nasıl davranacağımı bilemiyorum artık :(((

evet bende öyle yapacam artık mesela eşimle biz onlara gittiğimizde gündüz işim var diye çıkar akşamda arkadaşlarla buluşucam der bende dımdızlak kalırım o kadar sıkılıyorumki konuşacak bişey bulamıyorum onlarla. bendende 8-10 yaş büyükler fikir farkı var biraz. bide üstüne bu olaylar çıkamıyorum işin içinden
bide ortak sohbetleri şöyle:
şunun gelini bi iyi nasıl bakmışlar kaynanasına
şu gelinin insanlığı çok iyi
şu şunu çağırmış evine öbürü hiç çağırmazmış ne fikirsiz insanlar varmış
şunun bi kızı var nasıl güzel şunun gelini var nasıl güzel nasıl becerikli

kızı ekmek açıyo ben bilmiyorum mesela ekmek açmayı ( artık bi onu bilmediğim kalsın ) öve öve bitiremiyo maretli kızım benim maşallah falan bana nispetler. işte ablan şunu yapmış çok güzel sende yap.
benim götürdüğüm tatlılar pastalar hiç beğenilmez mutlaka bi kulp bulunur. şu şöyle olsaydı daha iyi olurdu şunun tadı şöyle bilmem ne. (oysaki herkez mutlaka söyler çok güzel olmuş diye arkadaşların eşleri çok samimi olduklarımız falan 2-3 tabağa kadar yerler beğendiklerini arkadşalar desen tarif isterler hatta görümcem bile beni arayıp bu siteden aldığım ve yaptığım görümcemin eşinin bayıla bayıla yediği poğaça tarifini istedi ama bunlar görülmüyo tabi)öyle diyodu sürekli artık bende yapınca hiç götürmüyorum yapsın sevgili kızları yesinler afiyetle umurumda değil ama takıyorum işte elimde değil.

nasil duruyosun onlarin icinde su ettikeri muhabbetlere bak benim bile sinirlerim bozuldu tavrini koy.keske bastan okadar yakin davranmasaydin fazla iyi niyetli olunca aptal yerine koyucaklarini saniyolar ayip ya

Canım zamanında ayrım yapılmıs torunlardan biri benim
babannem benı ayırdıkca en basarılı torunu ben oldum
Allah ıste tam tersını verıyor
dugunlerde en cok sorulan, en ıyı unıversıteyı kazanan torunu ben ooldum

bızde aynı bınada oturmustuk yıllarca
ve babannem ben düşüp ağladığımda camı açıp haa sen miydin deyip kapatan biridir

tabi küçüktüm ama kinim işlemeyecek bir yaşta değildim
ve ondan sonra asla yakın olmadım
az gittim gittiğimde az konuştum
şimdi o daha çok pırlanta niye gelmedi der felan
bayramdan bayrama giderim oda sadece tek bayram

yani zamanında annem adaletsizlik olmasın diye
benim babannemlere ve halamlara karşı hiç kötü doldurmamış
ama keşke beni onlardan uzak tutsaymış
yani onların kötü olduğunu hissettirseymiş bana
bende senin kızın gibi çok küçüğk zamanlarımda beni sevsinler diye uğraşmışım

ayrıca halamda benle boy ölçüşür 50 yaşında
benle yarışmaya çalışır
kendi kaynı ve kayınvalidesi beni çok severler diye hasedinden çatlar
yani düşman gibiyizdir

demem o ki bu asla düzelmeyecek
eşinde onların davranışları da
en güzelini mesafe koyarak yaparsın
birde çalışıyormuşsun
Allah sabır versin

çevremde gördüğüm kadarıyla gerçekten gelinine içten davranan kayınvalideler kızı olmayanlar
heralde bazıları oğlumuzu kaybetmeyelim uzaklaşmayalım korkusuyla bazıları da kızı yerine koymak için iyi davranıyolar gelinlerine, görümce oldu mu işler karışıyo:34: tabi ki bu şekilde davranmayan gayet medeni aklı başında insanlar da vardır ama büyük bi çoğunluk sanırım senin durumunda.
çok ciddiye alınıcak kafa yorulucak bi sorunun yok aslında biraz mesafeli davranman ve çocuğunu onlarla çok fazla muhattap etmemen yerinde olur bence ama bunu yaparken ne eşine ne de çocuğuna bişe hissettirme daha doğrusu onlar hakkında yorum yapma ve zaten normal olan buymuş bi tuhaflık yokmuş gibi davran. zaten eşinin senin ailenle arası da kötüymüş benzer bi muameleyi hakediyolar aslında ama seni kötü yönlendirmeyelim herzaman kadının alttan alan taraf olması gerekiyo malesef katılmasam da:47:

nasil duruyosun onlarin icinde su ettikeri muhabbetlere bak benim bile sinirlerim bozuldu tavrini koy.keske bastan okadar yakin davranmasaydin fazla iyi niyetli olunca aptal yerine koyucaklarini saniyolar ayip ya

resmen sinirlerim bozuldu zaten artık. bende öyle yapmayı düşünüyorum artık mesafe koymanın zamanı geldide geçiyor bile.

Canım zamanında ayrım yapılmıs torunlardan biri benim
babannem benı ayırdıkca en basarılı torunu ben oldum
Allah ıste tam tersını verıyor
dugunlerde en cok sorulan, en ıyı unıversıteyı kazanan torunu ben ooldum

bızde aynı bınada oturmustuk yıllarca
ve babannem ben düşüp ağladığımda camı açıp haa sen miydin deyip kapatan biridir

tabi küçüktüm ama kinim işlemeyecek bir yaşta değildim
ve ondan sonra asla yakın olmadım
az gittim gittiğimde az konuştum
şimdi o daha çok pırlanta niye gelmedi der felan
bayramdan bayrama giderim oda sadece tek bayram

yani zamanında annem adaletsizlik olmasın diye
benim babannemlere ve halamlara karşı hiç kötü doldurmamış
ama keşke beni onlardan uzak tutsaymış
yani onların kötü olduğunu hissettirseymiş bana
bende senin kızın gibi çok küçüğk zamanlarımda beni sevsinler diye uğraşmışım

ayrıca halamda benle boy ölçüşür 50 yaşında
benle yarışmaya çalışır
kendi kaynı ve kayınvalidesi beni çok severler diye hasedinden çatlar
yani düşman gibiyizdir

demem o ki bu asla düzelmeyecek
eşinde onların davranışları da
en güzelini mesafe koyarak yaparsın
birde çalışıyormuşsun
Allah sabır versin

amin canım Allahım Hepimize sabır versin. Çalıştığım eşimde dahil olmak üzere kimse tarafından görülmüyo zaten bide bu kadar şey arasında açıköğretime çalışıyorum işletme 3üm. kafam o kadar doluki dersleri hiç anlayamıyorum.

ay vallahi yaaaa başkalarının gelini üzernden kendi isteklerini sıralar benmkiler de...genetik bişey bence....

bide ne var biliyor musun?
benim kaynanam insanı maddi manevi kullanmayı pek sever. Markete mutlaka beni gönderir paran var mı yok mu diye asla sormaz sigarasını bile bana aldırmaya çalışır ama artık eski ben değilim karşısındaki. ne kadar harcadıysamda eşimden alırım mutlaka akşamına. Geçen yine görümcemler geldiğinde beni markete gönderdi bi kaç şey alınacakmış ve yanımda sadece 10 lira mı ne var. tamam dedim gideyim ama huylarınıda biliyorum ya telefonun sesini kapattım. neyse gittim markete bunlar habire arıyo ama açmıyorum neyse geldim eve. şu şu şuda alınacaktı telefon ettik niye açmadın dedi kaynanam bende niye açmadım değil telefonu evde unutmuşum dedim bozuldu. yani son kullanma tarihine kadar kullanacak beni. diyorum ya bunlar en hafifleri...

hatırladıkça bunlar aklıma geldikçe sinirim daha da artıyor...

Benim kaynanam insanı maddi manevi kullanmayı pek sever. Markete mutlaka beni gönderir paran var mı yok mu diye asla sormaz sigarasını bile bana aldırmaya çalışır ama artık eski ben değilim karşısındaki. Ne kadar harcadıysamda eşimden alırım mutlaka akşamına. Geçen yine görümcemler geldiğinde beni markete gönderdi bi kaç şey alınacakmış ve yanımda sadece 10 lira mı ne var. Tamam dedim gideyim ama huylarınıda biliyorum ya telefonun sesini kapattım. Neyse gittim markete bunlar habire arıyo ama açmıyorum neyse geldim eve. şu şu şuda alınacaktı telefon ettik niye açmadın dedi kaynanam bende niye açmadım değil telefonu evde unutmuşum dedim bozuldu. Yani son kullanma tarihine kadar kullanacak beni. Diyorum ya bunlar en hafifleri...

Hatırladıkça bunlar aklıma geldikçe sinirim daha da artıyor...

offff valla ya:26::26:benimkilerin de taksidi vardı kaynım kombileirni bozmuştu geçen yıl..bzim kredi kartına taksitlendirmek istedikleirni söylediler neyse aldım gittm..10 taksit ve 200 lira gbi bişey..neyse ekstre geldi ve kaçında yatacağını da biliyorlar..eşimin bekarlıktan kullandığı kart çünkü...tık yok..neyse gecikmeli de olsa usulen bi teklif ettiler..eşim de olsun molsun dedi..tamam 20 lira bişey değil ama sonra eşim öyle deyince bir daha yattılar resmen kulaklarının üstüne...biz ödedk durdukk:47::47:mecburuz sankii.baktım tamamını ödeyecez durum onu gösterıyor.4 veya 5taksitte yetmiyor yetmiyor diye ağlanmak zorunda kaldım...ve aksatmadan verdiler.ben sanki bilmiyorum para harcamayı...alacak olsam 200 liralık birşey kendi evime alırım ben..tamam onlar da bana yardımcı oldular yeni evliyken patates soğan vs alıp getiriyorlardı ama onun karşılığı mı bu..ben karşılıksız yaptıklarını sanmıştım artı patates soğanın bedeli bana bayağı pahalıya patlamış oldu kısaca..

benim kaynanam insanı maddi manevi kullanmayı pek sever. Markete mutlaka beni gönderir paran var mı yok mu diye asla sormaz sigarasını bile bana aldırmaya çalışır ama artık eski ben değilim karşısındaki. ne kadar harcadıysamda eşimden alırım mutlaka akşamına. Geçen yine görümcemler geldiğinde beni markete gönderdi bi kaç şey alınacakmış ve yanımda sadece 10 lira mı ne var. tamam dedim gideyim ama huylarınıda biliyorum ya telefonun sesini kapattım. neyse gittim markete bunlar habire arıyo ama açmıyorum neyse geldim eve. şu şu şuda alınacaktı telefon ettik niye açmadın dedi kaynanam bende niye açmadım değil telefonu evde unutmuşum dedim bozuldu. yani son kullanma tarihine kadar kullanacak beni. diyorum ya bunlar en hafifleri...

hatırladıkça bunlar aklıma geldikçe sinirim daha da artıyor...

canım okudum yazdıklarıı tavrını koymazsan seni dah çok ezecekler, saygıda bi yere kadar, hem benim çocuğumu itelesin , hem herşeyi bana yaptırsınlar, hemde beğenmesiner yok öyle.sınırı koy, yapma bişey herkes yesin içsin çekilsin sen temizle olur mu, herkes kalkınca sende kalak, aaa geline bak derler dimi.. boşver biyerden başlaaman lazım. ben her zaamn derim ki. birine ders verceksen, sana davrandıkları gibi davrancaksın ki anlasınlar, iyilikle olmuyor canım. inem yanlarına, gitme, ne demek markete git, şunu şunu al. sen çocuk musun. o kadar kişi varken. eşin konusunda da bişey derse cevabını verirsin o senin ailene nasıl davranıyor.sen daha fazlasını bekleme hakı yok

offff valla ya:26::26:benimkilerin de taksidi vardı kaynım kombileirni bozmuştu geçen yıl..bzim kredi kartına taksitlendirmek istedikleirni söylediler neyse aldım gittm..10 taksit ve 200 lira gbi bişey..neyse ekstre geldi ve kaçında yatacağını da biliyorlar..eşimin bekarlıktan kullandığı kart çünkü...tık yok..neyse gecikmeli de olsa usulen bi teklif ettiler..eşim de olsun molsun dedi..tamam 20 lira bişey değil ama sonra eşim öyle deyince bir daha yattılar resmen kulaklarının üstüne...biz ödedk durdukk:47::47:mecburuz sankii.baktım tamamını ödeyecez durum onu gösterıyor.4 veya 5taksitte yetmiyor yetmiyor diye ağlanmak zorunda kaldım...ve aksatmadan verdiler.ben sanki bilmiyorum para harcamayı...alacak olsam 200 liralık birşey kendi evime alırım ben..tamam onlar da bana yardımcı oldular yeni evliyken patates soğan vs alıp getiriyorlardı ama onun karşılığı mı bu..ben karşılıksız yaptıklarını sanmıştım artı patates soğanın bedeli bana bayağı pahalıya patlamış oldu kısaca..

aman ya evlenmiş işte rahat bırakın paranız varsa alın yoksa almayın bu ne ya valla hayatımdan soğudum kızımda olmasa 5dk durmam o evde eşimde biliyo bunu ama kendini hiç düzeltmiyo sabah geç kaldım işe daha kızı okula koyaz ya niye bukadar yavaş hazırlanıyorsun hergün geç kalıyorum dedim bi sus ya .... dedi şok oldum asansörde dedimki bende o kelimeyi bizim orda senin gibiler için kullanırlar dedim neyi dedi ... dedim sen daha ordamısın diyo 2 snde unutmuş yani. sonra arabadan iniyordum hadi görüşürüz dedi bende .... dedim bozuldu gitti saygı bile kalmadı sanırım yavaş yavaş bitiyoruz.
kaynanam 1,5 sene bakmıştı kızıma ama burnumdan fitil fitil getirdi kızımın adıda yok kız şunu kırdı kız bunu bozdu bizdesaf saf gidip aldık en içime batanda "oğlum kız telefonun üstünü kalemle yazdı utanıyom telefondan dedi" bizimki de benim kartla telefon aldı anasına hala içime batar aylarca ödedim taksidini. bende geçen sene annem baktı çocuğuma hep bende ona bulaşık makinesi aldım iyikide almışım neyi eksikse alıcam inşallah çünkü annemden başka kimsem yokmuş onu gördüm. diğerlerinede bi çöp bile yok bundan sonra çok sevgili kızları alsın. ben kendi memur maaşımla ev geçindirirm etim ne budum ne bana böyle yükleniyorlar anlamıyorum... gerçekten görümcemlerin durumları çok çok iyi çift maaşlı hepsi onlar sürekli bişeyler alınca annelerine bendende bekliyolar sanırım.

canım okudum yazdıklarıı tavrını koymazsan seni dah çok ezecekler, saygıda bi yere kadar, hem benim çocuğumu itelesin , hem herşeyi bana yaptırsınlar, hemde beğenmesiner yok öyle.sınırı koy, yapma bişey herkes yesin içsin çekilsin sen temizle olur mu, herkes kalkınca sende kalak, aaa geline bak derler dimi.. boşver biyerden başlaaman lazım. ben her zaamn derim ki. birine ders verceksen, sana davrandıkları gibi davrancaksın ki anlasınlar, iyilikle olmuyor canım. inem yanlarına, gitme, ne demek markete git, şunu şunu al. sen çocuk musun. o kadar kişi varken. eşin konusunda da bişey derse cevabını verirsin o senin ailene nasıl davranıyor.sen daha fazlasını bekleme hakı yok

evet canım ben bunları tam 5 senedir çekiyorum ve bir kere bile bi teşekkür duymadım. sesimi çıkarmadıkça ezdiler. kendimi geri çekmem lazım inşallah yavaş yavaş onuda yapıcam yoksa psikolojik durumum hiç iyiye gitmiyor. anneme bişey anlatamıyorum benden fazla üzülüyor ve hasta iyice hasta oluyor.

aman ya evlenmiş işte rahat bırakın paranız varsa alın yoksa almayın bu ne ya valla hayatımdan soğudum kızımda olmasa 5dk durmam o evde eşimde biliyo bunu ama kendini hiç düzeltmiyo sabah geç kaldım işe daha kızı okula koyaz ya niye bukadar yavaş hazırlanıyorsun hergün geç kalıyorum dedim bi sus ya .... Dedi şok oldum asansörde dedimki bende o kelimeyi bizim orda senin gibiler için kullanırlar dedim neyi dedi ... Dedim sen daha ordamısın diyo 2 snde unutmuş yani. Sonra arabadan iniyordum hadi görüşürüz dedi bende .... Dedim bozuldu gitti saygı bile kalmadı sanırım yavaş yavaş bitiyoruz.
Kaynanam 1,5 sene bakmıştı kızıma ama burnumdan fitil fitil getirdi kızımın adıda yok kız şunu kırdı kız bunu bozdu bizdesaf saf gidip aldık en içime batanda "oğlum kız telefonun üstünü kalemle yazdı utanıyom telefondan dedi" bizimki de benim kartla telefon aldı anasına hala içime batar aylarca ödedim taksidini. Bende geçen sene annem baktı çocuğuma hep bende ona bulaşık makinesi aldım iyikide almışım neyi eksikse alıcam inşallah çünkü annemden başka kimsem yokmuş onu gördüm. Diğerlerinede bi çöp bile yok bundan sonra çok sevgili kızları alsın. Ben kendi memur maaşımla ev geçindirirm etim ne budum ne bana böyle yükleniyorlar anlamıyorum... Gerçekten görümcemlerin durumları çok çok iyi çift maaşlı hepsi onlar sürekli bişeyler alınca annelerine bendende bekliyolar sanırım.

ya benim eşim de yapar....kırar kırar akşama gelir ben asık surat tabi....cümleye dikkat ne oldu geneee!!!!!!hem hatırlamıyorr hem de o hiç bişey yapmıyor ben durmadan bişeylere bozulup duruyormuşum gibi davranıyorr:47::47:

amin canım allahım hepimize sabır versin. çalıştığım eşimde dahil olmak üzere kimse tarafından görülmüyo zaten bide bu kadar şey arasında açıköğretime çalışıyorum işletme 3üm. Kafam o kadar doluki dersleri hiç anlayamıyorum.

kıyamam yaa hem çalışıyorsun hem bebek var hem eş anlayışsız hem çalıştığın görülmez hem kaynanayla bilmem neyle uğraş valla hepimizi delirtecekler yakında:27::27:benm eşim de demişti yeni evliyken ne yaptığın var diye:47:ben şokkkkkkkkk:27:

evet canım ben bunları tam 5 senedir çekiyorum ve bir kere bile bi teşekkür duymadım. sesimi çıkarmadıkça ezdiler. kendimi geri çekmem lazım inşallah yavaş yavaş onuda yapıcam yoksa psikolojik durumum hiç iyiye gitmiyor. anneme bişey anlatamıyorum benden fazla üzülüyor ve hasta iyice hasta oluyor.

ailene yansıtma zaten. 5 yıl çekmişsin halada çekiyosun, kimseye hesap vermek zorunda değilsin, kimsenin işini de yapmak zorunda da değilsin. hakedene yaparsın herşeyi ama bunlar seni kullanıyor resmen. ben saygısızlık yap demiyorum ama kendini de ezdirme artık. üstelik çalışıyosun,akşam geliyosundur eve, eve gelince çocuğunla ilgilen her akşam inceksin diye bişey yok, bahanaler bul işim var de çocuğumla ilgilencem de vs. az ve öz bacım

bana kalırsa senin geri adım atman , onların gözünde ulaşılmaz bir bayan olucaksın...

Mavijiklet benden sana tavsiye, sana kim nasıl davranırsa, sen de aynı şekilde davran. O zaman daha kıymetli olursun.
Bir de ailesi hakkında, eşine negatif hiç bir şey söyleme. Eşin için de daha kıymetli olursun. Eşin senin düşündüğünden çok daha fazla şeyin farkındadır zaten, gözüne sokucam diye uğraşmanın gereği yok.
Ayağını da onların evinden yavaş yavaş çek. Aynı binadasınız diye hep birlikte olmanız gerekmiyor. Zaten çalışıyorsun, akşamları çocuğunla, evinle ilgilen, derslerine çalış. Haftanın bir akşamı ailecek görüşseniz yeter. Ne gerek var yapış yapış olmaya!
Sana pek saygı duymuyorlar anladığım kadarıyla. Bu saygınlığı tekrar kazanabilirsin, biraz mesafe koy aranıza!
Senin ailenle aynı binada olsan, bu kadar içiçe olurmuydun? Herkesin bir yaşam alanı olmalı. Bu alanlar, üstüste, içiçe olmamalı diye düşünüyorum.

Mavijiklet hayatta insanlarin sana deger verdigi kadar, deger vereceksin.

Sadece sunu anlamiyorum, neden bu kadar ic ice yasanilir?

Aileden ne kadar cok uzak, o kadar insan cok mutlu oluyor. Cekirdek ailene odaklanip fazla etrafla ilgilenmeyemeye bak.

çok sağolun arkadaşlar içimi döktükçe rahatlıyorum inanın. çok sağolun yorumlarınız için.

Ben hiç bir zaman kötü niyetli yaklaşmadım onlara. hep yakın oldum her zaman mesafe gerekirmiş bilemedim. ama artık bunalıyorum yanlarında boğuluyorum inanın eşimle bile aynı ortamda olmak istemiyorum hiç konuşmayız evde falan gerekirse konuşuruz. ona kalırsa hiç bi sorunumuz yok kavga yok gürültü yok.
zaman zaman kendimi geri çektim. Bu sefer kötülük yapıyorum gibi davrandı eşim bana işte hep dini yönden üstüme gelir. Bana karşı gleiyorsun günaha giriyorsun bana cevap veriyorsun işte o benim annem bakmak zorundayım hergün inmek zorundayız bugün sana yarın bana yarın sen yaşlandığında sende yanlız kalırsın. hep beraber olalım istiyolar ne olur sabretsen. mesela kendi maaşımın hesabını sorar zaten elimde kalaç 3 kuruştur. bende sen bana hesap soramassın derim sorarım ben senin kocanım derş yemekle aram çok iyi değildir oysa onlar hiç çıkmaz mutfaktan eşimin yüzüne demiştim işten geliyorum ve yoruluyorum onlarla mutfakta uğraşmaktan bıktım artık mutfak maceralarınızdan dedim sevmiyorum arkadaş ya o sevmediği şeyleri asla yapmaz kessen yapmaz ben neden yapıyorum ki. hep beraber olalım istiyolar çünkü tüm işi kim yapıcak ozaman? tabiki ben. mesela kızıma yeni bişey mi aldım çok güzelmiş bi tanede x e alsaydınya (görümcemin kızı) almak zorundamıyım arkadaş niye oğluna demiyosun onun yeğeni sonuçta. halası almıyoki yiğenine niye ben alayım yada sen al. niye herşeyi ben yapıyorum anlamadımki. kayınvalidemle asla markete çarşıya gitmem ya cüzdanı evde unutur yada kartını. yüklenir bana bıktım artık. bi yere ev hediyesimi götürecek mutlaka unutmuştur yolda aklına gelir bana aldırır. çok kullanıyor ya inanamıyorum bende salaklığıma. sesimi çıkaramıyorum.
Bıktım gerçekten bıktım...

Back
X