nasıl davranmalıyım bilemedim ....bu para konusu beni çıldırtacak..

ilginç bir durum. eşinizi istemeye siz mi gittiniz? bu ne böyle roller değişmiş resmen. sen onların evindesin diye seni az buçuk kullanıyorlar gibi bir fikir oluştu bende. ayrıca neden kredi kartınızı istiyor ki?
bence sen eşinle konuş. fikirlerini paylaş ne yapmak istediğini anlat. eşini ikna ettikten sonra da tavrını koy. hem eşiniz nasıl ödeyecek ki? ortak paranızdan mı?

3 tane arabaları var günlük kullanmak için arsaları ve evlerinin miktarını bilemiyorum ama ticaretle uğraşıyorlar paraları çok kıymetli bu yüzden harcamak yok ellerine geçen bankaya telefon falan onlar için lüzumsuz harcama ama onların yerine biz yapıyoruz işte

varyemezler yani, en sinir olduğum insan modeli, eşinle komşu muydunuz bu şekildemi tanıştınız

ftmblk, sizi kızdırabilecek yorumlara bile nazik cevaplar vermişsiniz, öncelikle bu dikkatimi çektiği için tebrik etmek istedim.

Bu konuda yapmanız gereken en önemli şey maddi konularda bu kadar sorumluluk yüklenmemeniz.

Bunun için eşinizle konuşun, konuşamazsanız mektup yazın ama bir şekilde kırmadan anlatmaya çalışın. Sık sık tekrarlamayın, kavgaya ve soğumaya neden olur.

Eşinizin ailesi iyi niyetli insanlar mı ? Amaçları sadece destek istemek mi, bunlarda önemli ?

Kaçırmış olabilir yorumlarda, kısa dönem askerlik yapacak değil mi eşiniz, kaç ayı kaldı ?

teşekkür ederim size.. özünde iyi niyetli insanlar aşırı derecede anlayışsız ve düşünsizlikleri var kendilerine geldiğinde en ufak şeyi bile önemserler ama konu biz olunca önemseme gibi bi durumları yok zaten söylediklerine kırılıyordum siz iyi durumdasınız vs gibi benim ailemi küçük görmelerinden ki hiç öyle bir durumları yok oturup kalkmasını bilen konuşmasını yeyip içmesini gezmesini bilen bir ailem var evleri arabaları vs. kırmadan anlatayım diyorum bende ama anlayış lazım..kısa dönem evet 2 ay kaldı.(

varyemezler yani, en sinir olduğum insan modeli, eşinle komşu muydunuz bu şekildemi tanıştınız

bende buna çok sinir oluyorum işte imkanları var fakat gerekli görmüyorlar temel ihtiyaçları karşılansın diğerleri bir şekilde halolur hayır komşu değildik sonra onlar bizim oturduğumuz apartmandan ev aldılar

anneniz 1 kat üstünüzde oturuyorsa onlarla neden kalmıyorsunuz? bence ailenizle kalın paranızdanda 5 kuruş koklatmayın eşinizin ailesine kendinize ait bakın eşinizle ortak demiyorum kendinize ait bir hesap açın ve gizli olsun.yarın bırgun ne olacağı belli olmaz kenara 3 5 kuruş atın...

kayınvalıdenız sızın üzerinize çöreklenmiş sömürüyor.
eşinizde paranın hesabını sorarsa çalışta kendin ver dersiniz azcıkda o üzülsün bu kadar alttan almayın..
ve hemen yarın toplanıp annenızın yanına taşının...

anladığım kadarıyla sessiz birisiniz...paranızı alır sizi soyarlar szıde üzüldüğünüzle kalırsınız

eşim askere gitmeden ailesiyle kalmamın daha uygun olcağından bahsetti bende kırmak istemedim iyiki de büyütmemişim yoksa sorun çıkarcaklarmış bunları şimdi öğreniyorum ..yani olayın neresine dönersem orda bi pürüzle karşılaşıyorum şimdi arada istediğimde kendi annemde de kaldığım için sıkıntı yaratmıyorum kalma yerini zaten çalışıyorum en azından eşim geldiğinde sen istedin ve ben seni kırmadım diyebilecek bi ortam olsun diye uğraşıyorum ama bu süreç çok canımı sıkıcak iyice anladım bu
nu

hem ev aldılar dedin hem kira veriyorum dedin anlamadım?

Eşin ne derse yapmak zorunda mısın sen kardeşime telefon al diyor emredersin diyorsun ve daha kocanın işi bile yok bunu sana dikte ediyor.ailemde kal diyor emrin olur diyorsun.Eşinin sana mantıksız gelen isteklerini yapmayacaksın çıldırmamanın yolu bu arkadaşım.Marifet kocan kızmasın diye o ne derse he demek değil.Eşin ayrı bir aile olduğunuz bilincine sahip değil henüz.Yaşlarınız da küçük galiba.

Eşin ne derse yapmak zorunda mısın sen kardeşime telefon al diyor emredersin diyorsun ve daha kocanın işi bile yok bunu sana dikte ediyor.ailemde kal diyor emrin olur diyorsun.Eşinin sana mantıksız gelen isteklerini yapmayacaksın çıldırmamanın yolu bu arkadaşım.Marifet kocan kızmasın diye o ne derse he demek değil.Eşin ayrı bir aile olduğunuz bilincine sahip değil henüz.Yaşlarınız da küçük galiba.

ben 25 eşim 30 yaşında arkadaşım ..tabiki söylediği şeyleri yapmak zorunda değilim zaten bunları yapmış olmak söylediklerine evet dediğim anlamına gelmiyor şöyle ki ailemle kalma konusunu konuştuğumda istediğimde ailemle görüşme konusunda herhangi bir sıkıntının olmayacağını netleştirdiğinde tamam dedim ki öylede oluyor ..telefon muhabbetlerine gelince kayınvalideme hediye aldı ilk alma girişimiydi almayalım dersem neden tepkisiyle karşılaşıcaktım o an için ilk kez böyle bir isteği olduğundan yok demedim içinden geldiğini düşündüm amaşuan görüyorum ki benim iyi niyetim suistimal olan bunun önüne geçmeye çalışıyorum ne derece geçebilirim onu bilemiyorum yalnız.(

Back
X