka bir şey olur ve belkide gene yürümezdi.

Ah en berbat zaafim da bu ya zaten. Ama artik guclenmeyi, mantigimi on plana cikarmayi ogrenmem gerek.

Savasarak bunu saglayabilecegimi dusunmustum.

Simdi biraz kafam karisik.

Dua edin benim icin lutfen.

Bana Allah yeter...

Dualarımızdasınız :16::16::16:

Aslında kendime kızıyorum. Sizi haklı davanızda engellemek de istemiyorum. Ama bir yandan da adalet sitemine güvenim çok düşük. Bu savaştan daha da yara almış olarak çıkmanızdan korkuyorum. Umarım kötü bir şey yapmıyorumdur.

Vajinismus yüzünden cezalandırıldığınızı da düşünmeyin. Hödük bir insana çattınız sadece. Vajinismus olmasa başka bir şey olur ve belkide gene yürümezdi.

Senin gibi düşünmüştüm ama bu kızcağızın yıpranmasından iyidir bence..

Belki de...

Yureginizden gecenleri benimle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.

Bana Allah yeter...

Kadinlik gururum da aynen boyle soyluyor. Umarim hukuk kadinlik gururundan anliyordur.

Dualarinizi eksik etmeyin lutfen.

Bana Allah yeter...

şahsen ben mahkemede istediğim hiçbir şeyi elde edemedim. orda süreç bizim düşündüğümüz gibi işlemiyor. galeyana kapılmadan düşünün bu yüzden.

belki kazanırsınız ama hiçbir şey elde edemeden sonunda anlaşmalı boşanmak zorunda da kalabilirsiniz.

şahsen ben mahkemede istediğim hiçbir şeyi elde edemedim. orda süreç bizim düşündüğümüz gibi işlemiyor. galeyana kapılmadan düşünün bu yüzden.

belki kazanırsınız ama hiçbir şey elde edemeden sonunda anlaşmalı boşanmak zorunda da kalabilirsiniz.

Evet, biraz daha dusunup iyice irdelemem gerekecek belli ki.

Tesekkurler.

Bana Allah yeter...

Son düzenleme:
Hastaneye sabahin 4'unde hasta karisini tek basina gonderen adama, koca Turk Hukuku'nun soyleyecek tek bir sozu dahi yoksa, evlilik bile bile intiharmis demek ki.

Bana Allah yeter...

valla telli duvaklı aldığı karısını bir bilezik vermediği için akşamın karanlığında ortada bırakan kocaya bile bir sözü olmadı o hukukun.

diyorum ya başta süründüreyim parçalayayım dersin ama sonra mecbur anlaşmalı boşanırsın.

bence anlaşmalı boşanın iki üç sene bile sürebiliyor. önünüze bakarsınız

Tesekkurler fikrinizi paylastiginiz icin. Dua edin lutfen.

valla telli duvaklı aldığı karısını bir bilezik vermediği için akşamın karanlığında ortada bırakan kocaya bile bir sözü olmadı o hukukun.

diyorum ya başta süründüreyim parçalayayım dersin ama sonra mecbur anlaşmalı boşanırsın.

Evlilik, bir hayalin gerceklesmesi degilmis. Tum hayalleri paramparca etmekmis.

Dualarinizi esirgemeyin.

Tesekkur ederim.

Bana Allah yeter...

kötü biriyle evlilik aynen bu şekil.

ve dahasını anlatayım. ailesi mahkemede yalan söyledi onlara sinirim bozuldu.

mahkemede bunun yaptığı tavırlar pişkinlikler benimle beraber hakimin de sinirini bozdu. ama bir işe yaramadı.

her celse dönüşü sinirimden ağladım. ayrıldığıma zerre pişman değilim zerre duygusallık yaşamadım ama işte sinirlerim yıprandı.

ne zamanki anlaşmaya çevirdim bitti artık dedim o gün rahatladım.

inanır mısın şimdi mutluluktan uçuyorum elhamdülillah :) çalışıyorum, geziyorum, tozuyorum, ailemle, arkadaşlarımla vakit geçiriyorum huzurum var şükür. hatta psikoloğa gittim bi kere, adamı ben teselli ettm :9:

iki yıl kadar uğraşmak yerine iyileşmeyi denemen daha mantıklı gözüküyor yani. avukatının dediğine göre de pek ümit yok.

ha bir de Yüce Mahkeme'ye temyiz etmek daha doğru hukuk sistemimiz bu şekilken ve sonu gözükmüyorken. ben Allah'a havale ettim. aklıma geldikçe ah ediyorum. ki biliyorum o mahkemeden kaçış yok.

çok iyi düşün çoook iyi :)

Son düzenleme:
Ben de süründürürdüm, çektiklerim burunlarından gelmeden rahat edemezdim..
Bu süreçte sürünürdüm evet ama intikam almadan mutlu olamazdım ben.:ssz:

Merhaba arkadaslar,

Esimle aramizdaki devir islemlerini tamamladiktan sonra bosanma davasini acacagim. Lakin kafami karistiran seyler var.

Bu hikayeyi sonlandirip, esimi ve ailesini Allah'a havale edip, anlasmali mi bosanmaliyim?

Kanunun bana verdigi hakki kullanip, hakkimi aramak ve savasmaktan korkmayip cekismeli mi bosanayim?

Ailem, bazi arkadaslarim ve avukatim cekismeli bosanmanin beni cok yipratacagini ve yoracagini dusunduklerinden anlasmali bosanmamdan yanalar.

Esim ve ailesi de bunu istiyor.

Fakat ben yasadiklarimin hesabini kanun onunde sormak, korkmamak, savasmak ve Allah'in izniyle bu savastan galip ayrilmak istiyorum.

Eski konularimda bahsetmistim. Vajinismusum ve bu yuzden esimden psikolojik siddet gordum evliligim boyunca. Sirf burnum surtsun diye vajinismus tedavimi yarida biraktirip bosanma blofleri yapti. Yetmedi, sabahin 4'unde moral bozuklugundan rahatsizlandim, hastaneye goturmedi, tek basima gittim. Vajinismus problemimi bir sucmus gibi once benim babama, sonra da ailesine anlatti. Bana destek olmak yerine beni rencide etti.

Avukatim tum bunlarin tazminat sebebi oldugunu soyledi.

Derdim para degil. Yasadigim acilardan savasip kazanarak kurtulma arzusu benimkisi.

Bu zamana dek hep korktum, hic risk almadim, en kolay yolu sectim ve bu yuzden ozguvenimi yitirdim.

Yasadiklarim yukarida saydigim kadar degil elbet, bunlar en barizleri.

Siz yerimde olsaniz savasir miydiniz, ugrasmayip birakir miydiniz?

Benim gonlum savasmaktan yana. Ama ofkeme mi yeniliyorum... bundan emin degilim.

Bana Allah yeter...

Kesinlikle savaşın böyle şey mi olur her şeyi ispat edebilirsiniz ne konuda yalancı şahit çıkarabilirler onu anlamadım ama avukatınız ve terapistinizin yardımıyla çok şey başarabilirsiniz bir arkadaşın da dedigi gibi yaşadıklarınızın hepsi tazminat sebebi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yazılanları görüyorsun. Çekişmeli boşanmada elin boş dönüceksin yüksek ihtimal. Burada yazdıklarından bile sinirini, kalp kırgınlığını, hukuk sistemine sitemini görebiliyorum. Bir de bu olayı canlı canlı yaşadığını düşünsene. Anlatıcaksın, anlatıcaksın karşındaki hakim sana sonuç olarak kadınlık görevini yerine getirmedin diyecek. Çok yıpranırsın bence. Çok duygusal birine benziyorsun ki bence mahkeme salonuna girip anlaşmalı boşanmak bile seni yıpratacak bence. Çünkü bir hiç uğruna boşanıyorsun. Karşında adam gibi bir adam olsaydı bunları yaşamazdın. Allaha havale et ve yoluna bak bence. Allah yolunu açık etsin ama kendini daha fazla yıpratme değmez. Allah karşına senin değerini anlayacak birilerini çıkartır inşallah.

kötü biriyle evlilik aynen bu şekil.

ve dahasını anlatayım. ailesi mahkemede yalan söyledi onlara sinirim bozuldu.

mahkemede bunun yaptığı tavırlar pişkinlikler benimle beraber hakimin de sinirini bozdu. ama bir işe yaramadı.

her celse dönüşü sinirimden ağladım. ayrıldığıma zerre pişman değilim zerre duygusallık yaşamadım ama işte sinirlerim yıprandı.

ne zamanki anlaşmaya çevirdim bitti artık dedim o gün rahatladım.

inanır mısın şimdi mutluluktan uçuyorum elhamdülillah :) çalışıyorum, geziyorum, tozuyorum, ailemle, arkadaşlarımla vakit geçiriyorum huzurum var şükür. hatta psikoloğa gittim bi kere, adamı ben teselli ettm :9:

iki yıl kadar uğraşmak yerine iyileşmeyi denemen daha mantıklı gözüküyor yani. avukatının dediğine göre de pek ümit yok.

ha bir de Yüce Mahkeme'ye temyiz etmek daha doğru hukuk sistemimiz bu şekilken ve sonu gözükmüyorken. ben Allah'a havale ettim. aklıma geldikçe ah ediyorum. ki biliyorum o mahkemeden kaçış yok.

çok iyi düşün çoook iyi :)

Burada okuduklarimdan sonra dusunmeye karar verdim, evet.

Ofkem biraz yatisinca belki de anlasmali bosanmak daha mantikli gelecek bana. Bu yuzden hemen adim atmama karari aldim.

Yuce Mahkeme evet... onun adaletinden cok sukur ki suphemiz yok. :)

Desteginiz ve paylasiminiz icin cok tesekkur ederim.

Akliniza geldikcs dua edin lutfen benim icin.

Ben de süründürürdüm, çektiklerim burunlarından gelmeden rahat edemezdim..
Bu süreçte sürünürdüm evet ama intikam almadan mutlu olamazdım ben.:ssz:

Biraz kisilik meselesi galiba bu. Bu zamana kadar affetmis, korkmus, ustune gitmemis biri olarak ilk kez savasmak arzusu dogmustu icime ama hukuk sistemimiz beni anlayacak mi artik emin degilim.

Hayirlisi bundan boyle.

Rabb'im en dogru karari verdirsin ins.

Dua edin n'olur.

Bana Allah yeter...

Kesinlikle savaşın böyle şey mi olur her şeyi ispat edebilirsiniz ne konuda yalancı şahit çıkarabilirler onu anlamadım ama avukatınız ve terapistinizin yardımıyla çok şey başarabilirsiniz bir arkadaşın da dedigi gibi yaşadıklarınızın hepsi tazminat sebebi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Avukatim yasadiklarimin tazminat sebebi oldugunu onayladi, evet. Terapistimle yarin gorusecegim, bakalim o ne yorum yapacak.

Savasma arzum var ama sonunda bosa kurek cekmis olursam pisman olabilirim.

Dualarinizi eksik etmeyin lutfen.

Bana Allah yeter...

Back
X