- 23 Ağustos 2012
- 51.867
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.566
- 898
- Konu Sahibi iyotsuztuz
Ben anlıyorum.. Annen bunca zaman ben hallettim şimdi onlar belirdi son solukta, kıymete mi bindi düşüncesinde. Nişanlın haklı ama baban daha haklı. Şunu çok iyi biliyorum ki insan krndini geliştirmek isterse geliştiriyor. Benim imkanım varken yapamadığımı zorluklardan nefes dahi alamayan insanlar yaptı allah yollarını açık etsin. Kırgın kırgın gülecekse kompleks yapıyorsa bi zahmet o da okusun. Okumadıysa da öyle dudak büküp seni üzmesin. Ha doğulu olması ailesi vs kesinlikle eleştirilemeyecek, eleştirilmesi halinde yalnızca rleştireni küçültecek şeyler bence. İnsan olduktan sonra bunların önemi yok, bizler yaratırken haşa bize bunlar sorulmadı. Fakat değiştirebileceği şey eğitim durumudur ki baban aşırı haklı. (Kesinlikle kendini beğenmişlik yapmıyorum ben de hala yolun başındayım. Uğraşıyorum bi kariyerimin olması için. Ama olmazsa da benim eksikliğimdir benden iyi kariyeri olanlara hiçbir şey deme lüksüm yok. Adam çalışmış okumuş allah ikimize de beyin vermiş. Her neyse..)
Ben de boyle dusunuyorum, cok dogru yazmissiniz. Madem kaldiramayacak, komplekse girecek, o zaman universite mezunu hatunun yanina yaklasmayacak.
Babayi burda tamamiyla haksiz bulmuyorum, bunca farkin oldugu bir evliligin patlama olasiligini cok yuksek goruyor , mantikla bakiyor ve mantikli bulmuyor. Tabi ki konu sahibesinin cok guzel bir evlilik yapma durumu da olabilir, ama mantikla bakan ve nisanliyi tanimayan bir insan olarak baba mutsuz olma, anlasamama, bosanma olasiligi yuksek bir evlilik goruyor. Istemedegi icin babayi ben acikcasi cok haksiz gormedim. Adam kizinin mutsuz olmasini, yanlis bir evlilik yapmasini ya da evlenip 2 yil sonra bosanmasini istemiyor. 1 yil, 2 yil evli kalip bosanan cok insan var etrafta, adamin gozu korkmustur belki de.
Konu sahibesi babana empati yaparsan, tarafsiz bakarsan babanin haksizlik yapmadigini belki sen de dusuneceksin.
Son düzenleme: