kızlar hepiniz haklısınız. Ben eşimle aramı iyi tutmaya çalışıyorum. Bugün sordum kendime. Aranı iyi tutmasan ne olur dedim? Bağırır çağırır. Bağırsın çağırsın dedim, başka ne olur? Koca bir HİÇ. Ya beni çekemez boşar, ya da birbirimizi öldürürüz.
Bugün yine tartıştık. Dedim ya hergün birşey çıkıyor. Neymiş efendim ben neden sağ yoldan gitmemişimde sol yoldan taşlı yoldan gitmişim. Bu cümleyi yazınca birşey yok gibi gözüksede, söyleme şekli ve tarzı ile çok değişiyor.
Bugün bir arkadaşımıza rastladık, eşi ile arası bozuktu. Eşim bak dedi herkes tartışıyor, sen abartıyorsun dedi tartışma olur dedi eşler arasında. Bende dedimki tartışma olur ama sen eften püften şeylerle hergün canımı sıkıyorsun, mesela bugün ki sağ yol sol yol meselesi neden sorun ediyorsun, neden sert söylüyorsun söyleyeceklerini dedim. Haklısın tamam dedi ama devam ettı tartışma normaldir falan fıstan. Sonra yüz vermedim yüz vermeyince üstüme düştü. Neden iyilikle hallolmuyor, illa surat asmam mı lazım değer görmek için?
Kardesimi atmıyorum asla. O benim canım nasıl atabilirim onu. Zaten tek kelime ağzımı açıp sen haksızsın demedim aksine haklısın ama napayım dedim onada söylüyorum sanada söylüyorum. Karışma sen dedim boşver, kötü birşey olursa zaten ben söylerim dedim.
Ben eşimden boşanmayı kaç kez düşündüm. Ama yapamıyorum. Herkesin kötü huyları vardır diye düşünüyorum hep.
Kardesim sonuna kadar haklı. Biliyorum haklı olduğunu. Ama onun olaya karışması ne demek biliyor musunuz? Yarın bir gün biz ayrılırsak, kardesi bozdu der aramızı. O yüzden ailemin karısmasını istemiyorum.Bir kötülük bilsede benden bilsin. En azından ben kendimi savunur derim ki sen sunu sunu sunu yaptın ben o yüzden istemiyorum artık.
Eşimin eline ipleri verdim doğru söylüyorsunuz. Çok yumuşak davrandım. Şimdi bağırsam çağırsam kendimi savunsamda hep haksızım.
Bugün babamda dedi. Kimseyi ezme, eşinide ezdirme, eşinin ailesinide, bizide, kendinide. Ama sana haksızlık yapılırsa alttan alma söyle herşeyi içine atma. Sen ipleri eşinin eline çok vermişsin kızım dedi. Şu an yeni evlisin yavaş yavaş tatlı dille iyilikle düzeltebilirsin dedi, ama şimdi düzeltmezsen ilerde üzülürsün dedi.
nazlıdeniz arkadaşımın dediği gibi sorunun aslı kardeşimle eşimin arasındaki mesele değil aslında.