Nasıl çatır çatır hakkınızı savunuyorsunuz?

didem3856

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2021
164
381
18
Merhaba güçlü hanımlar. Bazen burada yorumlarda ya da paylaşımlarda bazı kadınların yazdıklarını okuyorum. Hayran kalıyorum. Çatır çatır laflarını söylemişler, haklarını savunmuşlar. Ben haklı olsam bile kendimi ifade edemiyorum. Hakkımı savunamıyorum. Konuşurken ağlayasım geliyor. Dolayısıyla insanlar beni dikkate almıyor pek. Sorum şu nasıl böyle güçlü olabiliyorsunuz? Bana biri biraz sesini yükseltse yıkılıyorum sanki. Öneride bulunursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler.

Ben çocukken evde aslan dışarda kedi yavrusuydum..
Dışarda tırmalana tırmalana aslana döndüm..
Malesef bizimki gibi toplumlarda hanımefendilik, sessizlik, mülayimlik "ben buna her istediğimi yaparım" mesajı veriyor karşıya.
yeri geldiğinde zorla da olsa çirkeflik yapmak, cazgırlık yapmak gerekiyor.
mesela yarın işe başlıyorum, savaş boyalarımı sürdüm, kaşımın biri havada olacak, ben de böyle biri olmayı hiç istemezdim..
zaten pek uzun süreli de böyle olamıyorum, hamurumda yok.
Özümde son derece hanımefendi asil bir kadınım.

Katılıyorum .

Çokmu duygusalsınız acaba? Bende teknik olarak biliyorum ama pratikte malesef yapamıyorum. İnsanlara çok değer veriyoruz, fazla anlam yüklüyoruz ve karşımızdaki kişiden çok şey bekliyoruz. Beklentiyi düşürdükçe kırılmada azalıyor aslında. Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk bunu yapabildiğiniz sürece yani kendinize değer verdiğiniz sürece insanların size haksızlık yapma, sesini yükseltme gibi hadsizce davranışlarıda azalıyor. Mütavazi oldukça tepenize çıkıyorlar ve herşeyi söyleyip, yapmayı kendilerinde hak zannnediyorlar

Ama o benim şunum ama o böyle biri ama beni seviyor gibi klişeleri bir tarafa bırakarak. İlk önce Biraz tuhaf geliyor karşıdaki kişi size haksızlık etse de kırdım mı çok mu ileri gittim gibi düşünceler olabilir ama aslında öyle değil. Birilerinin size haksızlık ettiğini fark ettiğinizde kendi çizginizi bozmadan karşılık vermenin size hak olduğunu düşünerek. Böyle böyle aslında doğru olanın o olduğu fark ediliyor zaten.

Zihnimde canlandırarak.
Ben çocukluğumdan beri türk ve müslüman olduğum icin bu ülkede farkli dislanmalara ve alaylara maruz kaldim.

Tecrübe ede ede kafanizda antreman yapiyorsunuz ve bir dahaki sefere şunları söylerim diye bir plan hazirliyorsunuz.
Hazir cevap degilim ama eltim ve kaynimi gördükce, onlarin garip tavir ve triplerine maruz kaldikca bir kac sene icersinde bende hakkimi savunan kendini ezdirmeyen bir insan oldum…bu forumunda etkisi büyük :))

birde sinir cizme ile ilgili videolar izliyorum çünkü biz sinir cizip onlari kimseye ezdirmesek kolay kolay bizide kimse ezemez.
tülay kök ve beyhan budak videolarini tavsiye ederim:)

Yapısal bişey sanırım. Eğer içimdekini söylemezsem çatlayacak gibi hissediyorum.
Bir nevi bendeki çokta engel olunabilir bir durum değil. İçimden geliyor

Bende hala her konuda olamasamda iki senede bile yaşadığım haksızlıklar sonucu çatır çatır konuşmaya başladım. Kendimi savunurken kavgaya çeviremeyeceğimi bilsem daha çok konuşurum ama konuşurken kendi kendimi gaza getiriyorum

Yani ilk başta insanları kırmamak için yapmıyorsunuz bir süre sonra içinizde patlıyor. Cevabi yapıştırınca o ilk sefer bir mutluluk veriyor durduramıyorsunuz.

Bodoslama daliyorum

Normalde ortamlarda ve toplumda kedi gibi uysalımdır ama hakkıma tecavüz edenin vay haline. Geçen gün hocama bi hattini bildirdimki direk çatır çatır ses attım. Sonra baktım hoca beni alttan alıyor
Haklıysam pısırık olamıyorum kim olursa olsun hakedene hakkını vermek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…