nasıl davranmalıyım bilemedim ....bu para konusu beni çıldırtacak..

ftmblk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
101
0
46
Aksaray
herkese merhabalar öncelikle arkadaşlar nasıl dawranacağımı bilemiyorum ben 5 aylık ewliyim eşim çalışmıyor atanamadı öğretmen ben özel sektörde çalışıyorum eşimin ailesinin maddi durumu çok çok iyi şuan askerde olduğu için kayınpederim kayınvalidem ve kaynımla kalıyorum kaynım yeni askerden geldi işsiz..öyleki kayınpederimin babanın nesi war siz ondan iyi durumdasınız gibi sözlerinden bıkmış durumdayım ilk üç aylık ewliliğimizdede bu sözleri söyleyen kayınpederimin bize doğalgaz faturasını ödemekten başka faydası dokunmadı çalışmayan eşim ve ben herşeyi hallettik benim kredi kartımla harcamalrı yaptık ki o askerdeyken ben ödeyeyim diye..eşiminde annesine ilk ewlendiğimizde telefon almıştık eşimin kredi kartıyla o askere gidince babası onun kartını aldı borcunu ödedi ve kartı kırıp bana werdi benim kartımaysa hiç dokunmadı we sürekli sen burdayken biz senin parana dokunmayız paran bakada durcak kocan gelince harcarsınız der herkesin içinde neyse iki gün önce akşam kaynım benim kartımı istedi telefon alcakmış bende wermem diyemedim ama babanın kartıyla alman doğru falan dedim eşime söyledim oda wer falan dedi hatta gelince ben öderim dedi sanki onun ödemesiyle benim ödemem farklı olcak bende kızdım sen geldiğinde senle benim farkım ne olcak ki dedim halbuki ewliliğimizn 3 ayı harçlığını bile benden aldı kendi kardeşime para werirken bile çekiniyorum şimdi kartı ona wermek zorunda kaldım zoruma gidiyor şimdide ödeyemeyeceğini düşünüyorum zaten eşim gelince paraya ihtiyacımız olcak canım çok sıkkın sizce ne yapmalıyım..

askerliğini yapmamış atanmamış bir adamla evlenmekteki aceleniz neydi?

Allah aşkına alfabedeki ''v'' harfine ne olmuşta İngilizcedeki W harfini kullanıyorsunuz.Türkçede böyle bir harf yok hanımefendi.

Sorununuza gelince eşiniz düşüncesizlik ediyor.Ailesinin birşeye faydası dokunmadığı gibi sizin elinizdekileri istiyor gibi bir halleri var.Eşinizinde bu konuda sorumluluk alması gerekiyor.

Ver diyorsa verin huzurunuzu bozmayın.Ödenmezse eşinizde birşeylerin farkına varacaktır.

askerliğini yapmamış atanmamış bir adamla evlenmekteki aceleniz neydi?

kaçıcak diye korktum galiba bilemiyorum işte düşüncesizlik belkide benimkisi yada kısmet mi demeliyim benim ialemde de bu konuda uyaran olmadı beni herşey tanıtığımız zamanki gibi olcak diye düşündüm bende iişin içine aynı evde yaşamak aileler vs girince malesef durumlar böyle..

Allah aşkına alfabedeki ''v'' harfine ne olmuşta İngilizcedeki W harfini kullanıyorsunuz.Türkçede böyle bir harf yok hanımefendi.

Sorununuza gelince eşiniz düşüncesizlik ediyor.Ailesinin birşeye faydası dokunmadığı gibi sizin elinizdekileri istiyor gibi bir halleri var.Eşinizinde bu konuda sorumluluk alması gerekiyor.

Ver diyorsa verin huzurunuzu bozmayın.Ödenmezse eşinizde birşeylerin farkına varacaktır.

uyarı için teşekkürler v ler için..

bende ver dediği için verdim ama huzursuzum kendimi kötü hissediyorum parayı kazanan benim kendi aileme üç kuruş bir hediye bile almaya çekiniyorum ama olanlara bakın.(

uyarı için teşekkürler v ler için..

bende ver dediği için verdim ama huzursuzum kendimi kötü hissediyorum parayı kazanan benim kendi aileme üç kuruş bir hediye bile almaya çekiniyorum ama olanlara bakın.(

Bu konularda alttan alan,çekingen olan taraf eziliyor hep..Tavizler tavizleri doğuruyor.

Eşinizin annesine telefon alabiliyorsanız kendi annenizede alabilmelisiniz.Eşinizi kayınvalideniz doğurduysa sizide bir anne doğurdu..

Ailenize bütçeniz dahilinde hediyeler alın.Eşiniz sorarsada ailelerimize hediye almakta bir sakınca görmüyorum.Bugün benim aileme yarın senin ailene alırız diyebilirsiniz.

Sizi anlayabiliyorum.Baskı altında hissediyorsunuz.Ben 3 kuruşun hesabını yaparken o kardeşine bile rahat rahat harcayabiliyor diye düşünüyorsunuz.Ki haklısınızda.Eşiniz bu konularda sorumsuz anladığım kadarıyla.

Bana kalırsa maddi yükü bu kadar omuzlarına almayın. Eşiniz istedi diye kartı verdiniz.
Ödemediğinde bunu eşinize söyleyin ve bir daha vermeyeceğinizi de belirtin gerekirse.
Şimdi önyargılı olmayın, belki öder. Ama eşinizin bir an önce maddi yükü sırtlanmasını
sağlayın. ( Tabi askerden geldiğinde. ) Tek başına bu sorumluluğu üstlenen bir çok
arkadaşımız sonra bu durumdan bir türlü kurtulamıyor, örnekleri forumda da mevcut.

Sıkmayın canınızı şimdilik, yıpratmayın kendinizi.

hayır kayıvalidemlerin üst kat komşusu malesef.((

anneniz 1 kat üstünüzde oturuyorsa onlarla neden kalmıyorsunuz? bence ailenizle kalın paranızdanda 5 kuruş koklatmayın eşinizin ailesine kendinize ait bakın eşinizle ortak demiyorum kendinize ait bir hesap açın ve gizli olsun.yarın bırgun ne olacağı belli olmaz kenara 3 5 kuruş atın...

kayınvalıdenız sızın üzerinize çöreklenmiş sömürüyor.
eşinizde paranın hesabını sorarsa çalışta kendin ver dersiniz azcıkda o üzülsün bu kadar alttan almayın..
ve hemen yarın toplanıp annenızın yanına taşının...

anladığım kadarıyla sessiz birisiniz...paranızı alır sizi soyarlar szıde üzüldüğünüzle kalırsınız

evet kira .( zaten şuanda aidatlar dahil ben ödüyorum

ben de sandım size ev falan aldılar da ondan şımarıyorlar

evin kirasını da sen ödüyosan, bir zahmet karışmasınlar parana

eşin döndüğünde zaten direk atanamaz
paraya ihtiyacınız olur

bence kredi kartlarının borcunu kapa, kır at
kimse senden kredi kartı isteyemesin bu bir
ikincisi maaşını aldığın gibi kendine özel hesabına at
birisi yüzsüzlük eder de gelir isterse, vadeliye koydum bozamam vs dersin
yüzünü yumuşak tutma
kafanı kızdırırlarsa gider evinde kalırsın

madem senin babanın durumunu küçümseyecek kadar iyi durumları, senden niye istiyolar, ayrıca çık yukarı annende kal bu kadar yüz veripte ben şimdi napcam demek komik oluyo gerçekten, kocanada daha aylarca sen bakıcan bunuda kabullen

bide şu çok hoş, anneye telefon kardeşe telefon ne telefon meraklısı bi aileymiş, üstelik parası hep senden çıkıyo durumları gerçekten iyi mi??

Bana kalırsa maddi yükü bu kadar omuzlarına almayın. Eşiniz istedi diye kartı verdiniz.
Ödemediğinde bunu eşinize söyleyin ve bir daha vermeyeceğinizi de belirtin gerekirse.
Şimdi önyargılı olmayın, belki öder. Ama eşinizin bir an önce maddi yükü sırtlanmasını
sağlayın. ( Tabi askerden geldiğinde. ) Tek başına bu sorumluluğu üstlenen bir çok
arkadaşımız sonra bu durumdan bir türlü kurtulamıyor, örnekleri forumda da mevcut.

Sıkmayın canınızı şimdilik, yıpratmayın kendinizi.

tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alıcam bende çok yoruldum gerçekten hem sen ailenden üstünsün vs gibi laflara maruz kalmaktan hem aldığım paraya karışılmasından hemde bunlara rağmen borç ödemekten bekliycem artık başka çaresi yok

olan olmus vermıssınız bıkerede barı pahalı bısey almasaydı dıye dua edın bence.ustunede su ıcın gıtsın.ısterlerse vermıyorum demek bıraz zor olur bence.kredı kartından bıran evvel kurtulun yorgan gıtsın dava bıtsın.olmadı babanıza annenızın adına kart alın onu kullanın faturada aılenıze gıder kımse bısey bılmez.kart yok bende dersınız.bu kadar basıt

ftmblk, sizi kızdırabilecek yorumlara bile nazik cevaplar vermişsiniz, öncelikle bu dikkatimi çektiği için tebrik etmek istedim.

Bu konuda yapmanız gereken en önemli şey maddi konularda bu kadar sorumluluk yüklenmemeniz.

Bunun için eşinizle konuşun, konuşamazsanız mektup yazın ama bir şekilde kırmadan anlatmaya çalışın. Sık sık tekrarlamayın, kavgaya ve soğumaya neden olur.

Eşinizin ailesi iyi niyetli insanlar mı ? Amaçları sadece destek istemek mi, bunlarda önemli ?

Kaçırmış olabilir yorumlarda, kısa dönem askerlik yapacak değil mi eşiniz, kaç ayı kaldı ?

bide şu çok hoş, anneye telefon kardeşe telefon ne telefon meraklısı bi aileymiş, üstelik parası hep senden çıkıyo durumları gerçekten iyi mi??

3 tane arabaları var günlük kullanmak için arsaları ve evlerinin miktarını bilemiyorum ama ticaretle uğraşıyorlar paraları çok kıymetli bu yüzden harcamak yok ellerine geçen bankaya telefon falan onlar için lüzumsuz harcama ama onların yerine biz yapıyoruz işte

Back
X