Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Değil iki ucu her ucu ayrı şeyli değnek!

Ben anlıyorum.. Annen bunca zaman ben hallettim şimdi onlar belirdi son solukta, kıymete mi bindi düşüncesinde. Nişanlın haklı ama baban daha haklı. Şunu çok iyi biliyorum ki insan krndini geliştirmek isterse geliştiriyor. Benim imkanım varken yapamadığımı zorluklardan nefes dahi alamayan insanlar yaptı allah yollarını açık etsin. Kırgın kırgın gülecekse kompleks yapıyorsa bi zahmet o da okusun. Okumadıysa da öyle dudak büküp seni üzmesin. Ha doğulu olması ailesi vs kesinlikle eleştirilemeyecek, eleştirilmesi halinde yalnızca rleştireni küçültecek şeyler bence. İnsan olduktan sonra bunların önemi yok, bizler yaratırken haşa bize bunlar sorulmadı. Fakat değiştirebileceği şey eğitim durumudur ki baban aşırı haklı. (Kesinlikle kendini beğenmişlik yapmıyorum ben de hala yolun başındayım. Uğraşıyorum bi kariyerimin olması için. Ama olmazsa da benim eksikliğimdir benden iyi kariyeri olanlara hiçbir şey deme lüksüm yok. Adam çalışmış okumuş allah ikimize de beyin vermiş. Her neyse..)

Ben de boyle dusunuyorum, cok dogru yazmissiniz. Madem kaldiramayacak, komplekse girecek, o zaman universite mezunu hatunun yanina yaklasmayacak.

Babayi burda tamamiyla haksiz bulmuyorum, bunca farkin oldugu bir evliligin patlama olasiligini cok yuksek goruyor , mantikla bakiyor ve mantikli bulmuyor. Tabi ki konu sahibesinin cok guzel bir evlilik yapma durumu da olabilir, ama mantikla bakan ve nisanliyi tanimayan bir insan olarak baba mutsuz olma, anlasamama, bosanma olasiligi yuksek bir evlilik goruyor. Istemedegi icin babayi ben acikcasi cok haksiz gormedim. Adam kizinin mutsuz olmasini, yanlis bir evlilik yapmasini ya da evlenip 2 yil sonra bosanmasini istemiyor. 1 yil, 2 yil evli kalip bosanan cok insan var etrafta, adamin gozu korkmustur belki de.

Konu sahibesi babana empati yaparsan, tarafsiz bakarsan babanin haksizlik yapmadigini belki sen de dusuneceksin.

Son düzenleme:
İhanet ediyorum deme sebebim annemle ayrı olmaları değil.
Zor günümde annemle nişanlım yanımdaydı, şu an onları yanımda tutarak annemle nişanlımın emeklerini hiç ediyormuşum gibi.
Annemle konuşabileceğimi sanmıyorum, bu konuda çok fazla duyguları ile hareket ediyor.
Anlıyorum ama ihanet eden taraf değilsiniz burda siz. Öyle hissetmeniz gayet doğal ama öyle değil gerçekte.
Sonuçta evlilik bu, istekleriniz olabilir, kimin gelip gelmeyeceğine karar verebilmelisiniz. Kına gecesi olmazsa olmaz değil ama sizin içinizde sızı olacak imkan varken yapmadığınız için.
Annenizin geri çevirmesi, size söz hakkı vermemesi yanlış.
Nişanlınız sizi belki anlar, o görüşelim demiş zaten babanızla, onunla konuşun , o belki taraf olmak durumunda bırakmaz sizi.

zor bi durum ama sen annen ve nisanlin gibi bakamazsin onlara, cunku baban ve baba tarafin.. canlarindansin kisacasi..
yalniz, bence kinani halan yapmasin, nisanlinla ne karar aldiysaniz, onu bozma derim.. biz boyle karar vermistik dersin kibarca halana da..

Değneğin uçları tahmin ettiğim kadar şeyli değilmiş ya :)
Rahat ol. Senin bir suçun yok.
Hissettiklerin doğal.

Aynı bize anlattığın gibi uzun uzun anlatsan da sanki herkes anlar gibi ne bileyim.

Herkes üstüne düşeni yapsın. Baban da kızının mutlu gününde yanında olsun tabi.
Annenle neler yaşadılar bilemeyiz ama bir anne evladı için böyle özel bir günde idare edebilir diye düşünüyorum.

Nişanlını anlamadım maddi olarak başkasına muhtaç olmak mı dokunuyor?

Ben de şahsen kına yapmamıştım kendi isteğimle.
İlle de olsun içimde kalacak dersen kendi imkanlarınızla uygun bir şey ayarlayın derim.
Nişanlını da anlıyorum bu konuda sanki.

zor bi durum ama sen annen ve nisanlin gibi bakamazsin onlara, cunku baban ve baba tarafin.. canlarindansin kisacasi..
yalniz, bence kinani halan yapmasin, nisanlinla ne karar aldiysaniz, onu bozma derim.. biz boyle karar vermistik dersin kibarca halana da..

O zaman yapamayacağım işte. Yaptığım da kafamdaki olmayacak.
Derdim sadece maneviyat değil, maddiyat da var işin ucunda.
Kalkamayız altından.

Merhaba kızlar.

Önceki konularıma da bakabilirsiniz. Yine de özet geçiyorum.

Ani bir evlenme kararım vardı. %100 emin olduğum. Annemle babam ayrı. Baba tarafım maddi açıdan annemle benden kat kat üstün. Tek çocuk, tek torunum. Nişanlımı beğenmediler. O ortaokul mezunu, ben üniversite. O doğulu ben batılı, onun ailesi kapalı benim açık vs vs sebeplerden. Nişanlım bu düşünceleri biliyor. Baba tarafım sözümde/nişanımda yoktu. (Belirteyim, nişanlımla görüşlerimiz aynı. Farklı noktalarda da kimse diğerini değiştirmeye çalışmıyor.)

10 aydır da görüşmüyorduk baba tarafımla.

Özet bitti geleyim konuya. Uzun biraz ama kusura bakmayın lütfen.

Annem sağolsun her şeyi hallettik. Bitti yani düğünü bekliyoruz gibi bir şey. Kalanlar halı-perde-kına gecesi-balayı-ev tutma. 3 aydan az süremiz kaldı. Bu arada babamı, halalarımı, babaannemi çok özledim yalan yok. Annemle nişanlıma da söyleyemedim. İçime attım hep ama nişanlım fark etmiş işte.

Babamla görüşmek istedi. Görüştüler. Daha sonra ben yanlarına geldim, babam bana sarıldı ağladı. Dedemin cenazesinde öyle ağlamamıştı. Dışarıda olmamıza aldırmadı ağladı. Kötü oldum. Sarılamadım bile, ağladım sadece. Düşüncelerinden dolayı pişman olduğunu gösterdi. Üzerine düşeni yapmak istediğini söyledi. Nişanlımı da tanımaya çalışıyor.

Şimdi geliyorum annem cephesine. Sanırım onu yarı yolda bıraktığımı düşünüyor. Saldırganlaştı. Evine bir şey almasınlar, düğünde bir şey takmasınlar,50 60 milyarlık araba alsınlar bide rixosta balayı alsınlar, nikaha da gelmesinler ben de annemi falan çağırmayayım diyor. Her fırsatta en değerlimin o olduğunu belirtiyorum ama istemiyorum onları modu mevcut. Ben anneme onları özlediğimi hiç söyleyemedim. Annem sen en büyüksün, eksiklerini hissetmiyorum dedim hep. Maddi olarak zordayız, bir şeyleri yapacak olmaları da var. Anlatamıyorum ama işte hem maddi hem manevi buna ihtiyacım var.

Nişanlım cephesine de gelince. Dün bana "bugün ilk defa seni bu kadar mutlu gördüm, bu kadar özleyebileceğini tahmin etmemiştim" dedi. Benim için mutlu, farkındayım. Ama kırgın da, öyle hissediyorum. "Bana bunları söyleyen insanları nasıl bağrına basarsın?" düşüncesi var gibime geliyor kafasında. Söylemedi ama gülerken bile bir kırgın sanki.

Kına gecesini de yapmamaya karar vermiştik. Büyük ölçüde maddi sebepler ama annemle nişanlıma yok istemiyorum gerek yok diyebildim sadece. Nişanlım istiyor, ben karşı çıkıyordum. Şimdi halam bana mailler atıyor. Yok organizasyon firmaları, yok kına mekanları... Halam kına gecemi yapmak istiyor kısaca. Beğendiklerimi gösteriyordum. Nişanlım da bozuldu biraz. "Zaten yap istiyordum ama bana yok deyip bu yaptığına pek anlam veremedim. Kına galiba söyleyemeyip de istediğin gibi olacak" dedi. Anlamışsınızdır modunu.

Annemle nişanlıma ihanet ediyorum farkındayım.
Ama benim kına gecesini istemem, babamı istemem, halalarımı özlemem, babaannemi özlemem suç mu? Yapamadım tek başıma, olmuyor bazı şeyler.

Nasıl davranacağımı bilmiyorum. En zor günümde annemle sevgilim yanımdaydı biliyorum. Ama ikisini de paramparça ediyorum sanki.

Ne yapacağım ben?

yorumları okuyamadım
çok detaylı da yazmak istemiyorum...
1) baba tarafın bu evlilik meselesinden önce de böyle miydi yoksa evlilik meselesine kadar destek oluyorlar mıydı sana?
eğer "evet oluyorlardı"ysa o zaman annen biraz bencillik ediyor
bizler büyüyüne kadar ailelerimize neler yapıyoruz, bizi ne kadar çok affediyorlar, adam hatasını anlamış, gururunu bir kenara bırakmış, hüngür hüngür ağlamış, özür dilemiş
2) babanın tavrını anladım da halanı ve diğerlerini (baba tarafını) anlamam mümkün değil
halan yapıcı olması gerekirken yangına körükle gitmiş (ben bu yazdıklarının bin katı bir olay yaşadım, bilmeden yazmıyorum yani)
halan için nişanlını kırma, o kına gecesini de ona yaptırtma
hep yanında olan adamı, halan için ezme
bu zevki de halana yaşatma
3) bence nişanlın seni çok seviyor
4) kimseyi yarı yolda bırakmıyorsun, kendine bunu yapma

O zaman yapamayacağım işte. Yaptığım da kafamdaki olmayacak.
Derdim sadece maneviyat değil, maddiyat da var işin ucunda.
Kalkamayız altından.
Babaniz ve akrabalariniz nisanliniza telafisi olmayacak sozler soyledi mi? Yoksa sadece 'biz bu evliligi uygun gormuyoruz' diyip kenara mi cekilmislerdi?

ilk basta kina yapmamaya karar vermistik dedigini hatirliyorum da ondan boyle dedim.. kina yapmaya mi karar vermistiniz?

istiyorum ama güzel bir şey olsun istiyorum. annemin yapabileceği bir şey değil. annemin gücünün yettiğini de ben istemedim.

şimdi istediğim gibi yapma şansım varken, kaçırmak istemiyorum.

istiyorum ama güzel bir şey olsun istiyorum. annemin yapabileceği bir şey değil. annemin gücünün yettiğini de ben istemedim.

normal bi durumda olsaydiniz tamamdi ama onca kirginlik yasanmis.. simdi halanin luks bi kina yapmasina izin verirsen, nisanlin cok kirilacak.. resmen onun yapacagini begenmemis, istememis olacaksin.. bunun kompleksle ilgisi yok.. kabul etse bile icine sinmeyecek..

Slimsigara, sen tek bir kişisin bin parçaya bölünüp herkesin gönlünü ayrı ayrı hoş edemezsin.

İhanet falan etmiyorsun. Mesela annen sana bi koltuk takımı aldı da baban ben daha güzelini alırım dedi kabul mu ettin? Bahsettiğin ihanet budur. Kimsenin emeği zai olmamışki herkesin yaptığı yerinde duruyor.

Vefalı olduğun sürece ilk önce kendi mutluluğunu düşün. Kına gecesini maddiyat için es geçtin, halansa yapalım diye teklif ediyor. Sen nişanlın kırılmasın diye reddeceksin lakin bir başka gelinin kına gecesine giderken yada resmini bile gördüğünde nişanlının değil senin için burkulacak.

İki taraf da senin ailen. Hissiyat olarak çok ince düşünüyorsun ama biraz da onlar fedakarlık yapmalı. Babanı yanında istemen kadar normal bişey olabilir mi? Bencillik ediyorlar sana karşı.

Ben de aynı durumda bir insan olarak evet ihanet ediyorsun diyorum. Şöyle ki başta maddiyat araya girmiş ve sadece annenin imkanlarıyla kına yapamayacağını bilerek kına istemiyorum yapmayalım demişsin. Tamam baban pişman olmuş aranızı düzeltmişsiniz ne güzel. Ancak maddiyatın daha doğrusu kına yapma isteğinin mağlubu olup halana kınanı yapma zevkini yaşatırsan bence ihanet etmiş olursun. Onun haricinde düğününe gelsinler güle oynaya içinize sine sine imkanlar dahilinde güzel bir düğün yapın. Bunun için de babanla uzun uzun konuştuğunu sonuçta baban olduğunu bu günlerde ona ihtiyacın olduğunu kırmadan annene anlatmalılısın. Babanlar ve baba tarafı akrabalarınız da misafir gibi gelsinler düğününe takılarını vs. gönüllerinden ne hediye geçiyorsa yapsınlar ve gitsinler. Bu durumda herkes ucundan da olsa memnun olmuş olur ki senin kimseyi memnun etme zorunluluğun yok ancak ılımlı davranıp orta yolu bulmuş olursun. Ama başta dediğim gibi kına olmasın demişsin. Tamam istiyorsun anlıyorum ancak paranın vehametine kapılıpta yıllarca zor zamanında yanında olmayan insanları bu gününde güldürmenin "bak kızımı evlendirdim. benim kızım büyüdüde gelin oluyor." "yeğenime bir kına gecesi yaptım ooo hayalleri gerçek oldu. annesinin yapamadığını ben yaptım" bu lafları söyleme hakkını onlara vermenin lüzumu yok diye düşünüyorum. İnan bende seninle aynı durumdayım ve empati kurarak konuşuyorum.

Yap o zaman. babandi, halandi, berikinin alinganligiydi derken yapmazsan hayatin boyunca icinde kalacak. Yani insanlar bencilligi biraksinlar biraz, dugun gelinin zamanidir. Nisanliniz egosunu bir kenara biraksin, ssen mutlu ol diye kinaya karismasin. Lakin halan fesat mi ne, onu bu ise karistirma, anneni uzmemek icin de halani gerekirse davet etme. parayi baban odesin, ama halani pas gec derim.

Kizlar bu aksam yemekte annemle konustum. Anlattim hislerimi, olanlari. Tek bir sey soyledi ve hakliydi bence misscherryblossom da soylemis aynisini, halam konusunda... kinayi kiz tarafi yapar diye abartiyor su an. fesatlik var evet.

Kabul edelim dugunum cok sasali olmayacak. Normal siradan bir dugun. Kinayi cok sasali yaparsam dugun geride kalacak. O kinaya bu dugun denecek. Nisanlim kendini kotu hissedecek. Zaten yetemiyorum psikolojisinde. Tam tersi bir durum olsa nisanlim benim icin vazgecerdi. Ben de halamin bahsettigi tarz bir sey yapmayacağım. Annemin yapabilecegi tarz bir kina olacak. Nedimeler, dansozler, kinalar nisanlimdan degerli degil.

Haklı olan tarafı aramaya gerek yokki. Babanlar hatasını anlamış, seni özlemiş, senin tercihini kabullenmişler. İhanet filan etmiyorsun o senin baban. Annende sen evleneceğin için duygusallaşmış olabilir. Nişanlınla açık açık konuş; maddi konudan çekindiğini, ama şimdi imkan varken içinde kalmasını istemediğini söyle.

Kizlar bu aksam yemekte annemle konustum. Anlattim hislerimi, olanlari. Tek bir sey soyledi ve hakliydi bence misscherryblossom da soylemis aynisini, halam konusunda... kinayi kiz tarafi yapar diye abartiyor su an. fesatlik var evet.

Kabul edelim dugunum cok sasali olmayacak. Normal siradan bir dugun. Kinayi cok sasali yaparsam dugun geride kalacak. O kinaya bu dugun denecek. Nisanlim kendini kotu hissedecek. Zaten yetemiyorum psikolojisinde. Tam tersi bir durum olsa nisanlim benim icin vazgecerdi. Ben de halamin bahsettigi tarz bir sey yapmayacağım. Annemin yapabilecegi tarz bir kina olacak. Nedimeler, dansozler, kinalar nisanlimdan degerli degil.

Her insan ikinci şansı hakeder, kaldı ki baba 1000 kere hakeder. Bırak baban babalığını, annen anneliğini yapsın. Nişanlın ve annen de bencilliği bıraksınlar. Kendi ailesi seni kırsa ömür boyu affetmeyecek miymiş?

Hay ağzına sağlık... Tam yorum yazacaktım ki, baktım doğru yoldasın.

Back
X