• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasil davranmaliyim

hayatin_anlami

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
933
2.567
333
Merhaba ,

12 yasindaki kizim yaklasik 2 yildir avuc icindeki deriyi disleriyle kopariyor. Banyo yaptigi zaman avuc icleri cok felaket duruyor. Birkac kere cilt doktoruna gidelim dedim,istemiyor. Simdi de kirpiklerini yoldugunu farkettim. Ikiz kiz kardesi ondan biraz daha uzun boylu ve acik tenli. Acaba kiskaniyor mu diyorum?
Psikologa gitmek istiyorum, yurtdisindayim,burada herseyi cok inceliyorlar. Hani tabiri caizse pirenin altinda deve ariyorlar.Bu nedenle biraz cekiniyorum.
7 yasindaki kizim kücükken cok aglardi, yuvaya alisma konusunda epey problem yasamistik. Tabi ki onun aglamalari hepimizi kötü etkiliyordu. Diger kizim biraz vurdumduymaz ,ama avuc iclerini koparan kizim kendini cok sorumlu hissediyor. Kücük kardesi agladigi zaman hep o kosardi. Simdi cok sinirli bir yapisi var. Galiba kücük kardesi onun sinirlerini yipratti.
Simdi kardesi agladigi zaman, bosver kizim diyorum,sinirlenme , ben bakarim kardesine , sakin ol diyorum ama o yine de sinirleniyor,kardeslerine bagiriyor.
Üzerine fazla gitmemeye calisiyorum ama bu sorunu nasil cözecegimi bilemiyorum.
Kavgali ,gürültülü bir aile yapimiz yok.Esim kizlarimiza cok düskün, benden daha cok sarilir öper.
Bilemiyorum bu psikolojik bir sorun mu?
Benzerini yasayanlariniz varsa, lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
Simdiden tesekkürler

Parmak kenarlarimi yolardim. Stresten oluyor. Tamamen psikolojik. Tirnak yeme aliskanligiyla ayni. Yara bandi sararak epey bir yol kat ettim. Ama sarmadigim zaman bi bakiyorum kanatmisim. Farkinda bile olmuyorum. Bir pedagogla gorusmelisiniz.. direk eldiven yarabandi vs yaparsaniz o da ters etki olusturabilir.

Canım altında daha buyuk bir problem yatiyor olabilir... Benim yegenim de dudaklarini kopariyordu sivilcelerini kanatiyordu hatta kendini jiletlemeye baslamisti bugün öğrendik ki meger 2 sene once tacize uğramış... O yüzden en dogrusu uzman yardımı almak...

Bu çocukların var bir sorunu
Neden çekiniyorsunuz bir uzmana danışmıyorsunuz
Altta birşey aralar pireyi deve ederler demek nasıl bir tabir
Bence hiç normal bir yaklaşımınız yok hatta çocukları bırakın ilk siz gidin bir psikatrikye

Kızınız kesinlikle kafasına bir şeyler takıyor ve içine atıyor. Bende ne zaman içimde bir şey büyütsem dudaklarımı kanatacak derecede dişliyorum, çocukluğumda da böyleydim. Sinir stresten oluyor. Bir uzmana gidin mutlaka, bırakın didik didik etsinler. En güzeli.. Belki de size anlatamadığı bir şeyler var. Üzerinde mutlaka durun bu konunun..

bildigim kadariyla yok
ikiz kardesiyle ayni sinifta zaten
olsaydi o anlatirdi zaten
cok da basarili bir ögrenci
dedikleriniz benim kardesimde de var gacettepe ing tip mezunu yakinda docent olacak ama hala kirpiklerini yoluyor ve stresle bas edemiyor hep antidepresana siginiyor kizinizla hep ilgilenin bir bebek gibi konusun oksayin rahatlatin

Bu çocukların var bir sorunu
Neden çekiniyorsunuz bir uzmana danışmıyorsunuz
Altta birşey aralar pireyi deve ederler demek nasıl bir tabir
Bence hiç normal bir yaklaşımınız yok hatta çocukları bırakın ilk siz gidin bir psikatrikye
bakin yurtdisinda yabancilara karsi biraz önyargi var
7 yasindaki kizimin yuva sorunundan bahsetmistim
cocuk yuvaya gitmek istemiyordu,yuvayi degistirmeye calistik ama baska yuvalarda yer bulmak da mümkün olmadi
kizimda biraz konusma problemi vardi ,derdini anlatamiyordu
kendi istegimle 2 yil düzenli olarak cocuk psikologuna gittim, 2 ayda bir pedagogla görüstüm
6 ayda bir yuvadaki bakicisi ve pedagogla toplantilar yaptik
bir sürü terapi uyguladilar
sonuc ne oldu biliyor musunuz
cocugumu yuvaya alistiramadilar
üstüne üstlük biz herseyi denedik olmadi , demek ki sizin ailede problem var dediler
neredeyse bizi genclik dairesine göndereceklerdi
sonra epey uzakta bir yuvada yer buldum ve yuvayi degistirebildim
inanin o yuvadan ayrilinca cocugun psikolojisi tamamen düzeldi
bu yasadiklarim beni biraz daha temkinli olmaya itiyor
psikologa giderim ama Türkiye`de

dedikleriniz benim kardesimde de var gacettepe ing tip mezunu yakinda docent olacak ama hala kirpiklerini yoluyor ve stresle bas edemiyor hep antidepresana siginiyor kizinizla hep ilgilenin bir bebek gibi konusun oksayin rahatlatin
tavsiyenizi dikkate alacagim
tesekkür ederim

Kızınız kesinlikle kafasına bir şeyler takıyor ve içine atıyor. Bende ne zaman içimde bir şey büyütsem dudaklarımı kanatacak derecede dişliyorum, çocukluğumda da böyleydim. Sinir stresten oluyor. Bir uzmana gidin mutlaka, bırakın didik didik etsinler. En güzeli.. Belki de size anlatamadığı bir şeyler var. Üzerinde mutlaka durun bu konunun..
uzman konusuna yurtdisinda temkinliyim
ama kendi memleketimde gitmeye calisacagim

Canım altında daha buyuk bir problem yatiyor olabilir... Benim yegenim de dudaklarini kopariyordu sivilcelerini kanatiyordu hatta kendini jiletlemeye baslamisti bugün öğrendik ki meger 2 sene once tacize uğramış... O yüzden en dogrusu uzman yardımı almak...
cok gecmis olsun
cok üzüldüm

Back
X