Nasıl çatır çatır hakkınızı savunuyorsunuz?

Ben de yapısal olarak çok hanfendi yetistirildim kimseyi kırmam kolay kolay.
Eş ailesi beni de zivanadan çıkarıyor mesela.
Anne yapısı çok etkili.
Annem ben sizi kimseye köle yetistirmedim der durur.
Kimsenin hakkını yemeyin kimseye de hakkınızı yedirmeyin der.

Bende bazen kalıyorum pat diye yüzüme saçma sapan şeyler söyleyip aşağıya çekmelerinden yoruldum insanların
Haddini bildirmek gerek
Had bildirince de kötü oluyorum işte
Çünkü alışmışlar yumuşak yüzüme
Birşey deyince kabahatlı oluyorum

Ben sinirlenip zivanadan çıkmayı sevmiyorum.
Direkt lafını verip sakince köşeye cekilenlerden olmak isterdim.
Onu beceremiyorum.
Resmen beynimden duman çıkıyor

Bende hiç anamın kızı değilimdir o hakkını heryerde çatır çatır savunur bana da kızar susma diye. Ama ben hep öyleydim okuldayken öğretmen birşey dese bile hemen ağlardım. Şimdi de hiç tartışmalara girmem karşımdaki söyler söyler hiç cvp vermem bitti mi derim çekilirim kenara. Böyle yapınca karşındaki daha çok sinir oluyor

Eskiden ben de öyleydim. Ama hanımefendilik ve kibarlık bizim toplumumuzda kıymet görmüyor. Ağızlarına tükereceksiniz ki bir şeyler olsun.
Kesinlikle
Susunca kendilerini haklı sanıyor insanlar
Efendilik bu toplumda işe yaramaz ezik hibi görüyorlar
Benle muhattap olmamak için susuyor demiyor kimse

Ben de hakkımı yedirenlerdenim. Başkasının hakkını savunduğum kadar kendimi savunamıyorum. Maaşım yatmıyor, yemek param yatmıyor gidip muhasebe dışında başkasına sormuyorum bile. Sesimi kolayca yükseltemiyorum, insan kırmaktan korkuyorum. Dün mağazada şu ürünü alabilir miyim derken bile acaba çok mu sert söyledim diye kendimi yedim. Bazıları pat pat hiç düşünmeden yapıyor ve işte onlar özgüvenli oluyor.

Yıkıla yıkıla yıkmayı öğreniyorsun. Bence güçlü kadınların en büyük ortak noktası; zamanında çok acı çekmiş olması. Zaten acı çekmeden, canın yanmadan nasıl dimdik durmayı öğrenebilirsin ki?

Bir kaç ayrılık, bir kaç dost kazığı, uğradığımız beş on haksızlık derken duvarlar örülüyor, kılıçlar kuşanılıyor, oklar hedefe kitleniyor

Anne bence etkili degilde insanın kendini yetiştirmesi ile alakalı. Benim annem hep eşinin ailesine gitgel, saygısızlık yapma, oturma kalk yardım et der.Eşim yemek temizlik yapar bazen. Bi kaç kez annemle konuşurken eşimin yemek yaptıgını duydu. Neden yemek yaptırıyorsun, sen yapsana, çalışıyor falan diyor. Bu arada annem kendini babama da aşırı ezdirdi.Ama ben annemi gördükçe tam tersi oldum. Sosyal ortamım, üniversite falanda çok etkili. Kadın erkek eşittir bana göre. Kimse kimsenin kölesi olamaz.Bir de 2 sene önceki ben ile şuanki arasında daglar kadar fark var. Bana ruhsuz, huysuz diyorlar.Biraz katı gibiyim. Aslında sıcak kanlıyımda bazı durumlarda ruhsuz olabiliyorum. Şuan 30 oldum. 28 deki halimle şuanki halim çok farklı.

Birde Türk toplumu hanımefendi görünce direk ezmeye çalışıyor.

İşte herkes te farklı etki ediyor anne.
Benimki de sen yapma esin yapsın der.
Ağır taşıma kocan tasisin der.
Babama da her işi yaptırır.

Bence en önemlisi sakin kalıp hakkını savunabilmek. Çünkü haklı olduğunu düşündüğün halde bağırmaya başlıyorsan cidden çok komik oluyor.

Sakince fikrini söyle. Bırak karşıdaki de konuşsun. Baktın bağırıyor, acayip acayip triplere giriyor. "Şu halinle senle daha fazla tartışmak istemiyorum." diyip kes ve ortamı terk et.

O da utanıcak bu cazgırlığından (büyük ihtimalle daha da sinirlenip arkandan bağıracak falan ama sen hiç oralı olma. En iyi yöntem budur.)

Eğer haklı olduğunu düşünüyorsan da asla susma. Yoksa pasif bilinir daima ezilirsin

Eğer hakkınız yense aslan kesilirsiniz.
Bende ilk atandığım zamanlarda kedi gibiydim baktım herkes çakal biri diğerine daha çok iş yükleme peşinde açıkçası bunları göre göre hakkımı aramaya başladım bir de bakmışım aman hırçın olup çıkmışım.

Terapi gorun
Ciddi anlamda soyluyorum
Annem 52 yasina geldi hala kendini savunamiyo
Ve herkesden heryerden darbe yiyor
Sanki ben onun annesiymisim gibi onu ben savunuyorum
Hemde boynu bukuk, tabiri caizse uzulerek soyluyorum ezik...
Terapiye gidiyo suan

Bugun musteri hizmetleri aradi ben de disardayim, iki kez soyledigini yanlis anlamisim diye sinirlendi. Ben de disardayim zorlaniyorum dedim, yanlis anlamisim dedim. Sonra normal konusmaya basladi. İnsanlar boyle alismak gerekiyor. Kucuk bi ornek.

Bende saf mülayim sessiz biri oldum hep
ta ki koca ve ailesinin yolunacak kaz gözüyle bakmaları ve iş yerinde sessiz diye herşeyi bana yaptırmaları vesilesiyle tabiri caizse artık kükrüyorum bakıyorum karşıdaki kediden hallice

Hep kötü olursanız , ona da alıştılar artık laf soyleyemezler . Hakkınız da kötü düşünürlerse düşünsünler zaten iyi düşünselerdi öyle konuşmazlardı. Yani bari hakkını verin de öyle kötü düşünsünler

Oh mis gibi, hırçın olun hiç olmazsa kafanız rahat olur. Ezik olmaktan iyidir.

Bilinç altı temizliği yap, belki çocukluğunda belki baska bir dönemde bununla ilgili mutlaka olumsuz bir şey olmuştur.çekim yasasını araştır, ben böyleyim böyleyim dersen o olarak kalırsın. Olumlama programları var indir hergün oradaki olumlama cümlelerini tekrarla kendini iyi hissedene kadar. İnternetten araştır. Ho- ponopono tekniğine bak. Mutlaka gececektir.tabiki bunları yaparken inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…