nasil cozulur bu durum?

yipranmak ve üzülmek istemiyorsan kayınvaliden görümcen eltin kim varsa hepsiyle bir mesafe koy ve o mesafeyi koru; seni çok sevmelerini el üstünde tutmalarını bekleme, gereken saygıyı göster onlar sana saygısızlık yapıyorsa açıkça uyar ama bende onların kızıyım beni de sevsinler hep övsünler diye bekleme, eşimin teyzesi beni her gördüğünde laf sokar dururdu birde daha önceden tanımaz etmez onada asla saygısızlığım olmadığı halde ne laflar etti hep içimden sövdüm, eşime de söyledim oda sövdü tabi yüzüne değil :9: düşüncesiz insanlar işte, şimdi bayramda dahi aramıyorum eşime de diyorum ara sen bana ne bakıyorsun ben çekemiyorum çenesini ama teyzen diyorum, ya ben de çekemem şimdi diyor eşim, biz çok huzurluyuz şimdi onlar üzülüyorlar neden kimse bizi aramıyor fln diye :10: kimse için kendini üzme canım kocana da anlatıp kocanın da canını sıkma annesi de olsa bacısı da olsa sen hepsiyle can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değilsin bence :6:

Maasallah canim darisi bize insallah devam edebilirsek tabii bu durumu atlatip..haklisiin gercekten beklentileri yuksek tutmamak gerek.evlendigimizden beri diyorum kendi kendime aslinda ama biraz fazla duygusal yapim var..her seferinde aptal gibi unutuyorum...bu kac oldu boyle bosver birsey umma kimseden diyorum zaman geciyor unutmus ve coktan uzulmus oluyorum ve tabii esimle de huzurum kalmiyor..bakalim aksam gelsin cozebilecek miyiz?ki ben omrde ilk kez aski onunla tattim insallah beni ikna eder cook uzgunum cunku...
Tesekkur ederim..

Benim kocam da ne savunur ne de haklisin der. Aslında bilirimki bana hak verir ama dile getirmez . Evliliğimizin ilk yılı cok sikintiliydi o konuda. Ben sürekli sikayet ediyordum o karşımda tek kelime demiyordu.
Hatta ben de sadee haklisin de tamam diyordum. Ama yapmadı. Demedi. Ben de artık ne esimin ailesini cok takiyorum ne de esime yansıtıyorum.
Bir seye üzülsem bozulsam da hemen söylemeyip sinirimin soğumasını bekliyorum. Bur kac gun sonra daha sakin bi sekilde söylüyorum. Bu sene farkettimki esim yeni yeni bana hak verdigini dile getiriyor:)
Bir de soyle duşun; senin ailen hakkında Esin sert konuşsa sen ne tepki verirsin? Haklisin hayatim diyip esini mı pohpohlarsin? Haklı olsa bile annene oyle demesine icerlersin
Ortada cok ciddi sorun yoksa sessiz kalmayı tercih et. Anladığım kadarıyla Esin annesinin lafına bakıp ta ilişkinize yon vermiyor.

Benim kocam da ne savunur ne de haklisin der. Aslında bilirimki bana hak verir ama dile getirmez . Evliliğimizin ilk yılı cok sikintiliydi o konuda. Ben sürekli sikayet ediyordum o karşımda tek kelime demiyordu.
Hatta ben de sadee haklisin de tamam diyordum. Ama yapmadı. Demedi. Ben de artık ne esimin ailesini cok takiyorum ne de esime yansıtıyorum.
Bir seye üzülsem bozulsam da hemen söylemeyip sinirimin soğumasını bekliyorum. Bur kac gun sonra daha sakin bi sekilde söylüyorum. Bu sene farkettimki esim yeni yeni bana hak verdigini dile getiriyor:
Bir de soyle duşun; senin ailen hakkında Esin sert konuşsa sen ne tepki verirsin? Haklisin hayatim diyip esini mı pohpohlarsin? Haklı olsa bile annene oyle demesine icerlersin
Ortada cok ciddi sorun yoksa sessiz kalmayı tercih et. Anladığım kadarıyla Esin annesinin lafına bakıp ta ilişkinize yon vermiyor.

Ne dememi bekliyorsun deyip kirici olmaya basladi hemen zaten.sizin soyledikleriniz de mantikli ama ben sadece kirginligimi dile getirdim hakaret veya ailesine olmayan birsey soylemedim.sadece esim bari yanimda oldugunu hissettirsin arkamda veya yanimda iste diyeyim..anliyorum desin..

Yapmıyorlar iste. Ben de asla kırıcı laf söylemedim hakaret etmedim sadece haklisin demesini bekledim. Demedi. O yuzden bosuna kendini yıpratma kocan da yıpranıyor farketmesen de.
Bak benim kv ler baska ilde. İlk zamanlar ben her seyi anlatıyorum onun hak vermesini bekliyorum ya, biz her oraya gidişimizde kocam da asırı stres , gereksiz yere bana çatmalar, stresten midesine ağrılar bile giriyordu. Tek sorun oraya gidecez yine gul sikayetlenecek diye. Simdi cok keyifle gidiyoru esimin ailesinin yanına. O da cok mutlu çünkü ben artık sikayet etmiyorum, böylece Kocamla aram daha iyi aslında.

erkekler aileleri söz konusu olunca eşlerine kolay kolay sen haklısın seni anlıyorum demezler canım zamanla eğriyi doğruyu görüp belki söylerler ama ilk yıllarda bunu yapan erkek çok azdır genelde aileleri haksız bile olsalar direkt savunmaya geçerler.arada sen kötü olursun yada eşinle huzursuz olursun.bu nedenle boşver herşeyi kafana takma kimseyi umursama fazla beklenti içinde olma ailesi ile mesafeni koru eşinle kimse için kötü olma canım:31:

Evet cok dogru ben kotu oluyorum cok dogru...bugunu atlatirsak insalah dediginiz gibi bir yol cizmem mantikli olacak..iki inatci-ben hakliyim ama :(- anasirsak eger...

Back
X