Eşim ve ailem arasında kaldım

Teşekkür ederim yorumların çok güzel.
Peki eşime karşı nasıl davranmalıyım? Eskisine göre daha iyi ama yine hergün bir dırdır eder. Ailemin yanındada rencide olmasın diye sesimi çıkarmıyorum. Yalnızken söylüyorum söyleyeceklerimi. Bazende diyorum ki acaba insanların içinde mi desem, belki birdaha yapmaz?

Pohpohlama,görmezden gelme,kabahatlerini öfkesinin ardına saklamasına izin verme, ve aileni ona kötüleme.Kardeşini kötülediğinde ,sen önce kendine bak de.Ablasının üzülmesine dayanamıyor de.O seni herkesin için de rencide ediyor ama,sen yine de boşver rencide etme herkesin yanında.Bu işi daha da zorlaştır.Ama ailenin yanındada sana dırdır yapma yüzsüzlüğünü gösteriyorsa,tavrını koy.Öfkesine hakim olamıyorsa gitsin tedavi görsün.Ama bu bahane bence.Ne öfkesi ya.Bir evliliğin sorumluluklarını yerine getirsin.Hem sen her yaptığı kabalığa rağmen onu affedip devam edeceksin.Hem kalkacak 3 ay senin ailenin yanında kalacak,hem de laf söyliyecek,onları beğenmeyecek.Valla sen çok şımartmışsın.

kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınıza. Aralarnın düzelmesini çok istiyorum. Bir kaç gündür hiç iyi değilim hep ağlıyorum. Bayram geliyor belki araları düzelir diyorum.
Eşim kardeşimle artık görüşmek istemiyor, kardeşimde ayrı eviniz olduğunda o yokken gelirim evine diyor. Bütün bu sorunlar zamanla aşılır elbette ama keşke hiç yaşanmamış olsaydı. Annemede çok kızıyorum. Hiç karışmaması lazımdı. Büyüklük yapamadı. Büyükler büyüklük yapamadığı zaman işler dahada zorlaşıyor sanki. Kardeşimi tutsa dahi eşimden yana gibi gözükseydi inanın bu kadar üzülmeyecektim. Annem ''oğlumun veya senin hatan olsa size kızarım, ben ona hatalı olduğu için kızgınım diyor'' ama o sonuçta el oğlu. Kendimi eşimin yerine koyuyorum ve haklı buluyorum kardeşim karışmamalıydı. Ama eşimde bana karşı yumuşak değil diye bizimkiler dayanamıyor. Benim için çok zor tam bir kabus.

Bak ben sana birşey söyliyeyim mi?senin ailen çok düzgün bir aile.Objektifler.Baban da yüzgöz olmak istemediği için damadına birşey demiyor.Sen annene kızıyorsun,niye eşini pohpohlamıyor diye.Tabii sen zaten tepene çıkartmışsın,bi de ailen şımartsın hepten yüz bulsun iyice ezsin seni.Bunu mu istiyorsun.

Bak ben sana birşey söyliyeyim mi?senin ailen çok düzgün bir aile.Objektifler.Baban da yüzgöz olmak istemediği için damadına birşey demiyor.Sen annene kızıyorsun,niye eşini pohpohlamıyor diye.Tabii sen zaten tepene çıkartmışsın,bi de ailen şımartsın hepten yüz bulsun iyice ezsin seni.Bunu mu istiyorsun.

O kadar güzel anlatmışsın ki arkadaşım valla bunun üstüne yazacak cümleler bulamıyorum.

Birde başka bir konu dikkatimi çekti.Siz ya da başkaları eşinin kötü yönlerini söyledikçe konu sahibesi ama diye başlayıp kardeşinin de kötü huylarını yazıyor.Ben onu bunu bilmem candan öte ne var ya.Kardeş hiçbir zaman senin kötülüğünü istemez.

Eş ister gün gelir en büyük düşmanın olur ki burada hergün okuyoruz ama kardeş öylemidir ya.Varsın eşime kötü olsun.Hiç mi kimse kimseyi kırmıyor.Eşin madem büyük neden büyüklüğünü göstermiyor abilik yapmıyor.
Hemen bir kerede silmek kolay mı. Silseydi senin ailen silerdi seni üzdüğü ve kayınvalidende bile ağlattığı için.
Aç gözünü birazda kardeşine daha fazla sitem etme deki ona evet haklısın ama enişten bizim evde kalıyor diye alınıyor gidince daha rahat edeceğiz diye kardeşinide sakinleştir ara bul.

Sen ara bulmayı annenler pohpohlasın eşini sanıyorsun.
Kusura bakma uzun yazdım.Alınma sakın.
Ama kardeş olunca konu dayanamadım

Farzet ki siz kayınvalideniz de kaldınız 3 ay. Sanıyormusun ki eşin orada seni el üstünde tutacak.
Ya ailesi seni çok mu pohpohlayacak.
yapma insanlara değerinden fazla değer verme.Eşinin de hatalarını gör biraz.

kızlar hepiniz haklısınız. Ben eşimle aramı iyi tutmaya çalışıyorum. Bugün sordum kendime. Aranı iyi tutmasan ne olur dedim? Bağırır çağırır. Bağırsın çağırsın dedim, başka ne olur? Koca bir HİÇ. Ya beni çekemez boşar, ya da birbirimizi öldürürüz.
Bugün yine tartıştık. Dedim ya hergün birşey çıkıyor. Neymiş efendim ben neden sağ yoldan gitmemişimde sol yoldan taşlı yoldan gitmişim. Bu cümleyi yazınca birşey yok gibi gözüksede, söyleme şekli ve tarzı ile çok değişiyor.
Bugün bir arkadaşımıza rastladık, eşi ile arası bozuktu. Eşim bak dedi herkes tartışıyor, sen abartıyorsun dedi tartışma olur dedi eşler arasında. Bende dedimki tartışma olur ama sen eften püften şeylerle hergün canımı sıkıyorsun, mesela bugün ki sağ yol sol yol meselesi neden sorun ediyorsun, neden sert söylüyorsun söyleyeceklerini dedim. Haklısın tamam dedi ama devam ettı tartışma normaldir falan fıstan. Sonra yüz vermedim yüz vermeyince üstüme düştü. Neden iyilikle hallolmuyor, illa surat asmam mı lazım değer görmek için?
Kardesimi atmıyorum asla. O benim canım nasıl atabilirim onu. Zaten tek kelime ağzımı açıp sen haksızsın demedim aksine haklısın ama napayım dedim onada söylüyorum sanada söylüyorum. Karışma sen dedim boşver, kötü birşey olursa zaten ben söylerim dedim.

Ben eşimden boşanmayı kaç kez düşündüm. Ama yapamıyorum. Herkesin kötü huyları vardır diye düşünüyorum hep.

Kardesim sonuna kadar haklı. Biliyorum haklı olduğunu. Ama onun olaya karışması ne demek biliyor musunuz? Yarın bir gün biz ayrılırsak, kardesi bozdu der aramızı. O yüzden ailemin karısmasını istemiyorum.Bir kötülük bilsede benden bilsin. En azından ben kendimi savunur derim ki sen sunu sunu sunu yaptın ben o yüzden istemiyorum artık.

Eşimin eline ipleri verdim doğru söylüyorsunuz. Çok yumuşak davrandım. Şimdi bağırsam çağırsam kendimi savunsamda hep haksızım.
Bugün babamda dedi. Kimseyi ezme, eşinide ezdirme, eşinin ailesinide, bizide, kendinide. Ama sana haksızlık yapılırsa alttan alma söyle herşeyi içine atma. Sen ipleri eşinin eline çok vermişsin kızım dedi. Şu an yeni evlisin yavaş yavaş tatlı dille iyilikle düzeltebilirsin dedi, ama şimdi düzeltmezsen ilerde üzülürsün dedi.

nazlıdeniz arkadaşımın dediği gibi sorunun aslı kardeşimle eşimin arasındaki mesele değil aslında.

Ben de basimdan geçen bi seyi eklemek istedim. Kuzenim nize çok yakin oturuyodu. Aglasa anliyoduk yuzunden gozunden. Eşinin huylarini saklamiyodu bizden. Ablam gibidir bu yuzden esinin tip huylarina dayanamiyor lafimi soyluyodum. Kuzenim de bana destek oluyodu. Bu durum uzun zmn gitti allahtan onun eşi herkese muhalefet bi tipti ben de lafi söyleyip de uzatmayan bi tiptim. En az 5 yil geçti simdi karismiyorum kuzenim lafini kendi soyluyor, tabi esi de eskisi kadar muhalefet degil sonunda bizim kizin yoluna girdi elh. En azindan hakaret etmiyor :)
Ins iki taraf da sabirli olur, esinizin anlayisi da aryar..

Eşiniz sorunlu bir insan o kesin.
Ama kardeşinizinde sizi düşünerek eşinizle kavga ettiğini düşünmüyorum.
Hangi hakla eşinize sizin çalışıp ona baktığınızı ima ediyor?
Kardeşiniz bu cümleyi kurdu diye eşiniz hemen iş mi bulacaktı, karakterini mi değiştirecekti?
Bunların olmayacağını hepimiz biliyoruz.
Kardeşiniz sadece egosunu tatmin etmiş.
Eğer gerçekten sizin mutluluğunuzu istese idi , evlerinde misafir olan eşinizi dahada sinirlendirmeye çalışmazdı.
Burda kaynana görümce " oğlumun parasını yiyorsun" demiş olsa geline herkes onları topa tutardı, ama konu gelinin ailesi olunca" haklı tabii" olmuş.
Sizinde şuanda biran önce 1 odada olsa başınızı sokacak bir eve çıkmaktan başka çareniz yok.

eşinizin hataları var birincisi 3 ay kimsenin düzenini bozmaya hakkınız yok genç kız kalkamaz oturamaz duşa wc ye giremez üstüne başına bile dikkat etmesi lazım ki malum ramazan sinirler gergin ...
babanız maşallah çok örnek biri görmüş geçirmiş biri belli ama kardeşinizde sizin hatırınız için bence daha yumusak davranabilirdi sonuçta ona gelene kadar bi sürü kişi var o lafları diycek ayrıca sizeşsiniz darılıp barışırsınız onların ki oyle olmaz kalıcı olur iyiyken kötü olmaya gerek yok anladım kardeşinz sizi düşünüyo ama siz memnunsanız bu kadar laf sokma gereksiz inşallah bayramda bahane olur barışırlar

eşinizin hataları var birincisi 3 ay kimsenin düzenini bozmaya hakkınız yok genç kız kalkamaz oturamaz duşa wc ye giremez üstüne başına bile dikkat etmesi lazım ki malum ramazan sinirler gergin ...
babanız maşallah çok örnek biri görmüş geçirmiş biri belli ama kardeşinizde sizin hatırınız için bence daha yumusak davranabilirdi sonuçta ona gelene kadar bi sürü kişi var o lafları diycek ayrıca sizeşsiniz darılıp barışırsınız onların ki oyle olmaz kalıcı olur iyiyken kötü olmaya gerek yok anladım kardeşinz sizi düşünüyo ama siz memnunsanız bu kadar laf sokma gereksiz inşallah bayramda bahane olur barışırlar

Kardeşim erkek, kız değil. 3 aydır bile bile,isteyerek kalmıyoruz.Daha önce dediğim gibi burada hemen kiralık bir yer bulup çıkamıyorsun prosedür farklı işliyor Türkiyedeki gibi değil malsef. Keşke öyle olsaydı daha kolay olurdu.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Ne zamandır üzgünüm, mutsuzum, hep düşünceliyim. Aklımdan neler neler geçiyor.
Eşime ilgi göstermiyorum. İçimden gelmiyor. Yanlış hareketi olduğunda cevabını alıyor son iki gündür.
Kardeşimle daha yakınız ama o da bana kızgın sanırım.

Eşimde ona ilgisiz davrandığımın farkında, sürekli benle muhabbet edip arayı iyi tutma çabasına girdi.
Değer görmek, saygı duyulmak için illa yüz vermemek, uzak davranmak, şak diye suratına hatasını yapıştırmak gerekiyormuş.
Ne yazikki benim kişiliğim bu dünyada yaşamak için hiç müsait değil. Kendimi değiştirmem gerektiğini öyle iyi anladım ki.
Kötü davranmayacağım yine, ama haksızlık yapıldığında görmezden de gelmeyeceğim, hataları örtmeye çalışmayacağım.
Ama başarısız olacağım, yine eskiye döneceğim diye korkuyorum, kendime güvenemiyorum, çünkü çok fazla acıma duygusuna sahibim. Oysa eşim bana acımıyor çoğu zaman, ben neden acıyorum? Neden?

Back
X