Bakın size bir durum anlatayım: Benim sevgilim pek kıskanç değildir (hatta bu forumda okuduklarımı göz önüne alırsam hiç kıskanç değil bile diyebilirim). Ama bir huyu vardı, ben eve 11'de filan döndüğümde kızıyordu. Kavga değil de, "Bu saate kalman hoş değil" diyordu mesela. Ben de her gün gecenin bir yarısı dönmüyorum ama bazen insan arkadaşlarıyla oturunca muhabbet sarıyor, kalkmak istemiyorsun.
Ben de şöyle yaptım: O dışarı çıkıp döndüğünde (ki o da 11'den önce dönmez eve yani) "Biz seninle evleneceğiz, bu saatlere kadar dışarıda kalman doğru mu? Evlenince de mi böyle olacak?" dedim her seferinde. Sonra ne oldu? Baktı kazın ayağı öyle değil, benim peşimi bıraktı sağ olsun. Ben de onun peşini bıraktım, arkadaşlarıyla çıkmış yani, zaten 7-8 gibi ancak buluşuluyor iş yüzünden, nasıl 9'da eve gelsin?
Bunu anlatmamın sebebi aslında bunu çok sorun etmemenizi telkin etmek ama ille de erken dönmesini istiyorsanız siz de ona ters psikoloji uygulayın. Siz de çıkın, gönlünüzce eğlenin. Zaten eğer bunu istemiyorsa o da kendini kısıtlayacaktır. Yok değil, karışmıyorsa, siz de kendi kendinize zaman ayırmanın tadını almış olacağınızdan işinize bile gelir diye düşünüyorum